mene zanima jeli svaki put prije postupka na svoju ruku radite briseve i koje kakve pretrage????
ja recimo ne a nije mi niti dr. iz vv predlozio....
neznam jeli pametno ipak napraviti neke pretrage.....
Printable View
mene zanima jeli svaki put prije postupka na svoju ruku radite briseve i koje kakve pretrage????
ja recimo ne a nije mi niti dr. iz vv predlozio....
neznam jeli pametno ipak napraviti neke pretrage.....
Ja prvi put idem u postupak. U 10/2011 sam bila u MB na prvim konzultacijama i tada sam imala sve kompletne nalaze jer se s tim svim nalazima dolazi na konzultacije da bi uopće dogovorili postupak i ušli na listu čekanja. Tada su mi svi brisevi bili negativni. Preupitala sam 2 puta da li moramo ikakve pretrage ponoviti ja i MM neposredno prije postupka (još sam naglasila kako sam imala nekoliko puta pozitivan bris na ureaplasmu), rekli su ne, što je meni recimo čudno... Sad, možda oni razmišljaju na način da će se te osnovne pretrage odraditi doma sa svojim primarnim ginekolozima, ne znam...
Na svoju ruku sam sad radila papa test i briseve (i tako sam otkrila cistu), a neću ni razmišljati šta bi bilo da sam ušla u postupak i tada u MB ustanovila da imam cistu... Brisevi su mi ok, ali ću ih svejedno ponoviti 2 mj prije postupka, kao i papu, hormone 3dc, čisto da budem mirna. To me ništa ne košta, ali će mi puno značiti...
Marincezg - ne može ti štetiti da odradiš briseve na svoju ruku. Osobno ih ja radim redovno (bez ičije inicijative) a nisam nikada imala problema sa ijednom beštijom - na svu sreću i dalje je sve ok. Odem kod soc. ginekologa, zamolim uputnice i rješeno!
Neznam dali puštaju u postupak ako jedan od briseva nije u redu. Mislim da to ovisi od klinike do klinike. Moja savjet je ne ulaziti u postupak ako nešto nije u redu. Meni su na početku trudnoće bili rađeni svi brisevi i sve je bilo ok da bi sredinom trudnoće dobila ureaplazmu i radi nje sam se prerano otvorila, nisu mi mogli raditi serklažu pa sam do kraja odležala u bolnici. Ureaplazmu sam zaliječila i srećom se više nije javljala. Ako doktor ne spominje trebalo bi radi sebe obaviti briseve.
hvala vam na info. ako se odlucimo ponovno ici u 5 mj u postupak e onda bi mogla u 4 mj obaviti neke pretrage
pozzzz
Curke, imam pitanjce :) Radila sam briseve i na svima mi piše sterilno, tj. negativno, samo na birsu za anaerobe, piše anaerobi nisu izolirani. To je dobro ili? I kada sam bila na pregledu kod ginekologa, rekao mi je da imam garnerelu. A sada se na brisevima to ništa ne vidi pa sam zbunjena. Hvala unaprijed na pomoći :)
Pomoć, spremam se u postupak u drugoj polovici 3.mj., a danas stigao nalaz briseva aerobno i anaerobno i stoji: PROTEUS MIRABILIS - br.bakterija FF/ml, da li netko zna nešto o ovoj bakteriji i smije li se u postupak?
Bog cure!!!
Danas dobila rezultate briseva i po prvi put izolirana ureoplazma. Doktor mi je dao eritromicin, sta mislite o tome,sta mi savjetujete.....Spremamo se za postupak i bas nam sada nije trebala.
Marina, oboje morate piti antibiotik, jesu rekli da nema odnosa? Nakon 10-tak dana od zadnjeg antibiotika-kontrola!
Pozdrav Marina25,
ja imam friško iskustvo sa ureaplasmom. Svakako trebate oboje piti antibiotike, ukoliko će te imati odnose onda obvezno s kondomom, a kontrolni bris napraviti oboje 14 dana nakon zadnje tablete (ako ti se baš žuri, napravi ranije, ali tko ima živaca i strpljenja uvijek je bolje kontrolni bris napraviti s većim odmakom od zadnje tablete, nekad se zna desiti da zbog ranog vađenja kontrolnog brisa rezultat nije točan). Ja i MM smo pili sumamed prvi put a poslije doksiciklin koji je, navodno, puno bolji za tu beštiju.
Moraš znati da je to jako tvrdokorna bakterija (meni se vraćala 3 puta), sad je već pola godine nemam. Preventivno pijem "napitak" za koji sam ovdje na forumu pročitala da je jako dobar za nju (crno vino/češnjak) - kako god ne može mi štetiti.
Hvala draga!!!
Jel mi mozes napisati kako se napravi taj ljek sa vinom i češnjakom?Hvala!!!
U litar crnog vina staviš pola kile češnjaka (naravno oguljenog ;-)), kad prokuha ostaviti da kuha na laganoj vatri dok se ne ukuha na pola. Svako jutro i večer uzimati jednu jušnu žlicu.
Recept preuzet s foruma. Odmah da te pripremim, niti miriše niti je ukusno, al s vremenom se navikneš...
Večeras napravila napitak sa češnjakom .....užasni mirisi na kilometre.:)))) Valjda će biti učinkovito.:)
kad dobijes uputnice, a ako ti ginekolog nema one stapice, onda prvo u rockelerovu zavod za javno zdravstvo RH, po kulture, pa dogovorit s ginekologom kada ce ti uzeti briseve, pa ponovno u rocfelerovu cim cim prije. malo komplicirano, ali ne kosta nista. inace gore uvijek napisu nalazi za 10 radnih dana, ali obicno budu prije ggotovi pa zvrcnes nakon tjedan dana i pitas. na onom papiricu koji dobijes od njih je i broj.
molim savjet!
Nakon sekundarnog IVFa pokupila sam gadnu upalu i na svoju ruku otisla kod ginicke napravit papu i briseve. Papu mi je napravila i rekla da je gardnerella, stavila nas oboje na medazol 7 dana i odbila mi napraviti briseve. Na to sam otisla od nje. Jucer sam otisla novoj doktorici napraviti briseve, jedva dobih termin i buduci da je proslo vise od mj dana, staroj ginicki vidjeti je li mi dosao nalaz pape. Dosao je i: neprimjeren uzorak! jake upalne stanice, cervicitis, CIN I, trichomonas. Buduci da do stare ginicke imam 50km, do nove 30 i da sam nakon toga jurila jos i po ostalim bolnicama vaditi krv i svasta nesta, nisam se uspjela vratiti do nove ginekologice. sto mi preporucate? cekati nalaze briseva? ponavljati papu? hoce li mi odbiti postupak? kao sto vidite iz potpisa, na yasminu sam i trebala bih krajem mj na IVF
Gaceta, savjetujem ti da čim prije kontaktiraš kliniku u kojoj imaš zakazan IVF i da se posavjetuješ s njima - tako ćeš biti najmirnija - i svakako se naoružaj strpljenjem. Vidim kod tebe se svašta nešto zbilo...
To svakako budem no pricekat cu nalaze briseva,nadam se da ce oni biti okej
Koliko se čekaju rezultati nalaza uopće?
Meni su rekli 8dana,nalaze pape sam cekala mj dana,ali ni jedno nisam radila u Zgb
Ja nisam u ZG, ali mislim da šalju u ZG na testiranje, stvarno nisam sigurna (okolica sam)
Papu sam čekala 2 tjedna, znači ovo bude možda i prije.
A koliko je apstinencija potrebna prije briseva? O tome sam neki dan čitala i ništa pametno čula
Nije toliko bitna apstinencija za briseve koliko za Papu, jer se spermići vide pod mikroskopom (bar 2-3,4 dana apstinencija, pretpostavljam tako i za briseve)
radila sam briseve u 1.mj i bila sam sad u postupku, opet idemo u 6.mj i dr traži nove briseve.Nisam pitala točno šta, pretpostavljam da trebam samo vaginalne šta ne? mm i ja ne trebamo opet vadit krv?
Ja krećem u svoj novi postupak doktor me je upitao kad sam radila briseve bilo je to u 11/11 znači prije 5mj i nije tražio da napravim nove ali ja sam na svoju ruku odlučila napraviti jer to je isključivo za moje dobro ko zna što se moglo dogoditi u ovih 5mj tako da u postupak želim uć potpuno sigurana.
Olivera da vaginalne briseve.
To doista ovisi od klinike do klinike, mene to nisu trazili ponoviti, cak mi ni ginekologica nije dala napraviti ih na moju ruku kak se kaze, pa sam ju promjenila, ali nisam apstinirala prije :/ hmm
Svakako je dobro prije postupka napraviti briseve jer bi se punkcijom beštije mogle prenijeti i na jajnike, a osim toga mogu prouzročiti probleme u trudnoći ako do nje dođe.
Geceta, ja sam isto zadnji puta zaboravila da treba apstinirati, pa su svejedno bili sterilni. :-)
hh :-) a valjda budu u redu, nadam se da bude sve okej
Ma, bude, sto posto! :-)
Izolirana mi je mycoplasma hominis > 10 na 4. hm hm hm. Ima li ikog da me savjetuje strucnije oko toga i mogu li uzeti u ljekarni nest na svoju ruku?ginicka mi je u drugom gradu i tek za 10dana mogu do nje a tad cu vec i stat s yasminom
Piše li ti na nalazu na koje antibiotike je osjetljiva? Da probaš doktoru opće prakse otići s tim papirom?
hvala ti, dragicka, uspjela sam nekako do nje telefonski i sve rijeseno, antibiotici :( ne znamo samo i sad me najvise brine hocu li s time moci u postupak? :(
gecet, na žalost mislim da te s tim neće pustiti u postupak. vjerojatno ćeš to morati najprije riješiti. a i za tebe i trudnoću je bolje da se toga riješiš.
sretno!
Ah:(
Dobila sam doksiciklin 2*1,nije li to previse?u uputama pak pise prvi dan tako a dalje 1
ja sam isto pila doksiciklin jednu ujutro i jednu navečer, 10 dana
i mm isto tako
Hvala ti na tako brzom odgovoru:)Uvijek triput provjeravam sto su mi rekli kak se sta pije,mana,sta cu
ma nema na čemu ;-) i ja uvijek provjeravam i razmišljam jesam li šta krivo shvatila :lol:
ma samo da to vise rijesim i da idemo u postupak u svibnju
Meni dosli nalazi. Sve ok, ali imam naveden streptokok b, s listom lijekova na koji je osjetljiv. zvala sam mpo doktora (L), on je zbunjen jer ne pise u kojoj kolicini. Rekao da mu donesem nalaz da tocno vidi
ali ako je taj streptokok naveden, jel to pozitivan nalaz na njega ili? I meni cudno sto ne pise koliko