cekam jos sat vremena da mi mgrubi pogbjegne pa da mi skoci adrenalin :mrgreen:
Printable View
cekam jos sat vremena da mi mgrubi pogbjegne pa da mi skoci adrenalin :mrgreen:
:mrgreen:
Još nisam agent Bauer! :D :D
Čak mi je ostalo crne čokolade koju sam kupila prekjučer! Divim se sama sebi. Mogu ja to.... Ali vikend je pravi izazov...
Dakle - dan 4....
Nije lako ali već mi sline ne cure onako jako kad vidim policu sa čokoladama. Mogu proći pored nje. Malo mi je teže proć hladno kraj one na blagajni jer stalno mislim o nekoj "nagradici". Svima :love:
ovo ide i lakše nego što sam mislila :D
jedino ne znam kako ću bez krafni za fašnik??
Da, dobro pitanje!
Obično se za fašnik tako natučem toplih domaćih krafni da mi bude zlo, al pomislim - eto Korizma je pa neću niš - odričem se.... :)
frulice i trubice u usta i udri u galamu - nema mjesta krofnicama, fritulicama ni inim delicijama - muzika i ples! :sing: :dancingfever: :sing: :dancingfever: :sing:
lista:
24h
...
48h
...
3. dan
1. Ailish (8:00) 20 to go
4. dan
1. Stea
5. dan
1.MGrubi (9:00) 21 to go
2. litala (11:00) 23 to go
evo pričekala sam te :mrgreen:
"žrtvuj" 1 danCitiraj:
Stea prvotno napisa
nećemo ga "zabilježiti" ;)
:nope:
:* :* :*
Pazit ću da ograničim količinu. A opet, bit će mi dobar test granice podnošenja šećera nakon tjedan dana apstinencije.
Možda neću moći više nego jednu. :lol: :lol: :lol:
mgrubi :*
MC zakaj vrtiš glavom? pa može valjda jednu krafnicu :mrgreen:Citiraj:
mama courage prvotno napisa
A ja tak hepi kaj sam i ovo izdržala!!! Ne sjećam se od kad sam toliko apstinirala....
Ja sam sinoć odustala, nakon 5 dana.
:( nije ovo za mene, prek dana izdržim a onda se u 23 sata natučem tone kikirikija i crne čokolade :oops:
Mislim da ću se ipak samo poruditi biti umjerenija u slatkom tokom dana.
Podrška curama s liste od jedne, očito beznadežne ovisnice!
nema vezeCitiraj:
pikulica prvotno napisa
ovo nije dijeta
crna čokkolada i kikirik ne podižu šečer u krvi na kritičnu razinu kao npr. bijeli šečer i bijelo brašno
GI crne šokse je 20 a kikirikija 15, sve ispod GI 50 je ok
GI šečera je 100
ja sam jutros jela integralne vafle (+ kokosovo brašno) i marmelada s fruktozom (GI=25)
bila u Mulleru al ne vidjeh tu čokoladu po 7,90 :?
nakrcala sam zalihu Lindta 85% (70% mi je preslatko :mrgreen: )
i nismo išli u Samobor tako da me nisu privukle krafne :D
Nije stajala na polici s čokoladama, već na polici s organskom hranom. Jesi tamo gledala?
palo mi je to na pamet, ali na zdravoj hrani sam vidjela samo dijetne čokse - možda nisam sve pregledala kak spada
Citiraj:
pikulica prvotno napisa
pikulice, i ja sam jela tone kikirikija prosle godine, i to sve u vecernje sate, i ipak sam nastavila mrsavjeti, i izgubila na Montiju 10kg u tri mjeseca!
Sad sam opet na Montiju i radim isto... :mrgreen:
Brijem da nisi. Ove čokse nisu na kupu s dijetnima, već lijevo od njih.Citiraj:
Ailish prvotno napisa
mgrubi, kako ide? :)
ne ide :(
poklopila mi se kriza sa neispavanošću
:/
ja sam opet na baueru
ja sam isto malo zabrijala sinoć ali nisam na slatko nego kruh
danas ću pojest par krafni a od sutra korizma
znala sam ja da je nesto divlje u zraku :lol:
elem, i ja sam od jucer - fallen madonna with the big boobbies :lol:
moram se i ja pridružiti!tješila sam se da zbog dojenja toliko žderem slatko,kad ovdje pročitah đaba mi utjeha,ovisna sam i debela zahvaljujuči isključivo mojim zubima,a ne dojenju.
od danas u podne sam bez slatkog(ne soka),pa ako ima dobrovoljaca za druženje!
kažu mi okolo na forumu da je najbolje još ne na dijetu,(a jaka mi je i volja :/ )pa ću promjene početi uvoditi postepeno! 8)
:oops: :oops: :oops:
Bauer.....
jučer 4 krafne :oops: :oops: :oops: :oops:
od jutros ništa
moram prijaviti,sad je prošlo 24 sata! :D :D :D
zašto nitko nije prijavio da je to takooo teško!
nisam mislila da sam se toliko jako navukla na slatko! :(
jučet skoro umroh od jada! :mrgreen:
:klap:
Ne znam zasto se potpuno odvikavati od slatkog :?
To je sastvani dio nasih potreba. Mozda samo smanjiti potrebu za njim, al ja ne bih nikada skroz izbacila slatko.
Mislim, ako se jede u normalnoj kolicini, nevezano uz obrok, ne bi trebalo biti uzrok debljanju niti povecanju triglicerida.
Osim toga, po meni je bolje pojest dvije grede cokolade (posebno crne) za medjuobrok, ako imate potrebu za slatkim, nego kruh il krafne :/
Mony, ni mi fanatici :mrgreen: crnu čokoladu ne računamo pod slatko (70%+)
Ja stavljam pola šećerića u kavu i to isto ne računam.
Šećera dobijem u voću sigurno i više nego što je nekakva realna potreba.
Meni slatko jednostavno ne paše, najprije živčanim ako ga nema, pa se ne znam zaustaviti (dvije grede čokolade, haha :lol: ), pa mi naknadno diže apetit... recimo ako doručak završim sa nečim slatkim prije sam gladna nego ako pojedem istu količinu bez slatkog...
Za sad nemam strašnih posljedica osim 3-4 kile viška oko struka ali se želim i tog riješiti i konačno ući u stare hlače :x
Upravo pročitah u Zoni (imate topic) objašnjenje za to-ako si dva sata nakon obroka poželiš ugljikohidrate, vjerojatno si ih pojeo previše u posljednjem obroku. Problem je u neravnoteži ugljikohidrata i bjelančevina. Ja još nisam sve pročitala niti isprobala, ali ako vas zanimaju objašnjenja za procese koji se dešavaju u organizmu, ne bi bilo loše pročitati tu knjigu, ja to ne umijem ukratko prenijeti.
pa nije problem u tome da smo jadne neuke i da ne kuzimo jo-jo efekte rafiniranog secera i sve ostale pojave...
stvar je u - ovisnosti.
ili jesi ili nisi ovisan. nema izmedju. a tko nije - taj ne moze bas shvatiti. :/
cure upravo smazah ananas u konzervi,jer to spada u slatko! :(
jako je fini i ja sam zaključila da je to voće,nisam pila soka! :lol:
da krenem sutra ponovo??
samo da pripomenem da je danas bila prava ovisnička kriza(ispašto M.M)ne znajuči u čemu je štos!
njemu ništa ne spominjen, zato ako zgriješim ubi me moja grižnja savjest i on! :lol: :lol:
Totalno sam ovisnica o čoksi!
Bok, ja sam Martina i ovisna sam o šećeru!
A sad vi, Hi Martina...
Hvala vam svima na iskrenim rečenicama koje sve potpisujem.
Stvarno mi je to koma jer sam inače principijelna. Ne znam ni gdje početi. i nema potreba opravdavati..
Čitala sam u knjizi Fit for life da u čoksu stavljaju tvari koje potiču ovisnost..
U trudnoći sam uzimala magnezij radi grčeva i tada mi se poprilično smanjila želja za čoksom. Ima i tu nešto.
Smatram da kompletno moram prestati uzimati čokoladu i kekse jer je to ovisnost. Jedna kockica potiče sljeću i to tako dokle ima...
Želim zaustaviti taj nezdravi krug
zato jer ne želim da išta gospodari mnome
zato jer želim biti zdrava i ne opterećivati svoj organizam koji mi još dugo treba
zato jer želim imati lijepo tijelo i skinuti 10-15 kg
Zaljučak je da ću prestati. Upravo jedem zadnju finu kockicu. Baš mi je fina i to je to. Nabavit ću si malo magnezija i pokušat ću zdravije živjeti - neću gladovati nego ću piti 2 litre vode i zdravo klopati!
Javljat ću se redovito. Hvala na podršci!!!!
Hi, Martina! :)Citiraj:
MartinaK prvotno napisa
Baš si lijepo ovo napisala.
Držim palce. :love:
hi Martina!
ruka ruku mije!
ti pomozi meni da ja pomognem tebi!
pričam kao da sam bila na nekoj grupi za lječenje! :lol: ovo mi je gore,jer za većinu ovisnosti se sakrivaš,a ovu još i djeliš sa najmilijima! :lol:
samo da prijavim da me sin danas pitao"mama zašto mi danas nemamo koača?ajmo kod bake"
ja naravno samo slinim kod bake,a ona misli da NJENI "koači"nisu fini! :lol:
Hvala!!!!
Evo uspješno je prvi dan prošao!!!
još sam tu
držim se