sanjalice, poslat ću ti pp za pretrage. I ja dobila M. (33. dan od kiretaže) i čudim se što ne boli, a već drugi dan :/
Printable View
sanjalice, poslat ću ti pp za pretrage. I ja dobila M. (33. dan od kiretaže) i čudim se što ne boli, a već drugi dan :/
sanjalice, i ja ti od sveg :heart: želim da uspješ.
Nemoj se opterećivati godina, moja šoga ima skoro 42 i još se nada drugom bebaču. Moja mama mene rodila prvu (i jedinu sa 41).
Stoga, ne misli na godine!
Želim vam svima mir u srcima, budite hrabre i šaljem puno ~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
da zakucaju mala :heart:
Nisam bila na kiretaži, samo je otišlo, ali sad kontroliramo... Na UZV-u se ništa ne vidi, sve izgleda OK, pijem Ergometrin ( :evil: od njega me boli cili abdomen, nemam stolicu, imam plinove, grčeve, čak i kad mokrim zaboli me...).
Na nalazu mi piše: Uterus bo. U cavumu sluznica 5mm. Nema gest. mjehura u uterusu. Oba ovarija uredna. U dogovoru s pacijenticom prati se obim krvarenja još 2-3 dana. U slučaju jačeg krvarenja KIRETAŽA.
Kolika vam je sluznica? Kad ću biti sigurna da je ovo sve iza mene, za 10 dana? :/
Ne znam ti odgovore, petra, ali mislim da će to biti o.k., najčešće bude.Citiraj:
petra1980 prvotno napisa
:heart:
nakon spotanog koji se dogodio prije godine dana,nikako ne mogu ostati trudna a svi su nalazi u redu.odlučila sam se za alternativu i posijetila bioenergičarku.ona mi je dijagnosticirala slabo prokrvljenost maternice.zanima me dali je netko imao sličnih problema s tim i kako se to liječi jer je kod bioenergičara malo preskupo i nema garancije za uspješnost. :?
tuuzna, ja ti osobno nisam bila kod bioenergetičara, ali imam
poznanicu koja također nije mogla zatrudniti oko godinu dana,
e sad ustanovili su joj slabu cirkulaciju ( što je vjerujem slično),
nakon seansi kod bioenergetičara je ostala trudna i kad je išla na drugo isto je otišla i opet bez problema ostala trudna.
Eto tako ide njena priča! ja ti želim puno sreće !!!!!
tuužna, zbog slabe prokrvljenost maternice (a to je "narodni" izraz za razne medicinske probleme: probleme s koagulacijom, sklonost trombofiliji, povišena određena antitijela itd.) ja sam u trudnoći (bila i bit ću opet) na terapiji heparinom i aspirinom. Za to se, dakako, moraš konzultirati s ginekologom (većina primarnih gin. baš i nema pojma o tome, meni su terapiju prepisali dr. Duić (Merkur) i dr. Radončić (a s time su se složili i dr.-i u Petrovoj).
hvala cure......to sam i mislila, nazvati svog ginekologa da vidim što će on reći na tu temu. Inače idem kod dr.Ljubojevića.....ma već mi je muka od svega toga, stalno nešto........ :evil:
vikki što je to koagulacija...i sve ostalo što si nabrojala......
što mi je sda činiti...... :?
Ajde pogledaj na pdf-u Potpomognuta temu Imunološke pretrage (da ovdje ne skrećemo s teme), a poslat ću ti pp kad stignem.
bok curke.......
jučer sam zvala ginekologa i obavijestila ga o tome što je rekla bioenergičarka.......savjetovao mi je color dopler maternice........
.......razgovarala sam s mužem i odlučili smo da ćemo staviti sve malo sa strane......nema više dogovorenog sexa, LH trakica, noge u zraku i razočarenja kad dobijem M...................sad bumo vidli, a kaj je najbitnioje jučer je sex bio kao nekada, a ne kao rađenje bebe 8)
Drage cure, molim vas savjet... Jucer ujutro sam imala spontani pobacaj, po noci sam pocela jako krvariti, vec ujutro je izaslo samo, bila sam u 7 tj. Jucer bila na pregledu i dr. mi je rekla da je skoro sve izaslo samo, ali da je ostalo jako malo u maternici, dala mi je inekciju syntocynon 10 ij im, ergometrin 3x1 i antibiotik. Zakazala mi je kiretazu u cetvrtak ujutro za slucaj da ipak s tom terapijom ne ode. Pod dijagnozu mi je stavila AB completus.
Da li je koja imala takav slucaj, da li joj je ergometrin bio ucinkovit i nije trebala na kiretazu? I da li je primila inekciju poslije pobacaja rane trudnoce u slucaju da je Rh-? Ja sam Rh-, dragi Rh+, ona mi je rekla da nije potrebno jer je trudnoca jako mala i da se nisu uspjela razviti antitijela? Sva sam u komi, uzasno mi je tesko. Sve me boli od ovih tableta, ali ni to ne mogu mjeriti s psihickom boli. Ako je vec bilo ovakvo pitanje, ispricavam se, ne mogu sve citati jer me sve boli i jedva sjedim. Hvala vam puno...
Chelonia, zao mi je sto si morala kroz to proci.
Na prvi dio pitanja nemam odgovor zato sto sam ja imala kiretazu nakon sto je sa 8+5 ustanovljen missed ab. Ali ti mogu reci da sam primila inekciju jer sam Rh-.
Evo da ne zapocinjem neku novu temu, samo jedno pitanje.
Sta mislite je li moguce da sam jucer 25-ti dan nakon kiretaze vakumom imala ovulaciju?
3-4 dana prije toga obilna sluz, i sinoc karakteristicna ovulacijska bol sa lijeve strane. Da li bi to moglo znaciti da za cca 14 dana ocekujem prvu M?
Mislim da je moguće, Mimy.
Hvala vikki.
Odavno nisam ovako zeljno iscekivala M. ;)
Oprostite što upadam imam jedno pitanje......poznanica je umrla beba, stalo joj je srce, mislim da je bila trudna oko 4 mjeseca ako ne i više...imala je kiretažu tek nakon 5 dana...uglavnom da ne duljim...dobila je bolovanje mjesec dana ( mislim da nije bila na porodiljnom, tj. na komplikacijama :/ ), ima dvoje djece, osjeća se psihički jako loše i nije spremna za posao, no kako su me obavjestili bolovanje više ne može dobiti. Ja sam joj savjetovala da traži ginekologicu da joj napiše neku dijagnozu, ili da traži doktora opće prakse uputnicu za psihologa, pa da s tim nalazima ode na komisiju....možda bi joj ako joj psiholog da terapiju odobre bolovanje :?
Žena je stvarno, jako, jakoooo loše? Hvala vam unaprijed na odgovorima :love: :*
Nažalost, bolovanje nakon kiretaže je ograničeno, a psiholog sigurno može dati potrebnu preporuku za bolovanje (moja je poznanica tako napravila).
chelonia - ja sam evo imala spontani u utorak (prekjucer). jos uvijek krvarim. ne znam da li bi to nazvala obilnim krvarenjem jer izgleda kao menstruacija. bila sam na hitnoj, vadili betu - beta 550 (premalo za 6 tjedan). rekli mi da cijeli tjedan budem doma. sutra opet vadit betu i tek slijedeci tjedan na utrazvuk vidjeti da li se samo ocistilo... pisem ovo jer sam se iznenadila da tebe odmah salju na kiretazu nakon prvog dana krvarenja a mene ovdje (u Italiji) pustaju toliko dana da se samo cisti.
ne pijem nikakve tablete :? .... bolove nemam.
da li ste sve isle brzo na kiretazu??
Ne uvijek. Kod prve kiretaže naručili su me tek za 8 dana u bolnicu (missed ab., plod odumro, otkucaji prestali, u tih osam dana čekanja od bijesa i tuge sam trčala, skakala, vukla namještaj po kući - sve da bih prokrvarila i što prije došla u bolnicu, no ništa od toga, ipak sam dočekala kiretažu pod općom).
a znaci nije odmah ipak kiretaza... nego, meni rekli da se odmaram. nemoram biti stalno u krevetu ali da se ne umaram previse :/ ... imam jednoipo staru kcerkicu pa to bas i nije tako moguce ...
kiretaza - ufff tog se ja bojim.. :/
Pa ako je trudnoća 6 tjedana, mislim da ne bi trebala imati osobite bolove, a budući da će (nadajmo se) otići spontano, mislim da ne trebaš ni posebno mirovanje. Nećeš trčati, a mislim i da možeš normalno brinuti o curici (podići je itd.)
hvala vikki :)
Sibell - prosli cetvrtak sam otisla na taj pregled, gledale su me dvije doktorice i zakljucile da ce me ostaviti bez kiretaze. Meni je prije izasao cijeli plod, ali mi je ostao maaali komadic koji ih je zabrinjavao. Dr. mi je odmah dala inekciju i ergometrin za stezanje maternice i rekla da cemo probati tako izbaciti taj komadic. On mi je izasao u nedjelju (nakon duze voznje u autu, mozda je slucajnost) i jucer mi je vec stalo krvarenje. Te tablete su :evil: , jedva sam cekala da ih sve popijem. Uglavnom, fizicki sam sad super, ali psihicki :cry: ...
Nadam se da ce tebi sve biti dobro i da ces proci bez kiretaze... :love:
I da, ja sam ti par dana prije spontanog bila na uzv i srce je kucalo, prokrvarila sam u noci ned/pon, a u pon ujutro su mi odmah radili uzv jer mi je izasao cijeli smotuljak. Dr. mi je dala terapiju i narucila me u cetvrtak na pregled i ako nema promjene da ce me pustiti na kiretazi (isla sam privatno), ali su ipak odlucile jos malo pricekati i eto u nedjelju je izasao i taj komad. Hvala Bogu, terapija je bila uspjesna i sve je dobro zavrsilo.
chelonia - dobro da je proslo sve samo bez kiretaze. ja sam danas vadila ponovno betu - smanjila se skroz , te gin kaze da dodjem na pregled tek za mjesec dana (nakon slijedece M) :? .... eto moja gin ocigledno drzi da se sve samo cisti.
chelonia , ne znam da li imas vec neko dijete... mozda nije pravilo, ali priznajem da meni moja kcerkica itekako olaksava situaciju. jednostavno se stalno igram sa njom i trudim se bit pozitiva koliko je to moguce.
hvala vam na podrsci cure :love:
Ja isto moram na pregled poslije prve mjesecnice pa cemo vidjeti za dalje.
Nazalost ovo mi je bila prva trudnoca i nije se odrzala, a bili smo tako sretni. Tuga je velika, nemam rijeci ali drzimo se, moramo dalje... Rekla nam je gin. da nakon prve mjesecnice nije problem ako se desi trudnoca, tako da jedva cekamo nasu malu srecicu. Nadamo se da necemo dugo cekati...
Drago mi je da je tebi dobro i da ce se sve samo ocistiti. Mazi svoju djevojcicu i uzivaj s njom, a ja ti zelim da se sto prije oporavis i brzo ugledas +. :love: :)
hvala Chelonia, i ja vama zelim sto prije plusic i lijepu trudnocu. sad se nekako pratimo onda sa pregledima. sretno :love:
Drage moje
Evo i ja sam jedna u nizu. MA u 11. sedmici (16.04. kiretaza), prva trudnoca...tako zeljena (nakon skoro godinu dana pokusavanja)...stravicno iskustvo :cry:
Maloj bebici samo srce prestalo kucati i to je to...sada cekam kraj ovog mjeseca da obavim neke pretrage i sl.
Ne znam zasto..ali nikako mi nije dobro poslije pobacaja, stalno sam u downu i ovo vrijeme mi nekako sporo tece (btw rekli su mi da se cuvam 6mj)...
imate li kakav dobar savjet za mene?
Cure, zao mi je sto kroz to prolazite...ja sam OVDJE pronasla rijeci utjehe,
:love2:
Bok cure, nova sam i imam problem, prije 20-ak dana imala sam spontani i krvarila sam 7-8 dana, bez kiretaže, i 3 dana nakon što je krvarenje stalo, meni je opet počelo, sukrvavo, nekad smeđe, i traje već 3 dan, ali primjetim kako jutros nisam imala ništa, pa poslijepodne opet malo ima, ali skroz malo. Pa molim vas za savjet jer ovo mi je prvi spontani, nemam baš nikoga bližeg sa sličnim iskustvom, a bojim se da ne bih morala na kiretažu jer ju ovdje rade bez ikakve anestezije. mislim da možda i ne bih trebala zbog male količine iscjetka a i činjenice da već pomalo staje. Pa ako itko ima slično iskustvo, molila bih da ga podijeli sa mnom. Hvala. :)
Josipica jesi bila kod dr. i kada ? Jesi dobila preventive rdi ergometrin i antibiotik ?
Ja sam sa 6 sedmica T imala spontani, nije bila potrebna kiretaža, dobila navedene lijekove na moj upit, inače kao i ne mora, krvarila sedmicu otprilike kao i M prvih dana jače, a onda brljalo. Iduću M dobila za 28 d.
Provjeri da nemaš temperaturu- da budeš mirnija , meni to sve zvuči prilično normalno, žene kojima je rađena kiretaža pišu da su i po 10-ak d. krvarile.
Da se što prije oporaviš i postaneš trudnčka :love:
Hej, hvala na savjetu. Nisam dobila nikakve tablete, bila sam u 4 tjednu trudnoće. A zadnji put na pregledu sam bila još dok sam krvarila poslije spontanog baš zbog količine krvi jer je bilo obilno i dr je rekao kako je sve ok, i kako će krvarenje prestat za nekoliko dana i tako je i bilo. a evo danas tog iscjetka od prije par dana više nema, pa ja mislim kako je to nešto malo možda ostalo i sada otišlo, a i imam policistične jajnike, koji za posljedicu imaju takva krvarenja, i koje krivim za ovaj spontani. Raspisala se ja. I dalje, ako imate kakvu riječ utjehe, pomoglo bi, baš me ni mužić ne razumije, nažalost. :(
Josipica nisam čula da policistični jajnici mogu za posljedicu imati spontani. Pogledaj ispod temu inofolic retard.
Nadam se da ćeš nakon pauze od 1-2 mj, kolika je obično kod takvih spontanih preporučljiva doći do željene trudnoće. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se što prije oporaviš :*
nazalost mogu :-/Citiraj:
MMK prvotno napisa
Čini se da je veći rizik od pobačaja u žena s PCOS-om, ali točan razlog se još istražuje. Prema nekim istraživanjima, rizik od pobačaja u žena s PCOS-om je 45 posto ili veći. Jedna mogućnost je da je rani gubitak povezan sa povećanom razinom lutenizirajućeg hormona – i žene s PCOS-om često imaju povišene razine LH – ali povezanost s pobačajem je neobjašnjiva. Još jedna mogućnost je povećana razina inzulina ili glukoze koja može spriječiti implantaciju ili uzrokovati probleme u razvoju embrija. Ovo je čista veza između nekontroliranog šećera u krvi i gubitka trudnoće, ali problem inzulinske neosjetljivosti i povišene razine inzulina je relativno nova i potrebna su dodatna istraživanja. Postoji mogućnost da inzulinska neosjetljivost smanjuje kvalitetu jajašaca. To vodi do druge mogućnosti – kasne ovulacije (nakon 16 dana ciklusa) što je povezano sa slabom razvijenošću folikula i smanjenom kvalitetom jajašaca.
izvor
Josipica
meni su dali sntibiotik poslije spontanog, i to neke konjske tablete 10 dana, kako ne bi došlo do upale. Imala sam spontani u 6 tj. Kiretaža nije bila potrebna, sve je izašlo. Dobila sam uredno mengu za 23 dana, a ciklusi su mi 24.
Tebi bi ovo drugo krvarenje moglo biti od menge, ili ti je mžda manji komadić ostao. Ne znam. Mislim da bi morala do doktora.
Inače, kako sam imala spontani, doktor je rekao da je to česta pojava kod prve trudnoće, i da ako ostanem trudna s drugom nakon toga da neće biti problema. I stvarno, ispostavilo se da puno mojih frendica koje imaju sada bebe, isto su imale s prvom trudnoćom spontani.
Tako će nadam se biti kod tebe. Druga trudnoća sve super.... ;)
Kod mene nije bilo tako ali zato što sam imala septum...
hej cure, hvala Vam na pomoći, uistinu pomažete, a za PCOS, krivim ga jer nije bio ni jedan drugi vidljivi dokaz zbog čega je moja bebica otišla, trudnoća je bila super, plod se tako dobro razvijao, o odjednom u nekoliko dana sve pošlo po zlu, i uz Dabrastone i mirovanje moja bebica nije ostala, nažalost, dr.nema neko logično objašnjenje, samo kaže, da je beba bila za ostati Dabraston bi ju sačuvao, a eto nije, možda je tako i bolje, tko zna. Uglavnom meni je to krvarenje drugo stalo, izgleda da je ostao neki mali ugrušak, pa je izišao, i sda moram izvadit briseve maternice, jer možda ima neka bakterija, neznam. evo čekam sljedeći tjedan kako bih i to obavila.
a tablete mi nije nikakve davao, niti m i je rekao da se moram čuvati od druge trudnoće, nego mi je čak i rekao kako odmah možemo početi ratditi na drugoj bebici, jer maternica je ok, nije bilo kiretaže, a evo ja ipak čekam da vidim briseve maternice. Iako, na ovoj prvoj bebici smo radili 4 god, aktivno 2 god., pa čisto sumnjam kako će to i sada brzo upalit.
uf Josipica :love: nemoj previse razbijati glavu s tim pitanjem :( (razumijem te, jer i ja radim isto), ali siguran dokaz/razlog vjerojatno nikad neces saznati; doktori najcesce kazu da je bila u pitanju genetska greska ploda, da to nije rijetkost, da se to eto tako dogadja i da ce drugi puta najvjerojatnije biti sve u redu.Citiraj:
Josipica prvotno napisa
ako bas imas velike sumnje zbog pcos, razgovaraj sa svojim doktorom, prekontroliraj hormone i vidi sto ce ti on savjetovati.