MM i ja smo se sinoć usaglasili od prve i konačno dogovorili ime naše curke!
Zvat će se Valentina.
i maloj zvrkici se ime svidjelo! Odmah je napravila kolut unaprijed u buši! :mrgreen:
Printable View
MM i ja smo se sinoć usaglasili od prve i konačno dogovorili ime naše curke!
Zvat će se Valentina.
i maloj zvrkici se ime svidjelo! Odmah je napravila kolut unaprijed u buši! :mrgreen:
nama je u izboru bilo Tara ili Nia ali moja velika curka je odlučila Tara i nismo se previše mislili čim san saznala da je cura taj dan je dobila ime
a da je muško bija bi Andrej neobično a opet obićno ;)
Ja imam kćer koja nosi to ime. :)Citiraj:
mislava prvotno napisa
I,da,u izboru imena prevagne njihovo značenje.A kako si volimo zakomplicirati život djeca imaju po dva imena.
Eva -"ona koja nosi život"
Maria-(jedno značenje u kojem sam nas našla)"čekana s gorčinom"
Eva je prekrakrasno ime! To je bio moj prvi i jedini izbor dok moj dragi nije izgovorio ime Lada. Ne znam, ali način na koji je to rekao... Tako toplo, umiljato, starinsko... Odmah me oborilo! I, ako bude curica, bit će Lada.
E pa da se i ja malo uključim-dati ime djetetu prije svega je jako odgovorna stvar i listajući sve dosada objavljeno primjetila sam da dosta roditelja u želji za originalnošću malo i pretjera.
Ime je nešto tako važno, jer ga osoba nosi cijeli život i u mnogočemu ga i obilježava. Moramo prestati misliti o modi, pa o slatkom imenu za bebicu, jer beba će i odrasti. Moda našeg doba donijela je Sanju, Ivanu, Gogu...-bili su ih puni razredi, a sad je tako s Lanom, Nikom, Sarom...
Ma da me ne shvate neki preozbiljno, ali mislim da je pronaći ime za dijete velika i važna stvar-ja uvijek svojoj djeci s užitkom pričam kako su dobile svoje ime, što ono znači, tko je još u povijesti nosio njihovo ime...
Izabela je moje prvo dijete, dobila je ime po vrsti crnog, mirišljavog grožđa koje sam s guštom jela dok sam je nosila, a ona se rodila mala, crna i mirišljava-to je uvijek oduševi. Izabela znači nevina i bila je jedna od Španjolskih kraljica.
Druga moja princeza je Marieta, a dobila je ime po Marieti iz Dražesnih pupoljaka svibanjskih koju glumi Catherin Zeta Jones.
Marieta je ona koja služi Bogu, i postoji st. Marriet of Scotland.
U Hrvatskoj je to ime češće u Dalmaciji, možda i zbog Našeg malog mista, gdje je Marietu glumila Vlasta Knezović i bila je žena Ferati.
Eto odabrala sam imena koja nisu prečesta, meni su vrlo ženstvena i već sada su se pokazala dobar izbor.
Izabela svira klavir i jako je lijepo čuti na koncertu najavu za pijanisticu s tim imenom, a Marieta je pravi veseljak i njeno ime odiše veseljem ...
Da ne gnjavim više-sve buduće mame želim navesti da više truda ulože pri odbiru dječjeg imena.
Ne vidim ništa loše ni u održavanju tradicije: gdje su nestale Mande?
Zlata je možda ime koje je izumrlo, a tako je domaće i arhaično..
Paulina je vrlo ženstveno ime i rijetko spomenuto na forumu, kao i recimo Veronika, Tereza, Margareta....
Lada j super ime, iako podsjeca na automobile lada samara :mrgreen:
ja se odlučila za rima :) osim što je rusko ime, kao i lada, pa mi je zato automatski super, i na hrvatskom je nekako dinamiča prijevod...
Manda ima malo nezgodno značenje u Dalmaciji :aparatic:Citiraj:
maribel prvotno napisa
meni se sviđaju starinska imena.. ne mogu si pomoći :/
Nemam djecu, nisam još ni trudna ali curka će se zvati Ria. Postoji neko značenje ili ???
amyx, suborko draga, ma svaka čast! Tako se to radi.... :love:
Čitala sam sva imena,pa nemojte zamjerit neznam na kojoj je str. točno i na kojem linku,uglavn. netko je napisao da Tena proizlazi tj. da je umanjenica Tereze tako nešto
To nema veze s vezom, Tereza(Teresa) - Reza, Tesa
Što se tiče imena općenito,očekivala sam da ću tu sad naći hrpetinu iz koje neću znati što da odaberem koliko će me očarati........
Nekažem da nisu lijepa vaša imena tj. prijedlozi, samo suviše mi se sve ponavlja...... otprilike 10-15 imena i non stop se vrte na svim str. o imenima No dobro,možda sam ja samo prezahtjevna i volim nesvakidašnja imena i očito da ime za moje dijete još nije izmišljeno i nadam se da će mi se kreirat u glavi onda još kroz ova 2 mj. do poroda
Nemojte mi zamjerit.......... sad sam već frustrirana
I još je "super" što i dalje neznamo šta je(spol) al dr. je rekla da -misli- da je cura
meni se sviđaju imena koja nisu u modi:đurđa,zorana,tereza-terezija-terezina,
uglavnom volim duga imena i imena starinkog prizvuka
tako m se zovu sestra i mama :mrgreen:Citiraj:
Frida prvotno napisa
ja sam skoro cijelu trudnoću svoju curicu htjela nazvati Judita (ali zvala sam je Puntica dok je bila u trbuhu, a i prvih nekoliko dana dok je nismo 'imenovali' :roll: )
kad sam je ugladala...znala sam da ona nije Judita :nope:
Nekoliko dana smo si premišljali i razmišljali i zaključili da je ona definitivno Mia (to nam ime nije bilo ni na kraju pameti :shock: )
I ostala je Mia.
Nakon mjesec dana sjetili smo se da je MMev dida bio Mihovil, zvali su ga Mijo, bio je veliki čovjek... Kad smo malo dalje razmišljali uočili smo još puno sitnica iz naših života koje su povezane s tim imenom. Očito je ime odabrao netko drugi umjesto nas. :mrgreen:
Ona je Mia, to joj je ime bilo suđeno :heart:
hi hi, jesi procitala ime za moju kcer :mrgreen:Citiraj:
Osječanka9 prvotno napisa
ja ak budem ikada imala curicu nazvat cu je Ena-Gabrijela. neznam zasto nisam vidla da se nitko tak zove al bas mi se svidja :lol:
imam 6-mjesečnu miu a ako opet budem imala curicu zvat će se stela(zvijezda). muška imena mi teško izabrati ali Noa i Matija su mi ok.
jel Ksjuša? sorry ak nijeCitiraj:
mikka prvotno napisa
Moja ako bude curica (za sada se srami pokazati spol) ce bit Gabriela :heart:
je, ksjuša. inace nadimak od ksenija, oksana. prvi put kad sam cula ime sam mislila da je md pomahnitao, kategoricki sam rekla da nema sanse da moje dijete ima takvo ime. vremenom mi se uvuklo u uho i svidjelo mi se toliko da, eto, moja kcer sad nosi to ime. iako pretpostavljam da je vecini ruzno. meni je super.
Meni ime uopce nije ruzno, naprotiv bas mi se sviđa jer je neobično! A uostalom šta te briga, bitno da se vama sviđa :)
sviđa mi se Gabrijela :)Citiraj:
BebaBeba prvotno napisa
meni je rečeno da nosim dečka, ali to nije sigurno. Pa ako će biti cura zvati će se Eva!
Nekak mi ljepse izgleda bez J mada je ista pašta :) Ali ime mi je predivno, neznam koliko je često, ali u svakom slucaju neznam nikoga tko se tako zove a ja sam od onih koje nema sanse da daju bebi ime a da ih na nekoga potsjeca :)
Ja sam sinu dala ime Noa i tada nisam znala baš nikog tko se tako zove.Citiraj:
BebaBeba prvotno napisa
Sad ne znam još što će biti, ali imam malih problema s imenom za curicu... nisam još našla jedno koje sadrži sve osobine koje želim:
- kratko i jasno :)
- posebno
- nježno i snažno
- internacionalno
- samo njezino :)
Javit ću se kad pronađem ;)
naša princeza će se zvati Lu ,bar ovdje neponajem nikog s tim imenom
Ima moderatorica s tim nickom :mrgreen:
LeiA - NINA mi je predivno ime!! :heart:
Skužila si iz potpisa :)Citiraj:
BebaBeba prvotno napisa
MM se isto jako sviđa. Zasad vodi kod nas!
mislila sma u ovoj svojoj nedođiji a ako ima moderatorica onda će princeza već rođenjem biti "faca" ;)Citiraj:
Anci prvotno napisa
curica od moje poznanice je Lu.
mi smo na čudu kako će se zvati ako bude cura.
imamo Nou,a sada mi se sviđa; Leni,Vita,Gea,Ani...
uglavnom neko kratko ime tražimo.koje god ime ja predložim,mm se ne sviđa,a on se ne izjašnjava.
Leni :heart:
Potvrđujumo Lada je!Citiraj:
i.sta prvotno napisa
La, isti slucaj je i kod nas...nijedno zensko ime ne prolazi :roll:Citiraj:
koje god ime ja predložim,mm se ne sviđa,a on se ne izjašnjava
Mom dragom se sviđa Lena, Elena i Nora, a ja sam jako zapela za Nolu...Citiraj:
la11 prvotno napisa
I ja bi kratko ime, volim i imena Pia, Eva, Mia..
Leni mi je predivno isto, i ako bude Elena, nadimak će joj sigurno tako biti. Jedino što baš nisam ljubitelj nedimaka :/
ako će biti cura definitivno će se zvati Eva! :heart:
sviđa mi se Katja i Greta
mi se definitivno odlučili da će curka biti Kaja :heart: .
a zato i ja razmišljam o kratkim imenima i da nemaju u sebi slova R. onda koje ime mi se i sviđa tako se zove ili sestrična,ili neka prva susjeda....Citiraj:
Isabel prvotno napisa
Ja sam totalno u frci jer nemam pojma koje ime da odaberemo...sve mi se svidja i nista mi se ne svidja...a najvise mrzim sto imena povezujem vec s nekim likovima (meni osobno poznatim ili nekim slavnim likovima) i odmah mi se vise to ime ne svidja ako mi se ta osoba ne svidja...znam da je to bezveze, ali ne mogu si pomoci....
Kaja mi je super ime, ali ima jedna Kaja....koja mi se ne svidja.... :evil:
Leni i Elena su mi lijepa.Naša ima ime još od prije Madlena i ja bi je najvjerovatnije skratila na Ena,ali moj muž je zove Dada još od kad se nije ni vidio spol.