Ja sam znala krivo nešto naručiti tj uplatiti i zamolila povrat novaca, čovjek je bio ok i uplatio.
Printable View
Ja sam znala krivo nešto naručiti tj uplatiti i zamolila povrat novaca, čovjek je bio ok i uplatio.
Da ali izgleda da nezeli. Cekam jos odgovor ali se ipak nadam da ce popustit.
Postoji negdje opcija da ebay to riješava i vrati novce probaj naći...
Ja ne kužim. Hoću postaviti predmet za prodaju. Kako odrediti servis za slanje? Kako izračunati. Čitam tamo neke nesuvisle cijene pošiljaka. Ima li netko da bi mi mogao pomoći? Netko tko je maher na ebay-u.
ima li netko iskustva sa Paysafecardom kao načinom plaćanja na eBay-u?
ivarica ga je prethodno spomenula, pa sam ga preporučila prijateljici koja još nema PayPal račun,
ali čitam da se najviše spominje plaćanje kladionicama, online igrice, kupovanje muzike i slična online zabava,
a gotovo ništa ne mogu naći o plaćanju kupovine na eBay-u.
cure, da li je netko preko ebaya naručivao dječju opremu? Mislim na kineske sellere. Duplo je jeftinije nego kod nas u trgovinama, a iskreno ne vjerujem da se kod nas prodaje roba koja nije proizvedena u Kini. Naručila bih, ali se bojim što ću dobiti...
Gledam npr ovo: http://www.ebay.com/itm/401019354425...%3AMEBIDX%3AIT ili http://www.ebay.com/itm/New-Tiny-Lov...8AAOSwl9BWGrGz
Možeš se oslonit na pozitivne ocjene koje su dobili od svojih kupaca.
ne kužim koja je razlika između tvog mobila i http://www.ebay.com/itm/New-Tiny-Lov...3D391308888291
jelena, ovaj koji si stavila se ne može kupiti odmah (buy it now), već se mora za njega bidati - nešto poput aukcije. Zato je i razlika u cijeni.
zutaminuta, ma svi više-manje imaju pozitivne ocjene, ali to mi iskreno nije neki pokazatelj jer ne vidim za koje iteme je ta ocjena. na nekim stranicama je npr super što za svaki artikl možeš vidjeti mišljenje kupaca, a ovako imaš samo ocjene prodavatelja...
Dakle, jel netko naručio baš nešto od opreme i da li je kao u opisu ili je ipak neka jeftina kineska varijanta??
Ne znam za dječju opremu, ali što se tiče proizvoda poput tenisica, crocsi, toplomjera itd., sve što je po puno nižim cijenama od standardnih a dolazi iz Kine uglavnom su kopije lošije kvalitete... To je po mom iskustvu... Npr. kupili smo toplomjer koji ne mjeri dobro temperatiru, ili baby monitor koji malo radi malo ne radi a i materijali se čine loše kvalitete.
da,toga se i bojim...nije nije 2oak dolara malo za nesto što nece raditi
Kako je moguce da mi odjednom postar uzima po 5kn po paketicu..niti ne ostavi nikakav papiric ali kaze baka da je morala potpisati i platiti 1okn, 5kn kako kada??
Dostava tih paketica je 5 kn po komadu. Ako ne zelis platiti dostavu moras u postu po njih.
Sent from my Nokia_X using Tapatalk
Nije 5 kuna, nego 4,5.
Reci baki da poštara traži račun.
Besplatno je ako veliš da ne želiš platiti dostavu, pa ti ostavi žuti papirić i podigneš paket na pošti.
Plaćaju se paketi koji su oznaćeni sa Small Packet, oni koji su Letter, poštar ga besplatno donese.
cure, trebam pomoć nekoga tko se dobro razumije u ebay i pay pal. naime, dobila sam povrat od ebaya jer me seller prevatio, odnosno nikada nije poslao item. e sad, mene zanima gdje su te pare??! na pay pal računu, pa će recimo kod iduće kupnje biti skinute s pay pala, a ne s kreditne kartice ili se iznos prebacuje automatski na kreditnu?? inalče na pp accountu vidim da su vraćene...
Tamo su odakle su i "potekle".
(istovremeno smo pisale :-) )
tnx!
zapravo, ako sjedaju na kreditnu, znači da će se ukupna moj troška na kretinoj smanjiti za taj iznos? jesam dobro shvatila? jer kreditna nema sredstva, već se to zapravo s tekućeg skida...
Na mjesecnom racunu za kreditnu ti bude taj iznos u minusu... tako je bilo meni jednom kad sam dobila povrat
Da li ste imali ovu situaciju? Narucila sam nesto u vrijednosti cca 5okn. Nakon mjesec dana od zadnjeg napisanog dana dostave jos uvijek nije stiglo.
Pisem prodavatelju molim povrat novaca. Kaze da ce mi uplatiti ako mu dam najvecu ocjenu?! Hihi
nitko do njih ne voli da is se ruši rejting :-/
Nisam imala takvu situaciju.
Mene bi molili da im ne ostavim lošu povratnu što i nisam radila ako bi mi vratili novce.
Pretpostavljam da je riječ o nekom prodavatelju sa Dalekog istoka i lošeg vladanja engleskim, pa je stoga možda nespretno iskomunicirao?
Ja sam imala situaciju da mi nije stiglo. Nemoj slučajno davati dobru ocjenu, ocijeni ga loše i napiši da te ucjenjivao. Onda se obrati ebayu da ti vrati novce. Sve ćeš novce dobiti natrag, bez problema. Jako je važno imati cijelu komunikaciju sa sellerom preko ebay poruka, a ne preko mailova.
Preko ebay poruka sve ide engleski nije los nema nesporazuma. Hvala! Obratit cu se ebayu.
Idi preko resolution centra ebaya, ni slučajno nemoj dati dobru ocjenu selleru prije nego ti refundira novce, jer u tom slučaju se možeš pozdraviti s povratom novca.
To ti je bilo moje prvo naivno iskustvo s refundom- vjerovala sam selleru i išla na poštenje, a on nije...ugkavnom, škola koju sam platila 0,99$ i free s(kršitelj koda)ing, ali od tada isključivo i jedino preko resolution centra tražim novac natrag. I nikad problema- uvijek dobim lovu, a ako stvar i stigne naknadno, uvijek se možeš javiti selleru i ponovo mu uplatiti novac.
Prodavac me trazi email id radi povrata novca, jel to pay pal email? Ili?
Pretpostavljam da te traži onaj referentni broj transakcije. Mislim da ga imaš u mailu kojim ti paypal javlja da je transakcija provedena, a imašga i na svom pp računu pod transakcijama. Nisam imala slučaj povrata, ali sam imala slučaj gdje mi je za otkazano plaćanje na pp i dalje bilo da je transakcija u tijeku. Prodavač me tražio referentni broj plaćanja da bi mogao poništiti transakciju.
Drage moje,koliko dugo mogu čekati prije nego što platim robu dobivenu na aukciji?Naime bidala sam više stvari istog prodavca,nešto osvojila,nešto ću vjerovatno osvojiti...Mogu li sačekati tih par dana,pa uplatiti sve zajedno i očekivati da će mi sve zajedno i poslati?
Kad smo kod plaćanja paketa....Iako je poštarina bila besplatna,meni su svaki paket naplatili ovdje kod nas.Ima li to igdje u svijetu!!!Pa piše da je poštarina besplatna,u čemu je stvar?!
Uopce nije bitno da li to ima igdje u svijetu. Ima kod nas.
Ako ti posiljka stigne kao mali paket, placas dostavljacu 4,50 kn. Ako je kao pismo, ne placas nista. Pisali smo vec o tome.
Pa stizalo mi je u koverti,onoj sa balonićima,manjoj,gramaža od cc 50-150gr...i svaki put je naplaćeno...
Ne, nije bitno kako izgleda, nego da li pise na koverti da je mali paket. Na stranicama HT imas sve o naplati tih 4,50 kn. I nema veze da li podignes u posti ili donese doma, isto se placa.
Pozdrav, narucila sam preko ebaya 20 komada nekog proizvoda (naruceno odjednom 20 kom od istog proizvodaca), da li ce to doc u jednom paketu ili svaki paketic posebno tj. 20 zasebnih??
Hvala
Po mom iskustvu trebalo bi doći sve u jednom pakiranju..
Pitanje...naručila frendica za cca 300kn nemku kremu, na ebayu fotka zapakirane kreme kakti sve ok. Došao paketić, doljni dio kutije otvoren, krema korištena, pola je nema (nema naravno ni zaštitnu foliju).
Javljeno je selleru koji je rekao neka vrati ali ona plaća poštarinu (poštarina je bila cca 10eura). Kao...da će tek onda vratiti novce. S obzirom da je već u prvom koraku frendica prevarena, poslana je korištena krema....boji se da novce ne bi ni vratio plus poštarina bi mogla biti i puno veća za vraćanje.
Savjet?