Ma nanuška dođi da pjevamo :love: :sing:
Kad si sretan lupi dlanom ti o dlan... :sing:
Printable View
Ma nanuška dođi da pjevamo :love: :sing:
Kad si sretan lupi dlanom ti o dlan... :sing:
cure, ili pišete na temu ili ne.
Nema chatanja.
,Citiraj:
nenaa prvotno napisa
Bih, ali sam tebi u dalekom MOstaru.......i to kiša grozno pada :cry:
ok, evo u mislima..... :D
pročitala cijeli topicCitiraj:
Joe prvotno napisa
šteta što se odvijalo davno prije moje registracije...
potpisujem one kojima fali vertex
Ovaj forum treba shvatiti kao šalu malu i sve je ok. Čitajući i ovu temu dobila sam dojam da se curice igraju, šale i tako.... sve dok se ne počupaju, pa onda jedna drugoj šalju :love: :heart: i takoooooo.....
A i kao orkestar ne izgleda loše, dapače, pojedine jako dobro tercaju (jel se tako kaže?!)) :lol:
... i tako nešto se nauči, malo o rađanju, malo o dojenju, malo o dohrani, a puuuuuno o tome kakvi su ljudi. I opet forum ima svoju svrhu- druženje :)
a ja sam preletjela onaj topic s cvijetinom anketom. Nasmijala sam se.
Najednom nitko više ne doji, nitko nema maramu, djeca su sva u svojim krevetićima, na posao se trči trkom, a platnene pelene je pogledati više nego dosta. Što se dogodilo :lol: ?
MOLIM (vičem) da ne chatate na ovom topicu!
Ovaj pdf je otvoren kao jedan mali filozofski kutak o temema koje se ne tiču roditeljstva, zdravlja i ostalih tema za koje postoje otvoreni pdfovi.
Ali ovaj pdf definitivno NIJE mali chaterski kutak!
Ovaj topic je ostavljen na ovom pdf-u dok ga ne premjestimo negdje gdje bi to bilo zgodno...ako ga premjestimo.
Imate li potrebe reći nešto KONSTRUKTIVNO (prijedlog / primjedbu) na ovaj forum, slobodno napišite, ali nastavite li ovakvim chaterskim "stilom" pisati i dalje, zaključat ću ovaj topic.
Ne mislim vas više upozoravati.
Sori.
Moj komentar nije bio mišljen kao chatanje.
Htjela sam skrenuti pažnju na tu potrebu za svrstavanjem.
Mnogi se žale na jednoumlje, ali mislim da ih zapravo nervira različito mišljenje.
Ovdje ne bi trebalo biti toliko bitno da se svi složimo i da možemo na topice samo dopisivati i ja isto, i ja isto. Neke druge stvari trebale bi biti važnije.
ja sam sad opet svratila na onaj uskrsnuli topic o supermamama i tamo je odlično objašnjeno - bitno je doći otvorenog srca i onda si izabrati između svih smjernica koje se nude. i imati na umu da su to smjernice.Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
fala bogu, ovo je forum, raspravlja se. na različite načine.
ali meni zvoni u ušima što je mgrubi (mislim?) na jednom topicu napisala - nitko ti neće moći nabiti grižnju savjesti ako si je sam ne nabiješ :)
i mislim da iz takve perspektive proizlazi većina sukoba.
Pomakiki, moje upozorenje nije bilo usmjereno samo tebi. Već i hrpi forumaša na zadnje 4 strane ovog topica, ako ne i više...ne da mi se vraćati na početak.
Temu o jednoumlju smo prožvakali i ovaj topic neće ići u tom smjeru.
Imate li nešto reći ZA i PROTIV ovog foruma, neku primjedbu ili prijedlog, izvolite. :)
Svako ostalo razvlačenje po drugim temama, offtopičarenje, proizvanje i slično, smatrat ću pozivom da je ova teme prožvakana. Shvatite te to MOJIM jednoumljem.
što još uvijek ne znači da svatko može svakom svašta reći i onda se izvlačiti na tu famoznu rečenicu.Citiraj:
nitko ti neće moći nabiti grižnju savjesti ako si je sam ne nabiješ
moj prijedlog je da se raspojasani chat sankcionira brisanjem samog chata, a ne lockanjem :)
pošto znam da je to sigurno više posla nego lock, volontiram svoju klikavu ruku ovom podforumu
ko će me sad upucat, nek izvoli
xCitiraj:
mama courage prvotno napisa
Koryanshea, dobar prijedlog. Samo od ovih 6 strana, jedva bi se jedna popunila sa ok postovima. Lakše je lockati. ;)Citiraj:
koryanshea prvotno napisa
potpisujem i dodajem da zahvaljujući ovom u 4 godine moga forumiranja nisam sa nikim i nikad došla u neki sukob! :saint:Citiraj:
bubimira prvotno napisa
mislim da ipak nije tako crno. a lockanjem onemogućiš i onima koji bi imali što ozbiljno za reći, da dođu na red. jer teško je među silnim chatom doć do izražaja ozbiljnim postomCitiraj:
mamma san prvotno napisa
žao mi je, rena, ako ga takvim doživljavaš jer je zamišljen kao edukativni :/Citiraj:
rena7 prvotno napisa
mislila sam na civilizirano raspravljanje.Citiraj:
Pa ima i šale, no nije samo to.Citiraj:
apricot prvotno napisa
Što se tiče ignoriranja, slažem se da ga nekad ima.
No, na problemima dojenja, ko što je apricot prije spomenula, a evo i na autosjedalicama, nisam primjetila da je neki post ostao "ignoriran" i neodgovoren.
A neke poluchaterske teme... pa naravno da ima uigrane ekipe, što je tu čudno.
pa dobro, zbog par opuštenih topika koji svako malo iskrsnu, ne baš prečesto, a razvesele nas, ne bih rekla da je forum šala mala.Citiraj:
apricot prvotno napisa
dovoljno je vidjeti koliko vremena prođe od javljanja bilo koje forumašice (nove-stare) na pdf problemi u dojenju ili sl. do javljanja neke od savjetnica. :)
Da, imala sam nedavno raspravu na tu temu:Citiraj:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...=asc&start=100
hmm, ovaj forum se jako promijenio otkad sam se ja prijavila na njega-davne 2003. broj mojih postova je prlično mali pa mi nikako nije jasno tko ima pravo prozivati drugoga na temelju broja postova (računajući na taj način staž na ovom forumu :roll: ).
druga stvar koja me strašno smeta, a čini mi se da prije nije bilo tako, je kad netko od forumaša traži pomoć-bilo kakvu (nama razumljivu ili ne) uvijek, ali uvijek se nađe jedna ili više forumašica koje se zgražaju nad idejama i traženjima postavljača topica. često je tu prisutna i "pljuvačina" po toj istoj osobi. i, naravno, sve završi svađom, prepirkom, a nerijetko i zaključavanjem teme. :roll:
nikako mi nije jasna ta netolerancija i često se pitam jesu li ti forumaši tako britki i u stvarnom životu prema ljudima s kojima žive ili su im bliski u nekim drugim situacijama.
Val, ja nekako mislim da se ovakve primjedbe ne bi smjele iznositi ovako paušalno, to je ipak svojevrsna optužba, možda najteži oblik prijestupa na nekom forumu.Citiraj:
Val prvotno napisa
Da ima kokošinjca - ima, ali pljuvačine? :/
Ima nepristojinih ljudi kao i svugdje. Ništa više ni manje. Čak manje, rekla bih :)
Zakljucavanje kao odgovor na neke postove koji su u pokrenutoj temi po procjeni moderatora chat, off topic, besmisleni, mozda vec davno prozvakani i slicno, je jedna od stvari koja me na ovom forumu narocito smeta. Nerijetko se desi da cak i osoblje foruma svojim komentarima pridonosi zastranjivanju teme.Citiraj:
mamma san prvotno napisa
Stoga ovo sto kaze koryanshea:
ima itekako smisla.Citiraj:
koryanshea prvotno napisa
Njen prijedlog da bi se neprimjereni postovi brisali radije nego da se zakljucavaju teme mi se cini kao jako dobar prijedlog. Tim vise sto je pri tome ponudila i svoju pomoc.
mislim taj kriterij broja postova mi baš i nije jasan - ko da ne mogu npr. na čestitanjima naštancat tisuće postova jer eto tako volim si čestitati svima i svakome.............i sad bi me netko radi toga trebao ozbiljnije doživljavati na ovom forumu i radi toga bih trebala kao biti više 8) da me netko ne izignorira kad pitam nešto što mi je onak fest važno za dojenje, dohranu i tsl. .............
ha niš, odoh ja onda na čestitanja kad mojih 3 i pol tisuće nije dosta :roll:
pa zato sam i stavila u navodnike, da ne bi bila riječ prejaka-jer, možda, direktne pljuvačine nema (tipa riječi-glupa, ovakva ili onakva, ali između redaka se to, svakako, da iščitat).Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
ako ti to ne odgovara može i neka druga riječ ili objašnjenje, može i ova tvoja- "kokošinjac".
Zasto neki cesto ne odgovaraju na postove i upite osim kad, ako su uopce stigli i procitat, misle da je upit od velike vaznosti:
http://roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=73518
Citiraj:
apricot prvotno napisa
I ja sam štošta zamislila pa je puno puta ispalo drugačije. Ne bi htjela izvlačiti teme iz naftalina, ali ima puuuuuuuno onih koje nisu ni malo edukativne. Evo uz dužno poštovanje spomenut ću ti samo jednu- što sa loncem na balkonu, baciti ga u kompletu sa sadržajem ili otvarati?!! Hm... a tko će ga otvoriti, ja ili netko drugi?! No dobro, na neki način tražila si primjer pa sam ti ga dala.
Evo onoga što se tiče baš moje kože, tj. mojih primjera. Pitam nešto za pupčanu vrpcu. Naravno sva sam u panici, prvo dijete nosim. Ne dobijem ni jedan suvisli odgovor, tek nekoliko riječi podrške. Dakako, hvala. No tema nije egzistirala ni jedan jedini dan. Pitam za nekakve bočice, ma kakvi, nitko nikom. Pitam za štramplice veličine 00, isto tako- nitko ni a. Pitam za riječko rodilište, ma jok, dobijem tek par odgovora. I sada, primjer teme koja je egzistirala tjednima- nekakav da ne kažem tračeraj, biti sa oženjenim ili ne, dati podršku prevari ili ne i tako u tom smjeru.... tu se je pisalo danima.
Da zaključim, ozbiljne teme koje bi trebale biti smisao ovog foruma egzistiraju dan ili dva, a one manje ozbiljne (ne kažem da ih ne treba, dapače dobrodošle su za razbiti dosadu) postoje danima, ustvari prevladavaju. I onda, ajmo staviti na "digitalnu vagu"- što prevladava na forumu? No sve ovo nije usmjereno samo na forum, draga moja, to je naša svakodnevnica. Naprosto, takvi smo ljudi. To nećemo promijeniti ni ti ni ja, nego eventualno generacije koje dolaze iza nas, ovisi kako ih naučimo.
Ja lijepo šaljem srdačne pozdrave i želim ugodno poslijepodne.
ne vidim ništa zanimljivo u čarapama
rena7, to je tvoj osobni doživljaj foruma, nije objektivno sagledano stanje stvari. jer možda zaista nitko na ovom forumu nije imao iskustva sa pupčanom vrpcom slična tvome. ili s bočicama. ili sa štramplama broj 00. a moram priznati da tema o bočicama ili o štramplama nije ništa ozbiljnija, edukativnija ili važnija od nečijeg lonca s pokvarenom hranom ili prevarene žene ili čegaveć.
i uz ono što mi već ide na živce dodajem još i ovu prečesto ponavljanu floskulu o "našem društvu koje je takvo i takvo, ali nema tu pomoći, to će možda biti dobro tek kad naša djeca budu velika... i u našem društvo skoro pa ništa ne valja, te vrijednosti, te kultura, te TEME NA FORUMU..."
nego predlažem da od sutra na pdf-u Kutak za filozofski trenutak raspravljamo o Hegelu, hegelovskoj ljevici i desnici i Kierkegaardovom odbacivanju Hegela i njegova apsolutnog duha. pa možda zadovoljimo te duboke težnje nekih umova ovdje.
ako nista drugo, o Rijeckom rodilistu se jako puno toga napisalo na ovom forumu tako da mi je tesko vjerovati da nisi nasla odgovor na svoja pitanja.Citiraj:
Pitam za riječko rodilište, ma jok, dobijem tek par odgovora.
Kao i uvijek do sada, odnosno u svakoj temi- da, u pravu ste. Kako vam već nije dosadno baš uvijek i svaki Božiji dan i u svaki sat istjerivat mak na konac? I uvijek iste persone. Doista, postalo je dosadno i nimalo edukativno. Eto vam materijala za daljnje rasprave, citiranje, ovako pa onako, pa opet u krug.
Predajem se i odustajem,
pozdrav!
:mah: :mah:
Čuj, i mene je znalo zasmetati kad bih baš krenula postati a kad tamo :nono: , ali kad malo pogledaš neke druge forume, ja sam ipak sretna što je ovdje tako.Citiraj:
Aurora* prvotno napisa
Ipak, i ja za ovu temu glasam za selektivno čišćenje, koryanshea, samo naprijed što se mene tiče 8)
Ima jedna stvar koja meni najviše smeta na ovom forumu i znam da se većina neće složiti, a to je da se stalno naglašava da je ovo edukativni forum.
O.k. svaka čast savjetnicama za dojenje i autosjedalice koje su educirane za davanje savjeta iz tih područja ali ostalo je više-manje razmjenjivanje iskustva roditelja i vlastitih mišljenja. Nema ovdje doktora medicine niti itko daje savjete pod svojim imenom i prezimenom.
I ide mi lagano na živce stav nekih forumašica koje imaju potrebu druge savjetovati ko da sve znaju i mislim da se time često i nameću krive i neprovjerene informacije koje ljude zbunjuju. Čak sam i na cybermedu pročitala da dr. Richter kaže da Rodi treba dobar moderator jer se stvarno svašta piše.
ovo sa ignoriranjem tema ne kužim, jer mi nije jasno kaj bi se po tom pitanju i moglo učiniti. Ako mi neka tema nije zanimljiva (a gledam čisto po naslovu, tak da ako mi se naslov ne čini zanimljiv, niti ne ulazim čitati) neću je niti otvoriti. Onda ima tema koje mi se po naslovu čine zanimljive, pa otvorim i pročitam početni post i nekoliko postova ispod - ako mi se ne čini zanimljivo ili nemam kaj reći jer ne znam, ne odgovaram i ne idem dalje čitati. Ne gledam da li je temu otvrila neka od moderatorica, osoblja foruma ili neka od "popularnih" forumašica (iako mislim da takvih nema ima samo forumašica koje sam zapamtila eto slučajno ili zato kaj smo se dosta razgovarale na nekoj temi) Ipak smo mi svi ljudi: jedan dan nam se svađa, drugi dan bi samo dijelili srčeka, treći dan bi malo zezali druge forumašice i smijale se itd.
Ja mislim da se možda pod tim "edukativni" misli upravo na ove teme koje si i ti spomenula, ali da se i sama razmjena mišljenja i iskustva roditelja s duljim "stažem" mogu smatrati "edukacijom". Mogu naravno govoriti samo o sebi, pa kažem da se ovdje educiram oko stvari koje nisu nužno i isključivo medicinska pitanja, tj. za koja je dovoljno iskustvo koje ja nemam.Citiraj:
Sirius Black prvotno napisa
K tome, ima doktora medicine ;)
a čuj, sve se treba uzeti s dozom opreza.Citiraj:
Sirius Black prvotno napisa
I mišljenja na rodi, a bogme, često i mišljenja doktora (ja sam tip pacijenta koji uvijek izluđuje doktore pitanjem "a jeste li sigurni da mi treba antibiotik?" :oops: )
To što se netko postavlja kao da sve zna ne znači da ga treba poslušati. Ja sve provjeravam koliko mogu.