drage moje cure evo samo da vas pozdravim
čitam vas i drago mi je šta su se pojavile nove cure ali im isto tako želim da šta prije odu na pdf trudnica :*
za postupke na Firulama prvi put čujem,znam za insiminacije ali IVF???? :bye:
Printable View
drage moje cure evo samo da vas pozdravim
čitam vas i drago mi je šta su se pojavile nove cure ali im isto tako želim da šta prije odu na pdf trudnica :*
za postupke na Firulama prvi put čujem,znam za insiminacije ali IVF???? :bye:
mm je vec 4-5 puta radio spermiogram u splitu na firulama....i uvijek razgovarao sa biologom dr.Tandarom..kad nam je spermiogram bio za ICSI rekao je radimo IVF ali jos ICSI ne...ali uskoro.....inseminacije su radili...IVF su radili....cekali su novo rodiliste pa da pocnu i sa ICSI imaju svu opremu ali se trebaju preselit tamo...onda je dosao novi zakon i stali su..zadnja posjeta kod njega spermiogram malo bolji i moze IVF...kao oko 1mj.ce krenuti...ako hocemo..ali mi smo se vec narucili za zg..toliko ja znam o tome.....
sto se tice dr....rade.....dr.Budimir.(meni osobno , grub,radio mi HSG,,grozno bilo).....dr.Gabric(onako stariji, cudan,,radio mi HSG,bez bola).....dr.Šunj.(nisam bila jos kod nje)..sa biologom dr.Tandarom(cula da je dobar,,e s njim mozes lijepo i pricat,,nije los).....toliko moje iskustvo....nisam radila nikakve postupke kod njih ......vidjet cu sta ce biti sa zg..ako mi ne uspije gore...vjerovatno cu zavrsit kod njih ....a do tada sretno curama u st....
crvenkapice i meni je dr budimir bio grub na pregledu nakon HSG-a, ali nisam tila nista pisat jer ga svi hvale da je jako dobar. na razgovoru prije hsg-a me odusevio, bio je pričljiv i sve mi ej objasnio ali eto kasnije jako neugodno iskustvo s njim, vise me boli taj pregled sutradan nego HSG , a i doktor nije bio za nikakav razgovor rasplakala sam se kasnije, volila bih da ga nisam nista pitala.
pozz
ma mozda je on nekome dobar...mozda je on i dobar dr..ali to je moje iskustvo....nekome se ne sviđa dr.Gabric a meni toliko i nije los.....mozda je kako koji dan...kako je raspolozen.....dr.Budimir npr.ne kuzi kad se zena boji..kad se stisne.(kod pregleda).....odmah je arogantan a to mi bas i ne treba u onome trenutku ...treba mi dr.koji ce me tjesiti....a ne koji ce me napadati......
Cure, hvala što se podijelile svoja iskustva, pa bila ona pozitivna ili negativna, vrijede zlata. Svatko ima pravo na svoje mišljenje i odluku kod kojeg doktora želi ići, koji mu paše, a koji ne.
Ja neću nikad zaboravit svoj prvi (i srećom jedini) pregled na ginekologiji. Prvo se sestra izderala na mene gdje mi je mantil, da nismo na rivi, onda je jedna trudnica izašla plačući iz ordinacije jer se doktor izvikao na nju. Meni je prvo postavio totalno krivu dijagnozu (koja me šokirala), a onda me nekako na silu htio pregledati. Nije rekao ni a, samo je navuka rukavice... Ja sam se toliko stisla od straha i neugode da nije uspio pregledati ništa. Nakon par pokušaja je odustao, i rekao "ma... nije ni važno, možeš se obući." :shock: Stvarno sam se osjećala kao komad mesa... broj... nešto šta treba rješiti prije kraja smjene. Nisam se usudila pitati kako je vidio 10 mioma u mojoj maternici, ni zašto misli da bi mogla izgubit maternicu... nisam znala ni šta su miomi, bila sam totalno u šoku. Samo sam se na brzinu obukla i izjurila vani sa papirom di je pisalo "hitna operacija". I osjećala sam se tako jadno i izgubljeno na onom praznom hodniku... A nisam ni slutila da je dijagnoza kriva i da mi nikakva hitna operacija u tom trenutku nije trebala. Kad sam to saznala, bolnica me više nije vidila.
Ne kažem da su svi doktori loši, ali nakon tog iskustva nisam više mogla vjerovati nikome, pa sam na kraju i HSG i inseminacije i operaciju odradila privatno.
Za dr. Gabrića sam i ja čula svakakve priče, dr. Budimir je malo neugodan...
A ostaje nam jedino dr. Šunj... :mrgreen:
potpuno se slazem s crvenkapicom , isto iskustvo, preslikano jos i u ovom postu od denny. sve isto. ali ja sam odlucila sutit jer sam mislial da sam mozda bila preosjetljiva, jer u ovim stvarima u ginekologiji sam uvjek malo osjetljiva.
danas sam bila do ginekologa po uputnicu ali mi je rekla da nije cula da njihov rad tamo daje rezultate... :/ pa cu dobro razmisliti jos nakon ova dva posjeta( bolnici i CITU) gdje i sto dalje kod koga naparaviti, mozda m i i vi pomognete o odluci. :*
denny....grozno ti je bilo...kuzim te..i na mene su sestre vikale skini se obuci spavacicu,( a ja nisam ni znala da se njihova bolnicka spavacica obuce ja ponijela svoju).......
...jos ja onako i sama osjetljiva..i jos da mi dr.bude grub prema meni to mi ne treba......ja ne zelim niti jednog dr.blatit..svi su oni tu da nam pomognu..samo sto neki imaju razumjevanja prema pacijenticama a neki bas i ne...a o sestrama da i ne govorim,,,,
.....nadam se da ce dr.Gabric ubrzo u mirovinu,, pa nam dođe neki dobar i njezan :D :D .......... :roll:
potpisujem.Citiraj:
crvenkapica77 prvotno napisa
..... za dobrog i nježnog............ :* .................... :D
di ste cure pozaspale, je li funkcionira ovaj forum još?? :( :shock: :) :) :)
ja sam trenutno orjentirana na sloveniju (vidi potpis) pa tu samo cirnem...
ja sam uvijek tu.....citam vas....kad nesto novo saznam u vezi Splita pisem....kod mene za sada sve stoji....ako koja krene u postupak tamo neka pise...mene bas zanima kako to doli ide....
ako krene u Splitu pisat ce se ovdje puno...i to jedva cekam....
Dr Sunj je super mlada zenica,draga, svidit ce vam se(provjerena informacija)
ja cekam da dobijem stvari pa cu u nje na pregled pa cu je sve ispitat
pozz svim novim i starim curama :bye:
Moram se i ja ukljucit u diskusiju o doktorima u nasoj bolnici. Bila sam kod dr. Sunj, i ona je blaga i draga, ali nekako mi se cini i da je malo povrsna. S druge strane, dr. Budimir me je "kupio" svojom temeljitoscu. Bar iz dosadasnjeg iskustva, cini se da on ne prepusta nista slucaju. I jos jedan veliki plus: u 5-om mjesecu su mi nasli polip na maternici i endometriozu na jajniku (malo je rec da sam dozivila sok, nakon sta me stalno netko pregledavao na UZ). Kako se skidanje polipa ne radi u Splitu, jer im je pokvaren aparat, dr. Budimir se potrudio da me naruci u Zagreb sta prije. Oni, naravno, to nisu mogli operirati prije ljeta, a onda me dr. narucio u Dubrovnik. Sve je bilo gotovo u tren. Dosla sam u Dubrovnik kao carica. I sve je proslo stvarno bez greske, cak dapace. Puno ugodnije i humanije nego kod nas u bolnici. Do sada sam prosla 5 postupaka u Zagrebu i znam da oni imaju toliko puno posla da jednostavno ne stignu previse vodit racuna i o nasem psihickom stanju, makar to nama jako puno znaci. Sestre bi trebale biti toplije, pa to malo amortizirat. Na VV imaju predivne sestre.
Stanje psihe je jako vazno pitanje, ali zbog nedostatka vremena i sredstava ostavljene smo same sebi (i svojim muzevima, ha, ha).
cure ja znam jednu koja je bila na IVF u Splitskoj bolnici prije cca 8 mj, a sad ima trbuh do zuba :mrgreen:
E to je bas dobra vijest. Ohrabrujuca. Ja bi trebala poceti s postupkom do pocetka iduceg mjeseca, pa su vam ispricat protokol. Nadam se da ce se mozda ipak neka cura javit prije i reci nam kako sve to izgleda.
Super vijest! Čestitam!!! :D :D :DCitiraj:
bublica3 prvotno napisa
natica...radis postupak u splitskoj bolnici??....sretno i pisi nam kako ide sve.....koji dr. ti vodi postupak?? i jel to ivf? :heart: :heart:
joj sorry.... pisala si da ces raditi ivf.......postala sam senilna.... :lol: :lol: :lol
evo da potvrdim sve šta je Natica napisala,jako nam je sličan slučaj.
Bili smo dva puta na VV i kad mi se pojavio miom dr Budimir mi je isto dogovorio histeroskopiju u Dubrovnik(stvarno kao carica).
Na VV su sestre preljubazne kao i dr ,dr budimir je malo šutljiv ali jako temeljit i ne prepušta ništa slučaju nisam ga doživila kao grubog.
Kad sam odlučila pokušat u splitu svi su mi njega preporučili.
Mi imamo dogovor za 12 mj pa će vidit kad će ICSI
Javit ću vam šta je bilo ako do tad netko ne bude već imao inf :D
ja danas bila u Splitu iiiiii jos nista ne rade....pretuzno je to......
Cure koje ste na CITO,
ako može info na koji način vi plaćate postupak.
Naime, početkom prosinca idem na histeroskopiju radi polipa, a nisam znala da se plaća na CITO. Kad sam već otišla pitala u SALUS-u i oni mi rekli da se ginekološke operacije plaćaju CITO-u pa me zanima je li još pravilo kartica odjednom ili gotovina. Ima li mogućnost kartica na rate (npr. american i sl.).
Držite fige da histeroskopija bude uspješna, pa se nadam u tom slučaju i skorom postupku na CITO (prirodnom). :D
vesna, stvarno nemam pojma, mislim da se moze.
ja sam jedna od onih rijetkih koji nemaju drugih sredstava placanja osim keshiranja. bar znam da nisam duzna sama sebi :lol: :lol:
vesnare, nema straha, može se platiti karticom, na odgodu, na rate, kako god ti odgovara. Jedino je na karticu 5% skuplje radi banke.
Ja sam plaćala Visom, vjerojatno je isto i za american, a ako imaš bilo kakve sumnje, slobodno ih nazovi i pitaj, da budeš 100% sigurna.
Bila sam prosli tjedan na dogovor s dr. Budimirom, dobila sve potrebne ampule i informacije i sad cekam novi ciklus. Nadam se krajem ovog ili pocetkom iduceg mjeseca. Od svog ginekologa sam dobila Gonale, a sve ostalo od dr. Budimira. Prvi dan ciklusa trebam doci na inekciju (ne mogu se sjetiti kako se zove), a od drugog dana ciklusa dobivam i Gonal i taj drugi. To cu primat u bolnici, u ambulanti za hitni prijem, izmedju 13-14 sati. Sedmi dan ciklusa me doktor gleda prvi put. Malo je drugacije nego na VV. Jedva cekam da to sve skupa krene. Vidim da je Gargamelica imala slican put kao i ja. Nekako coviku bude lakse pri dusi.... Kako sam ja dozivila dr. Budimira, on kaze sve sta trebamo znati i to vrlo jasno, u tom pogledu nije sutljiv. Cini mi se da "precuje" stvari koje mu nisu bitne. Ne znam kako vi, ali ja stalno nesto govorim (sta je bilo prije, koji mi je dr. sta rekao isl), jer ne znam sta sve moze bit vazno. Mozda ne reagira na podatke koji mu nisu bitni... Onda se malo grupo osjecam, ali sam si objasnila tako da oni nemaju vremena pricat o nevaznim stvarima. U svakom slucaju, jako sam zadovoljna doktorom i njegovim odnosom. Kad me gleda na UZV sam obavezno okrene ekran tako da i ja mogu vidjeti i sve mi objasni.
natica od srca ti zelim sve najbolje .......drago mi je da se i tamo nesto događa...neka krene..daj bože puno trudnica tamo...javljaj nam sve dalje .....pozzzz........ :heart: :heart: :heart:
Od srca hvala. Pisat cu kako se odvijaju dogadjaji.
sad gledala vijesti....do Bozica se otvara novo rodiliste(po 100x)....nadamo se ovaj put stvarno.... :D :D :D :D
Nadam se da čemo uskoro dobit to novo rodilište :D :D :D
Ej curke,
može li mi koja od vas prepričati kako izgleda FET na Citu?
Hvala..
Draga Twisted, što se tiče FET-a u Cita, trebaš se javiti doktoru i pitati koji dan trebaš doći na UZV (obično 10., ali zavisi koliko su ti dugi ciklusi). Kada doktor utvrdi ovulaciju počinješ sa utrićima (obično 3x1) dogovori ti transfer peti dan (koliko se sjećam ti si imala blastice ;) ) i daju ti neku tabletu da je popiješ sat vremena prije transfera. Na transfer dođeš punog mjehura i dalje sve znaš (vjerovatno će ti dati i choragon nakon transfera i jedan nakon 5-6- dana). Nadam se da su to informacije koje si trebala, akon te još što zanima pitaj... Sretno :*
Gugi, hvala..
Evo mene poslije neuspjesnog MB biram klinike u RH...i tako sam imala samo tri js. Htjela sam u CITO ili Vili...CITO mi je blizi. Koliko se ceka i kolika je cijena ICSI, takodjer da li ima anestezije pri punkciji,
hvala
Ne čeka se - pod uvjetom da imate sve friške nalaze koje dr. traži. Ako vam još i treba koji nalaz, čekate samo dok sve izvadite i budete spremni za start, max. mjesec dana.
Cijena ICSI je 9000 kn (svejedno to provjeri kod doktora kad dođeš na konzultacije, ali do sad je bilo toliko.)
Za punkciju molim da se javi netko iskusniji, pošto meni (na svu sreću) još nije trebala. Mislim da se dobije inekcija koja djeluje kao anestetik, ne prakticiraju opću anesteziju, posebno sad kad je manje stanica.
Hvala Denny, bas i nisu puno jeftiniji od MB... :roll:
U Cita za punkciju dobiješ dvije inekcije koje djeluju kao anestezija i stvarno ne osjetiš ništa. Za cijenu bih ti preporučila da se ponovo raspitaš, ICSI je bio 9000 (tj.9500 ako plaćaš karticom), ali mislim da su nešto mijenjali (mislim da je manje, ali informacija nije 100 % sigurna).
ja sam u Cito postupke (ICSI) s femarom plaćala 5000kn + femara
Pozdrav svima,
pino je otvorila jednu dobru temu pa molim sve koji su bili u postupku po novom zakonu da daju mali doprinos za našu dobrobit.
Hvala
:*
VAZNO - statistike o postupcima ove jeseni:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=86347
To je prirodni postupak, a ovaj drugi je stimulirani. Iako sad, na žalost, i nema neke razlike. :/Citiraj:
runi prvotno napisa
Pa dobro, ako netko sazna novu cijenu ICSI-ja molim da javi, i mene zanima je li se što mijenjalo. :*
Samo još da napomenem, cijena obuhvaća sve folikulometrije, punkciju i et.