Citiraj:
mim prvotno napisa
Citiraj:
Saradadevii prvotno napisa
Ovo je forum podrske koje zene pruzaju jedna drugoj u "prirodnom pristupu".
Kao što je ovo i forum podrške koju žene pružaju jedna drugoj u ilegalnim radnjama te im pomažu kako ih ostvariti. Ne znam kako ti to nije jasno i kako da ti se, za Boga miloga, razjasni.
Btw, ja bih zvala hitnu pomoć-vezano za onu hipotetičku susjedu. Policija joj nije potrebna nego medicinska LEGALNA pomoć. Policija bi bila potrebna gospođi iz Austrije.
Ako imas problema s tim (pruzanju podrske u ilegalnim radnjama) to mozes rjesavati na drugom podforumu.
Ja stvarno nemam problem s ovom nelegalnoscu tako da je razjasnjavanje nepotrebno.
Krsiti zakon gradjanskom neposlusnoscu, zakon koji je nepravedan, u sistemu koji je nefleksibilan, ne zeli se mijenjati (dok ga netko valjda ne (pot)plati za to!) i birokratsko impotentan za one koji su bez protektorata, a istovremeno svemoguc za one s protektoratom (treca mogucnost su igre na srecu), za mene nije los cin.
Dapace, upravo suprotno.
To nije primjer zla koje opravdava zlo, nego primjer radnje koja je, prema mojem misljenju, opravdana nepravednim zakonom koji ne postuje neke temeljne gradjanske slobode i prava; vec davno spomenuti argument u ovakvim raspravama, ja kao zena imam pravo izabrati smrt svojega djeteta do neke njegove dobi, ali nemam pravo izabrati mjesto gdje cu ga roditi i dobiti za toodgovarajucu njegu !
Ako je zakon nepravedan, ako ja imam prigovor savijesti slijediti taj zakon (ne zelim roditi dijete u bolnickim uvijetima, ma kakvi oni bili, osim ako mi nije za to potreban operativan zahvat), a ne mogu ga ignorirati jer radjam, sto mi je ciniti?
Povinuti se zakonu samo zato jer je zakon?!
Roditi dijete tamo gdje ne zelim samo zato jer mi zakon "ne omogucava" nacin na koji su moje babe rodile i njihove babe i babe od njihovih baba?!
Mozda, ako smatram da je zakon iznad pravednosti, iznad morala, iznad zdrave pameti (mene i mojih baba), iznad svega.
Ako ne, prekrsit cu ga.
Javno. I biti spremna snositi posljedice.
Kao Rosa kada je sjela u bjelacki dio autobusa.
(Bez banaliziranja, Rosa je time izlozila svoj zivot opasnosti, na puno izravniji nacin nego sto je prosjecna krsiteljica hrvatskih porodjajnih zakona s ilegalnom babicom izlozila svoje dijete i sebe)
Osim politickih razilazenja, razilazenje oko prirode radjanja je ocigledno, tako da jos jedna prepreka za razumijevanje je podignuta.
Ja mislim da zene uglavnom ne trebaju pomoc da rode.
One radjaju i to je to.