Mueller ima 15% negdje u srpnju
Printable View
tek u srpnju?
hm, od prve cure mi ostalo u sjecanju da smo kupovali na proljece
a nis, skicnut cu jos po amazonu i pokazati joj kaj se nudi u nn
pa mozda nesto i izabere
Neda mi se zezatio sa samoljepljivim omotima za knjige. Kam da odem kupiti omote za srednjoškolske udžbenike?
Alfa? Imaju svih formata, zadnji put sam im samo odnesla popis udžbenika i sve su mi redom složili.
ok, a popis udžbenika valjda nađem na stranici škole?
Moguće, nama su bili dali u školi.
Ne znam za srednju. ali za osnovne škole knjižare imaju popise udžbenika. Dovoljno im je reći školu i razred. Ove godine smo kupili omote u NN, a lani u nekoj mini knjižari u kvartu.
Moj stariji sin je do sada donosio popis doma (fizički, papir) i to čuva - stavi u prozirnu foliju i pribije špenadlima na svoju oglasnu ploču, jer se po tome vraćaju udžbenici (neki su za dvije nastavne godine, npr. latinski...) Na tom papiru piše koji su udžbenici radni (ti se ne vraćaju), koji se vraćaju nakon prvog razreda, koji nakon drugog....
Moj mlađi sin ne donese, nego dobije od razrednika na e-mail popis. Mislim da su ga u prvom razredu dali na prvom roditeljskom sastanku (baš papir) ali kako je puno ljudi to izgubilo, razrednik je krajem škg slao ponovno popis svima, da znaju koje udžbenike trebaju vratiti.
U našoj kvartovskoj knjižari su to nudili, ili dostaviš popis ili dođeš s torbom i oni ti s hrpe izaberu.... ali ja se više volim zezati sa samoljepivim folijama za matematiku, hrvatski i ostale predmete za koje se udžbenici nose često.
Za ostale - lani smo u Offertissimi u centru kupili univerzalne sa samoljepivom trakicom i dečki su si sami motali. Ovo - https://www.njuskalo.hr/image-bigger...a-56367052.jpg
Ja vec godinama preko e-kupi (imaju popis odabranih sk.udjbenika za skolu) uzmem i omote. Pored svakog udjbenika stoji opcija i za omot. Ove godine su prvi put udjbenici financirani od strane zupanije, pa sam po istom principu kao i do sad uzela samo omote.
I ja sam nabavljala te samoljepljive, no nismo se s njima usrecili. Ovo mi je za sad najjednostavnije i najbolje rjesenje :)
Moja mota uvijek.
Odnosno odnese u obližnju papirnicu.
Onda ne moraš tak
Moj je dobio par knjiga s omotima,klinka jednu
Ja recikliram koliko god mogu, ali sa samoljepivima mi je to bilo nemoguće, kad ih jednom odlijepim, gotovo je. A muka mi je od te količine plastike kojom zatrpavamo planet :-/
Zašto kupujete samoljepljive onote ne kužim ??!!!
Ja kupujem obične nomalne omote čije cijena je sitnica.
mi isto odemo u knjižaru u susjednom kvartu i slože prema popisu za srednju školu. Jedino što ćemo malo pričekati kad gužve splasnu.
Ja sam jučer ipak sa starijim sinom imala akciju omatanja u folije - trebalo je cca 2/3 knjiga omotati. Ostale su došle omotane, ali većina nije bila omotana ili su bile u onim univerzalnim omotima koji se zdrapaju tijekom škg, pa smo se ipak odlučili za debelu kvalitetnu foliju iz Spara (rola od 3 m = 16 kn). Ako je u pitanju timski rad, to ide brzo.
Bilježnice nismo omatali u foliju. Neke ne treba omatati, a za neke su kupili standardne plastične omote.
Popodne je i mlađi sin došao iz škole, donio knjige za hrvatski, matematiku, etiku i jednu knjigu iz elektronike. Za ostalo nemaju udžbenike (to ćemo čuti kad krene nastava, što treba nabaviti).
Dobro su odšacali potrebe za bilježnicama. Falila je jedna s kvadratićima starijem sinu i jedna nekakva mlađem sinu, ali sve u svemu, mm je otišao (usput) i kupio 3 bilježnice, 3 paketa mina 0,5 i ne mogu se sjetiti treće stvari... aha, tri bunta trgovačkog papira, koji mlađem sinu treba za crtanje dijagrama toka. Zaboravili smo na milimetarski papir, ali to se fakat stigne.
koji su to omoti čija cijena je sitnica?
ja sam maksimalno reciklirala prošlogodišnje omote, svaki koji nije izgledao ko s Jakuševca sam prebacila na nove knjige, čak i kad dimenzije nisu bile savršene, i opet sam za ostatak knjiga danas kupila omota za preko 70 kn.
lako je za 1. razred i jednoga đaka :-/
Ja 10 folija plaćam 12,90 u Mulleru.
https://www.ekupi.hr/Omotnica-samolj...na-183944.aspx
A istina, nije to jeftino. Omot je tipa 3 kune, pa kad zbrojiš da ima sve skupa i 25 udžbenika/radnih bilježnica ne ispadne malo. Odnosno, malo je kad dijete ima 5 predmeta kao u nižim razedima.
U Sparu standardni omoti za A4 bilježnice (tanke) koštaju 5 kom = 9 kn.
Omote univerzalne ove godine nisam kupovala, ali lani smo ih u Offertissimi platili 12 kn 10 kom (baš je muž našao ostatke prošlogodišnjeg ulova).
Za foliju sam napisala - 3 m = 16 kn, a iz toga izađe u prosjeku 6 knjiga, tako da te to izađe izmeu 2 i 3 kn po knjizi, s tim da još treba uložiti vlastiti rad i vrijeme. Prema našem iskustvu, te folije koje se lijepe su najbolje i najdulje čuvaju knjige. Rabljene knjige koje su bile umotane u to nisam morala motati, drži folija i više od jedne školske godine. Trebalo mi je dva sata da umotam sve knjige od obojice, tj. jedan gimnazijski razred i 7 knjiga koje je donio mlađi sin (napisala sam da on nema puno standardnih udžbenika). Bilježnice mi se ne da umatati u foliju, samo onim debelima za mat i hr pojačam hrbat, da se ne raspadnu prebrzo.
Da, za bilježnice omoti nisu skupi.
Bilježnice ni ne motam, iz ekoloških razloga. Samo čekam da me prozovu u školi. Poslije se svi čudimo što su mora i ribe puni plastike.
Moji srednjoškolci imaju svaki po petnaestak predmeta. Ne trebaju bilježnice za sve, ali ima toga dosta. U udarnoj kupovini ostavili smo oko 270 kn, a to nije bilo sve, jer neke stvari ne moramo kupovati svake godine (šestar, kalkulator...) Zaboravih milimetarski blok, a to je bitno za nastavu fizike i potroši se.
Mlađi je trebao nove tenisice za tjelesni, starijem smo kupili lani.
Obojica vole piši-briši kemijske olovke (Pilot Friction - ovo https://www.staples.co.uk/content/im...et.3421219.jpg pa obično uzmem jednu ili dvije svakome + refill, a ni to nije badava. Ponekad se nađe u Sparovoj jeftinjari, ali rijetko je ispod 20 kn komad, češće je blizu 25).
Mlađi voli gel olovke u raznim bojama, to sam jeftino našla u Lidlu, kao i dva debela bloka sa spiralom za starijega (u jedan se vježba matematika, a u drugi fizika). Mlađi ih ne voli jer je ljevak, pa mu taj spiralni uvez smeta pri pisanju. Njegov spiralni blok mora imati uvez na kraćoj strani, a to mi je muka naći. Ako je ovo netko vidio, nek viče https://images.cdn-cnj.si/img/250/250/ny/nytNZp6XukZ . Nisam još bila u Muelleru, tamo obično nađem. A5 ima, ali za A4 se moram potruditi.
Samo da podsjetim: http://www.hrvatskiglas-berlin.com/?p=54326
Mi smo pukli 400 kuna u Narodnim novinama .. svake godine se skoro onesvijestim na blagajni, pa sam odlučila da se uopće neću oko toga uzrujavati. Kad je bal nek' je bal.
Kupila je puno rezervnih bilježnica za kroz godinu, kupili smo i mapu za likovni, a i ti omoti koštaju ..
A inače od pribora je kupila samo jednu malo skuplju tehničku olovku, uzela je i novi šestar ali neki turbo jeftini, a svidjele su joj se i neke drvene bojice.
Ja sam ove godine kupovala bilježnice u Konzumu, bilo 30% popusta. I kada sam uspoređivala fakat je bilo najjeftinije, za te motive po dućanima.
Je u Konzumu si mogal kupiti dve za jednu ušparu
Idući vikend je isti popust
A sutra u mileru u cc sve minus deset posto
Spar u cc 25 posto na bilježnice
Imaš u Sparu i jeftinijih bilježnica i skupljih... Moji već znaju - za predmete koje imaju 1x tjedno može se uzeti neka jeftinjara za 4.5 kn (što su i učinili) a za matematiku i hrvatski su uzeli one debele A4 s tvrdim koricama i obveznim radijusom na uglovima. Te su skuplje - 12-20 kn, a nađe se i za više.
U Konzumu nisam bila, pa ne znam. MM je bio u Nami i našao neke sasvim pristojne, srednje kategorije, za 7 kn.
Peterson što je radijus na uglovima?
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
Da Peterson! Hahhahaha eh ti pametni mobiteli! Hhahaha
A kad klincima postanu praktične one bilježnice na spiralu? Kak se to zove...
Moj se ove godine uspio na istom mjestu opskrbiti za 200 kn :mrgreen: da sam ja išla s njim, sigurno bi ceh bio znatno veći, jer bi on žicao sve i svašta. Ovako je morao sam računati što mu treba, a što ne. Istina, mapa za likovni u to ne ulazi, to svake godine kupuju preko škole.
Omote je kupio u lokalnoj papirnici složene prema udžbenicima s popisa svoje škole. 8. razred, 44 kn.