homeopati u Meksiku su imali dobre rezultate u borbi sa svinjskom gripom, pitaj homeopata da li je čuo za to i da li ima šta za pripomoć obraniCitiraj:
Mondu prvotno napisa
Printable View
homeopati u Meksiku su imali dobre rezultate u borbi sa svinjskom gripom, pitaj homeopata da li je čuo za to i da li ima šta za pripomoć obraniCitiraj:
Mondu prvotno napisa
upala pluća je bolest sama za sebe, ona te napadne kad ti oslabi imunološki sustav zbog napada gripeCitiraj:
Mamita prvotno napisa
zato se i treba 'naoružat' mineralima, vitaminima, suncem (vit. D) itd...
Nešto mi nije jasno. Na stranici www.svinjskagripa.com uz pitanje: Da li je opravdano uzimati lijekove za liječenje ili sprečavanje oboljenja od svinjske gripe tijekom dojenja? stoji odgovor:
"DA. Majka koja doji, a uzima lijekove, trebala bi izdajati svoje mlijeko u bočice i pronaći zdravu osobu koja će bebu nahraniti. Majka koja pretpostavlja da je bila u kontaktu sa virusom H1N1 i uzima lijekove u cilju spriječavanja oboljenja, može slobodno dojiti bebu sve do onog trenutka dok ne prepozna simptome koji će ukazivati na to da je pored prevencije i sama oboljela (temperatura, kašalj, bol u grlu i ostali simtomi). "
Znači li to da majka koja oboli od svinjske gripe ne bi trebala dojiti dijete? Zar nije bolje da mama nastavi dojiti dijete kako bi ono moglo primiti antitijel koja se nalaze u mlijeku i koji će djetetu pomoći da ili ne oboli ili, ako oboli, da ima lakši oblik bolesti?
I drugo, zar majka može uzimati Tamiflu i dojiti dijete?
Ništa mi nije jasno :?
Ahaaa, našla odgovor na istoj stranici :oops: :
Uz pitanje "Trebam li prestati dojiti dijete ako sam bila u kontaktu s virusom H1N1?"
"NE. Zato što se u organizmu majke stvaraju zaštitna antitijela ukoliko je bila u kontaktu sa virusom, a dojenjem majka antitijela prenosi na bebu. Ovo je osobito važno imajući na umu činjenicu da je obrambeni sustav bebe još u razvoju. Opravdano je da majka uzima ljekove u cilju zaštite od bolesti (ako joj je to propisao liječnik). Ipak, obolite li, zatražite pomoć zdrave osobe koja će bebu hraniti vašim mlijekom."
Ipak ostaje pitanje mislite li da je ok da mama uzima Tamiflu i doji dijete? Nisam baš sigurna da je to pametno :/
nisam sigurna za Tamiflu i dojenjeCitiraj:
vitekova mamuška prvotno napisa
nije on bezopasan
ja ga nemam niti ga namjeravam kupiti, uzdajem se u se i u svoje kljuse i narodne recepte: češnjak, cimet, vitamin ... bitno je nedehidrirati (pileća juha, lagana hrana..)
ja znam po svojoj kćeri, da kad bi onda se razboljela nakon mene, da ne bi osjetila virozu (samo temperature, bez opće malaksalosti)
http://www.novagripa.com/svinjska-gr...vilna-ishrana/Citiraj:
Hrana koja će vam pomoći da spriječite obolijevanje od svinjske gripe
Meso bogato proteinima, piletina, jaja i riba, mlijeko, mliječni proizvodi, mahunasto povrće, orasi, sjemenke i proizvodi od soje će obogatiti vašu ishranu i pomoći razvoju epitelnih ćelija u prethodno navedenim udarnim membranama koje prve budu napadnute od strane virusa. Tri osrednja obroka dnevno bilo kojih od ovih namirnica će ojačati vašu barijeru na viruse.
Konzumiranje raznovrsnog voća i povrća svijetlo-narandžaste i tamno-zelene boje kao što je mrkva, bundeva, kajsija, mango, špinat i kelj, će održati potrebne nivoe vitamina A, još jednog važnog nutricionog sastojka potrebnog za jačanje respiratornih membrana.
Ako virus uspije da se probije preko ovih fizičkih barijera, naići će na armiju bijelih krvnih zrnaca koja će pokušati da napadne i pojede viruse. Vitamin C igra značajnu ulogu u mobiliziranju odbrambenih ćelija organizma koje napadaju viruse, dok ujedno ima i sopstvene mehanizme za borbu protiv virusa.
Zbog toga je veoma važno da svakodnevno unosimo hranu bogatu C vitaminom. Tu spada raznovrsna hrana od bibera, preko špinata, pa sve do limunastog i bobičastog voća i mahunastog povrća. Čak i konzervirano voće nudi obilje vitamina c, kao i sokovi poput soka od narandže ili grejpfruta.
Ostale odbrambene ćelije organizma koje napadaju viruse uključuju i "T-ćelije". Mineral cink je ključan za formiranje ovih antitijela, čak i manja prisutnost ovih ćelija može pomoći za borbu protiv prehlade ili gripe. Poenta priče je da svoj imuni sistem možete pojačati i vratiti u normalno stanje ako unesete dovoljne količine cinka u vašu dijetalnu ishranu.
Cink možete pronaći u teletini, jajima i morskim plodovima,a posebno u krabama, ostrigama i sardinama. Hrana u obliku krupnih zrna, sjemenke tikve, su takođe dobar izvor cinka, iako se kod ove vrste hrane cink mnogo brže apsorbira nego kod hrane bogate proteinima animalnog porijekla.
Oko 40 procenata žena pri dijetalnoj ishrani unose manje željeza u organizam nego što je minimalna dnevna količina. Stoga je i željezo takođe bitan sastojak u pravilnoj ishrani koja vam može pomoći da vas svinjska gripa zaobiđe. Nedostatak željeza u organizmu, sa ili bez anemije, dovodi do širokog spektra defekata pravilnog funkcionisanja imunog sistema, zbog čega možete postati više podložni obolijevanju od svinjske gripe.
Željezo se može pronaći u sličnoj hrani koja je ranije navedena, gdje možete ujedno pronaći i cink. Ipak, ako niste sigurni da unosite potrebne količine ovih sastojaka u organizam, uvijek vam može pomoći multivitaminska tableta, koja vam osigurava dnevnu količinu svih potrebnih minerala i vitamina koji su potrebni vašem organizmu, kako bi ojačali vaš imuni sistem.
Brzi načini da se riješite posjete svom doktoru i svinjske gripe
Super zdrava namirnica "alicin", koja se dobije kada se sirovi bijeli luk ispasira ili isjecka, pomoći će vašem tijelu da blokira napade koji bi inače oštetili vaše tkivo. Češanj bijelog luka dnevno će uveliko pojačati vaš odbrambeni mehanizam.
Istraživanja sa Univerziteta u Sjevernoj Karolini pokazuju da vam u borbi protiv generalno svih virusa gripe može pomoći mineral selen. Tri brazilska oraha dnevno može zadovoljiti vaše potrebe za selenom
http://alternativa.hr/content/view/230/1/Citiraj:
Uzročnikom gripe smatra se virus. Ona je puno ozbiljniji problem od obične prehlade. Gripa je najčešće popraćena visokom temperaturom, bolovima u mišićima, općom slabošću, gubitkom apetita. Ponekad je može pratiti i jaki kašalj. Traje između 7 i 10 dana. Posebno ugrožena skupina su stariji ljudi, pa je stoga vrlo važno djelovati preventivno ili na samom početku bolesti.
Aromaterapijom ćemo djelovati na simptome bolesti (temperaturu, bolove u mišićima, opću slabost, kašalj) i na podizanje imuniteta. Smatra se da je osnovni uzrok oboljevanja od gripe pad imuniteta, a njegovom padu uglavnom prethodi stres ili neka druga bolest koja je iscrpila organizam. U svakom slučaju, emocije koje su osobu dovele u ovo stanje najčešće su pesimizam, osjećaj da je “sve palo u vodu”, gubitak nade u bolje sutra, beznađe, odustajanje od borbe sa životnim problemima.
Kao protumjera i lijek koriste se ulja sa snažnim antivirusnim djelovanjem, antiseptičkim, analgetičkim, imunostimulativnim, te ona koja stimuliraju, podižu raspoloženje i koja su antidepresivnog djelovanja.
Ulja koja se koriste su: čajevac, lavanda, bergamot, eukaliptus, timijan, kadulja, metvica i limun.
Metode korištenja su: inhalacije, kupke, komprese i rjeđe masaža.
Inhalacije su izvanredne za tretiranje kašlja i općenito za borbu protiv virusa koji se nalazi u osobi ili oko nje (u prostoru). Ovdje svakako treba spomenuti da je Hyla uređaj izvanredan u sprječavanju širenja gripe i za kvalitetno korištenje ulja (u smislu da je iz zraka uklonjen uzročnik ili je barem smanjena količina).
Mirisne svjetiljke su također dobre, kao i raspršivači. Važno je napomenuti da je dezinfekcija zraka bitna iz razloga što će spriječiti moguće komplikacije gripe (često se pojavi bronhitis, upala pluća ili neka druga infekcija čiji uzročnik je najčešće bakterija).
Kombinacije koje se koriste su:
Čajevac - 3 kapi
Eukaliptus - 2 kap
Limun - 3 kapi ili Timijan - 2 kapi
Lavanda - 3 kapi
Metvica - 3 kapi ili Čajevac - 3 kapi
Kadulja - 2 kapi
Bergamot - 3 kapi
Kupke su izvanredne za tretiranje stanja gripe. Podižu opće stanje organizma, snizuju tjelesnu temperaturu, umanjuju bolove u mišićima, umanjuju kašalj, podižu imunološki sustav. Kupke provodite što češće ukoliko je to moguće, ili barem svaki drugi dan do nestanka simptoma. Preporuča se nastaviti s kupkama još barem mjesec dana (dva puta tjedno) kao bi se ojačao organizam.
Kombinacija koja ujedno pogoduje i snižavanju temperature:
Metvica - 10 kapi
Eukaliptus - 8 kapi
Bergamot - 5 kapi
Limun - 5 kapi
Kombinacija za podizanje općeg stanja organizma
Timijan - 5 kapi
Eukaliptus - 10 kapi
Kadulja - 3 kapi
Lavanda - 10 kapi
Kombinacija za jačanje imuniteta koja se može koristiti duži vremenski period:
Čajevac - 8 kapi
Lavanda - 10 kapi
Eukaliptus - 5 kapi
Limun - 5 kapi
Komprese su izvanredne za svakodnevnu upotrebu. Njima možemo olakšati disanje, sniziti temperaturu, umanjiti bolove u mišićima i glavobolju.
Za sniženje temperature koristite već navedenu kombinaciju. Komprese treba stavljati na prsa (s prednje i stražnje strane), ruke i noge. Temperatura komprese mora biti kao normalna tjelesna temperatura. Mijenjajte je što češće.
Kombinacija za smanjenje bolova u mišićima:
Eukaliptus - 3 kapi
Metvica - 3 kapi
Lavanda - 3 kapi
Kombinacija za lakše disanje/umirenje kašlja:
Kadulja - 2 kapi
Metvica - 2 kapi
Eukaliptus - 3 kapi
Masaža se ne provodi često iz razloga što se osoba učestolo i jako znoji. Znoj onemogućuje ulazak ulja u organizam, a masaža često nije ugodna zbog bolova u mišićima. Osobi se dopušta da sama odluči želi li masažu.
Preporuča se parcijalna masaža, odnosno, utrljavanje ulja na području prsnog koša. Ukoliko osoba želi, dobro će joj doći i masaža stopala. Kao ulje nosilac preporuča se suncokretovo ulje ili kantarionovo. Pri tome možete iskoristiti gore navedene kombinacije.
Čajevac
(Melaleuca alternifolia)
Kao što možete vidjeti iz priložene tablice, čajevac se sastoji od 48 sastojaka. Posebno su važna dva sastojka bez kojih bi ulje bilo potpuno beskorisno. Prvi je terpinen-4-ol (alkohol) koji ulju daje posebna terapeutska svojstva. Smatra se da je idealan omjer ovog sastojka između 35-45 %. Drugi važan sastojak je cineole (oksid) koji ulju čajevca daje izuzetnu mogućnost prodiranja (kako prodire cineole, tako prodiru i ostali sastojci). Idealni udio ovog sastojka je između 5-7%. U postocima ovo ulje ima sljedeće sastojke; monoterpena 41%, alkohola 45%, sesquiterpena 6%, oksida 7%.
Djelovanje: jako dezinfekcijsko (12 puta jače sredstvo od fenola) i antiseptičko djelovanje, baktericidno, fungicidno, virucidno, antispazmodično, antiinflamatorno, imunostimulativno, antiparazitično.
Indikacije: sva virusna oboljenja, virusne bradavice, enteroviroze, herpes, vodene kozice, kandidijaza, sve genitalne infekcije, cistitis, upala sinusa, upala grla, angine, suho grlo, afte, gingivitis, akne, rane, ubodi insekata, atletsko stopalo, sva gljivična oboljenja stopala i noktiju, opekline, anksioznost, prhut, vrlo jako sredstvo za dezinfekciju, bradavice.
Miješanje: lavanda, sva citrusna ulja, geranij, borovica, bor, timijan.
Upotreba čajevca:
inhalacije - gripa, upale pluća, bronhitis, upale grla, anksioznost
masaža - upale mokraćnih putova, viroze, ubodi insekata, anksioznost, atletsko stopalo, cistitis
komprese - vodene kozice, genitalne infekcije, upala grla, ubodi insekata, opekline, akne, rane, atletsko stopalo
kupke - viroze, genitalne infekcije, urinarne infekcije, akne, ubodi insekata, anksioznost. Sjedeće kupke su izvanredne za infekcije urogenitalnog trakta
lokalno - bradavice, vodene kozice (štapićem za uši nanijeti ulje na problematično mjesto)
grgljanje - suho grlo, afte, gingivitis, upala grla
šamponi - prhuti, problemi kože vlasišta
veterina - dermatitisi i ostali problemi kože
kućanstvo - kao dezinfekcijsko sredstvo (npr. dodamo nekoliko kapi u vodu s kojom peremo podove, možemo prebrisati frižider, dasku za rezanje,), repelent
Čuvanje ulja: u tamnoj dobro zatvorenoj bočici, na suhom i tamnom mjestu.
Napomena: eterično ulje čajevca smije se nanijeti na kožu nerazrijeđeno, ali na manje površine kože. Pogodno za gljivična oboljenja stopala i infektivne rane. Vodene kozice, virusne bradavice i groznica na usnicama maže se tako da se na štapić za uši kapne jedna do dvije kapi ulja i nanese na oboljelo mjesto. Ulje čajevca jako isušuje kožu pa se nakon upotrebe čajevca preporuča upotrijebiti neku neutralnu vlažnu kremu.
Mjere opreza: nije za oralnu upotrebu. Čuvati dalje od dohvata djece. Ovo ulje je vrlo sigurno za upotrebu
http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/37/1/
100 g sardine iz konzerve i nabiješ vitamin D na maksimum :mrgreen:
sunce je i dalje bolji izvor
Kod nas je prilična panika (mislim u gradu, ne u kući). Nestašica zaštitnih maski i tamiflua (čujem sad na vestima). U dva dana četvoro umrlih (od 30-55 godina, ako sam dobro uhvatila).
Mama mi je išla kod dr-a pa je usput pitala da li žena koja pije tamiflu može da doji. Dr rekla da može.
Jako mnogo se virus proširio među školarcima, pa su sad naprasno proglasili neki kraći raspust.
Nađa i ja smo letos imale neku virozu sa jako visokom temp (dva dana pošto smo se igrale sa nekim malim englezima u igraonici) pa ja verujem da smo to već prebolele. Svakako se nećemo vakcinisati.
moja frendica tvrdi da je njena obitelj imala svinjsku gripu. samo je mali od god i pol išao doktoru, koji je rekao da ima virozu :/ . uglavnom svo četvero su dobili jako brzo jedan od drugoga, visoka temperatura, bolovi, opća slabost i onda kašalj. trajalo im je 3-4 dana
dobro da ju nisam vidjela već dva mjeseca :mrgreen:
evo javili su mi, ima unuka od našeg poznanika, ima 12 godCitiraj:
ivy prvotno napisa
visoka temp, slabost, povraćanje, potvrđeno testiranjem i sad joj daju tamiflu koji ona povraća, malo su u panici
aha.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
dobro....
onda mi objasnite zašto od pandemijske gripe stariji od 60 iznimno rijetko obolijevaju....
ovaj post sam preselio s ankete o gripi, jer tamo administatorica šizi kad vidi da netko nepiše bilo pto drugo osim "da" ili "ne" ili "ni slučajno" ili "nema šanse" ......
pa bih molio Mrvnu i MGrubi da mi odgovore kako to da stariji od 60 ne obolijevaju (odnosno obolijevaju iznimno rijetko) ako je zaštita od preboljele gripe samo godinu dana ili nikakva.
nema imuniteta za običnu gripu jer se virus stalno mijenja
koliko pročitah
Ali viris se ne mijenja toliko da ti je steceni imunitet potpuno uzaludan, zar ne?
zadnje što sam čula je da oni nisu zaštien skupinaCitiraj:
trlababalan prvotno napisa
http://www.net.hr/zdravlje/page/2009/11/04/0025006.html
steka si imunitet na taj soj koji si prebolio, i kad ga 'sretneš' sljedeći put imati ćeš biti otporanCitiraj:
marta prvotno napisa
ne bilo mi teško pročačkati. evo odgovora:Citiraj:
marta prvotno napisa
If I got the flu last year, will I have immunity against the flu this year?
In general, a person who is infected with an influenza virus one year will have some immunity to closely related viruses that may persist for one or more years. For example, if someone was infected with the A/New Caledonia/20/99-like strain of H1N1 that predominated during the 2006-07 season, they are likely to have some immunity that will protect them if they are exposed to that strain or a closely related strain again during the 2007-08 season. The degree of protection depends on the health of the person involved. Young and healthy people with normal immune systems will likely have good immunity against the same or closely related strains of virus from one year to the next. However, people with weakened immune systems are less likely to have immunity that carries over in other years. It's important to remember that influenza viruses are constantly changing so antibody made against one strain will become less effective against new strains as influenza strains evolve over time. In addition, there are different types of influenza viruses circulating and different variants within virus types, and the same type of flu virus does not necessarily circulate each year. For instance, during the 2006-07 flu season, influenza A (H1N1) viruses predominated; however, infection with an influenza A (H1N1) virus (and subsequent antibodies protecting against re-infection with the same virus) would not provide protection against influenza B or influenza A (H3N2) viruses. More information about immunity against the 2009 H1N1 virus is available here
Si, si, to sam si i mislila.
krivo si čula.
stariji imaju veću šansu za umiranje ako obole.
ali i dalje stariji ljudi oboljevaju neeproporcionalno manje od mladih i odraslih.
pa ja i dalje čekam objašnjenje
krivo si čula.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
stariji imaju veću šansu za umiranje ako obole.
ali i dalje stariji ljudi oboljevaju neeproporcionalno manje od mladih i odraslih.
pa ja i dalje čekam objašnjenje
objašnjenje na ovo?Citiraj:
ne idu u školu?
ne nalazim podatak da stariji manje oboljevaju
pošto se lakši slučajevi ne testiraju, teško da ćemo uopće znati broj oboljelih u pojedinim skupinama
slične simptome imaju obična gripa, teža prehlada, svinjska gripa i želudčana viroza .. bez testiranja nema točnog podatka
pa se podaci mogu frizirati kako ti paše
daCitiraj:
Mamita prvotno napisa
da se malo potrudiš našla bi....Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
http://www.eurosurveillance.org/View...rticleId=19341
http://www.eurosurveillance.org/imag...Fig2AB_NEW.jpg
http://www.clinlabnavigator.com/Test...nzaAVirus.html
http://www.eurosurveillance.org/View...rticleId=19337
http://www.cdc.gov/h1n1flu/vaccinati...ion_qa_pub.htm
http://www.cdc.gov/h1n1flu/surveillanceqa.htm
http://www.eurosurveillance.org/View...rticleId=19337
http://www.eurosurveillance.org/imag...eland_Tab1.jpg
Stvarno mi se više ne da.
kak možeš lamentirati o tome ako nisi pročitala što je o tome objavljeno?
To je već toliko notorna činjenica da je upravo nekakvo značajnije obolijevanje starijih osoba zanimljiva svima, pa o tome rado pišu članke.
zanimljivo
da li bi to značilo da su oni već preboljeli gripu H1N1 možda ranije?
ili nisu toliko izloženi
oni bi bili prva post-španjolica generacija
njihovi roditelji su preživjeli španjolicu, npr. ka moja prabaka
to je jedna od najlogičnijih teorija.
pogotovo kad se uzme u obzir studija seroprevalencije (spomenuta u jednom od linkova) koja kaže da su kod 30% starijih osoba, a kod 0% mladih osoba nađena protutijela na ovaj novi virus.
I ako je to tako, sigurno se ne može reći da preboljela gripa ne ostavlja imunitet, ili da taj imunitet traje samo godinu dana.
To što se virus mijenja iz godine u godinu, je sasvim druga stvar.
se odnosi na mamitin tekstCitiraj:
Da.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
I isti taj virus od španjolke, uz blage izmjene koje se svake godine događaju je cirkulirao sve do 1957. godine. Tada je došao H2N2 i istisnuo H1N1 iz cirkulacije.
Dakle oni rođeni prije 1957 su imali priliku doći u kontakt s H1N1 virusom koji je uz male mutacije cirkulirao od 1918. a oni koji su rođeni kasnije nisu bili s tim virusom nikada u kontaktu.
Onda se 1977 ponovno pojavio H1N1, koji od tada kontinuirano cirkulira, ali je očito antigeno prilično različit od onoga koji je cirkulirao do 1957 i od ovog novog.
Uvjerljiviju teoriju od ove nisam još imao prilike čuti.
da ali ovdje se radi o istom virusu H1N1.Citiraj:
I ako je to tako, sigurno se ne može reći da preboljela gripa ne ostavlja imunitet, ili da taj imunitet traje samo godinu dana.
znači ako je neko prebolio baš taj H1N1 onda je valjda imun.
kod "obične" gripe svake godine je drugi virus odnoso njegove mutacije stoga nema punog imuniteta.
tako sam ja to razumjela.
ja uzimam d3 kapi
...a virusi nek' mutiraju
Kako to jedan virus istisne drugog iz cirkulacije?Citiraj:
Mislim, stvarno me zanima, ako nije prekomplicirano za ovdje objasnjavati.
Jer sad, cini se, svjedocimo uspjesnom i tolerantnom suzivotu dva razlicita virusa?
Pa da, ako virus dovoljno mutira da je u toj mjeri različit od onoga s kojim smo bili u kontaktu, možemo ponovno oboliti.Citiraj:
Mamita prvotno napisa
Ali to ne znači da nismo na one koje smo preboljeli stekli imunitet.
I nisu uobičajene sezonske mutacije virusa tolike da bi netko obolio svake godine.
...ili obolio uopće, ako ćemo pravo.
Maloprije si spomenuo da je španjola ostavila cca 30% ljudi seroprevalentnih, a to se nije dogodilo samo u toj jednoj godini, nego u ukupnom periodu koliko je virus cirkulirao. A znamo koji hrkljuš je bila španjola. Rekao bih da imamo jaaako dobre izglede ne zaraziti se s novom gripom. Ikada.
pokušajCitiraj:
Davor prvotno napisa
IMAM RJEŠENJE ZA SVINJSKU GRIPU!
TRAJNO I NEPŠOGREŠIVO.
Neka si svi kupe ORGONSKE UREĐAJE!!!!!
http://www.indigo-svijet.hr/indigo/i...pa=Pocetna-adm
Ako netko sumnja u djelovanje ovih UREĐAJA, može sve nedoumice riješiti na ovom nadasve stručnom predavanju
http://www.indigo-svijet.hr/indigo/
koje će držati magistar upravljanja poslovanja koji se bavi ekonomijom i informatikom i medicinska sestra koja ima čak PET (5!!!!!!!!) godina iskustva u struci.
pohrlimo.
Možda sretnemo Davora kako im vrti slajdove.
strah me ovoga u ukrajini, tamo vec ima skoro 100 mrtvih... mozda je mutirao!?
http://www.svinjskagripa.com