Sad sam, surfajuci bespucima internera, nabasala na sourdough pincu
https://www.janjolinka.com/post/uskrsnji-stol
Printable View
Sad sam, surfajuci bespucima internera, nabasala na sourdough pincu
https://www.janjolinka.com/post/uskrsnji-stol
Nano vec jede istu. Ne pazis na satu Zhang ;-)
Zhang jel krenula avantura?
Ubacila sam tijesto
Nisam mogla naci rukavice za pecnicu, a znam da ih negdje imamo :lool: pa sam samo onim"krpicma" za pecnicu drzala i bilo me uzasno strah da se ne opcem
Frknula sam tijesto unutra, mozda malo prezestoko :škartoc: jer se malo ispuhnulo kad sam ga ubacila
Imala sam neki skalpel s kojim sam JEDVA zarezala tijesto
Isuse, sva se tresem :lol:
:mrgreen::lol: Dakle Betty, bit ce genijalan kruh stoposto. Imala si hrpu mjehura. Mislim to je cista znanost, samo si ti sad utrpala religijske elemente:lol:.
Inace opekotine od posude, a biti ce ih, traju dugo i oziljci ostaju zauvijek. No uz njih i ponos u srcu:mrgreen:.
Bez tih religijskih elemenata bi ovo bio jedan dosadan proces!
Mislim da ljudi zele krv, znoj i suze a ne neki dosadan raport kako je sve ispalo ocekivano savrseno!
Munkice, ja Chada svuda vodim osim ako idem avionom. Onda ga stavim u frizider i jos ga ostavim kod frendice koja ga hrani kao ja. Na putovanju je uvijek u jednoj kutiji, naprijed u autu kod mojih nogu. Ja bih ga na tvom mjestu sigurno hranila i na putu. Ali mislim da sam ja tu pretjerana. Ja sam zbog tijesta zakasnila na vlastitu dodjelu doktorata svojedobno:roll:.
U Svedskoj imaju hotel za startere inace.
bb, svima nam moraš poslat fitku kruha.
Ja ću opet zaribat kruh. Opet mi je izgkedalo premokro. Pa sam j fazi kada sasa dodaje maslibe, dodala još brašna. Mislim previše.
Pinca kad se ohladila je još bolja. I draže mi je da se tak razlila a da je nekana, neg da ima loptasti oblik i bude suha
sasa, mailom sam ti poslala fotke pince
BB rikavam :lol:
Jedva cekam izvjestaj :-D
Ja sam umijesila tijesto, levain je lijepo plutao. Sad cekam da odstoji da ubacim sol.
Jos moram vidjeti u kojoj posudi da ga dizem, s obzirom na taj oblik i oblik posude u kojoj ce se peci.
Jel netko pekao u onim stakenim vatrostalnima? Nemam neku drugu koja moze u pecnicu.
Nano sta ste one prosle vec pojeli?
Ja iduci put prepolovljavam sve i pecem jedan jer mi to sporo jedemo, djeci se ne svidja kiseli kruh, ja jedem samo za dorucak, jedino muz malo vise
I planiram dodavat sjemenke, pa se mislim oko chia, znam da idu one na kruh ali nekako brinem ako ih stavim u tijesto da ce mi popit vodu i narusit balans tekucine. Jel to racionalno? Mozda da ih samo pred pecenje pospem po vrhu?
Tang, kruh ili pincr? Kruh nije bas dobro ispao, al jučer smo ga tostirali zbog namaza od bakalara i bio je predobar.
Uglavnom, moj kvas, iako mu je 10 dan nije tako jako aktivan. Imam mjehuriće ali male male. Bolhe da nisam ujutro gledala reprizu sasinog videa.
Pinca je definitivno dobra iako ipak malo vuče na kiselo.
http://imgur.com/gallery/8fbtgHr
Doktorica mi je rekla da nisam stvorila tenziju i da se zato nije gornji dio rascvjetao.
Ono sto sam ja primjetila je da je se cijelo tijesto ispuhnulo cim sam ga ubacila u lonac.
Meni okus fin al je djeci prekisel. Ne znam sto bih mogla dodati unutra da bude malo slađe
Prekrasno izgleda!
Baš je lijep.
Tak i kod nas. Jedino ja volim kiselo tijesto.
BB promijeniti djecu
Betty, jako lijepo izgleda.
Ako je kiselkast, znaci da ri je kvasac vrlo potentan. Iduci put bih probala skratiti vrijeme u frizideru za par sati.
Super izgleda betty!
Kod moga su veci mjehurici u gornjem dijelu kruha, a na dnu mali
Sto se tice kiselosti, moj sin je izbirljiv i kompliciran i s njim se ni ne raspravljam oko toga, a malu mislim da cu uspit pomalo izmijesit da se navikne.
Imam frendice koje su isto ko i ja sve u kvasu. Kad pijemo virtualne kave moj muz umire od dosade. Kako je njihov kvas neki dan tragicno preminuo, a na vise mjesta smo nailazili na to razeno brasno kao best choice, jedna od njih se bacila u potragu po gradu i na kraju i nama pred vratima ostavila kilu :mrgreen: :ludilaudobacorone:
Hvala cure! Ja vidim puno prostora za napredak :mrgreen:
Munkice hvala na savjetu! I ja mislim da bi mozda pomoglo da skratim sve skupa.
Nisam htjela sasi ranije reci, jer me strah da ce me istuci ko tangerinu, al malo sam preslobodno shvatila njenu tvrdnju da se s vremenom moze biti fleksibilan. :) pa mi je između prvog i drugog foldanja proslo vise od 2 sata :škartoc:
Za to je vrijeme tijesto dobilo gomilu mjehura.
Mozda sam se trebala drgati tih preporucenih pola sata razmaka između foldanja.
Sasa, oprosti :lool:
Ovaj imgur je urnebesan, tko je od vas naljepio onaj gif? :lool:
Zezam se, al stalno zaboravljam da je to drustvena mreza. I da svak vidi sve.
Jednom sam uploadala sliku kose pa sam dobila gomilu kometara od nepoznatih ljudi ispod. Pa sam se prestrasila :lool:
wow betty meni tvoj kruh izgleda predivno :zaljubljen:
ali sad mi nešto kroz maglu dolazi da mi je baka rekla da se u kvasac stavi pola žličice šećera (to doduše za kiflice, ali isto slane), jel to itko prakticira ili se ja možda krivo sjećam, i to je isto vrlo lako moguće :škartoc:
(kao - stavi se kocka germe, malo mlijeka i pola žl. šećera i to se onda posebno diže)
Kad se radi s kvasom onda ide i šećer i sol
Kad radim sa germom uvijek stavljam secer jer on hrani te gljive, ali u ovim receptima nigdje se ne spominje secer
Moje tijesto za kruh nema dodirnih točaka sa sasinim. Ne mogu ga uopće oblikovat. Nula bodova. Sve sam nasipala u košaru. Al sam uspjela nategnut hotelsku kapu prek košare. Barem nekaj.
Mozda trebam promijeniti brašno. Sad sam koristila bijelo gkatko iz nekog mlina kaj sam kupila online
Vidim da linkovi nisu aktivni.
https://ibb.co/dQ8PqdX
https://ibb.co/YjP2xB1
https://ibb.co/G0b22Dw
I ti imaš profi kuhinju
Super ti kruv
Super su pince...
Ja sam maloprije prebacila kruscice u kalupe, sad su jos malo vani i onda idu u frizider.
Enela i angie, hvala!
Enela, super izgleda pinca! Jel bila prerijetko tijesto da sa oblikuje u pogacu ili si htjela peci u kalupu?
Zhang, cekamo te!
Znaci, ovaj kruh je cudo!
Mi smo vec skoro cijeli jedan pojeli.
Bili me strah kod prebacuvanja u pisudu da ce mi se uljepiti/izvitoperiti/nesto... Ali dobro je proslo.
I pekla sam u poklopcu od vatrostalne posude (jer je dublji od dna), mislila sam da ce ici u oblik slova U, zbog oblika poklopca, ali nije. Dapace, bas je lijep ovalan...
Mislim da veceras radim novi... Nece ovo nama izdrzati duze od dva dana... :)
Sasa, puno ti hvala na angazmanu, detaljnim uputstvima i strpljenju sa pitanjima :heart:
Bravo zhang.
Kod mene se vidi napredak al još moram puno učiti. Hvala sasa.
https://ibb.co/FXg7ysZ
Valjda sam uspjela stavit fotku
Nano, lijep je kruh...
Nano, pa kruh ti skroz dobro izgleda. A pince?
Enela, lijepe su pince i svidja mi se ideja pecenja u kalupu.
Kad sam bratu poslala fotke pince, pitao me jesu to kremšnite.
Idem probat uploadat fotke
Cure, hvala vam!
Betty, bile su mekane, ali ja ih uvijek pečem u kalupu, ljepše su.
Nano, kruh ti je super!