vikki, zanimljivo pitanje, i to je za proslijediti...ne znam aurora zašto ne, ako gori pod petama, naravno da treba zbog sazrijevanja, al ako je frka? vikki, navijam da ispadne nekako, bilo kako..
Printable View
vikki, zanimljivo pitanje, i to je za proslijediti...ne znam aurora zašto ne, ako gori pod petama, naravno da treba zbog sazrijevanja, al ako je frka? vikki, navijam da ispadne nekako, bilo kako..
Ma već mi je svejedno. Mare, žao mi je zbog BT, meni je ona, nažalost, prvi i najpouzdaniji predznak, uvijek padne dan prije nego što ću dobiti, i nikad nije pala u ciklusima kad sam zatrudnila. :love2:
vikki, dobro računaš. Nakon petka ćeš znati za kućnu radinost, a tvoja vrijedi više nego svi naši IVF-ovi. Prirodni IVF bez štoperice - čula sam ovdje na forumu i takvih priča. Da je tako odmah bilo dogovoreno, skroz prirodno. I ja sam o tome razmišljala, ako bi mi se činilo jako kasno, da bude bez štoperice. Jednom me je dr T. kasno naručio na uzv i folikul u ned. ujutro 19 mm. To jutro mi je dao štoperiu (inače uvijek bude navečer) i drugo jutro sam naručena na punkciju. Folikul pobjegao, čini mi se na dan štoperice.
Nije za utjehu, ali ovakvi rezultati kod tebe (LH) bi kod mene značilo da je petak kasno (mislim za štopericu, ne za punkciju). Kao da bi subota trebala biti tvoj dan. No pričekajmo do sutra. Kako gričanka kaže, kad će taj petak..?
tikica_69, slušaj našu anaeu, naše mariborčanke. Bit će još folikula~~~~~
Kokice :heart:
Zabunila sam se, dr je rekao da dođem 13dc (to je ponedjeljak) na UZV .....
prije nekih cca sat-dva sam pišnila na LH trakicu i ona druga crtica prilično tamna.
nije mi sad baš jasno, prošli mjesec sam počela sa LH trakicama od 7dc i tek se 12dc ,a pogotovo 13dc potamnila druga crtica.
:zbunj:
m arta, trakica jednako tamna ili tamnija?a na kojoj veličini ti obično pucaju? ako si inače bliže 25 možda te pričeka, al zar ne bi sutra primila štopericu? (a nije svaki ciklus isti dan O, prosječno da, al uvijek bude odstupanja)
Evo mene s UZ-a i dogodilo se čudo: imam čak dva folikula :bouncing: (mada je jedan manji 12 mm, a drugi dosta veći 17 mm pa to baš i nije nešto, no prvi put u par godina imam više od jednoga). LH trakica je jučer bila iste boje kao prekjučer (ne tamni brzo pa sam mirnija). Dr. bi punkciju u utorak (13 dc, kao i prošli put kad mi je taman dan ranije zbrisao folikul), no idem još sutra na UZ pa ćemo vidjeti (ja bih ipak u ponedjeljak).
vikki prekrasne vijesti:-D, ne daj ponedjeljak, mi ipak same znamo najbolje:heart:
Vikki,ma super, dobro je da je sutra uzv pa ce biti sve jasnije.~~~~~~
Mare41, kako si?
M arta, ne brini.
Vikki :-D ako si još sutra na uzv, valjda će jos sutra doktor procijeniti, ili mu jednostavno reci da ne uzimaš štopericu iza ponedjeljka 8-)
Mare, jel došla m? Kako me znakovito Erden preskočio... a nešto mi se ni ne izlazi iz kuće (već 4 dana sam doma) a osim toga, ne osjećam ama baš ništa... nada. Nit me štreca, nit me štipa, ovaj put me čak ni od punkcije ništa nije sutradan bolilo... ko da ničeg nema
Aurora, al ne znači da svi moraju nešto osjećati, prerano je za gubiti nadu (lijepi pozdrav Ediju:-)), samo se ti drži topline doma svoga
Ponovila sam mu pitanje :-)
Kako je kod tebe, Mare?
vikki, bas sam sretna zbog tebe :yes:
Mare, ti isto kao i ja. Kad nesto ne osjecas udri u brigu....meni isto cudno ako mi se u tijelu nista ne odigrava jer sam valjda vec akutni osluskivac svakog treptaja u mom tijelu :mrgreen:
Cure, hvala vam sto ste me tjesile ova dva dana, danas idem puna optimizma u MB ;-)
Cujemo se navecer :*
danas ću ponoviti trakicu, pa ću vidjeti, mislim da je jednako tamna, možda malo svijetlija, nisam sigurna.
ne znam kad mi pucaju. a kako bi to mogla znati? dr mi nikad ništa nije rekao.
izgleda da ništa od štoperice ovaj put, jer kad mi je rekao da dođem na još jedan UZV 13dc, ja sam ga pitala jer još nešto trebam, rekao je da ništa, nek samo dođem na UZV...
a što se tiče kad mi je O, ustvari i ne znam, jer sam tek prošli ciklus počela redovito mjeriti ( prije cca pola godine sam isto mjerila, pa je bilo sto kao i sad).
sad mjerim i BT, ali tek drugi mjesec. po BT sam prošli ciklus imala O 15 dc, a meni bio AIH 14dc
Sretno Tikica!!! Za male indijanere koji prihajajo!!! :-)
tikica_69 sreettnnnoooo
m arta ništa ti ne brini za AIH igra i dan prije i dan poslije
AuroraBlu ja sam osjećala i štrecanja i štipucanja i šta već ne.... pa ništa i neka taj tvoj mir bude pravi uvod za veliku ß
Vikki, predivne vijesti.
Tikica, ~~~~~~~ vibr vibr za Maribor.
Svima mah-mah u klubu (evo za koji dan vam se i ja pridružujem, još sam par dana u 38-oj):mrgreen:
AuroraBlu, evo i imaš odgovor ... ne može škoditi. Bez Choragona nakon ETa ...? Mislila sam da je nakon ETa obavezan! Eto, učim dok sam živa...Simptomi, bez simptoma,... whatever, samo nek se mrva udobno smjesti i čvrsto drži za mamicu :heart:
:klap: Ovo mi je zaista uljepšalo dan! Neka se situacija i dalje čudesno i dobro razvija! :heart:Citiraj:
viki prvotno napisa
m arta ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za uspješan AIH
Tikica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za MB folikuliće
Koke, :kiss:
tikice, sretno
(Aurora, jel nastavak: sonce je na zahodu:-), ići ću i ja uskoro po slične)
e da nije bilo BT išla bi po test pa bi gledala u minus, još čekam M, maloooo me zbunila jedna cura koja ima plus i koja je spominjala bol u bubrezima, to je samo još jedan dokaz pravila o simptomima da pravila nema
Mare, bilo je nešto kao: fantji roke gor, indijaneri prihajajo... ali uklopilo se i sonce na zahodu...
Eto mene, kupila kutiju s 3 ampule choragona 1500 za 220kn - čini mi se povoljno, u ljekarni u Vinogradskoj. Uputstva su na njemačkom, ali sam svojim bantu poznavanjem njem.uspjela skužit da se daje kao podrška žutom tijelu u 2.polovici ciklusa. E sad, kaže da se daju 3. 6. i 9. nakon "eisprung" - pretpostavljam da je to punkcija, u našem ivf slučaju. Tak da, zakasnila sam, al bolje išta nego ništa. Dr.R.kaže da se daje prva na dan t.
Vi~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~bram nam za sve nas!!!
Danas su 17, 16, 14 i osvanuo je neki od 8mm. Sutra moramo u 8 ujutro vec biti gore na folikulimetriji. Valjda ce sutra stoperica jer smo vise preumorni od tolikog putovanja. Vec smo presli 660km u ovih par dana.
A i organizam mi je koma. 27 Decapeptyla, 36 Gonala i 12 Menopura....od svega toga izgledam kao prava trudnica...stvarno se vec jedva krecem.
Drži se, Tikica, samo nek bude folikula, kilometri su manje bitni!!! Dakle, vibramo za fenomenalnu punkciju u ponedjeljak:-D:-D:-D
I ja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:heart:
i ja, i ja~~~~~
valjda ni ne moram javit da je stigla M, cure vidimo se brzo, a onima koje nam se neće moći pridružiti:kiss:
tikica_69 za sutrašnju štopericu i lijepe js!
vikki super za dogovor uzv-a u subotu, ponedjeljak nek' bude tvoj dan!
:heart:
Mare, 3.sreća!!!
Mare :love2:
Tiki, moja LH trakica već je treći dan jednako svijetla, ipak sam napravila paniku bezveze. Naravno, sad me frka da ni neće potamniti :mrgreen:
Koke :*
U nekima je po defaultu - Vuk Vrhovec, Cito? to ne znam.
U ostalima - ne ide.
U Mariboru, na dan FET-a, po defaultu, ide nešto slično ovitrelleu, na p, nakon toga nema niti utrogestana. Tj. utrogstani se stavljaju samo ako dođe do punkcije.
Jel' pametno ili ne... Iskreno, sumnjam da to radi neku razliku. Vratit ću se na kraju balade na Lučija - sve je na embriju, drugo su "đinđe". A ako si daš štopericu onda si produžavaš agoniju jer se ne možeš testirati..
Sretno, tikice! Sretno svima! I ugodna kava!
Evo, i ja ću potpisati :heart:
I još dodati... Tikice, ja mislim da si ti jedna jako sretna žena - uz sve ostalo, imaš i čak tri folikula! :-D Držim fige svom snagom! :)
Curice moje, kako nam je lijep ovaj naš bijeeeeeeli Zagreb... :zaljubljen: I još vikend, ne moramo na posao, a snijega do koljena. Ala lipote, ha Mare moja? :mrgreen:
Mare41, kako ono ide plan za dalje?
Vikki, tikica69, čekamo i ~~~~~~~~.
M arta, kako je kod tebe?
Evo me s UZV-a, punkcija ipak u ponedjeljak (:-D), i manji je folikul primjereno narastao, a najviše se veselim što neću na posao idući tjedan (ako bude sve po planu).
Svima ~~~~~~~~~~ :heart:
vikki :-D
Vikki, ostala si samo na Klomifenu ili?Veceras stoperica?
Je, samo na klomifenu (5 dana po dva i 2 dana po jedan), večeras je štoperica. Nadam se da će me ovaj put folikuli pričekati, bar jedan.
vikki, znaci i ti danas primas stopericu - sretno :-D
Evo ja stigla sa zadnje kotrole. Ne mogu vjerovati da su mi od jucer u 16 do jutros u 8 folikuli toliko narasli :?:
Danas 20, 19, 16 mm i onaj najmanji 12mm, no doktor kaze da na ova tri racuna.
Endic 12mm.
Uglavnom veceras u 21 ide stoperica i punkcija u ponedjeljak u 7 ujutro.
E sad mene muci jedna stvar i krivo mi ko cucku sto nisam pitala.
Jucer popodne me gledala doktorica i rekla je da danas uzmem normalno svoju terapiju i da dodjem danas na kontrolu.
Ja uvijek u 7 ujutro uzimam i Dec i Menopure. Tako sam i danas u autu nasred autoputa izbola svoj trbuscic. Danas me gledao dr. V i pitao da li sam uzela Dec i ja kazem - jesam. No uopce me nije pitao a ni konstatirao da sam uzela i Menopur.
E sad, s obzirom da su folikuli toliki koliki jesu, nece li oni u ovih 10-ak sati do stoperice popucati?
Tikica i Vikki, za sretan ponedjeljak!!! :-D
Tikica, ma neće ti popucat uz Dec!
Mare, jesi živa pod snijegom?
A sad što je tu je, uzela sam jučer 1 choragon 1500, u ponedjeljak ću drugi, pa pauza do testa u subotu. Postavila sam pitanje Radončiću pa je rekao da ne može štetiti i da nije u pitanju hoću li ga uzimati svaka 3,4 ili 5 dana (u uputstvima na njem.-koliko sam uspjela shvatiti, oni preporučuju 3., 6. i 9.dan nakon punkcije. S obzirom da se za štopericu u stimuliranom postupku uzima 10.000 jedinica, za prirodnjak, odnosno za 1 folikul, 5.000, onda 1.500 nije tako puno, to izađe potpuno iz organizma za 5 dana, odnosno, ne može se ni detektirati kao debeli plus na testu. U svakom slučaju, kaže Radončić, treba učiniti 2 testa, odnosno 2 beta. Ako je prva pozitivna, ponoviti za 2 dana, i ako je u padu, onda je to 0, a ako je u porastu onda je ok.
Tikica69, i ja sam uvijek primala stopericu s vodecim od 20cm i sve ok.Endo ti je super a ova 3fol su ziher oplodene js.Jesi nakon Gonala nastavila samo sa Menopurima i po koliko?