Magriz, koji štapni si uzela? Meni bi trebao novi
Printable View
Magriz, koji štapni si uzela? Meni bi trebao novi
Hvala
Sasa, mi smo kupili rumbu 671, al nismo odbacili stari Dyson. Mi nismo tak vrijedni kao vi, usisavali smo subotom. Sad nam roomba usisa koji put i tjednu, jer nam vise nije bilo dovoljno jednom tjedno, ali se bolje usisa s normalnim usisavacem. Ja ne usisavam nikad, pa ti ne znam reci tocno zasto. To je domena od MM. Ja sam samo optimirala izbor uređaja. Mi nemamo psa, imamo samo jednog klinca zmazanca :)
Vidim da je munkica napisala detaljnije. Povremeno se vratiti klasici.
Sasa mi imamo miele usisavac i Mi robota.
Miele je puno jaci i bolje usisa.
Nama se robot vrti kroz tjedan a vikendom usisamo obicnim usisavacem.
Meni rekoše da je bolja originalna Roomba, pa čak i jednostavniji model od bilo koje "kopije" drugih proizvodača robotskih usissvača. Osobno ne znam jer nisam isprobala a kamoli usporedila, al moći ću reći kad mi dodje.
I zaista se nadam da nećemo morat više koristit obični usisavač, ni vikendom. Aj podnijela bih jednom mjesečno.
Ovako je i kod nas.
Odustali od ideje da kupimo robota, ne za ovaj stan u kojem smo sada. Imam veliki s vodenim filterom (taj držim u podrumu i koristim samo za generalke otkad smo nabavili novi štapni) ali razmatram mogućnost da jednom (čitaj: u starosti) nabavim i robotski usisavač, ali za njega treba imati odgovarajući prostor.
Paučinu iz zakutaka ionako rješavam šarenom statičkom metlom https://www.niveta.hr/za-domacinstvo/pajalica-86p.html.
Surfam i naiđem na istraživanje iz Marylanda koje je dokazalo da se robotski usisivači mogu hakirati, te preko njih saznati sve što se u prostoriji gdje se upotrebljava, govori i radi.
To je moguće preko njegovog programa mapiranja prostora laserom. Tehničke detalje nisam čitala, nego samo zaključak :)
Pazite što radite i govorite kraj usisivača. Možda je špijun! :)
A ja bila tako sretna kad mi priča: Error, roomba needs attention! Ili tako nekako, i to na jeziku koji sama odaberem.
Što li nas još čeka!? Lako se meni smijati, ne radim ja od doma osjetljiv posao...
Nas robotic se nije mogao nositi s povrsinom (preveliko) i preprekama pa smo ga poslali na donju etazu gdje ga prakticki nitko ne koristi.
U prosloj kuci je svakodnevno skupljao mackine dlake, a usisavala sam obicnim Miele usisavacem svakih 7-14 dana, ili cesce.
Nitko ne radi od doma opasan posao dok ga nema:mrgreen:
Kaae ovi novi modeli su pripametni.
Mi smo jučer svog pustili za probu, dakle o d u š e v lj e n i smo :-D
Kako samo lijepo poskenira i brz je, prvo ide ravno, onda oko nogu stola i sofe a za kraj rubove.
Baš sam ga promatrala.
Čekam vikend da po dnevnom svjetlu vidim mrvice da ga još bolje testiram, pa se javim povratno.
Evo me s dojmovima, čekala sam mjesec dana da mogu biti sigurna.
Dakle, život mi je više nezamisliv bez naše Roombice. Prezadovoljna sam. Pustim je svaki drugi dan.
Jednom tjedno metlom maknem prašinu sa sokla na pod (imam onaj bijeli kao lajsna što se sad stavlja u stanove), tako da mi usisa i to. Usisavač sam spremila u podrum, više mi ne treba. Imam onaj mali ručni za mrvice i Roombu.
Preporodila sam se.
Jedina mana je što zasad ne mogu birati koje prostorije da usisa (bit će u updejtanom softwareu dogodine i ta opcija) nego zdravo seljački ako hoću samo kuhinju i dnevni boravak, jednostavno zatvorim vrata prema hodniku. Mislim mogu postavljat virtualne zidove al meni se ne da s tim bakćat :mrgreen:
Eh da što se tiče čišćenja i održavanja, vrlo jednostavno, minimalno vremena, jako pametno sam odabrala (odnosno poslušala savjet trgovkinje) one silikonske kotačiće na dnu a ne četkicu jer pretpostavljam kako bi to izgledalo nakon usisavanja tepiha u kćerkinoj sobi (ima dugu kosu). Ovako se vrlo jednostavno čisti. Ispraznim spremnik i bok.
Tepihe odlično usisa (automatski se prebaci na jaču usisnu snagu). Također ugodno sam se iznenadila kako nije bučna ni iritirajuća.
Vrlo sam osjetljiva na zvukove, a ovaj zvuk mi je sasvim ok. Brzo pređe prostorije, nema tog što su cure spominjale razvlačenja amo-tamo, naš model ne radi po uzorku cik-cak i sl nego ide ravno što je najefikasniji smjer kretanja (napredniji modeli).
Pokušavam se sjetit još nečega...hmm eh da nekad dignem stolice oko blagov. stola, nekad ne (svejedno precizno usisa oko nogu), inače nemam puno nekog razmicanja namještaja, stan je minimalistički s puno prostora. Jedino što sada pazim su u jednom ćošku kablovi od svjetlećih bož.dekoracija koji tamo neće stajati, ali sad stoje dok nam ne dođe komoda za dnevni boravak idući tjedan. Isprobala i kombinaciju roomba i kablovi, izvuče se iz njih.
Eto svašta sam nabacala bez nekog reda, al sve moje preporuke za roombu! Pisala sam o našem modelu (976).
Jedino nisam u cijeloj priči skužila zakaj ti je pomoćnik žena?:-o
Svidjelo nam se ime Rumbica, a morali smo uredjaj imenovat u aplikaciji, pa od milja :-)
Nema kod mene podjele na muške i ženske poslove ;-) meni takve stvari ne padaju na pamet, ovo o čemu pišeš.
Lili, nisam uhvatila je li tvoj model samo za usisavanje ili i za pranje podova ?
Mi imamo Miele usisivac koji je presavrsen, ali nemam vremena za usisavanje na dnevnoj bazi. Sada je sezona grijanja na drva (imamo kamin u kuci), puno je prasine, mrvica i bas mi treba nesto sto ce mi svaki dan malo srediti podove..
Rehab, roombe su inače prvenstveno za usisavanje (mislim da možda postoji jedan model i za pranje podova), koliko sam uhvatila po netu i forumima, oni to izbjegavaju jer nema šanse da bude kvalitetno s istim robotom i usisavanje i pranje.
Uredjaji koji to imaju zapravo samo smrljaju pod, nije to pravo pranje poda, to su iste četkice s kojiam se i usisava tako da ima logike. Ovi pišem temeljem tuđih iskustava i iskustava mojih prijateljica.
Neki kinezi ti znaju imat obje opcije, ali svi koje znam da su to kupili, uopće ne koriste opciju pranja podova. Tako da sam ja tražila isključivo usisavanje podova i u velikom luku zaobilazila te s 2 opcije.
I zapravo mi je nevjerojatno koliko mi roomba izvuče prašine i svega, a koju ni ne vidim u prostoru, za mrvice mi je jasno jer su više nego očigledne :mrgreen:
Da, i ja sam u početku bila prezadovoljna. S godinama mi je dosadio i evo ga u penziji. :)
Pa sta sad radis Beti?
Sama rucno usisavas? :shok:
Ja uopce ne mogu zamislit da samovoljno zamijenim ijedan uredjaj koji moze raditi umjesto mene :mrgreen: sudjericu, ves masinu, sjeckalicu, roombu,...ma bilo sta. Osim ako taj uredjaj to ne radi dobro.
Ja čekam Roombu koja će za klincima s poda pokupit kvačice, olovke, kockice, plastične drangulije (je*em čitav svemir svima koji donesu još toga), čarape i gaće, mandarina kore, lonce i poklopce, otkinute lutkine glave, ruke i noge. Trebam dvije ure da skupim i sortiram svo to smeće da bih uopće pustila robotića. Moje puste želje... ali imat ću ga jednog dana!
Lili što se događa ako Roomba naleti na nekaj krupno što ne može pomesti? Što se događa ako ulovi nešto sitno što nije za metenje, spajalica ili iglica?
Nasa sve posisa sto je moglo proci kroz otvor. Ukljucujuci prolivenu vodu, psece go'no i bilo sto drugo sto ne zelis usisati.
Ok, ovo s govnetom nije iz nase kuce, vec iz kuce prijateljice koja ima isti usisavac i psa s problemima. Kod nas je Harry prozdirao sitne igracke, macje kolacice i par puta razmazivao vodu iz macje zdjelice jer smo je zaboravili zagraditi preprekama.
Ne znam ti, za krupno valjda zaobidje kao prepreku, to sitno usisa, ako ti je bitno poslije izvadis. Ja i kad sam usisavala obicnih usisavacem gledala sam da nema spajalica i takvih stvari po podu.
Zivotinje nemam.
Kod mene nema po podu razbacanih stvari jer su moji vec dovoljno veliki da znaju da trebaju skupljat za sobom.
Otkinute lutkine glave, noge, ruke, plasticne drangulije sam odmah rjesavala (smece ili proslijedit), toga kod mene nije bilo.
Ah pa tako reci otisla joj je baterija.
Ma nema sanse da sad u ovom vecem prostoru svaki drugi dan netko usisava, iskreno zao mi tako utrosenog vremena, i ovako ima drugog kucanskog posla sasvim dovoljno za sve nas od sudja, vesa, prasine, raspremanja, kuhanja....nastavi niz.
Počet ću muže obrađivat, mislim da bu se spasila s jednim. Moj će bit muško, da zamjeni muže za usisivačem. Ubijaju me dlake od psa, mrvice hrane i papirići od rezuckanja.
Bravo Vera,treba ravnopravnost biti doma
Je, od pelena do usisavanja i spize. Prije sam od njega skužila kako promjeniti svjećicu u autu. On nema strpljenja slagat namještaj, to ja radim, on asistira. Jedino nije za mjesit kolače ili slagat robu. Opet nema strpljenja pa sve ofrlje, roba zgužvanija nego da se nije slagala. A meni se ne da natezat sa službama ili operaterima na telefon, to on radi. Tako da je podjela prema afinitetima kod nas.
Ima li tko xiaomi S5? Cujem da se isplati naruciti s aliexpressa, iz eu skladista, naravno, ali ja nisam pronasla ni jedan da salje u hr. Nisam bas stucnjak za ali, par puta sam narucivala neke sitnice pa moguce da je ne znam naci.
imam ja xiaomi mop... neki skuplji...
uglavnom,stoji, ne palim ga, ide mi na živce ... gubi internetsku vezu, ne ulazi pod kauč ili komodu jer ima taj gornji senzor
susjede su naručile neke za 1400kn, preko aliex...stigli iz njemačke za tri dana
mislim da su manje bučni od moga i nemaju gornji senzor u zavlače se svuda
što se tiče mopa, samo zamulja pod... pločice su katastrofa nakon toga
bolje bi mi bilo da sam uzela taj dvostruko jeftiniji
Hvala Vrijeska, moja susjeda ga hvali, njen se zavlaci ispod namjestaja, valjda onda nema taj senzor.
Ovaj je kod nas oko 3500kn a na aliju se moze naci za 2700.
Ivana s ja ti za te novce nakon visemjesecnog istrazivanja robota preporucam da razmislis uzet ipak roombu (na akciji ih se nadje).
Moja nit je bucna, ide svukud ispod kauca, elementa u wc-u, ne petlja s dlakama....meni savrsenstvo!!!
A sto se tice pranja, tu funkciju mozes zaboravit. :-) to je samo mrljanje.
Lili, tnx, proucit cu jos i raspitati se. Ovo za pranje mi je jasno da ne moze zamjeniti pranje poda, klasicno, ali dobro bi doslo za ono kad operem sve pa netko od djece uđe i ostavi tragove u hodniku.
Ovaj model S5 max ima veliki spremnik za usisavanje i dodatni za vodu, tako da ne kompromitira usisavanje ta dodatna funkcija, taman je i ne koristila bas.
i ja kupila nedavno Roombu, model 629, no nisam zadovoljna. Najdraže joj se zavući sto puta ispod komode za televizor :roll:
Larmama, cime tocno nisi zadovoljna?
Mozda ide tamo jer joj senzori govore da ima jos prasine, mrvica...
taj model nije pametan i ne mozes mu odrediti koji ce dio čistiti, tako da ide tamo gdje ne treba a sto godina mu treba da počisti ono što treba. Malo krene pa ode negdje drugdje i tako. Imam više osjećaj da imam kućnog ljubimca koji se voli zavlačiti u rupe pa mu moram postavljati prepreke da ne gubi vrijeme. Bome da ne radim od doma ne bi uopce imala vremena cekati da pocisti.
Mene vuce xiaomi zato sto na aliex nađe svih mogucih rezervnih djelova za sicu.
Lili, zasto je Roomba po tebi bolja?
ivana mi imamo xiaomi. ne znam vise ni koji model. ali nas samo usisava. mi smo zadovoljni s njim. Nije da ga koristimo cesto. nekad smo cesce.
proslu subotu sin me zelio odobrovoljiti pa je sveceno izjavio da je usisao donji kat. valjda je moj pogled govorio dosta, pa je dodao OK ukljucio sam robota, ali i to je trebalo :lool:
a bilo je zbilja OK usisano :lool: