da li je netko bio na alergo test u Rijeci?
mi cemo morat ic sad neznam da idemo privatno ili na kantridu
jel zna netko koliko kosta privatno?
Printable View
da li je netko bio na alergo test u Rijeci?
mi cemo morat ic sad neznam da idemo privatno ili na kantridu
jel zna netko koliko kosta privatno?
Evo mene opet. Nisam se javljala od 02.mjeseca, usput hvala Mony za odgovor na moje pitanje o homeopatiji. Mi na kraju nismo probali homeopatiju, jer se Borni sve povuklo nekako samo od sebe (mazali smo s Bepanten kremom). Cijelo ljeto smo bili mirni i već smo se poveselili da je prošlo. Međutim prije nekih tri-četiri tjedna, odjednom, u dva dana AD je buknuo, po licu, pregibima ruku, leđima, katastrofa. Ništa nije jeo što inače ne konzumira, pa nikako to nisam mogla povezati s nekom hranom. Muž i ja smo se odmah primili prelistavanja knjiga o prirodnom liječenju, biljem i sl. jer nam je dosta tih krema nakon kojih se opet AD vraća (da ne govorim o kremama s kortikosteroidima). Uglavnom naišli smo da pomaže gospina trava i maslinovo ulje. Slijedeći dan smo odmah kupili, i nakon tri dana mazanja (ujutro i navečer) povuklo se. Uz to smo mu davali i pola šumeće tablete cinka (to nam je preporučila žena u ljekarni), za obnovu kože. Uglavnom za sada je sve super i u ovih tri tjedna koža mu je opet meka i bez crvenila. Nadam se da će potrajati (barem smo našli nešto na biljnoj osnovi što djeluje). Sretno svima!
Jel može neka od vas da mi objasni kako izgledaju ti lišaji? Nađa ima crvenilo na pregibima koje ne prolazi ma kako ga tretirali (to je kao ekcem crveno, širi se i svrbi je), a sad joj se na nogici pojavio jedan kružić veličine kovanice gde je koža svetlija i gruba. Jel to lišaj? Zakazani smo kod dermatologa ali sad me kopka to...
Danas nam je dijagnostikovan AD blažeg oblika, ima crvenilo na pregibima iza kolena i na vratu. Dečji dermatolog nam je prepisala Daktacort krem (dakatarin protiv gljivica i kortikosteroidi) da mažemo dok se ne povuče (3-5 dana) i Pressing sirup (to je neki antihistaminik?) 7 dana da pije protiv svraba.
Ja joj nikako ne bih mazala te kortikosteroide, ali sada nikako ne mogu da iščitavam sve o ADu (tata nam je na putu, ona kenjka, a mene drma virus i temperatura) pa bih molila neku dobru dušu da da link ako se negde pisalo o nekim prirodnim lekovima, ili da preporuči nešto. Samo da taj svarb prođe, jako je muči, a posle će mama da uđe u celu problematiku ADa.
Višnja, a da pokušaš sa homeopatijom?
Mi smo nedavno počeli s homeopatijom, ne mogu ti ništa još reći jer je još prerano, ali iskustva mnogih mama govore da im je homeopatija puno pomogla ko AD-a.
Sretno!!!!!
Bety to mi je prvo palo na pamet, ali moraću da potražim preporuku za nekog dobrog homeopatu, ne poznajem nikog ko se lečio tako a i malo znam o tome, pa ću morati dobro da se raspitam :*
Pogledaj malo ove stranice:
http://www.homeopatija.com/
http://www.homeopatija.org/
aries24 kazi mi da li dok ste bili na homeopatskoj terapiji ste se mazali mustelom stelatopijom ili nekom drugom slicnom kremom? I mi smo na homeopatskoj terapiji. Za rezultate je rano, ali progres se vec vidi. Samo sto mi je homeopatica rekla da ne mazem kremama, a njemu od vode koza je suha. Rekla je da moze samo obicno bebi ulje (npr, Becutan). Jel ste se vi mazali necime?
ovaj topic nisam citala vec dugo, alo kad se vec kupate samo u vodi pazite na temperaturu vode. trebala bi biti 33 stupnja, jer visa isusuje kozu dodatno,
:* svim malim atopicarima.
mi smo na homeopatskoj terapiji već 2 mj. i svejedno Adriana mažem a-dermom 2 puta dnevno, pa na šta bi mu koža ličila da to ne radim :shock:Citiraj:
rula prvotno napisa
u utorak idemo kod homeopatice na kontrolu pa će je baš malo pitati za to mazanje.
betty boop bas bi te zamolila da pitas svoju homeopaticu za mazanje. Ianu i nije tako suha koza sto ga ne mazem, ali vidim da ga vise cesa. Moja homeopatica mi je rekla da se organizam bori sa bolescu i da je dobro da sve izade na kozu i da mazanjem se samo zatvaraju pore i ometa sam proces ciscenja organizma. Javi mi odgovor tvoje homeopatice. Hvala ti.
ima logike u tome...pitati ću je pa ću ti javitiCitiraj:
rula prvotno napisa
a to šta ga koža češe je možda od osjećaja zatezanja od suhoće
Pozdrav svima koji muku muče s AD, našem malom Josipu je dijagnosticiran AD kad je imao otrilike 7-8 mjeseci, negdje oko Uskrsa ove godine. Mama je u to vrijeme dojila, a za blagdane je pojela malo bakalara, nakon toga se mali Josip jednostavno zapalio (cijelo tijelo mu je bilo osuto crvenim točkicama, a koža isušena kao slana srdela). Terapija je bila Afloderm i to je kožu smirilo donekle. Nakon toga je mama morala jako paziti što je jede dok je dojila. Danas Josip ima 15 mjeseci i AD je primjetan samo na preponama i iza koljena gdje se vidi crvenilo, tu i tamo pukne koža na tim mjestima. To su ujedno mjesta koja nikad ne smiju ostati ne pokrivena jer se on odmah krvnički svrbi do krvi. Jedno vrijeme smo mu stavljali rukavice da se ne bi grebao.
Pazimo striktno što jede, ne pije kravlje mljeko, ne jede rajčicu ni jaja, kuhano meso i povrće je glavna prehrana, polako uvodimo novu hranu i strogo pazimo da uvodimo namirnicu po namirnicu kako bi točno vidjeli na što je alergičan. Mlječna hrana je strogo zabranjena u bilo kom obliku, tako da jedino što sliči na mliječni obrok što mu dajemo je Pregomin i sa njim mu radimo rižolinom, keksolino i sli. Od slatkog jede samo voće (mandarina, banana, kivi, kruška i jabuka).
Koža nikad nije vratila on glatkoću i mekoću kao što je bilo prije prvog osipa, normalne je boje ali je na dodir puno hapavija, pa ga mažemo Exodermom ili Mustelinim uljima, dok se kupa koristimo ili mustelu ili maslinovo domaće ulje. Nakon kupanja ga ne brišemo već mažemo kako bi koža bila što masnija. Eto ukratko naša iskustva, onako kako ih ja vidim, da je mama ovdje ona bi to vjerojatno bolje i detaljnije opisala i objasnila.
tako je i mom igoru dijagnosticiran ad sa 3 mj..sad je star godinu dana, i ne vidim da mu je išta bolje..zna biti crven po cijelom tijelu, čak i kapci..dobro, zna mu se i smiriti..ali, uvijek negdje mora biti crvenilo..ako nisu noge, onda su ruke, ako nisu ruke, onda ide na trbuh i itd..već sam polako luda od toga svega..jede alernovu hipoalergeno mlijeko s rižolinom, kuhanu puretinu, piletinu, rižu, krumpir, cvjetaču, brokulu, mrkvicu,špinat..sve kuhano..od voća bananu, jabuku i krušku..bili smo na ispitivanjima sa njegovih 10 mj. iz krvi, ispostavilo se da je malo alergičan na kravlje mlijeko i jaja..to niti ne jede..i malo mu je povišeni ige i dunger..pije i fenistil kapi..uglavnom od kad je došla jesen sve mu se pogoršalo..još je po ljeti čak i jel i breskvu, šljivu i marelicu, pa je bilo ono donekle ok..jako mi je teško povezati koja hrana mu smeta koju jede..da mu neka hrana tak jako smeta mislim da bi i po ljeti npr..jako odmah reagiral, a ne tek sad..u biti ne znam,.koristim ponekad i kortiće elokom 20% u expl.jer se bez toga stvarno ne može..nekad mu pomogne i parfenac krema..ali, uglavnom vidi se da mu koža nije ono glatka i normalna..ponekad i je, ali brzo se opet sve vrati na staro..kad spava obavezno ima rukavice da se ne ogrebe..i tako..jako sam tužna radi toga..i pitam se da li će mu proći ikad to...sa homeoptijom nismo još probali,ali razmišljam o tome..pozdrav svima..
Dugo nisam zavirila na ovaj topic, ali vidim da jos ima puno mama i bebica koje se bore sa ovim problemom. Mi smo prosli kalvariju sa Mihaelom od njegova rodjenja. Prva tri dana zivota bio je odvojen od mene radi osipa koji na neonatologiji nisu mogli identificirat, na prvom pregledu kod pedijatrice odmah je rekla da se radi o atopijskom dermatitisu. Prvi mjeseci kriticno je bilo samo lice a kasnije cijelo tijelo. Spavao je u posebnom odijelcu da se ne grebe a isprobali smo brdo kremica i raznih kupki dok nismo nasli onu koja mu odgovara. Buduci da sam ga dojila osjecala sam se nemocno kad bi vidjela da nakon podoja pocne histericno plakati...nismo odmah otkrili na koju namirnicu je alergican. Poboljsanje smo prvo primijetili kad smo ga poceli kupati u moru. Prvo ljeto bio je jos sitan pa bi mu ulili mora u kadicu a drugo kad je imao godinu i pol nije izlazio iz mora i tada mu se koza odjednom ocistila. Alergija je utvrdjena na mlijeko i jaje a smeta mu i crveno voce te konzervansi. Sada ima skoro tri godine, zivahno je i sretno dijete koje samo zna kad mu se pruzi cokolada reci "Miko to ne smije jesti". Koza je cista a preventivno uzima Zyrtec te se nadam da cemo izbjeci astmu. Uz puno ljubavi i truda vjerujem da ce i vase bebice pobijediti dermatitis :love:
Citiraj:
betty boop prvotno napisa
To je tocno da se mazanjem zatvaraju pore.
Zato uzmi kreme koje ne zatvaraju pore, a istovremeno vlaze kozu (sto je iznimno potrebno kod ND). Pouzdano znam iz iskustva da Mustela Stelatopia ne zatvara pore, a sigurna sam (gotovo) da ih ima jos takvih na trzistu.
I to je istina, sve sto se zatvara iznutra kortikosteroidima i ne dopusta se da izadje van, kod nase djece je to na kozu, se kasnije pretvara u nesto gore. (barem prema homeopatiji, s obzirom da smo mi nju koristili kod izljecenja).
Takodjer i Mustelina kupka ne isusuje kozu, a ostavlja "film" na kozi koji se ne treba ispirat jer ju vlazi, a istovremeno ne zatvara pore.
Sretno svima :*
Evo i ja se javljam vezano uz AT. Danas mi je pedica, na žalost ,dijagnosticirala bebaču blagi oblik atopijiskog ekcema :cry: On sada ima 6 mjeseci i pojavio mu se blagom obliku na čelu, obrazima, iza ušiju. Otkad se rodio imao je problema sa kožom, te je u početku imao seboroični dermatitis, a evo sada i AT. Ispod pazuha oduvijek ima crvenilo i to ponekad zna ispucati. Koža mi je suha na potkoljenicama. Inače ga kupam u vodi samo sa dodatkom bademovog ulja. Sutra bih u ljekarni otišla kupiti Stelatopiu, a čula sam i za Stelatriu. Pa me sada zanima koja je bolja budući su jako skupe kreme, pa da se ne zeznem. Molila bih vas i da mi mame iz Zagreba preporuče nekog dobrog dermatologa i homeopatu. Ja ga još isključivo dojim. Mislila sam sljedeći tjedan krenuti sa dohranom, pa se sada i toga pribojavam. Evo baš sam sada radi toga jako tužna i zabrinuta, pa vas molim da i malo pomognete sa savjetima. :love:
I nama je homeopata rekao da ne mažemo Nađu tj. rekao je nešto u stilu: ako već morate da je mažete (kao ako će meni biti lakše da "preduzimam nešto") mažite je što neutralnijim i običnijim kremama. Tako da ja mažem belobazom u koju sam dodala ulje od noćurka, to mi je nekako najblaže, jednostavno i bez hemije.Citiraj:
betty boop prvotno napisa
A inače i naš homeopata ima stav da je bolje da se alergija pusti da izbije preko kože, da ne treba ništa "vraćati unutra" jer može da izbije na nekom drugom organu (pluća-astma).
Inače mi smo sad u lošoj fazi, od pre neki dan joj se opet pogoršalo, čak je izbilo i na jednom novom mestu što nam se do sada nije događalo. Na homeopatiji smo već skoro 2 meseca i baš me nervira što nema nekog većeg poboljšanja, tu i tamo bude bolje pa gore i nekako se samo premešta (Nađa ima na vratu i nogicama i kao da se "šeta" ).
nicky
probaj na duže vrijeme iz svoje prehrane izbaciti sve mliječne proizvode i sve što sadrži jaja. ALI DOSLOVNO I NAJMANJU KOLIČINU - pazi na 'skriveno ' mlijeko u obliku čokolade, keksa..... znam da su blagdani ali bjelančevine iz mlijeka i jaja najčešći su okidači AT-a
bila sam kod homeopatice i da skratim jer mi je puno toga rekla, to je kompleksan problem ali je pozitivno to šta su se ekcemi premjestili s lica i ruku na noge i leđa, kao to je pozitivan proces kad se kreće prema dole.
kremice i koritikosteroidi ona nije protiv njih ako ih se koristi pametno, znači kada je djetetu koža toliko upaljena da puca i da je dijete jako nemirno tada je opravdano korištenje MALE kol. koritk. krema a emolijentne kreme isto tako, ako se koža isušuje do te mjere da se oštećuje (kao šta je to kod nas slučaj) onda je to ok, dapače čak i preporučljivo....odabir kreme...nema pravila svako je dijete drukčije i treba probati
inače, ja ne znam kako je kod vas ali ako Adrianu ne mažem kožu redoito počne mu pucati...dakle manja je šteta od mazanje nego da pustim bez toga
Da i naš homeopata kaže da je dobro da sve ide na dole. A Nađi se ovih dana "popelo" iza ušiju. Tu pre nije imala :/
A doktor nam je na putu, vratiće se tek 15.1.
nicky ja sam kupila Stelatriu (ovako piše na njoj: for irritated skin) Mazala sam joj baš mesta na kojima je imala crvenilo i mnogo je plakala, moguće da ju je peklo :/ Nisam probala Stelatopiu, odustala sam od Mustele. Ali to ništa ne mora da znači jer, ako si pročešljala ovaj topic, svakome odgovara druga kremica ili drugačija kombinacija krema.
Mislim da je najvažnije kožu održavati vlažnom.
višnja i mi smo bili počeli s mustelom, stelatopiom, i jako ga je pekla koža nakon mazanja. Onda smo prešli na a-dermu i s njom smo jaaako bili zadovoljni...probala sam od linole mlijeko ali nije mi baš sjelo, sutra ću kupiti linola fett, jako ih hvale.
Eto ja kupila Stelatopiu i od preksinoć mu je mažem. Međutim meni se čini da mu je lošije. :? Nakon što stavim kremu izađe mu na obrazima više crvenila, koje se poslije smiri, ali sam ekcem djeluje jako suho. Dijete je nakon stavljanja kreme dosta nervoznije i počinje se jako češati, na očima mu se cijeli dan vidi da ga to jako muči. Zanimljivo je kada stavim običnu bepanthen kremu da se osip smiruje i kao da se povlači, beba je vesela i ne češe se. Sad se jadničak i raskrvario po obrazu nakon što sam mu stavila Stelatopiu. Negdje sam prije pročitala da je dobro da se osip izvlači što više na kožu, da ne ostaje unutra. Sad me prosvijetlite jeli moguće da njemu obična bepanthen krema rješava ekcem tako što mu ublažuje i smiruje osip koji se s vremena na vrijeme opet pojavljaje na licu ili je normalno da Stelatopiu u početku ( tek je stavljam 1,5 dan ) izaziva takvu reakciju kod djeteta, ali da u konačnici dugoročnije rješava ekcem. A opet znam da te sve kreme rješavaju posljedicu, a ne uzrok koji moram tek otkriti. Kakva su vaša iskustva nakon stavljanja Stelatopie? Pomozite drage virtualne prijateljice, jer mi se beba jako muči. :love:
nisam nikada koristila bepanten kremu ali svaka krema koju namažeš na ekcem pojača crvenilo ali se to kasnije smiri, čak i korikosteroidne kreme tako djeluju.
ako vidiš da bebu iritira baš ta krema, da plače dok ju se maže to znači da ju peče i onda prestani mazati....inače treba mazati puno dulje od 1 dana da bi se koža oporavila i da bi bila glađa.
bok svima..joj, mi se već mučimo s adom jedno 10 mj..dijete mi ima sad godinu dana i mislim da će ova zima biti sad najgora..njemu se stalno to nekak seli..te fleke...ili trbuh i nogice, ili leđa..vratić, ličeko..uvijek negdje mora biti..već je imao skoro pa po cijelom tijelu..čak i dolje po nogicama i oko prstićima..ali, kažu da pravi ad i zahvati cijelo tijelo i onda bi se trebalo smirivati..ne znam da li sam u pravu..jede alernovu, hipoalergeno mlijeko i samo neko kuhano povrće i meso..primjetila sam da mu čak i smeta npr.juha s vegetom, odmah dobi neku reakciju..čak mu je jedan dan vratić bio tak crveni da je i naotekao..već sma sva jadna..da li će ikada to proći?? pitam se ja..da li su kod vas hrapavi fleki ili samo crvenilo ili baš ono osip sa crvenim prištićima? pozdrav svima..
Moj plače cca 5 minuta nakon početne primjene Stelatopie jer ga jako peče (u slučaju kad malo zapustimo AD). Svakim novom mazanjem to traje kraće, a nakon 10-tak dana potpuno prestane što je vezano i uz vidljivo poboljšanje izgleda kože. U pogoršanju mažem barem 2x dnevno.Citiraj:
nicky prvotno napisa
Ostale kreme ga ne peku, ali ni ne pomažu.
I njemu se koža odmah zacrveni nakon aplikacije (pogotovo obrazi).
Ne znam, nama ova Stelatopia ne pomaže. Bebi je osip i crvenilo sve veće, sada ima i po čelu. Cijelu noć je bio nervozan, povremeno plače. Stavila sam mu rukavice da se ne češe. Dermatolog nas je naručio za ponedjeljak. Imate neki savjet do ponedjeljka da probam sa nekom drugom kremom. Sve je gore... :(
joj mi smo izgledali ko kad se vruča tekućina polije po koži.ne šalim se,bilo je opako.nas je promptno izlječila bepanten mast i bepanten plus mast,a kada se crvenilo smiri obilato se natrackavamo sa linola fett masti i ok je.skužili smo i da nam paše mazanje sa theissovim balzamom od noćurka pa onda na to linola.
A jel čuo neko od vas da je čaj od hrastove kore dobar za AD? Ne da se pije nego da se nanosi na kožu. Meni se stalno mota po glavi ali nikako da se setim gde sam to čula/pročitala...
je ja sam čula i stavljala ga djetetu, jednako kao i nevenovu mast i bademovu kremu + kantarionovo ulje - i stvarno mu je bilo bolje
sada se opet počelo pojavljivati ali trenutno držim kolio toliko pod kontrolom sa a-dermom, linolom fett... nije sjajno ali nije ni loše...
Hvala Nice, imam negde u kući tog čaja (zalivala ranu od epi) sutra kuvam i u nove pobede :D
A nevenovu mast sam kupila u DM-u jer moja baka ove godine nije pravila našu home made :(
Hej, evo i nas u klub atopičara :( ...
Ja sam nova u tome, sve mi je još novo ufuravam se ali srećom, imala sam malu poduku jedne forumašice :* pa sada znam malo više.
Nama je kako kada, nekada je sve 5, nekada jo recimo leđa znaju biti toliko cijela crvena da mi sve dođe da plačem. Pa si mislim svrbi li ju to, peče li ju možda...???
I palo mi je na pamet nešto...Petrovićev me je opće poznat i hvaljen-za bilo kakve tegobe, a on spravlja i kreme i svašra nešto. Ima li on možda kakvu kremu za dermatitis? Zna li netko? Ako ima, je li isprobana?
Evo našla sam nešto na nihovoj stranici
Kreme
i nekako mi se čini dobra ova za suhu i alergijama sklonu kožu.
Kaj vi mislite? Ja bih probala...
ana.m mi probali, davno prije nekih 2-3 godine, nije odmogla ali nije ni koristi bilo, ali sa AD se nikad ne zna, svakom drukčije koža reagira, pa možda da probate. To su jaaako male kremice i dosta masne, cijene se više ne sjećam..
[b]Ana.m[/b] i nama je na žalost dijagnosticiran blaži oblik AD. Mom sinčiću se pojavljuje crvenilo i osip po cijelom licu i ispod pazuha. Zasad još tražimo pravu kremicu. Stelatopia mi se nije pokazala baš jako dobrom premda sam je kratko koristila, pa sam se vratila Bepanthen masti i kremi, pa ćemo vidjeti. Isto smo novi u ovom problemu. Ja bih mu najradije koristila nekakve biljne pripravke. Za početak počela sam striktno paziti što jedem jer sam kod bebača u zadnje vrijeme primjetila da pored AD ima i sluzavu zelekastu stolicu. A npr. jučer sam jela žgance, piletinu, ciklu i danas mu je kakica bila za pet. Uglavnom savjeti kolegica forumašica su zlata vrijedni i svima se zahvaljujem :love: . Prosurfaj cijelu temu, ima super korisnih savjeta.Citiraj:
ana.m prvotno napisa
šta si stavljala svaku kremu posebno ili si napravila mješavinu od nevena, badema, kantariona?Citiraj:
Nice prvotno napisa
probala sam linolu fett ali nisam zadovoljna, vraćamo se a-dermi.
primjetila sam da jako reagira na deterđente za robu pa sam sad kupila prašak u dm-u denk mit za alergičare...ima li tko iskustva?
i još jedno pitanje...da li se vaša djeca grebu ko ludi prije nego zaspu...primjetila sam da je Adrianu baš potreno češati se da bi zaspao, kada ga spriječavam plače...
Betty boop moj maleni se isto prije spavanja jako češe . Valjda je nervozan, pa ga smiruje češkanje po licu i ušima. Zato mu ja stavim na ruke prije spavanja rukavice. Sutra idem kod dermatologa, pa vam javim što mi je rekao...
nama je najgore od tih deterđenata,pa sad peremo svu tkaninu u kući sa sensitive i kuc kuc već dugo ništa značajno nam se nije desilo na ličeku.
http://dnevnik.hr/bin/article.php?article_id=30488
a a derma je sa zobi.nama su preporučali i dermalibour kremu,ali to je isto ko i cink bakar od uriagea,od koje niškoristi.
lasice nakon te informacije sam iste sekude izbacila a-dermu iz upotrebe i isprobavala s drugim kremama...rezultat poražavajući, koža nikad gora, suha raspucala, upaljena
sad sam je opet kupila i nakon samo 3 dana mazanja opet glatka koža (koliko to može biti koža od ADa)
dakle nama zob ne smeta :P
šta se tiče deterđenata, nakon šta sam izbacila iz upotrebe sve deterđente pa i one sensitive i počela robu prati s denk mit praškom za alergičare, skoro su se svi ekcemi povukli...dakle prijavljujemo napredak :D
BB - svaku kremu sam stavljala posebno, cijeli dan sam ga trackala :mrgreen:
i još ga danas trackam konstantno ali trenutno a-derma + linolla ili bazna krema od dr.Wolffa koja je manje masna...ovisno što mu više treba
ni nama linolla nije niš posebno ali nije ni loša...
a detređent - ja uvijek ispirem 2x i stavljam ga vrlo malo (sensitiv uvijek) :)