Rezala si ga prevrućeg pa ima smiješan presjek. Najbolje je rezati sat vremena kasnije, ali je teško dočekati ;)
Printable View
Rezala si ga prevrućeg pa ima smiješan presjek. Najbolje je rezati sat vremena kasnije, ali je teško dočekati ;)
o daaaa, nismo izdržali :)
jutros sam kupila i kukuruzno brašno, pa se veselim i žutku
ja se spremam za još jedan neuspjeh
sad sam umješala
ali moći će se dizati najviše 13 sati, najkasnije u 11h ga moram frknuti u rernu da stignem na vrijeme na posao
falit će mi 3 sata
a nisam stigla ranije zamijesiti, sad sam došla dime
Pratim ovu temu i jako bih htjela isprobati, ali me muči ovaj dugi period dizanja. Trebala bih ga zamjesiti u rano jutro da bih ga stigla ispeči kasno navečer. Ako ga ostavim preko noći bojim se da neće biti dizanja jer noću ne grijem stan. Da li ima netko hladan stan, a da ipak ostavi preko noći tijesto da se diže? Ne bi htjela da moram čekati proljeće
Moj se dize u kuhinji, temperatura vjerojatno oko 20-21 C. Nije na radijatoru, u pecnicni, nigdje. Sjedi u zdjeli, prekriven celofanom. Skrivam ga u pecnicu (mali toaster-oven), koju ne palim. Unutra je samo zato da macka ne kopa po tijestu. Jednako se dize ljeti i zimi, svejedno mu. :)
Slobodno ga ostavi preko noci.
mene baš zeza tih 16 sati
da sam ga umješala u 14h kad sam bila doma, mogla bi ga peći u 8 kad otfuram V u školu (baš se ne bi radi toga ustajala u 6)
zapravo dok dođem doma, zgrijem rernu, bilo bi bar 8.30, znači preko 18,5 sati
sad ću ga peći nakon 13
sutra ga ne mogu nikako zamješati da mi paše peći u srijedu
zapravo jedino mogu vikendom
to mu je velika mana
kad vi mješate i kad pečete da dobijete tih 16 sati dizanja?
po mojem receptu nije 16 sati nego manje, ne znam napamet, 10 ili 12. i onda jos dva sata nakon preklapanja. no to cesto skratim.
zamijesam ujutro prije posla, pecem navecer
ili zamijesam navecer, pecem subotom ujutro. duplu dozu.
napravila sam ih dosad dvadesetak, s razlicitim kombinacijama brasna, i uvijek su bili prefini. samo jednom se zalijepio jedan izdajnik, i to bas kad sam radila za goste :( jer sam zurila pa nisam cekala da bude bas vruca posuda.
Po susjedinom receptu je 18 sati stajanja i meni je bilo taman. Zamutim prije spavanja, a pecem poslije posla.
kod mene po noći bude i manje od 20, svejedno lijepo ispadne
ja sam sad doma pa uvijek zamješam oko 5 popodne i pečem ujutro za doručak, a kad budem radila ne znam....
uglavnom, dva mjeseca i više ne kupujemo kruh
:dancingfever: :bouncing:
ima samo jednu manu
više ga skoro nema:roll:
a ja kao na dijeti:roll:
Zamutim i frknem u frižider, može se dizati na hladno, biti će sve ok.
ponekad napravim veću količinu za dva dana i samo vadim.
Isprobala sam ovom metodom kruh napraviti sa kvasom(kiselim tijestom) i moram reći - funkcionira savršeno. eto, ako netko želi eksperimentirati...
meni je opet loše ispao:-x
pekla sam ga skoro 1,5h na 230
i unutra mi je nekakav žilav, gumast, kao da nije dobro pečen
odustajem od no knead
vratit ću se mješajućim kruhovima
ali u mješajućim mi fale ove rupe
kako ih dobiti?
Aleks, mozes probati tijesto iz aparata peci na ovaj nacin, samo ga ostavi da se dize duze.
pp možda
poslala sam jedan frendici
i sad me zvala da je njena mama rekla da bolji kruh nije nikad jela
dobro to ja uzmem s rezervom, jer i ta frendica kad jede nešto kod mene često kaže da nešto tako fino nije nikad jela
a ja ipak nisam ana ugarković:mrgreen:
ali mama je tražila recept za kruh i odrezala si komad i odnesla kad je išla doma
pa može bit da ipak nije bio loš
njoj sam poslala bolji, onaj koji se pekao nakon 18h, moj se pekao nakon 20h
jesu li vaši vlažni unutra?
ne može biti sirov nakon 1.5h na 230 C
pola bijelog, pola polubjelog brašna
sjemenke lana, suncokreta, bundeve i sezam
možda previše sjemenki pa je to otežalo dizanje?
I meni je, u usporedbi s kupovnim kruhovima, vlažan, ali nije nepečen, sigurno. I ja stavim dosta sjemenki, tj. stavila sam sva tri puta koliko sam do sada pekla, pa ne mogu usporediti je li drugačije kad ih nema (toliko). Kako god, dok je svjež, jako je dobar, poslije se dosta mrvi.
Prvi puta sam radila s digom, jučer s kvascem iz Lidla. S ovim drugim se tijesto bolje/brže digne, ali u samom kruhu nisam primijetila razlike (ispali su identično).
S obzirom na moje najnovije iskustvo s pecnicom - alex, jesi sigurna da ti pecnica na 230 stvarno zagrije na 230? Moja je bila skoro 40C u deficitu i tako sam se patila godinu dana. :paglu:
Ma moram se opet pohvalit. Sastojci izmiješani za tri minute i bez dizanja gurnuti na ostatke žara od hobotnice, pod peku! Kruhek pod pekom
Konačno sam se primila posla i danas pomješala svoj treći kruh!!
Čisti kukuruzni! Hm, prema ovome sam malo skeptična, ali vidjet ćemo, možda se i iznenadim!
Prvo je bio raženi sa mješanim sjemenkama i on je bio odličan!!
Drugi, pola integralno, pola bijelo brašno i sjemenke lana i suncokreta!
Opskrbila sam se brašnima i sjemenkama i guštam!
Ajmeeeeeee, sigurno sa zeznula stvar!!!
Stavila sam samo i saaaaamo kukurzno brašno! Ajme! Oće to biti dobro??? Vidim da svi pomješaju brašno s bijelim.
Dajte malo utjehe....:-( Oće biti ok??
mislim da se čisto kukuruzno brašno neće podići...
ali što ima veze, pa drugi ti dobro ispadaju, nemoj se uzrujavati
mislim da će biti tvrd kao kamen, ali nadam se da griješim
Ana.m da li sjemenke umutis u smjesu ili ih samo posipas prije pecnice? I da li ti sjemenke utjecu na kolicinu brasna ili kvasa? Mislim i ja poceti sa sjemenkama ali jos nisam otkrila gdje se kupuju.
Sjemenke ubacim odmah sa suhim sastojcima, onako, šaku...I bude ok! Stavim više kvasca nego što piše!
Joj ako sam zaznula 3 šalice brašna....joooj....
E da, brašna stavim koliko piše, sjemenke dodam ekstra.
Hvala!
Zao mi je zbog brasna, mislim da ti se nece dignuti jer gluten je taj koji fermentira i napuhuje tijesto. Jedino da mu dodas jos vode i salicu obicnog brasna. To lupetam napamet sada - nemam nekog osobitog znanja na tom podrucju
Ja sam ionako dodala još vode i malo više kvasca...
Nije ni bitno ako se previše ne digne, bitno da je jestiv!
moram te razočarat i reć da niš od toga
ja sam nedavno zabunom u brzini u pekač usipala čisto kukuruzno brašno misleći da sam dohvatila bijelo (bilo je od bijelog kukuruza)
ka-ta-stro-fa
nije se digao, bio je zbijen i čak gnjecav u sredini
narezala sam ga i smrznula pa sam po nekoliko šnita tostirala
nije baš bilo fino
Ana nam se ne javlja. Ko zna sta joj je ucinio taj kruh
Nisam ga još ispekla!! Budem kasnije ali ću se svakako javiti da kažem kaj je bila. p.s. smjesa izgleda grozno!
Pa dodaj prije pečenja bijelog brašna, i koliko ti treba još vode i kvasa.
Može, nekoliko puta sam ja dodavala brašno prije pečenja. Samo bih ostavila na miru još pola sata prije pećnice (nekoliko puta sam ga u žurbi i pekla praktički bez dizanja, isto je bio skroz ok).
Tiziana, kakav ti je kad ga pečeš na 180?
Dobar MartinaP al imam poboljsanu varjantu da cetvrtinu vode zamijenim mlijekom i bude mi meksi. Ne znam da li je to do mlijeka ili zato sto sam prestala otklapati. Jos nisam probala ovo na 230 pa samo pol sata
E drage moje...dodala sam ja i malo više od šake oštrog brašna i još malo vode (tople) i još malo kvasca. I čak malo octa...
ŽAS-U!!!
Shebalo mi posudu, nisam ga mogla uopće izvaditi van jer se sve zaljepilo. Koma. Pa sam ga nekako istrgala van, rajngla se namače, a kruh se suši u pečnici, tj. dno kruha se suši.
Okus uope nije loš. dapače, ali to nije kruh uopće....To je...ne znam!!
Možda ga pojedemo ujutro za doručak s jajima i svježim sirom. Ali nikad više!!
Od sad radim raženi sa sjemenkama. :-P
Ideš, nisam bila pratila ovu aninu nevolju s kukuruznim brašnom...
:(
Nego, uhvatila me opet manija pečenja ovog kruha, jutros sam dva ispekla, jedan od mekog i polubijelog, a drugi od mekog, oštrog i prosenog brašna.
Super su ispali, samo su mali. :) I tako su fini da odmah nestanu, a sad stalno netko dolazi... pa se nameće pitanje: da li je netko radio duplu smjesu? Kako se to odrazi na vrijeme pečenja? Treba li produljiti?
Mojca, jesam ja.
Mjera su mi bile neke velike šalice, ne sjećam se više volumena, znam da je ispao skoro veličine (i oblika) kao kruh ispod peke.
Produljila sam vrijeme pečenja pod poklopcem za nekih 10-15 minuta, ali to uvijek možeš procijeniti dizanjem poklopca, pa ako je gornja korica suha (netijestatsta) ali bez boje, vrijeme je za pečenje bez poklopca.
Uglavnom, ekipa je bila zadovoljna (često svi kukaju da ih dokrajčim sa kruhom :-)).