otkud rodi novci da kupuje robu, koju sigurno neće moć svu prodati
Printable View
otkud rodi novci da kupuje robu, koju sigurno neće moć svu prodati
Ok,nemojte misliti da provociram ali ocito je da nesto ne stima kad stalno fale novci i ljudi su nezadovoljni. Neznam koliko se novaca okrene u rasprodaji ali vjerujem da bi se dobra roba prodala
:psiholog:
čini mi se fenomenalno mjesto za isprobavanje novih smajlića :mrgreen:
hoće li biti kakvih novosti na jesenskoj rasprodaji?
što je s onim skeniranjem kodova?
bit će svakakvih novosti :mrgreen:
pogotovo što se tiče označavanja robe
neće se još ništa skenirati jer nismo još nabavili skenere, nekako nam se čini previše potrošiti nekoliko tisuća kuna za skenere koje ćemo koristiti par sati godišnje :-(
nadam se da ćemo uspjeti nabaviti neke jeftine, ili besplatne ili da ćemo ih moći unajmiti od nekoga itd
Napisat ćemo sutra koje će biti novosti, oprostite, stvarno smo u gužvi pa ne stignemo :roll:
nadam se da će te neke promjene doprinjeti kvaliteti rasprodaje
A baš sam ti poslala poruku na fejsu :-)
Drage,Rode!
Imam Vas potrebu pohvaliti jer znam da obavljate lavovski posao.Meni kao prodavaču treba par dana dok pripremim robicu(operem,ispeglam,označim,upišem) a radi se samo o 30tak komada.Tako da me svaki puta zadivite kad dođemo u subotu i vidimo kako je sve organizirano posebno na isplati.Vidim da se komentira manjak novca.I nama se dogodio manjak u smislu da nam je vraćena tuđa robica u vrijednosti naše.Bilo je u pitanju 30tak kn i taj smo predmet odmah donirali.Mi se susrećemo sa drugačijom vrstom problema.S obzirom da stanujemo 35km od Zg te sam majka koja radi od doma , najveći problem mi predstavlja dostava robice te ponovno preuzimanje novca od prodaje .Svjesna sam da nema drugačijeg načina da se to obavi, ali zbog neodgodivih obveza koje većina roditelja ima subotom ovaj puta nisam u mogućnosti sudjelovati na rasprodaji.Jednostavno nema tko doći u Zg subotom i podignuti novac i odjeću.Da li ste razmišljale da napravite Rodine rasprodaje i u drugim županijama?Krapinska bi Vas dočekala raširenih ruku.Da li već znate datum zimske rasprodaje?
Sretno na ovoj rasprodaji i nastavite sa dobrim poslom!
Bila sam prvi puta na rasprodaji i ne znam da li je ovo već neko predložio,ali mislim da bi trebale biti bar dvije "blagajne" za kupce s najviše tri komada. Čekaju jednako ljudi i sa "sto" komada i oni sa par komada.Vjerujem da bi se stvarala manja gužva u paviljonu i ljudi bi brže cirkulirali. Ja sam napravila,priznajem,pogrešku i došla s djetetom u kolicima i u cijeloj gužvi izabrala dva komada. Kad sam vidjela red na naplati,odustala sam jer nisam imala srca čekati toliko s bebom u kolicima.
Kad sam izašla van,OK, je trač,ali ne mogu ne napisati,dvojica muškaraca su razgovarala i na upit jednog kad ste vi došli,ovaj odgovori,sada,bilo je oko deset sati,prvi mu odgovori,oooo,pa to se tako ne radi,mi smo tu od sedam (kaj nije radno vrijeme od devet?)i već smo sve prebrali i čak probali!! Ne ulazim u istinitost toga,i da li je to samo muško pre....ali nije zvučalo ljepo!
Da, ljudi zaista od 7 sati stoje u redu i cekaju da medu prvima udu u paviljon.
Moj dojam je bio da su oni ušli u sedam jer su vani stajali sa tri ogromne pune vreće robe! Teško da su u sat vremena to sve izabrali,probali dio i platili! Pa nisu bili jedini! Ne želim kritizirati,ljudi su svakakvi i svašta pričaju,ja samo kažem svoj dojam.
MaSaBru...
Već smo puno puta pisali kako je za organizaciju jedne rasprodaje potrebno pedesetak volonterki i volontera koji i po mjesec dana unaprijed pripremaju sve što je potrebno.
Neke stvari su vama slabije vidljive, ali treba misliti na detalje poput oznaka, koverti, printanja, nabavljanja papira i ostalog repromaterijala, pranje i peglanje pregača, nabavljanje štendera, vrećica, stolaca, stolova, kutija...
To sve traje i potrebno je jako puno vremena, energije i sreće da se sve uspije nabaviti na vrijeme.
Onda treba pronaći prostor, platiti ga, paziti da ima struju, vodu, sanitarni čvor, da bude što sigurniji za djecu...
To je trenutno moguće jedino u Zagrebu, gdje je i najveći broj naših članica i članova, ali i najviše onih koji mogu pomoći.
glacova, ljudi stvarno dolaze jako jako rano.
Mi dođemo u 7, a u redu ih je već desetak.
To ti je po principu: tko prvi, njegova djevojka.
I, da ne zaboravim, jedna rasprodaja pojede oko 600 volonterskih sati.
glacova, pa sama si napisala da je bilo oko 10 h
ti ne znaš koji je to stampedo, ljudi čekaju, u 9 h uđu, u 9.10 su već natrpane vreće, plate i u 9.30 su već vani
rasprodaja je upravo to što joj i ime kaže RASPRODAJA .
jednom davno sam i sama bila dijelić toga, i samo mogu reći da dok se ne proba volontirati, lako je kritizirati.
sjećam se da smo tad imali problem s nekim likom koji je kupovao plišance, a znali smo tj netko je rekao da ih on kupuje za to da ih poslije za njega preprodaju oni ljudi koji idu od stola do stola po kafićima. teška situacija .
Dobro,vjerujem! Ali molim da se razmisli za sljedeći put o tim "brzim" blagajnama. Neki ljudu trebaju samo komad dva i stvarno nema smisla čekati toliko u redu!
situacija je ovakva: ipoak je puno manje onih koji imaju samo nekoliko stvarčica, a mi si ne možemo priuštiti da nam jedna blagajna većinu vremena zjapi prazna :-/
ionako (a i sama kažeš) se jako dugo čeka, a kamoli da još ukinemo jednu.
bilo bi odlično da imamo 10 blagajni u tom udarnom terminu (od 9:30 do 11), ali jedva nas se skupi i za 6
mogu ja opet uletiti s jednim od mojih prijedloga :mrgreen::mrgreen:
još od zadnje rasprodaje ne izlazi mi iz glave kako je jedan prodavatelj donio od 30 valjda preko 10 komada gaća po 2 kune, nit se to isplati njemu nit Rodi a pitanje je jel itko od kupaca i kupio te (prilično nošene) gaće
valjda je čovjek mislio da mora imati 30 komada pa nakupio gaća... :lol:
prijedlog je, pitanje je naravno koliko je to organizacijski posla:
uvesti šifre od maksimalno 20 i maksimalno 30 komada
- novi prodavatelj i stari prodavatelj s dosta vraćenih komada zadnji put na rasprodaji može dobiti samo 20 komada
- stari dobri prodavatelj (koji će se naravno opet morati prijavljivati za šifru) može dobiti 30 komada, možda da se gleda i više puta sudjelovanje na rasprodaji
time bi se spriječilo da se troši vrijeme volontera i Rode za svu silu robe koja uopće nije za prodaju
jednostavno neka i prodavatelji "zarade" šifre od 30 komada
i općenito mislim da bi trebalo razmisliti da se uopće ne prima za prodaju roba koja je:
- vrlo nošena, isprana, izbljedjela
- roba s flekicama
- dosta nošene cipele (piše da se ne primaju a uvijek ih ima)
- nošeni donji veš ?
takva roba bi mogla po meni samo u donaciju ili Rodi ili u Karlovac,
Roda organizira pa neka Roda i određuje
puno vremena gubi na robu koja je loša... osobno ako mislim da bi nešto bilo za prodaju od maksimalno 10 ili manje kuna, doniram...
Koliko god zvuči doba ideja o blagajni za par stvari, razmislite kako to izlgeda u našim trgovimama: Uvijek, ali uvijek u red stanu ljudi koji imaju "samo" jednu ili pet stvari više. A blagajnica ih ne može vratiti jer ako uđe u raspravu samo gubi vrijeme i efekt brze blagajne.
ljudi u 7, kad ja dođem, čekaju već u redu, do 9, pa se vjerojatno o tome priča
razmišljali smo o blagajni za par komada, ali i dalje sam ja ta koja je protiv, em bi bio problem odrediti granicu (2,5,10), em vjerujem u probleme tipa (al ja imam samo 6, al vidi ja imam samo 12....)
willow, stari prodavatelj koji je dobar, nema beskonačno dobrih stvari, prvih 30 su vjerojatno najbolje...pa onda...:)
a što se tiče volonterskih sati, valjda imamo i još 100 sati razmatranja opcija svaki kvartal:lol:
mislim da si krivo shvatila
ovaj je dosao u sedam, cekao u redu, uletio unutra u devet, prvih deset minuta su ojn i zena ko furije letjeli po standovima i skinuli s vjesalica jedno 24 kilograma robe, nekih pedesetak majica ostavii po podu pod stenderima, zgazili u mrvice desetakj vjesalica u tom pohodu. ostalih 30 minuta su tu robu probavali i isli prema kasi. onu koja im ne pase su jednostavno ostavili na prvom stolu
bili su na kasi kad je red jos bio samo desetak ljudi
oni znaju kako se to radi
mi ne znamo kako tome stati na kraj
nijedna pristojna molba ne pomaze
Ne možete tome stati na kraj i ne trebate jer kao što je već netko prije napisao- to je rasprodaja i na rasprodajama se, na žalost događaju takve stvari.
I stampedo i bacanje robe i gaženje robe... sve je to, na žalost slika sa rasprodaja. Iste probleme ima i H&M i Zara A I Lidl neki dan kad su imali rasprodaju pa su ljudi ko sumanuti rovali po ogromnim kutijama izmiješane robe i mnogi drugi i ne mogu to riješiti kad je sve pitanje kulture pojedinaca.
nije bas ovako, jer ima male djece ali ulaz u 9.00 je vrlo interesnatan. bar je meni prvi put bio.
svaka čast volonterkama na trudu i radu. :klap:
ja sam bila, i
evo pokoji dobronamjerni savjet u vezi organizacije za sljedeću rasprodaju:
- ne dozvoliti trpanje u vreće i onda razvrstavanje i vraćanje - treba čekati da se ta roba vrati što je apsurdno
- napraviti brzu blagajnu za do 5 komada, i nekoliko "običnih"
- malo bolje složiti cijene, npr naišla sam na nošene i izlizane štrample za 15 kn.
Girica što se trpanja u vreće tiče, nažalost tu se ne može ništa, ljudi su takvi i tu se jednostavno ništa ne može. Probavano je više puta upozoriti ih, ali to je...nemoguća misija!
Što se cijena tiče, propusti se nažalost događaju, 15 kuna za iznošene štrample je svakako puno previše, ali to znamo i sami svi jako dobro pa ipak promaknu takve neke sitnice.
Nažalost toga bude uvijek koliko god se pazilo. Naravno, tko ne želi neće kupiti, ali šteta odrađenog posla oko ničega.
Ja sam ovaj put imala baš super pogled onako iz čoška na upad! Vjerojatno ih promjena paviljona malo zbuni dok skuže di kaj stoji. Inače kad je u onom gdje je najčešće pa točno znaju di je što...
Mada ja moram biti iskrena...Sad sam prvi put došla baš rano u subotu i nisam mogla vjerovati kad sam vidjela da ljudi fakat stoje (sjede) pred vratima u 7h! :-o
Po mom skromnom sudu, ova je rasprodaja imala najmanje pokidanih kartončića, naguravanja i nervoze među kupcima.... Jedino je količina robe koja je, nakon prebiranja, ostavljena kojekuda - konstanta :-P
Evo i nama je jucer bilo prvi puta i bas je bilo interesantno i šokantno istovremeno. Obzirom da se robica kao razvrstava i pregledavaju cijene ostala sam u šoku od iznošenih stvari i to po kojim cijenama:-o:-o
Sukladno tome ne razumijem da cijene pamučnih tutica koje su razvučene za skoro broj i fali druker, iznošenih štramplica po komadu može cijena biti viša od 25 kn, naišli smo na platnene pelene i došlo mi je da ih slikam...pa to je kamen tvrdi, ne da se ne može upotrebiti već ni za krpu ne bi vodu upilo tako da ne znam tko i na koji način sortira robu za prodaju jer propusta je očito bilo jako puno.
Sve u svemu po mom sudu odjeću koju moje dijete koristi ne znam po kojim bih ih onda cijenama prodavala jer je neminovno usčuvana, speglana ugl. neusporediva.
Žao mi je da jedana pliš majca vel.56 košta 35 kn, pa ja cijeli komplet pliš tutice sa takvom majcom po 25 kn sam mislila da je više nego dobra cijena koju bih ja stavila (prodala hrpu odjeće po takvim cijenama -na forumu)
Ni ja ni suprug nismo ovako zamišljali ali me se nimalo nije dojmilo na što smo naišli, a za red....to se može i drugačije riješiti.
Volonteri također imaju svoje prednosti i mane, savjest je stvar osobe i pohvale za trud !
ne znam, majo, nekako se ipak prodalo skoro 10000 artikala
na kontroli se izbacuju oštećene i flekane stvari, iznošenost je relativan pojam
ljudi kupuju nešto što ja ne bi, ne kupe ono što bi ja odmah, i ukus je relativan pojam
svatko stavi cijenu u granicama koje mi odredimo, a za koju misli da je optimalna
pa ako mu se ne proda, valjda sljedeći put bude mudriji
Ja imam jedna prijedlog ako je to moguće izvesti (bez obzira na onu doro poznatu staru izreku da svaka roba ima svoga kupca).
Zabraniti da se prodaje odjeća iz 80-ih! :mrgreen:.
Konkretno mislim na stvari koej se drže na tavanu osamsto godina pa u stilu, ajmo zaraditi pa da idimo kaj na je ostalo iz dana dok smo bili klinci. :roll:
ne znam kako, da oformimo Komisiju za lijepo? :)
mozda ljude u tejkstu rasprodaje pozvati da staru robu doniraju, za recikalzu tekstila i sl, ali da se na rasprodaji slabo prodaje i da je nema smisla donositi
super idejaCitiraj:
mozda ljude u tejkstu rasprodaje pozvati da staru robu doniraju, za recikalzu tekstila i sl, ali da se na rasprodaji slabo prodaje i da je nema smisla donositi
moje cijene su sve od 10 do 15 kuna, a nemam losu robuCitiraj:
puno vremena gubi na robu koja je loša... osobno ako mislim da bi nešto bilo za prodaju od maksimalno 10 ili manje kuna, doniram...
iznimno stavim 20 kuna za npr. zimsku jaknu i sl.
po meni je to poanta rasprodaje, rijesim se onoga sto mi ne treba, usput nesto malo zaradim, netko drugi nabavi povoljno ono sto mu je potrebno
hocu reci, cijena nije jedino mjerilo (ne) kvalitete
Nisam ja govorila o ukusu, dali je nešto lijepo ili ne...već o satnju i iznošenosti odijeće. Zaista mi je žao ali mislim da svatko pa i odokativno može ocijeniti što je isprano ili iznošeno (rastegnut okovratnik, šira nego duža majca, izblijedila boja,itd...) nebitna je marka ili tko ju je koliko jednom platio.
Netko voli štrikane i plete vestice iz 80-tih, osobno ja ne ali ako je stvar veoma očuvana zašto je ne prodati, samo naravno ne po nekim "navedimo" dobrim cijenama.
Iako stvarno svaka roba ima svog kupca mislim da ima toliko odijeće od nas svatko u ormaru da bi ju poklanjat svaki mjesec mogao a da ne osjeti manjak mjesta;) u ormaru.
Evo mi čekamo drugu bebicu jer od prvog bebača imam toliko da su se još tri bebice obukle i još sam prodavala stvarčice,nosili u dj. dom, ali mi recimo sad fale male tutice za prvi mj. dana pa mi je to bio interes kupiti na rasprodaji, toga nisam imala nešto ni sa prvim previše pa mi sada svakako treba.
Zato i govorim o tuticama i malim veličinama 50/56 koje su imale takve cijene koje sam navela i opis stanja artikla.
Želimo pokušati i sa platnenim pelenama pa sam za tim išla i napisala što sam našla...:unsure:
Nisam gledala veće veličine od 4 god. ali za tu dječicu se moglo probrati i izabrati.
iznenadila bi seCitiraj:
mislim da ima toliko odijeće od nas svatko u ormaru da bi ju poklanjat svaki mjesec mogao a da ne osjeti manjak mjesta;-) u ormaru.
Ja sam bez problema govorila ljudima da nije bitko koliko su oni to platili ali da je preskupo i da snize cijenu. aKo nisam mogla odlučiti konzultirala sam se sa ostalim volonterkama!
Prodala sam skoro sve i sve mi štima.
Ljudi su nevjerojatni, ali činjenica je da su cijene nekih stvari previsoke a ljudi se ravnaju po cijenma koje im mi preporučimo, mislim da bi trebalo uvesti kolonu, iznošena roba,ili kako god, gdje bi bile cijene za robu koja nije za ništa drugo već eentulano za kopanje po vrtu ili odlazak baki na selo ...
Pohvala curama za ogroman trud, mama volonterkam i njihovim bebicama koje su to junački podnjele i odradile. Svim zaposlenih volonterkam koje uz svoj redovan posao nađu vremena da odrade ta tri dana koja su vidljiva publici, i onih mjesec i koliko prije za koje puno njih ne zna!