hm, interijer je tek u uređenju pa ne znam ni ja još kakav će biti, to će biti mali dnevni boravak u potkrovlju, stolić za tv, trosjed i tabure, s jedne strane izlaze stepenice, a s druge je izlaz na balkon sa staklenom stijenom
Printable View
hm, interijer je tek u uređenju pa ne znam ni ja još kakav će biti, to će biti mali dnevni boravak u potkrovlju, stolić za tv, trosjed i tabure, s jedne strane izlaze stepenice, a s druge je izlaz na balkon sa staklenom stijenom
Sto se tice tamnih boja, nekako sam se bojala staviti tamno smedju, onako cokoladnu, u malu kupaonu, istinabog s prozorom, ali sa sumetinom vani koja zaklanja brdo dnevne svjetlosti. Onda sam ipak rekla da cu probati, s obzirom da je prostorija jako mala i ponovno farbanje ne bi bilo neka velika tlaka, a jos manje trosak (tu su boje, ono, besplatne).
Na kraju je ispalo predobro. (Ne uspijevam trenutno naci bolju sliku, hm: https://lh5.googleusercontent.com/-1...2/IMG_1650.JPG )
Trebam savjet; visoki sjaj ili ne? Na kuhinjskim elementima i elementima u kupaonici......
eh
ovisi što ti se sviđa
ima cijeli topik o tome visoki sjaj ili ne
pa o čišćenju
pa o dojmu svjetline
sve je stvar ukusa
Može link na topic?
pojma nemam
traži
kaae odlična ti je kupaonica, a bome i lik na školjci...
još me nešto muči oko preuređenja:
imat ćemo dnevni boravak i do njega blagavaonu, kuhinja je već uređena u drugoj prostoriji s malim stolom i 4 stolice i za sad ne postoji mogućnost seljenja te kuhinje u novu blagavaonu (zbog financija)
e sad između dnevnog boravka i blagavaone je zid na kojem smo izbili vrata da donekle povežemo prostorije, ja sam htjela rušiti zid, ali to je nosivi zid kuće i ne preporuča se rušenje
sad me zanima kako da još povežem dnevni boravak i blagavaonu-namještajem? pod (parket) je već isti, vrata bi stavila neka klizna, bojanjem zidova da čine neku cjelinu kad već ne mogu rušiti zid
Ugradbeni ormar, širok 2 m i visok 2.80 m, smješten na odmorište stubišta, skale su od grubog kamena, ograda stubišta od ljevanog željeza, obojana crno, zidovi do odmorišta tamnije plavi, od odmorišta nedefinirani (stara boja, neka krem nijansa).
Pitanje je, kako bi izgledale klizna vrata ormara od egger iverala microline zlatni? Ako itko ima iskustva s tom bojom. To je neka meka zlatkasta boja, površina ima malo zrnatu strukturu. I vjerojatno bi bio nekakav umetak po sredini vrata da razbije plohu, ako nađemo dezen koji nam se sviđa. Na malom uzorku mi je boja lijepa, ne znam hoće li biti pretjerana na toj površini.
tesko mi je reci kad ne vidim boju. ja inace nisam neki fan zlatne, ali eto imamo sad na institutu zavjesu tamnozlatne boje, koja dijeli prostoriju za vjezbe na dva dijela. i izgleda dobro.
Tako ni ja nisam fan zlatne, uopće. A onda me svako toliko neka zlatna baš privuče. Možda ću morat come out of the closet pred sobom i svijetom, lol.
Ma našla sam samo jedan link s nekim groznim ormarom koji je djelomično ove boje. Evo ga (klikni na sliku) pa pokušaj ekstrahirat samo boju.
Doduše, otkad sam vidjela taj ormar i ambijent s linka, i mene je počela prolazit volja za zlatnom :lol:
ja bih
ali, ja se zlata ne bojim
Hvala apri :)
pa moram i ja reci da je na linku jako tesko apstrahirati sve osim boje. :lol:
uprkos tome, ja bih probala sa zlatnom.
Super, hvala!
(Jesam li ja izmislila riječ "ekstrahirat"? Čini mi se da jesam :lol: )
ni ja nisam ljubitelj zlatne, ali mislim da bi se u tvoj interijer dobro uklopilo, ima takav stih
ja isto ne volim zlatnu, ali možda bi moglo ispasti fora
ja sam danas imala eksperiment, oblijepila sam ladičar ispod radnog stola u bijelu tapetu s crnim cvjetićima i nekako nisam za tu kombinaciju, srećom pa sam uložila 12 kn pa ću ići opet u lijepljenje :)
nije loše ispalo, ali nekako dvoumim
možda da i ti probaš oblijepiti neki komad u zlatnu tapetu pa da vidiš kako ti se sviđa
Hvala svima, još imam koji dan da nam sjedne, moguće da će biti ova boja.
ja sam ušarenila svoj stan na najjače i super mi je to. kuhinja - žarko žuti zidovi i bijela kuhinja. htjela sam obrnuto, ali žarko žuta kuhinja je bila jako skuplja. dnevna soba - zid jarko crven na kojem mi stoji tamno-tamno siva, gotovo crna polica za tv, dvd i ostale stvari, polica s knjigama bijela u soavaćoj sobi gdje mi je zid zelen. isprva sam mislila da ću popiz...od tih silnih boja i da će mi to brzo dosadit, ali upravo je suprotno. samo povremeno osvježavam sve nekim detaljima i opće nemam potrebu povratka na bijelo. hodnik mi je bež i sad mi svi govore da je to uvjerljivo najdosadnije mjesto u stanu koje se uopće ne uklapa u cjelokupno veselej :) tako da ja sam za ljubičasto
A kako odlučiti kakav stolić za dnevni kupiti, dali duguljasti ili kockasti.
Napokon sam našla stolić koji mi se donekle sviđa i mogu ga platiti i sad ima dvije verzije, prokleta mogućnost izbora:facepalm:
pa ovisi za što će ti služiti
i koliko mjesta imaš
treći parametar ti ne treba
stolovi su 90*90 i 110*60, meni osobno je puno lijepši ovaj 90*90. Dnevna je malo manja, koliko tih 30 cm može smetati?
puno
uzmi neku veliku kutiju i stavi u prostor
pa vidi koje ti bolje paše
ako ti je kutna garnitura, možda je bolji kvadratni (govorim generalno, ne znam dimenzije ni prostor)
ako je trosjed/dvosjed, pravokutni
hvala u svakom slučaju...slagala sam na podu plahtu po tim dimenzijama, nekako ne mogu biti objektivna jel navijam za ovaj 90*90.
Imam kutnu, fotelju i tabure...
Mislim da će ipak ići ovaj 90*90, jednostavno jel mi je ljepši. Ako treba fotelja će frknit van, ionako nije bila u planu.
eto, onda si odlučila
pa da, samo tu bezveze palamudim po forumu
je li netko stavljao i skidao na zid onu crnu boju da se dobije ploča za kredu, ja bi stavila na dio zida, imam i recept kako sam raditi tu boju (jeftinije je), samo se bojim što ako ću htjeti skinuti tu boju za koju godinu, da li se lako skida?
nemam baš veliki čisti dio zida za tu boju u kuhinji pa sam mislila staviti iza jedne fora police i još ostaje mjesta za pisanje?
da li bi pasalo vrata obojiti u tu boju (moram ih staviti kao klizna pa bih htjela da nisu baš obična)
Evo napokon smo se preselili u novi stan pa sam sada opet u uredjenju, tj. u novim nedoumicama, tako da mi treba pomoc, tj. vase misljenje :-)..
Obojila sam zid iza regala (bijeloga) u plavu (ovako nekakvu nijansu http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/20239010/), a kupila ove zavjese http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/00221582/. Prvo mi se cinilo da ce mi pasati, jer imam par detalja sa zelenim, sivim, ljubicastim, pa kao te zavjese ce mi super sve to spojiti, a sada kada sam ih donijela doma mi se cini da ce biti presareno (nisam ih jos postavila, jos uvijek cekaju na peglanje). Kauc i tepih su mi nekakva tamnija siva, i nisam htjela da mi sve bude sivo i plavo, jednolicno...
je li moguce ovo dvoje ikako spojiti da to na nesto lici zajedno u istoj prostoriji (tipa dodati koju ljubicastu i zelenu vazu, ili nabaciti koji jastucic u boji zida na kauc)? Ili je bolje da mjenjam boju zida/zavjese :-/
Tina, daš recept za tu boju?
evo ovako ide recept, nisam još probala
1 Cup of latex house paint or acrylic craft paint
1 TBSP of non-sanded tile grout
Mix together until there are no lumps.
Yes. That's it.
Paint your surface with the mixture. I advise using a small roller for a smoother finish. A brush will give you some textured ridges when it dries (I used a brush).
Let it dry completely.
Razmišljamo o novom stolu za blagovaonicu.
Prostor u kojem živimo je u potkrovlju, s jedne strane kuhinja i mini stolom i 4 stolca, s druge strane je dnevni boravak. U sredini ništa. Moje prekrasno ništa koje sam odlučila žrtvovati. To je sad otkad je Smjehuljica s nama prostor za igranje, plesanje. izradu sportskih poligona, tu vise ljuljačke s grede.
Ali, sad nam je taj mali stol 75x120 fakat postao premali, a ja želim ogroman, veliki stol na kojem bi se paralelno dešavalo više aktivnosti, s jedne strane jedemo, s druge stoji neki art projekt i čeka nastavak, u sredini komp, knjiga... Da ne moramo sve micati ako idemo jesti...
I nemam osjećaj koja veličina stola je dovoljna za to.
Dvojim između verzija stola http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/60152340/:
-minimalno 147x95 cm/ maksimalno 204x95 cm i
-minimalno 201x 105 / srednje 247x105 / maksimalno 293x105 cm.
Koje su vaše preporuke? Iskustva?
Da li je tih 293x105 ikad u potrebi? ili je manji dovoljan?
Prostor može podnijeti oba.
Hvala.
p.s.
I bez brige, Smjehuljica neće ostati bez prostora za igru, on se seli u sadašnju spavaću sobu (koju ionako doživljava kao svoju), a spavaća soba se seli u prizemlje.
Dobra ideja - uskoro će ti veći dio aktivnosti biti za stolom, a manji u prostoru oko stola.
Nemam ništa pametno za predložiti, ali iz vlastitog iskustva nikada više ne kanim uzeti stol koji ima oštre uglove, samo bez njih. Ne mora biti ovalan, bitno je da ima zaobljene uglove. Bez toga - svi smo imali modrice, sve dok na jednom ljetovanju nismo naletjeli na apartman u kojem je bio veliki stol sa zaobljenim uglovima. Pa smo si sličan i nabavili. Izvlačiv je, tj. može se razvući po potrebi. Mogla bih staviti link, ali nema svrhe - nije to ono što tebi treba. Samo komentiram te uglove koji su mi došli glave dok su djeca bila mala i sretna sam da smo se toga napokon riješili.
I moj stol u blagovaoni ima zaobljene rubove, iako je pravokutan.160x90 je veličina. Na njemu je i cvijeće i laptop i krojimo i šivamo jastuk-macu upravo i...svašta. Nikad nam nije trebao veći. Pet nas uspije jesti odjednom, a laptop i ovo ostalo zguramo u jedan kraj, ili na 6. stolicu :)
Muž se bunio da mu liči na konferencijski stol, ali meni baš odgovara da nemam modrice na bedrima od kuteva.
Hvala na sugestiji Peterlin.
Koliko ljudi ti komotno sjedi za njim, Beti?
A koliko ih se upije nagurati? :)
Još jedna prednost zaobljenih rubova je to što se za takav stol može nagurati više ljudi nego za klasični pravokutni s nogama i uglovima. Nas osam komotno sjedne za i za ovakav, puno manji od onoga što si sebi zamislila: http://www.eurodom.hr/product_info.p...roducts_id=973 Taj se razvlači na 165 cm. Imam četiri drvena stolca s naslonima, a još četiri sklopiva dodamo. Više od osam nismo probali.
Nije problem mjesto za sjedenje oko stola, kod mene je češće problem to što NA stolu nemam mjesta za sve lonce i zdjele s hranom, hehehe...
mi imamo pravokutni stol 170x110 valjda takvi s dodatnim staklom gore, ali se može razvuč još nekih metar možda i više ( već dugo nismo), u nerastavljenom stanju uz njema može sjediti 6 ljudi jako široko, ili ako se malo stisne i do 10 ljudi, tad su stolice do stolice, kad se rastegne dobi se za još 4-6 ljudi .
ali recimo prošli vikend kad smo imali klinkin ročkas, nismo ni rastezali stol, jer smo napravili podjelu da cure sjede posebno , a mi ostali za stolom, da smo rastezali to smo ipak trebali ranije napraviti, za stolom nas je bilo 11, jedna gošća na kant
nemamo modrice od čoškova, čak i mali nema po glavi