mi cemo danas do stomatologa
u petak dr i onda smo valjda napokon gotovi
Printable View
mi cemo danas do stomatologa
u petak dr i onda smo valjda napokon gotovi
Mojoj djeci su gledali dominantnu stranu na testiranju za upis u školu i ako se dobro sjećam, za mlađega je baš bilo napisano nešto u smislu vjerojatno ili pretežno ljevak.
I pitali su obojicu da li razlikuju lijevo i desno, kao i gore-dolje, ispred-iza, unutra-van, veće-manje... Istina, nitko ne radi problem ako djeca ne razlikuju lijevo-desno, a napomena o dominantnoj strani ide u dokumentaciju.
Samo pitaj što god te zanima, ako znam i mogu, rado ću pomoći. Ako se nađe vremena i za kavu, nema problema...
Testiranje dominantne hemisfere smo mi radili doma kroz igru, više kao zafrkanciju jer nas je zanimalo, nego kao neku ozbiljnu stvar. Upute kako se radi našla sam u knjizi "Jednorozi su stvarni" Barbare Meister Vitale.
nas su naručili u 18h, i odmah mi je palo napamet, pa kud tak kasno, koncentracija joj sigurno nije ista kao danju
ajme o'šo topik
da nema ovog topica ne bi pol toga obavila...
sistematski imamo termin u travnju i to je prvo sto sam sredila.
danas sam se sjetila nazvati i skolu :mrgreen: to obavljamo sljedeci tjedan. taman nakon vrtica.
rimajnder samoj sebi: nazovi zubara!!
Mi sutra idemo na sistematski za školu pa me zanima cijepe li ih, kako to izgleda, gdje - u ruku?
Sada baš nešto iščitavam kako nakon tog cjepiva djeca sat vremena moraju mirovati (???)...da ga onda šaljem sutra u vrtić nakon sistematskog ili što?
Shiny di si to nasla? mi smo na sistematskom u 11. sati. moram smisliti di s njim poslije.
Ne znam gdje si to našla da moraju mirovati, kod nas nije bilo ništa slično. Nakon prvog cijepljenja (Priorix) je uredno išao u vrtić odmah nakon toga, a nakon drugog (DiTe + polio, dva uboda u obje ruke) je išao svirati u muzičku školu, dakle, nikakve poštede nije imao.
Za ovo drugo cijepljenje (DiTe + polio) je doktorica rekla da bi bilo dobro stavljati obloge, da ih zna od toga boljeti ruka. O mirovanju nam nitko nije rekao ni riječi.
bez panike...bezveze sam uguglala, odvelo me na neki forum gdje se pisalo o mirovanju bla, bla...pa rekoh da pitam.
tanja_b, koje cjepivo dobiva na tom sistematskom, Priorix ili DiTe+polio?
Kod nas (Split) je sistematski u travnju, testiranje u svibnju.
Treba li stomatolog biti "državni"?
Nama je prvo na listi kupovina torbe (naravno, Herlitz u NN na sniženju :-) ) ne bi li se junior malčice zainteresirao za ovu temu...
tnx
cure:-) ja bih malo upala kao izvanzemaljac. surfala sam malo po netu pa sam naisla na ovaj topic i citam, citam.... i moja je curka ove godine predskolac! :-D
mi smo se cijepili prekjučer, priorix, i još jedno imamo cijepljenje prije škole u 5. mj. to je valjda di-te-per
pitanja 3, ko hoće nek odgovori
1) mislite li da će se osječati "drukčije" ukoliko ih ne upišemo na vjeronauk
2) kakve su torbe na kotačiće
3) isparilo mi ali kad se sjetim javim ;)
mi smo se prekjučer upisali u OŠMalešnica iako pripadamo Kovačiću, inače trebaju molbe ali eto imali smo slučajnost da nam je ravnatelj odmah odobrio, ali fakat slučajnost...u Malešnici bez molbe ne ide
i da....molbe se predaju nakon testiranja u školi kojoj se pripada po mjestu stanovanja, i nakon što prođe prvi upisni rok šalju se u Ministarstvo na odobrenje, nakon toga slijede ponovni upisi...
mi napokon obavili sve i spremni za upise u svibnju
nas je torba s kotačićima spasila - lagani ruksak s ugrađenim kotačima i ručkom na vađenje
imamo valjda 200 m do škole, pa na dugi kat do kraja hodnika
Danas obavili i razgovor u školi. Bila sam s njim unutra samo mi je on leđima bio okrenut. Pedagogica je bila jako ljubazna i simpatična. Max je rekao da nije nikad vidio kravu a na selu provodi ljeti skoro svaki vikend :). Pitala ga je kak se zove, gdje i s kim živi, ima li dedu i baku, gdje oni žive, zna li slova, kojom rukom piše. Slagao je neke kao puzzle, pisao ime i prezime, crtao kvadrat, krug i trokut, prepoznavao životinje, određivao odnose među predmetima na slici, pokazivao brojeve, čitao jednostavne riječi, rastavljao na slogove i slova i to je otprilike sve. Biser je bio kad je čitao R-O-B-O-T i rekao da piše brod.
cure, evo i nas :-D
citam vas i vec ste mi puno pomogle. pogotovo ono o molbi za skolu izvan upisnog podrucja. u skoli nam nista nisu rekli, ali sam ju napisala za svaki slucaj. dogovorili smo testiranje, uskoro idemo na cijepljenje. moja cura jos uvijek ide kod logopeda :-(. hodam tamo vec dugo, potrosili smo novaca i novaca, a ne nazire se kraj. imamo problema sa slovom R. strah me je hoce li joj se djeca rugati u skoli :unsure:
na vjeronauk ne cemo ici. odabrat cemo informatiku od prvog razreda.
:bye:
Školska godina počet će 3. rujna (na moru moguće i 10. rujna).
A evo i kalendara cijele školske godine:
http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=11578&sec=2197
:preskaceuze:
evo , mi obavili testiranje u školi u petak i moj T je bio jako uzbuđen što je sjedio u školskoj klupi. kaže mama sve sam znao, sve je bilo lako, samo sam jedan najteži zadatak pogriješio , pa sam se ispravio :-)
trajalo je 45 minuta, mi smo sjedile vani i popunjavale onaj upitink. ali kad je psihologica izašla vani, ništa nam nije rekla...ama baš ništa. kaže , bili su dobri, dobili lizaljku za nagradu...i to je to.
nama su unaprijed rekli da nam neće davati rezulate, ajde ok...ali baš da nam ništa ne kažu, niti u ovome je bolji, ovdje malo šteka pa poradite do ljeta.
Zato se ja čudim, ovdje je netko spominjao rezultate testova u bodovima, netko je iznio detaljno što je dijete unutra sve radilo, ja nemam pojima, osimo ono šturo što je T navečer ispričao...
a dobro i to je prošlo, sad idemo za 2 tjedna na lječnički
zna li itko itko nekakav info o školama na jarunu??
koje su ok, koje baš nisu, zašto...najviše me zanima OŠ Bartola Kašića...bilo kakva informacija...
Ja sam isto bila unutra za vrijeme Katjinog testiranja kod logopeda (OŠ I. Kršnjavoga), ali nije bilo nikakvog prebrojavanja bodova na kraju, samo generalne ocjene je li dijete spremno za školu. Očito svaka škola ima svoj sistem.
Kreće li tko u OŠ Trnsko? Mi spadamo tamo, bili smo i na testiranju, škola mi izgleda kao da će se uskoro raspasti :unsure:
thx na odgovoru, malo mi je čudno s obzirom da sam razgovarala sa psiholgicom i pedagogicom koje su mi rekle (što sam već i znala) da se to ne govori i da oni po tim testovoma slažu djecu u razrede, da bi bio neki balans boljih i lošijih, ali očigledno svaka škola svoju politiku vodi 8-)
hoce li tko u krlezu? meni skola izgleda cisto ok. neka stvari trenutno zamjeram, ali vidjet cemo kako ce biti kroz iducih nekoliko godina.
a ove godine na Kajzerici ima cca 70 prvašića koji spadaju u OŠ Trnsko :-(.
Cure, koji dokument ste nosili u školu kao dokaz JMBG-a?
Ja pročešljala sve papire kaj imamo i na svima je samo OIB... Da li moram po potvrdu u MUP ili će mi priznati da im donesem samo JMBG napisan na papiru (čula sam da negdje prođe i JMBG i OIB)??
emira, nema JMBG, nego MBG. Mi smo imali poseban papir s MBG-om (kojeg sam teško pronašla jer sam među papirima tražila slovo J). Ne vidim smisao u podastiranju svih tih brojeva, li eto. Nama zapravo nisu trebali papiri, nego smo trebali upisati MBG i OIB u obrazac kojeg smo ispunjali.
u školu nisam nosila jmbg niti sam ga napisala na onim papirima, to moraš ispuniti na papirima kad idete kod doktora, imaš valjda potvrdu kad si prijavljivala dijete u mup za jbg...ako ne onda moraš otići na policiju da ti ga daju