mene zanima ova nova generacija mama od 22 do 32, ja sa svojih 41 više spadam u babe , tako da me zanimaju higijenski minimumi i maksimumi te ekipe .
Printable View
mene zanima ova nova generacija mama od 22 do 32, ja sa svojih 41 više spadam u babe , tako da me zanimaju higijenski minimumi i maksimumi te ekipe .
Cistoca je pola zdravlja a necistoca ona druga polovica.
Higijenski maksimum (uvijek savrseno cist wc, tus kabina, hladnjak, pecnica, radna ploha u kuhinji, posteljina se mijenja svakih deset dana, jastucnice cesce).
Higijenski minimum. Podovi. Dok se ne vidi da je prljavo (uljepito) samo metem i usisavam. Onda poslje perem podove svaki u svom detrdjentu. Osim naravno wc-a tj. plocica oko wc-a. Domestos razblazen u spricalici i prebrisem sa papirnatim rucnikom. I skuzila sam da mi je higijena u kozmetckoj torbici katastrofa. Dvije trecine toga treba zavrsiti u smecu radi isteka roka.
U nuzdi pribjegnem i tome :D ali to ne rjesava problem u njenoj glavi. Probat cu jednu od kutija nazvati carobnom, kak savjetuje spajalica, mozda to upali.
Istina, to rjesava samo vanjski problem. No ja sam prevazisla njiove probleme, imam dovoljno svojih.
Mi imamo desetak tih čarobnih kutija ..
mi jednu ali velikuuuuuuuuuuuuuuuuuu, plasticnu na kotace koja ide ispod kreveta, velicina malo manja od1/2 kreveta. i tu svega ima. ta mu je dovoljna. a ja se ne spoticem od nju, niti je vidim ;)
Ja kao i Trina.Ne peglam, odmah slažem i nema šanse da bi neko na nama skužio da je mater familias nepeglačica.
A i dodatni razlog je to što svaki puta kad uzmem peglu u ruke desi se žešća katastrofa.
Kad sam bila trudna s Josipom peglala sam pelene(tetre) s velikom trbušinom i ofrljila se po trbuhu. Trebali ste vidjeti lice mog ginekologa kad je vidio moj trbuh koji nije imao liniju negru, već liniju spaljenocrvenu i to poprečno.
Prošli puta mi je pegla bila u rukama prije mjesec dana.Obavili smo prvu pričest za sina i ja lijepo oprala haljinu da bude snježno bijela da je vratimo časnoj, i mislim si da bih je mogla malo opeglati i uzela sam đavolji aparat u ruke i skurila cijelu donju stranu halje. Onda sam silu nečistu odnijela u podrum da je više ne gledam (peglu, ne haljinu)
Dakle možete zaključiti da je za neke od nas uzimanje pegle u ruke ne samo štetno, nego i za život opasno.:mrgreen:
LOL ronin
Ja sam mrzila peglanje, onda sam počela serije gledat uz njih i sad mi je peglanje super.
Sad mi je mort sezona sa serijama pa sam smanjila i peglanje.
Ja sam taman odlucila da cu pocet vise peglat, i krpe sve :D
Jer kad vec razvucem dasku to je cas posla.
i ja sam peglanje pretvorila u me-time, jednom tjedno otprilike, inace ujutro prije posla ako bas nesto treba
pustim seriju/film, muz ima obavezu hendlat djecu
a djecje stvari mi je gust peglat, moje onako, do muzevih me vec prodje volja, al dobro
naravno da ne peglam nista osim gornje robe - nikakve krpe, rucnici, posteljina, carape, ves, ...
inace spadam u neke izmedju
volim urednost, ali ja bi da to neko drugi odradi
ponekad mi je ravno ako je neuredno, ponekad mi smeta
uglavnom, nikad nije ni bas savrseno, ni bas grozno
bolje je otkad smo preselili u veci stan, jos cekam neke ormare pa da stvari dobiju svoje mjesto, jer to nam je najveci problem, ti neki beskucnici koje onda premjestamo bezveze
baza su mi ove teme
jer uvik ispadne isto
ko svaki dan usisava i pere, zauzme malo s visoka stav, ih nemoguce da ja i moja obitelj zivimo u zmazanom, ako se malo bolje organiziras sve se moze (citaj: lijena si, sporkuljo)
a ko ne pere, zauzme malo s visoka stav, ih nemoguce da ja gubim tako vrijeme na glupo ribanje, ja radije citam i bavim se djecom i idem u park (citaj: opsjednuta si i frikusa)
istina je valjda negdi u sredini
mene uglavnom bas briga kako je komu drugom, jedino sto zapazim su stvarno ekstremi
oni kod kojih se stvarno bolesno glanca (tipa ove cetkice i rolete) i citava obitelj zivi u strahu - i onih kod kojih se mjesecima ne mijenja posteljina i sve je skoreno - a znam i jedne i druge
i tko što nosi u torbi itd ....
Meni je opran pod, prozori, zidovi, dvorište, skuhan ručak, presvučeni kreveti, pofarbani stropovi, knjige složene po veličini i boji, frizura savršena, šminka isto tako, leće u očima, tipkam sa nalakiranim noktima...Aha, u snovima.
U stvarnosti smo bile na plaži, popila kavu uz more, klafrala sa prijateljicom...i baš me briga. Kuća je isto super čistila-ne čistila, pojest ćemo nešto, a kosa je u repu...živjelo ljeto.
Ovo je istina, kad je daska već razvučena sve je jednostavnije, najteže je krenuti. Budući da pečem kruh doma krpe peglam obavezno jer kruh motam u njih.
A kaj se dotikavle peglanja; uopće nije ista stvar brinuti se npr. samo o svojoj robi kao Optimistična npr. trenutno, ili o robi tročlane obitelji, ili o robi nas sedmero kako ja imam situaciju. Nismo sve u istim životnim situacijama da bi se uopće mjerile po tome.
Nije isto održavati kuću i dvorište ili mali stan, nije isto meni npr. kojoj u prizemlje gdje je kuhinja i db doleti svatko ravno s ceste/dvorišta unutra ili nekoj od cura gdje na peti kat ide bez lifta, pa otrese već sve prljavo s nogu do vrata od stana...
Sad još samo da se javi arbeits daddy!:lol:
Sav moj ves je sterilan (i ja zamatam domaci kruh u krpe) pa i krpe makar ne peglam jer sve susim u susilici (bas iz tog razloga). Ali susilica mi ful sad zagrije stan pa reko necu susit nego peglat kad se vec neki ves mora peglati zbog urednosti a ne samo sterilnosti.
Ako se krpe iskuhaju ili operu na barem 60 Celzijevaca, nisu li uklonjene sve bakterije i slične beštije?
Ja sam to isto tako shvatila, mislim da i na opeglanoj krpi nakon nekog vremena ima bakterija, jer ni zrak, a bome ni naše ruke koje ih spremaju nisu sterilne.
Bitno je da je oprano i dobro osušeno, da nema vlage i ostataka hrane koja truli, koja pogoduje bakterijama da se razmnožavaju u velikoj količini.
To je filozofija po kojoj čistim sve po kući ustvari.
Od kud onda uputa da se za bebe sve mora peglat?
Nema bolje sterilizacije od sušenja na ovom suncu, kakva pegla...Doduše ja sam prilično daleko od zagađivača, pa je drugačije nego u gradu.
je, i onda staviš bebu na pod, ova se dohvati daljinskog i u roku milisekunde cijelog strpa u usta :mrgreen:
niste čule za onu da beba u prvoj godini mora pojesti cca kilu blata, imuniteta radi :mrgreen:
summer :lool:Citiraj:
baza su mi ove teme
jer uvik ispadne isto
ko svaki dan usisava i pere, zauzme malo s visoka stav, ih nemoguce da ja i moja obitelj zivimo u zmazanom, ako se malo bolje organiziras sve se moze (citaj: lijena si, sporkuljo)
a ko ne pere, zauzme malo s visoka stav, ih nemoguce da ja gubim tako vrijeme na glupo ribanje, ja radije citam i bavim se djecom i idem u park (citaj: opsjednuta si i frikusa)
ja nekako kao ti.
jedino što ne peglam. ništa osim košulja, nekih haljina i sl, kategorija 5 minuta prije posla. ostalo direkt sa štrika u ormar. to je bio proces, prije sam sve peglala, onda sam po ljeti, u onoj našoj vikendici :lool: doživjela trenutak otkrivenja - a zašto tu odmah slažem u ormar, a doma se kao sve pegla. prvi put je bilo teško, sam pogled na nespeglanu posteljinu u ormaru je bio mučan. sad je super, više ni ne primjećujem. iako, morate biti svjesni. opeglano i neopeglano jednostavno NIJE isto.
da, i mene jedino ta posteljina muci
kod moje majcice sve ko po spagi :heart:
u mene dzumbus, koliko god se trudila i fino to susila i slagala
posebno me izludise lancuni na lastik, sad ih motam u tubice :mrgreen:
a onda, u ovih deset godina braka taj ormar s posteljinom nitko nije otvorio osim mene i muza u krajnjoj nuzdi
pa nije dovoljan poticaj da je ipak popeglam
a ne bi ni ja peglala svoju robu
ali moram, kad bude izguzvana - ja kao leonisa, natrpam masinu, centrifuga na najjace i udri
pa stvarno bude zguzvano, to ipak ne bi na sebe direkt
Kuhinjske krpe se ne peglaju jer speglane puno losije upijaju tekucinu. A i nije ekoloski peglati.
pih, samo 7 stranica?
nije li ovakav sličan topic već bio pred koju godinu
završio je hvaljenjem "neurednih" kako su nonšalantne i open-minded i "urednih" kako su ubersavršene :mrgreen:
Ne znam koliko je ovo offt. ali meni je lakše srediti nečiji krš i začas odšacati što je "smeće", a kod sebe hrpu prevrnem, 1-2 stvari bacim, a vreća čeka do sljedeće godine kad ću opet iz nje frknut 2,3 stvari.
A kad ostorim kod mame ormar nemam milosti i rado bi da mi to netko napravi jer da ne vidim ne bi se niti sjetila ničega od te hrpe nagomilanog ...
Sestra i ja, obe ispale prilično neuredne od majke picajzle. Ne znam jel to utjecalo što je stalno sve moralo biti pod pravim kutom, ali borim se vječno i kolko god slažem i preslagujem nikako postići neku bingo kombinaciju.
Osim toga nešto je i u manjku prostora. Nemam nikakvu špajzu, ostavu, ili rezervnu sobu gdje bi mogla dio svega nečega ugurati pa često u ormarima u stvari stoje posložene stvari koje se baš i ne koriste, a redovita roba koja je u pogonu uvijek negdje vani.
uopće ne primjećujem je li nešto opeglano ili nije, na drugoj osobi ili u ormaru.
vid mi je ok, bez dioptrije.
marta - link pliz
marta, daj link, moje gumičaste plahte su sve, samo ne složene kako treba...
Moje su nagužvane u dnu ormara jer se samo nanerviram kad ih pokušam nekak složit