pomikaki prvotno napisa
Ja isto ne bih rekla da to ima veze s selom. Razne nabrojane minuse na ovom topicu bih iz moje seoske perspektive potpisala, svakako i to da sam osuđena na neke ljude koje bih u većoj sredini vjerojatno zaobišla (što kaže meda, trening za prihvaćanje različitosti :) ), ali djeca su tu prilično zaštićena. Također se i promjenio stav ljudi o "dječjim poslima" i obraća se puno više pažnje na to da li netko drugog maltretira.
Npr. i ovdje se priprema neki školski štand na božićnom sajmu, na kojem treba biti i moje dijete, i jednostavno mi je nezamisliva situacija da joj netko otme novce a da se to ne može riješiti. Dva puta sam naletjela na neke situacije među djecom gdje sam smatrala da je dječja zafrkancija prešla granicu, oba puta sam intervenirala i premda ne izgledam ni malo opasno, klinci (cca od 2 do 8 r. OŠ, znamo se iz viđenja) su se odmah poklopili ušima i prestali. Škola je manja, područna, i kad god moje dijete ima problema, bilo ozljeda, pretjerano zafrkavanje ili slično, ima se kome požaliti i uvijek joj pomognu veća djeca, nastavnici ili netko od osoblja škole.