inace je to abc sir sa staub secerom, a za ovo sam mislila izmsiksat abc sir (ili neki slican), steviju i hmmm - mileram?
Printable View
inace je to abc sir sa staub secerom, a za ovo sam mislila izmsiksat abc sir (ili neki slican), steviju i hmmm - mileram?
aha, tu s abc-om i mileramom sam koristila za tortu od sira :)
super, treba mi ideja da malo proširim menu slastica ;)
ja se sutra spremam raditi neki kolac.
danasnji meni:
1. dorucak - kava, jogurt, 1 lepinjica po receptu LIMA
2. rucak - teletina u umaku od sampinjona i vrhnja, prokulice zapecene s jajima, vrhnjem i parmezanom, cikla
3. vecera - vjerojatno mozzerella stapici, ak mi se bude dalo :-)
danas:
doručak - par šnitica domaće kobasice i sira, kava sa malo mlijeka
hladni ručak na poslu - salata od brokule, dva kuhana jaja, nekoliko šnita dimljene vratine i kobasice
ručak / večera: pileći file na naglo, pečeni šampinjoni punjeni šunkom i sirom, neka salata
doručak - šejk banana, avokado, kiwi, sl.vrhnje, mlijeko, med
ručak - musaka od cvjetače i mljevenog mesa, salata rajčica-paprika
kolač od mrkve - čekam da se ohladi :njam:
Jao, ja bih kolac od mrkve, nekako sam danas down...
Jel ti se svidjela musaka?
ja sam danas radila ove maffine http://yogiana.blogspot.com/ samo sam usmjesto bucinih sjemenki stavila zobene posije. Mozda nije skroz po PS-u, ali ako vec treba grijesiti - ovo je super :)
doručak, sir, krastavci, majoneza (ja koristim sir umjesto kruha) kava
ručak pire od brokule, grillane pokvarene gljive:cupakosu: , kobasica, špek i rakija za ljek :tele:
užina u planu smrznuti jogurt s jagodama ,kava
večera ne mogu zamisliti ništa nakon ovog
Bubica, jesu fino ispali?
moj kolač od mrkve je danas presavršen, jučer nisam bila oduševljena vrućim :-/
pikula, kakve su to pokvarene gljive bile? dobro pa se rakija našla za lječenje ;)
kod mene danas;
doručak - malo kobase, malo kuhanog sira i jogurta
ručak - file grgeča na maslacu i lešo špinat s maslinovim i češnjakom
večera - šejk u novom blenderu :mrgreen:, vjerojatno šumsko voće, banana, sl.vrhnje
i konačno sam kupila svježe srdele, nisam imala pojma da postoji ribarnica na utrinskom placu :mlotek:, pošto sam grgeča kupila jučer, sredele će biti sutra
kavofob a ja ga bas mislila ic sad radit za goste veceras...
bubekica, ma slobodno napravi, jako je fin i do večeri se stigne ohladiti. moji su isto bili oduševljeni sinoć, samo sam ga ja jela vrućeg, odmah iz pećnice :nono: (izrezala dva komada vrelog i prelila vrućom glazurom)
treba mu sat da se ohladi i još 2 sata u frižideru da se čokoladna glazura stisne.
edit - i zaboravila sam reći, ja sam pekla sigurno 25 min, probaj nožem probosti prije nego odlučiš da je gotovo.
Upravo ručala pohani oslić (jaja i sezam), lešo blitva i mahune sa puno bijelog luka :kiss: Nadam se da nisam prekršila PUNO LCHF jer sam kuhala žute mahune~ne zelene :(
A,BTW..u čemu je razlika zelene , ili žute :?:
pretpostavljam u količini UH, ali nisam provjeravala
ja sam ionako uvijek klopala zelene, bolje su mi od žutih
aaa smrznute. baš sam se pitala...
glavno da ti je dobre, gljive mogu biti jako opasne
doručak ~ domaći sir,vrhnje i jaja (pečena na maslacu), salata od paradajza
ručak ~ domaći čevapi sa lukom i Liminim kruhom (gle! Ovo se čak i rimuje :lol: )
Primjećujem da mi nakon ove doručak kombinacije , mast "stoji" u grlu :-( . Nedostaje nešto kruhasto :) ili povrćasto. Ipak ~ bolje u grlu,nego u želucu :) da me boli.
Večeru imam kod sveki :roll: a šta..iskemijam nešto
prvi doručak - šejk banana, avokado, kiwi, sl.vrhnje, mlijeko, med
drugi doručak :D - kajgana s kobasom i jogurt
ručak - pržene srdele + salata rajčica, poriluk, feta sir
danas sam se nagradila s 2 reda čokolade od vrhnja i badema. mogla sam i bez nje, uopće mi nije bila tako fina kao nekad.
Jučer:
D - zobene lepinjice s maslacem i sirom, kefir; kava s vrhnjem
R - varivo piletina, poriluk, korabica, mrkva, kelj; desert - šumsko voće+mileram
V - tuna, masline, kefir
Danas:
D - jaja, kiseli krastavci, kefir; kava s vrhnjem
R - krem juha (brokula, cvjetača, prokulica)+ malo vrhnja, junetina, kiseli kupus
V - sir, masline, malo čvaraka, kefir
Junetinu sam napacala pol sata prije s maslinovim uljem, češnjakom, bosiljkom i mažuranom pa pekla lagano na maslinovom ulju. Kad je bila gotova izvadila sam je i dodala maslo i peršin, još malo ukuhala pa to prelila po mesu. (slično receptu za ribu od Kavofob par stranica prije, tnx) :njam:
ima li tko recept za pileću hladetinu
večera - narandža
doručak - šejk banana, avokado, šumsko voće, limun, sl.vrnje, mlijeko, med
ručak - punjeni lungić + zapečena cvjetača s pancetom i sirom + kis.cikla
D - zobena lepinjica s dodatkom čvaraka, svježi sir s mileramom, kefir; kava s vrhnjem
R - juha, štruca od mljevene puretine, mrkve i tikvice + umak od komorača, celera i peršina, špinat s vrhnjem
V - zobena lepinjica, sir, masline, kefir
tijekom dana - malo badema i lješnjaka, pol jabuke
Danas sam kemijala s hranom. U dio smjese za zobene lepinjice dodala sam mrvice od čvaraka i ispalo je odlično. Za ručak prodinstala na maslacu malo ljubičastog luka, komorača i korjena celera i dodala vode pa kuhala da omekša. Dodala sjeckani list peršina, malo soli i bijelog papra. Kad se skuhalo izmiksala štapnim, dodala mrvicu slatkog vrhnja i još samo nakratko prokuhala. Nije loše ispalo.
krajem tjedna me ubila prehlada pa sam jela manje više što i moji, ok krofne baš i nisam morala.
uglavnom danas mojima pravim brokulu u tempuri a ja ću neku salaticu od brokule i kuhanih jaja ili možda zapečenu sa sirom i vrhnjem, zelena salata i da naravno juha od telećih kostiju bez rezanaca.
za doručak mi se još ništa ne jede, sita sam od jučerašnjih krofni :/.
večera, ima svježeg sira, vrhnja, jaja, zelene salate...
Radila sam onaj spominjeni kruh. Meni je predobar.
Kako nisam imala u čemu samljeti lan i sezam, ostavila sam ih cijele, ali sam zato dodala više mekinja (u stvari - sastojke nisam niti vagala nego radila poprilici). Umjesto badema i lješnjaka stavila sam indijske oraščiće, one običneneslane i nepržene. Nisam stavila sir, samo vrhnje.
I baš mi je fini, ali ja i inače volim kolačaste kruhove, tipa kukuruznog kruha kupljenog na placu
doručak - šejk banana, kiwi, šumsko, sl.vrhnje, mlijeko, med
ručak - varivo; dinstani luk, mrkva, kobasa, dodana voda, poriluk, šumske gljive, cvjetača, kuhano suho meso. zgusnuto s malo zobenih posija.
d: kefir, naranca, jogurt, goji bobice (prepune UH, ali zdrave)
r: sataras (lu, paradajz, paprika, tikvice), pljeskavica, snita sira... i onda fail - krafna iz pan pek-a koja mi i dalje stoji u grlu :-(
Vikend prošao katastrofa :-x i sva sam :-( Nisam puno griješila,ali...od takvog divnog tjedna i volje,ostala sam na nuli. Danas se dovodim u red i psih. i fiz. BTW..napravila sam si kruhiće i odlični su mi.
D - kruh,maslac i jogurt
R - puretina, krh i krastavci salata
V - bademi i kivi
sinoć sam pravila pizzu klincima a sebi sam propekla glavicu crvenog luka dodala malo šampinjona, ubacila koju žlicu paradajz sosa, malo šunke i par kockica mozzarelle, posipala origanom i polila s malo maslinovog :mljac:
doručak1 - šejk jabuka, narandža, kiwi, limun, sl.vrhnje, mlijeko, med
doručak2 - kuhana jaja, kuhano suho meso, kuhani sir
par žličica home made maslaca od kikirikija
ručak - pileća juha, zapečene tikvice punjene mljevenim (dinstano na luku, miješano s mileramom i češnjakom i posipano tvrdim sirom) + salata paprika, rajčica, luk
večera - kolač od mrkve
dor: kava, čvarci, paradajz
ručak: faširano s mahunama
večera: torta od lješnjaka
evo nekoliko ideja za priloge od tikvica
uvijek ih imam u frizideru i jedem gotovo svakodnevno, s tim da bih mogla i svaki dan jesti samo lesane. no ipak saram malo da ne dosadi uvijek isto. pa jedem
- leso
- nakolutane pa ispecene na maslinovom ulju, zacinjene cesnjakom i persinom
- narezane na rezance pa skuhane minutu u kipucoj vodi, umjesto spageta recimo
- naribane pa pomijesane sa sirom i jajetom i zapecene u pecnici
- punjene - to fakat svim i svacim
- pire - skuhane pa smiksane u bebi kasicu s malo maslaca i slatkog vrhnja
- naribane pa pomijesane bolonjez umakom i jajetom pa zapecene
- naribane pa pomijesane sa zobenim posijama, lukom, zacinima i od toga radim 'popecke'
.... i tak, ima jos.
ivana7997, hvala na idejama. samo piši još čega se sjetiš :)
ja sam danas radila domaći maslac od kikirikija. okusom je sjajan, ali na žalost nisam imala dovoljno moćan stroj da sasvim samelje kikiriki pa je onako, napol samo maslačast, napol mrvljiv.
recept je vrlo jednostavan;
400 grama neljuštenih kikirikija (oljuštiti, cca pola sata)
malo soli
3-4 žlice ulja od kikirikija
- kikiriki malo prepeći na suhoj tavici
- izmljeti u stroju uz dodatak soli i ulja
radila sam i kolač od mrkve danas, ovaj put s bademima, čekam da se ohladi (zaozbiljno ovaj put :mrgreen:)
ja sam pomješala prženi suncokret, prženi kikriki i pržene bućine i super je ispalo, ali ja tako i tako ne mažem,nego jedem ovako sa žlicom
Ja ne mogu tikvice vise smisliti. Moj sveki ih svake godine uzgaja u tolikoj kolicini da je to suludo i onda nas gnjavi zasto ih ne jedemo. Prosle godine uletila svekrva u vrt i iscupala 2-3 kucice tikvica jer ih ni ona vise ne moze vidjeti. Tako da kad procitam ovo vase entuzijasticne postove o tikvicama meni se sve u zelucu okrene.
posuši ih u pećnici , zapakiraj u teglice u ulju i poklanjaj za sve blagdane i rođendane :) vidiš da ima hrpa ljudi koje bi tikvice razveselile
marta, posalj ih meni. meni stvarno nikad dosta tikvica
Može li mi pliz netko dati taj recept, u manjku sam vremena, a vjerujem da će ga netko izvući iz rukava. :D
Ja inače nisam na lchf-u, ali mlađu moram držati na bezglutenskoj prehrani pa ovdje tražim ideje. Jučer sam radila kruh po slijedećem receptu - 1/2kg brašna (ja sam koristila za jedan kruh heljdino, za drugi rižino), 1/2l mineralne, sol, žlica praška za pecivo, sjemenke (ovog puta suncokretove). Heljdin se jako mrvi, rižin je konzistentniji, fini su, ali dobro će mi doći da dalje isprobavam. A o cijeni ovih gore dvaju brašna da nit ne govorim. :/
Jelka, ovaj kruh je odličan http://www.coolinarika.com/recept/na...ji-dukan-kruh/
evo link i na onaj gore (meni je očajan, a i jako skup) http://istineilaziohrani.blogspot.co...ez-brasna.html