Ne bih se ni ja htjela ni sa kim svađati, ali sindrom propusnih crijeva tj. leaky gut syndrom je pseudoznanost i bojim se da će to Bubilo gurnuti u ruke ljudi koji će samo zarađivati na njoj jer neki dr. opće medicine od HZZO-a free of charge neće htjeti razgovarati o tome. A bojim se da će i pretrage statusa minerala i vitamina voditi istome - nuđene po ljekarnama, idealan upsell za ljekarnike.
Vitamini i minerali:
https://www.slobodnadalmacija.hr/moz...anak/id/601519
Nabasala sam slučajno na ovaj topic jer nemam problem. Nakon čitanja sam i ja počela osjećat craving za hranom (ali ja sam hipohondar pa na mene "prelazi"). Moja je poanta da možda, ma koliko razumijem bettyn argument da taj problem drugi ne razumiju, nije dobro ostati samo u krugu svojih sličnih. Meni se možda najbolje čini tražiti pomoć od stručnjaka, kao i za pušenje, neplodnost itd. - znači, ljudi koji se time bave stila nutricionisti, treneri, možda i psiholozi, fakat ne znam. I kužim mogućnost zamjene jedne "ovisnosti" drugom (vježbanje), ali je ta "zamjena", dok nije pretjerivanje (ne znam to definirati, ali viđam i toga, više kod muških, koji ne razmišljaju o "stabalcima brokule", nego tipa 10 h ureda, 4 h teretane) je ipak zamjena nabolje.