Molila bih vas, a u skladu s pravilima foruma, da chatate i vibrate na odbrojavanju:-)
Printable View
Molila bih vas, a u skladu s pravilima foruma, da chatate i vibrate na odbrojavanju:-)
Bok, nova sam u svemu ovome pa i na formu:-)
Prije svega lijepi pozdrav svima :-)
Htjela bih reći da su mi vaši postovi pomogli da danas dođem tu gdje jesam.
Jučer sam dobila otpusno pismo na GIN I u Vinogradskoj i direktno su me poslali na 5. kat.
Naime prije tjedan dana imala sam laparo gdje su utvrdili da zbog puknuća slijepog crijeva, kad sam imala 12 godina, nastala je kronična upala zdjelice i pri tome su mi jajovodi bili koma odnosno neprohodni. Na kraju su mi to sve očistili i "spalili" dijelove jajovoda. Zaključak prirodno neće ići. Zanimljivo da me ta informacija nije toliko pogodila jer ja već 3 godine doktorima govorim da nešto nije ok i nakon proučavanja po netu i komentara jednog doktora da sumnja na hydrosalpinx (na kraju je ispala dijagnoza sactosalpinx).
Moja draga prijateljica također ide na potpomognutu u Vinogradsku pa sam ja na svoju ruku zadnjih 6 mjeseci skupljala za sebe i muža sve nalaze koji su potrebni prije postupka po njezinoj listi:-)
Jučer su me naručili za prvi postupak IVF-a u prirodnom ciklusu za 4/2014 (ne nadam se jer vidim po forumima da bi uspjeh bio jednak dobitak na lotu gdje baš i nemam sreće) a za stimulirani u 9/2014 jer su liste do tada popunjene.
Za sad toliko od mene i imam jedno pitanje.
Pretpostavljam (čula sam) da se ne daje ništa za bolove prilikom punkcije js.u prirodnom ciklusu. Je li to tako i kolika je bol prilikom postupka odnosno čemu je slična?
Dobrodošla Mikipika !!
Ja sam imala aspiraciju u prirodnom ciklusu bez lijekova i sa mojeg stajališta nije ništa strašno,bol traje nekoliko sekundi i brzo se zaboravi :D
Ne boj se.
Mikipika dobrodošla i što prije otišla u trdničke vode
Potpisujem Stenu,trenutna bol koju brzo zaboraviš
Mikipika,dobrodošla i želim ti sreću!!!
Hvala vam puno na dobrodošlici :-)
Mislim da je veća psihička bol od fizičke (koliko vidim na forumu) tako da neka boli ali samo neka ne boli srce i duša!
Želim nam svima puno puno sreće i +++ u novoj nam 2014 godini :-))
Nema lijekova !!???!!!!!
Zvala sam danas gore i pričala s D.T. kaže nema lijekova,neka zovem u petak,menstruaciju moram dobiti u nedjelju. I što sad...čekam sljedeći mjesec....Na listi sam za 2. mjesec a nema za mene lijekova,ne razumijem.
Lijekove bolnica dobiva početkom mjeseca,moja vještica dolazi na kraju mjeseca,po tom nikada neću doći red.
Evo,drage moje,idem sutra na transfer :) ŽELIM VAM SVIMA PUNO SREĆE!!!
Samantha sretno!!
Hvala ti! Nadam se da će biti :) I tebi,naravno,puno sreće!
Podsjetnik za zaboravne, poticaj za neodlučne:
http://forum.roda.hr/threads/84111-v...ODA-neplodnost
danas sam telefonski razgovarala s dr. Tomićem. Predlaže prirodni ivf u 4. ili 5. mjesecu. Rekao je da biram kad želim, a ako ne bude sreće stimulirani ivf u 7.mjesecu.
Iskomentirao je kako mi se jajnici jako pate zboh visokog fsh-a. S takvim nalazima tko zna kakva će biti reakcija na stimulaciju.
Kako ste vi?
Saraya???? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Saraya nema terapije za snižavanje fsh-a, ne postoji, takav je kakav je. Trba što brže izvući iz jajnika što se može.
Stena odmah s 1.3. zovi i traži lijekove. Dobit će ih. Tvoj je red na lijekove bez obzira što si bila upisana za 2. mjesec. Javi jel sve dobro prošlo. Drži se!!
Pozdrav svima
Bila na kontroli sa svim nalazim,a fsh 11,58 LH 3,66, tražio dr. Tomić da izvadim AMH vadila u lab. Breyer nalaz u isčekivanju.
Takđer mi je rekao da mi se jajnici pate kao i Krtici, dobila upute i klomifen. Mi krećemo u 3. mjesecu na 1. AIH.
Želim vam svima srećuuuu.
Marinab nemoj previše gubiti vrijeme s inseminacijama. Ako baš dr inzistira da se odrade sve 4 onda idi mjesec za mjesecom i traži da te stavi na listu za lijekove. Inseminacije daju 17% šanse za uspjehom. Ja sam prošla 4. Kad je dr neki dan čuo moj nalaz odmah je predložio ivf. Da sam bar taj nalaz imala ranije ne bi ja pristala na te inseminacije.
Amh ti je sigurno snižen kao i moj i imamo lošiju kvalitetu stanica i duboko se nadam da ćemo dobro reagirati na lijekove. Želim ti uspjeh na aih-u. Koliko imaš godina?
Cure, dečki - tko još nije vidio, tko je zaboravio, tko je u mogućnosti:
http://forum.roda.hr/threads/84150-T...nosti-donacije
Hvala :heart:
Stena, kakvo je stanje u Vg s lijekovima? Jesi ih dobila?
10% za mlade, zdrave žene i spermiogam koji samo malo odudara od urednog nalaza
(frka, čisti inbox)
Za sada još ništa od lijekova...moram zvati u srijedu...sve ide naopako...:ban:
Joooj pa kako to da nema lijekova? Evo čitam da u VV uopće nema liste čekanja. KAd skupiš sve nalaze krećeš u postupak. Lijekova ima unaprijed. Nije mi jasno kao da nismo u istoj državi.
Bojim se da u 7.mjesecu uopće neću doći na red kaoko sam zabilježena.
Danas sam zvala gore i konačno,u ponedjeljak krećemo po lijekove i čekamo menstruaciju!
Krtica i ja sam se pitala zašto nema lijekova,zašto ovo,ono...ko zna što se događa,možda me i sestra zaboravila staviti na listu,možda ih nema zbog ovog štrajka.
Ako si na listi dobit ćeš lijekove. Sretno u 7. mjesecu
Joj Stena ja se već uplašila da će se cijela lista pomaknuti i da tko zna kada ću ja na red.
Nije mi jasno kako nema lijekova kad evo u VV nema problema, nema lista.
Cure, idite gore na odjel i pitajte zašto nema lijekova. Obratite se ravnateljici KBC Sestre milosrdnice profesorici Vesni Šerić i predstojniku Klinike za ginekologiju i ujedno šefu Odjela za humanu reprodukciju profesoru K. Kuni.
Obratite se upitima Ministaestvu i HZZO-u zašto su toliko duge liste čekanja na postupak.
Radite pritisak, zovite, obraćajte im se pismenim putem, tražite odgovore. Radi se o vašoj koži i vašm šansama za imati ili ne imati dijete.
Šutnja, pasivnost i strpljivo čekanje, neće povećati vaše šanse da imate dijete.
Zvala ja i pitala kakva je situacija. Kasnili lijekovi. HZZO ih limitirao pa imaju pravo na manji broj lijekova.
Tko je sutra gore?
Pozdrav svima....bila sam na vv ali nije bilo uspjesno pa smo se prebacili u vg. Bila sam na pregledu kod dr.Bolance i stavio me u blagostimulirani postupak u 3mj. Mengu trebam dobiti u cet...Sta trebam napraviti? Dali zovem prvi dan menge kao na vv ili prije?
mativa,
jesi li dobila lijekove?
što kaže dr. bolanča zašto ide blago stimulirani postupak?
Mativa ako si na listi za treći mjesec trebaš otići po lijekove i nazvati ih na drugi dan ciklusa da si počela s terapijom.
Na papiru s protokolom bi trebalo biti sve napisano...
Što bi bila blaga stimulacija? Klomifen?
Ja pitala sestru kako broje klomifenski ivf, a ona kaže kao stimulirani. Nadala sam se da bi mogao proći kao prirodnjak, al logično je da ne. Više posla biologici. I sad ta blaga stimulacija znači da si ispucala jedan od 4 stimuliranih ivf-ova na koje imamo pravo?
cure, zašto bi pristajale na klomifen ako za to nema strogih medicinskih indikacija (npr. kod low respondera koji u standardnoj stimulaciji ne dobiju više od 1-2 js)?
klomifenom se može dobiti vrlo mali broj stanica za oplodnju, 1, 2, možda kod neke i 3 js. očekivani broj js kod standardne hormonske stimulacije u žena koje imaju normalne rezerve jajnka u pravlu prelazi 10.
izgledi za uspjeh u mpo-u najviše ovise o broju dobivenih jajnih stanaica i embrija.
pa, sad ako hoćete svjesno smanjivati svoje šanse-pristanite na "stimulaciju klomifenom".
s druge strane, kutija klomifena košta 30-ak kuna u susjednim zemljama, u našim ljekarnama oko 150 kn. cijena ampula lijekova za standardnu stimulaciju lako prijeđe 5000 kn (neka me oko ovog isprave cure koje se volje razumiju u cijene ampula lijekova za stimulaciju).
ako vam klomifen računaju kao stimulaciju, na vas potroše vrlo malo novaca, embriolozi imaju vrlo malo posla radi malog broja dobivenih stanica, bolnica od hzzo-a naplati cijenu stimuliranog postupka. bolnica na dobitku vi na gubitku...
... a na teret HZZO-a imate pravo na samo 4 stimulirana postupka.
nikako ne pristajte na stimulaciju klomifenom ako za to ne postoje stroge medicinske indikacije.
Cure možete mi opisati dan punkcije. Što moram imati sa sobom? Spavaćicu? Kad ste morale biti u bolnici? Jel se odmah poslije može doma? Idem na prirodnjak u sljedećem ciklusu.
Prvo je ultrazvuk da vide da nije prsnuo folikul,dođeđ do 8h,poneseš spavačicu,papuće
Poslije punkcije ležiš malo (s obzirom da si u prirodnom,nema više stanica,pa nećeš biti pod narkozom-kad si pod narkozom duže moraš poslije ležati)
Ideš doma isti dan,ma nakon pola sata-sat si gotova sa svime.
Biologica ti da papir sa brojem telefona i nakon toga moraš zvati slijedeći dan da vidiš da li je stanica ok i da li se dijeli,ako je sve ok,vratit će ti ju 3 dan(na 5 dan-blasticu idu samo kada je puno jajnih stanica)
Držim fige da sve prođe kako si želiš :fige:
Hvala dazler na informacijama! E sada u kupovinu po spavaćicu.
Muz ima los spermiogram, nema potrebe za puno stanica. Terapija klomifeni i gonali
Mativa ja se nadam da si krivo razumjela doktora. Dobro Inesz kaže. Uskratiti lijekove nije u redu.
Ja ne pristajem na klomifen kao stimulaciju.
Ako tijekom prirodnog ivf-a ne dođe do transfera jer se nije oplodila stanica il nije dobra jel se to u Vg računa kao odrađen prirodnjak i imam pravo na još jedan ili ne? Što u slučaju ak nema stanice kod punkcije?
Hvalaaa. Zaboravila pitati sestru danas.
Dragi mi je u Zg i donosi mi od njih štopericu. Napokon je ne moram kupiti. Fino se pogodio njegov poslovni put u Zg.
Bubekica...muz mi je na kraju operirao varikokelu u 12 mj, zadnji spermiogram los...a uz to ja ne zelim zamrzavati embrije.