cvijeta73 prvotno napisa
Sta, nista se ne planinari? :mrgreen: ili vam se neda pisati. Mi danas bili od Platka do Snježnika. Tamo smo išli "preko grebena", a vracali se "kroz grlo". Preko grebena je puno ljepse i atraktivnije, vidici su divni, no malo je zahtjevnije, pri vrhu smo isli cetveronoske. Onda se s vrha treba opet cetveronoske spustiti do doma (ruglo i sramota) i onda lagano do doma na platku. Pise sat i deset, mi smo natrag bili za 4 sata lol.
E sad. Na vrhu nam se desilo nesto jako neobicno, kad smo kod doma pricali s tipom koji je inace profesor fizike i iskusni planinar, rekao nam da smo svjedocili izuzetno rijetkoj i jako jako opasnoj pojavi. Naime, na vrhu se svima kosa digla na glavi. U zrak. Kako bi digli planinarski stap, tako je on poceo zujati. Budale, svi zajedno, bilo nam je to jako zabavno, lezerno smo se slikali s tom kosom u zraku i zujajucim stapom. Pretpostavili smo da je rijec o nekom elektricitetu, ali opasnosti nismo bili svjesni. Tek kad je m takla dtap i stresla ju struja, nakon sto smo sigurno 10 min bili na vrhu, kazem ja odnio vrag salu, ajmo dolje.
Tip nam je rekao da je to trenutak pred udarac groma. Kad je elektricitet toliko jak, da stap zuji i kosa je u zraku, da jesamo momenat kad ce udarit, najvjerojatnije u jednog, najviseg od nas. Prilicno opasna situacija. I ne tako cesta u prirodi.
Eto. Covjek uci dok je ziv. I opet glup umre. Da znate ako vam se to desi, bjezite otuda.
Inace, bilo je sunce kroz oblake, culo se malo grmljavine u daljini.