Al to je ipak 800g više.. :(
Printable View
Al to je ipak 800g više.. :(
Evo nas s godinu dana:
9 kg (par grama manje, ali sestra zaokružila)
76 cm
Aktivni: živo srebro!
Nisam vas sve čitala, ali mislim da smo mi među "najboljima".
Cura je rođena sa 4010 g i 49 cm, a sada sa 10,5 mjeseci ima nešto sitno više od 8 kg (strah me ići je vagati) i oko 71 cm. Stvar je u tome što ne izgleda tako-ima trbušćić, punašne rukice i nogice- sve na mamu, naravno.
Pedijatrica se ne sekira, kaže da je na nekoj nižoj krivulji. A i ja se ne zabrinjavam previše-tješim se da će dulje ostati moja malena bebica. Uostalom, ljepše mi je vidjeti takve bebice nego one "popunjenije".
sve mi se čini da stižemo i mi u klub
rođena sa 3100/50
s 1mj. 3700/53
s 2,5 mj. 4700/57
s 4,5 mj. 5700/62
mislim da ima brzi metabolizam na tatu :)
Rođena sa 3450gr i 50cm
sada s 4mj i 20 dana 5800gr i 64cm
isključivo je dojena, super papamo ali je sitna a od kada se rodila nije niti sekunde mirno ležala stalno mlati nogama i rukama tako da valjda sve potroši.
Malo me brine to što sigurno neće udvostručiti težinu do 6mj. Jel imao netko sličnu situaciju i jeli to problem?
Ma ne pricajte gluposti-sad vidite Što je sitno-rodjen je sa 4350 i 53 dug juhu-a danas na 7 mjeseci je paziite sad teŽak samo 6500 i dug 70-a Šta kaŽete na kilaŽu???Žgoljo Žgoljo
i mi sitni - svaki dan u parku gledamo divove.
rođen 4 tjedna ranije - 2470, 47, a iz bolnice izašao s 2230!
Iako je u prva tri mejseca dobivao 1200, 1100, 900, sad ima oko 6600 i 67 cm. I izgleda sitno. A pedijatar kaže ma gluspoti, vidite kako je čvrst, jak i živahan. A stvarno je živa živa.
I mi se pridruzujemo:
Moja M. je rodjena sa 1-600 i 42 cm.
Za tjedan dana ce navrsiti 8 mjeseci, a teska je 6.300 i dugacka 65.
Mi lijepo napredujemo u odnosu na to kakvi smo bili, ali tko god nas ne misli misli da je M. barem 2-3 mjseca mladja. Ono sto ne razumijem jest kako ljudi ne kuze da je M. ipak starija obzirom da vec na veliko puze, istrazuje sve oko sebe, ponekad se cak uspije i posjesti sama - ma zilavica je skroz!
Evo nas s godinu dana...73 dugački, 7 700g teški i glavinjo 44,5. Pa ti vidi što je sitno! :)
I mi smo u klubu, rođena 2610/47, pooolako dobivamo na cici, tješi me jedino da na dugoročno to ništa ne znači ;-)
evo svježih vjesti
sad smo 2 dana preko 7 mj. i imamo 6200 gr i 66 cmm
e da.još nešto
rekla je da joj kupim maltodextrin 6 i da je našopavam time.
i naravno za mjesec dana na kontrolno vaganje.
jel ima tko iskustva s tim?
ili još bolje jel ima tko ideju kako da je dohranom malo udebljam?
mislim na neke konkretrne kombinacije
Evo mi se napokon uspjeli malo udebljat,pazi sad,čvarcima!!!!! :) :) :)
Dobili smo Pediasure al to neće ni pogledat, al zato su čvarci postali ovisnost! :D
Evo i nas u sitniše, bar za sada
rođena 2800/46
1 mj 3670/50
2 mj 4220/53
moj maleni je prvi mjesec super napredovao, a 2., 3. i 4. mj po oko 400 grama...
iskljucivo dojena i zadovoljna beba :)
5 mjeseci i 6 kila
Da se pridružimo.
Rođena s 2600 i 47 cm.
Sa 5 mj. 6500 i 63 cm. Sitna ali zdrava i živahna jako.
Evo da se i mi priključimo, imali smo 2920 i 48cm. Sada s 9 mj ima 8450 i 70 cm, pedijatrica je jako zadovljna, kaze da bi bebe s 9 mj trebale utrostručiti porođajnu težinu.
Evo da nadodam
sa 7mj 6200gr i 67cm
sa 9mj 7000gr i 71cm - ovo sam sama mjerila ali je vaga uvijek isto pokazivala kao i kod pedijatra
Na pregledu sa 7mj doktor i sestra digli paniku odmah AD ali nisam htjela jer sam vidjela da je zdrava a i pedijatar je rekao da je super motorički i da je jako živahna i žilava i od kada je prihvatila super dohranu lijepo napreduje. Mislim da je u ovoj dobi 400gr mj super prirast.
Evo sad sam čitala na Rodi i piše do godinu dana prosječna dojena beba povećati će svoju težinu 2 i pol do 3 puta tako da se vaša pedijatrica zanjela malo.
Inače tvoja curica je super napredovala nemaš se šta brinuti pa vidi moju s 9mj 7000gr i ne brinem se jer je zdrava.
7 mj - 6800gr
Izgleda da je ipak moja najmanja
5 mj - 5500 i 58 cm
Evo vagali se sa 6 mj
rođena 2800/46
1 mj 3670/50
2 mj 4220/53
4 mj 5120/57,5
6 mj 5600/59
Kaj je najsmješnije frendica rodila 3,5 mjeseca poslije nas i već ju je prešišao, a tako je smješna već se diže na noge da hoda. Rekla sam da ću je kad prohoda odvesti u shoping centar i staviti onu navijalicu za lutke i praviti se da je navijam da vidim reakcije ljudi.
Ooo, pa i mi tu spadamo!!
Rođena 3200g-50cm, iz bolnice otišli sa 3000g.
1.mj.: 4150g (:klap:)
2.mj.: 5000g (:klap:)
4.mj.: 5750g (:-o)
Pedijatrica naravno odmah ubacuje AD u priču,koliko imate mlijeka..... ali mi se nedamo. Išli nakon 7 dana na mjerenje: 130g, njoj malo, meni ok. Ovaj tjedan opet imamo kontrolu (s tim da smo u ova dva tjedna uspili imati virozicu, začepljen nosić, štraj od tri dana..) a joooj, držite fige!!! :mrgreen:
Mi se pravimo cool 8-)
Sva sreća moja pedica ne diže toliku frku njoj je važno da dobiva i raste niti u jednom trenutku nije spominjala ad
11mj 7500gr.
Mislim da vodimo, ali smo zdravi, jakooo živi, veseli, znatiželjnji i papamo kao veliki ali izgleda i potrošimo. Htjeli su nas puno puta staviti na ad ali se nismo dali baš zato jer smo zdravi.
baš si me ti i zanimala gledala sam tvoje stare postove i učinilo mi se da su tu negdje, vidjet ćemo da li će vas moja mala uspjeti dostići. Za sada baš i nije oduševljena hranom kad joj stavim na jezik ona cica, tak da ne znam niti kada će to stvarno hranjenju izgledati
L&L nama je dohrana krenula dosta sporo prvih mjesec dana bilo je i dana da nije niti papala ništa osim cice a onda kad je počela jesti nije stala. Sada ima 3 obroka i pojede 250-350ml po obroku ovisi koliko joj se šta sviđa ali kile su i dalje takve kakve jesu. Bili smo nedavno bolesni i vadili krv i sve super, pedijatar je odustao od nagovaranja na ad, a to sad s 11mj nema više niti smisla jer kaže i sam da je zdrava, žilava i jakoooo živa. Kad dođemo na pregled mora je loviti po stolu.
Mislim da ste vi super jer ste rođeni s 2800gr i sa 6mj ste udvostručili težinu a mi smo to tek s 9mj.
a kak je s bocom (znam da nije prava tema) da li želi piti, moja ne želi niti vidjeti bocu, a kamoli da popije nešto iz nje
Ne znam na šta misliš ali nije nikada pila na bocu. Od tekučine pije samo vodu.
Baš na to sam mislila, meni da je i pedijatrica rekla da krenem s ad ne znam kako bi to napravila jer osim cice ništa drugo i neće
Tvoja beba super napreduje znači udvostručila je težinu sa 6mj, ne možeš niti očekivati da bude iste kilaže kao netko tko je rođen s npr 4kg, uostalom moja Jana je bila rođena s 3450gr a sa 6mj je bila mrvicu teža od tvoje.