Ajmo cure :coffee: ... ima i kakaa ako netko želi :klap:
MonaLi, pametno radiš..tako bi se trebale sve mi opustiti. Tko zna, možda ti baš ovaj bude dobitni ciklus.. :fige:
Printable View
Ajmo cure :coffee: ... ima i kakaa ako netko želi :klap:
MonaLi, pametno radiš..tako bi se trebale sve mi opustiti. Tko zna, možda ti baš ovaj bude dobitni ciklus.. :fige:
Teško, jako teško :) Čak vidim da i sad kao malo krv ide a još nisam završila sa Duphastonima koje sam pila jer sam 2 tjedna krvarila. Ali nema veze, polako i sve će se riješiti. Ima još "sto" načina kako da mi se pomogne ako ne ide ovako. Tako se tješim i eto... opuštenija sam puno :)
Samo bez presinga.. vidiš i sama da su sve opcije otvorene. Doći će i tvoje malo čudo čim si odredi horoskopski znak :klap: :* Samo polako, strpljen spašen.
Malo kasnim na kakao al uvijek rado svratim pogotovo jer zadnjih par dana ne povracam vise pa sam kao raketa, po svukuda me..evo 21tj kotrljamo..
Ives draga pratim sve kaj si napisala i sad i s odmakom i saznanjima tesko je bit pametan i nesto pametno reci..Zelim ti normalan ovaj dio fizickog oporavka jer ce ti to dati jedan dodatan push da se osjecas bolje i da mozes sto "lakse" krenuti korak dalje..
Svim ljubicama u gornjem domu jedno cudo od plusica zelim, a ekipi koja je u poslu vesele i aktivne blagdane ;)
Lady za kako nikad nije kasno. :mrgreen:
Ajme već 21 tt.. bravo! Drago mi je da su te mučnine napokon pustile. A sada polako do 40tt i onda je tvoje maleno u tvojim rukama :*
Ma nema tu puno mudrovanja. Na neke stvari ne možemo utjecati niti ih spriječiti..probali smo sve a nije išlo...o tome bolje na drugoj temi da ne uznemiravam cure. Moram skupit snage i krenuti dalje.
Doći će i moja dugica. kad za to dodje vrijeme. Šaljem pusu i mazi bušu.
Jutrooo
Zenii hoce li biti uskoro test????
Jutro!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lista za :17.12.2015
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(Ne)čekalice: :mama:
anka91~~~~~~~~~~~~~~~~~~28.dc
tajči66~~~~~~~~~~~~~~~~~~25.dc
šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~~~25.dc
Odbrojavalice: :love::fige:
kristinica ~~~~~~~~~~~~~~~~23.dc
monaLi ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 23.dc
romeo85~~~~~~~~~~~~~~~~~19.dc
xavii~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~18.dc
nivesa~~~~~~~~~~~~~~~~~~~17.dc
limeta~~~~~~~~~~~~~~~~~~~16.dc
zola~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~8.dc
mami2~~~~~~~~~~~~~~~~~~4. dc
zenii~~~~~~~~~~~~~~~~~~~2.dc
Danas lista malo kasni, gužva na poslu..
Limeta, nažalost nema potrebe za testićem, opet sam u odbrojavalicama:-)
Nisam tužna, zapravo sam baš zadovoljna jer su mi ciklusi u zadnje vrijeme ko urica, ovulaciju hvatam uredno svaki mjesec lh trakicama...eh još kad bi se spermiogram popravio...
Velike nade polažem u idući ivf postupak, koji planiram početkom godine..jedino me malo živcira kaj stalno moram odgađati zbog briseva, stalno neke beštije..
LadyB, već 21 tt, vrijeme tako leti, sretno za dalje :-)
MonaLi, bitno je da je problem uočen i da rješenja ima..:fige: da te već idući ciklus iznenadi ovulacija, a kasnije i plusić
Ives:love2:
Mami, jutro! :lol:
Ljubim vas curke redom i jedva cekam da nas netko razveseli od vas na podforumu s plusicem :)
Zenii thanks :)
Ja se malo raspitujem o MPO, bris za šta sve trebam raditi jel netko zna?
I još jedno pitanjce :) Dobit ću uputnicu za MPO, a ako se ja javim kod Škvorc-a u polikliniku (preko HZZO) da li mi on preko uputnice može dati samo npr.klomifen i pratiti na uzv? Ili?
Nisam baš pohvatala sve konce. A nebi pisala na tom podforumu još, nekako sam si tu još :mrgreen:
MonaLi, odes kod svog ginekologa da ti napravi cervikalne briseve. Rade se brisevi na ureaplasmu i mycoplasmu, chlamydiju i ostale beštije npr. ak imaš e.coli, enterococcus i sl. Sve to obaviš odjednom, dr uzme više uzoraka.
Škvorc ima sa HZZO potpisano do kraja ove godine. Meni su rekli da se javim u siječnju kada bi trebali znati hoće li im biti produženo, a to očekuju.
Prvo sam se javila na kozultacije, koje sam + uzv platila. Kad krenem u postupak, moram donijeti uputnicu D1 i tada svi pregledi i lijekovi idu preko Hzzo, tako sam bar ja shvatila.
Pogledaj na njihovoj stranici imaš popis kohe sve pretrage moraš napraviti.
Monali, samo ivf postupak i ljekovi vezani za njega se ne plaćaju, sve ostalo se plaća. Ja čekam mengu pa da idem hormone vaditi i markere i sl.
Sve nalaze moram ponoviti .. Ali bolje se osjećam jer konačno poduzimam nešto. Sretno nam svima :preskaceuze:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lista za :18.12.2015
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
anka91~~~~~~~~~~~~~~~~~~29.dc
tajči66~~~~~~~~~~~~~~~~~~26.dc
šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~~~26.dc
kristinica ~~~~~~~~~~~~~~~~24.dc
monaLi ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 24.dc
romeo85~~~~~~~~~~~~~~~~~20.dc
xavii~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~19.dc
nivesa~~~~~~~~~~~~~~~~~~~18.dc
limeta~~~~~~~~~~~~~~~~~~~17.dc
zola~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~9.dc
mami2~~~~~~~~~~~~~~~~~~5. dc
zenii~~~~~~~~~~~~~~~~~~~3.dc
Kristinica držim :fige: da svi nalazi budu dobri i da ih što prije prikupiš...
Ja sam tak lijena s tim nalazima, uvijek mi nešto nedostaje, pa kad prikupim sve, onda neki postanu prestari, pa opet ponovno vadim i tak...zapravo mislim da podsvjesno odgađam taj postupak u nadi da će se dogoditi čudo..
sretno curke u kojim god da ste fazama!!
Aha onda se neću javiti Škvorcu, jer ja još nisam probala sa Klomifenom solo, mislim da ne bi odmah trebala na IVF, vjerojatno će mi dati uputnicu za VV ili Petrovu... ? Tamo mi sve pokriva uputnica ili? A tamo se dugo čeka na konzultacije i sve to?
Ja više ništa ne razumijem...aaaaaaaa :roll:
Hvala curke :*
MonaLi, pretpostavljam da misliš na ciljane odnose uz klomifen..vjerujem da će se javiti netko od cura tko je to prošao.
Nisam sigurna da bi zbog toga trebala ići na VV ili bilo koju državnu bolnicu koja radi humanu reprodukciju..
Koliko mi je poznato iz nekih starih postova, cure su išle kod svojih soc. ginekologa ili privatnika...a sad nek me isprave, ako griješim..
MonaLi,
jesi radila prohodnost jajovoda, a tm spermiogram?
Klomifenske ciljane cikluse ne bi trebali provoditi socijalci, pogotovo bez tih pretraga.
Nisam nikakve pretrage još radila, ja sam isto mislila da ću kod svoje socijalne imati ciljane odnose ali ona mi je rekla da će mi dati uputnicu za MPO, ali da to ne mora odmah značiti IVF, nego da ću vjerojatno početi sa Klomifenom, eto tim riječima mi je rekla. I sad ja opće ne znam di da idem :/ A prohodnost jajovoda se obavezno radi prije ciljanih uz Klomifen? Ajme toga me strah...
Po meni nema smisla izazivati ovulaciju ako su jajovodi neprohodni ili ako je spermiogram jako los. Zato se obicno prvo radi spermiogram (jer ako je on los, uzalud i provjera prohodnosti jajovoda).
Sve te korake trebao bi odraditi mpo lijecnik. Mi kad smo krenuli u mpo bila je ideja klomifen i ciljani, ali doslo je do promjene plana kad smo napravili sgram.
Aha e vidiš taj info mi puno znači... :)
znači mogu doći tamo i nakon svega ona prvo može dati samo ciljanu+klomifen? Ako su nalazi ok naravno.
A mogu li ja odraditi unaprijed sve te pretrage u privatnoj poliklinici i sa njihovim nalazima u bolnicu? Ili baš moram sve redom kod njih u bolnici? (ne bi htjela izgubiti puno vremena ak me kužite,hormoni,bris,papa,sgram,prohodnost čovječe nebum do ljeta niš ciljala) hehe
Hej curke! Evo meni danas 1dc. Još ovaj mjesec sam s vama a onda se skidam s liste. U ponedjeljak idem krv vaditi, i polako rješavati ostalo. Monali, kad već imaš uputnicu, odi u najbližu državnu bolnicu i radi nalaze pa vidi što ce doktor reći. Mislim da su 2 mjeseca, tj.ciklusa dovoljna da skupis sve. Ako te bude gurao u postupke, a tebi je to rano, htjela bi prvo ciljane odnose, onda s tim nalazima(dok su svježi) odes kod privatnika. Tako bih ja napravila. Ali ja sam to već prošla, bez klomifena, i sad se spremam na mpo. Ali su mi nalazi zastarili pa moram sve ponoviti.. ima ovdje cura koje su prošle ciljane s klomifenom pa ce ti znati više reći.
Sretno!
Pa mislim da će tako i biti, ako mi je hsg dobar ne vidim zašto ne bi probali samo sa ciljanim+klomifen? A kako to da si ti bez klomifena? Da li ovuliras?
Ali da, prvo sve nalaze, najvise me strah hsg-a, citala sam da zna jako boliti :O Puno hvala, i tebi sretno sa mpo, možda bude od prve ;)
Moj ginekolog je potvrdio par ciklusa zaredom da imam redovnu ovulaciju i nije mi htio dati klomifen. Moj mpo doktor je rekao da me neće slati na hsg nego odmah na ivf, i to prirodni. Valjda zbog mojih godina. Na proljeće ću 39.. Prepustiti ću se njemu pa šta bude. Barem se neću upitati za nekoliko godina jesam li učinila sve što sam mogla. Oprostite drage moje što sam skrenila s teme. Ima dosta tema o tome na forumima.
Želim nam svima sreću. Možda bude koji božićni plusić :-)
Kristinica i ja tebi želim sreću, kao i svim drugim curkama :)
A ja prijavljujem 1.DC :)
Mona :love2:
Cure, danas i sutra nisam uz komp pa ce lista malo kasniti...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lista za :21.12.2015
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
anka91~~~~~~~~~~~~~~~~~~32.dc
tajči66~~~~~~~~~~~~~~~~~~29.dc
šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~~~29.dc
romeo85~~~~~~~~~~~~~~~~~23.dc
xavii~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~22.dc
nivesa~~~~~~~~~~~~~~~~~~~21.dc
limeta~~~~~~~~~~~~~~~~~~~20.dc
zola~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~12.dc
mami2~~~~~~~~~~~~~~~~~~8. dc
zenii~~~~~~~~~~~~~~~~~~~6.dc
kristinica ~~~~~~~~~~~~~~~~4.dc
monaLi ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 3.dc
Pa gdje ste svi? Garant se kuce spremaju, božićne nabavke obavljaju.. Gornji dome, ima li kakvih testova?
Ja radim od 0-24 i nemam snage vise....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lista za :22.12.2015
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
anka91~~~~~~~~~~~~~~~~~~33.dc
tajči66~~~~~~~~~~~~~~~~~~30.dc
šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~~~30.dc
romeo85~~~~~~~~~~~~~~~~~24.dc
xavii~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~23.dc
nivesa~~~~~~~~~~~~~~~~~~~22.dc
limeta~~~~~~~~~~~~~~~~~~~21.dc
zola~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~13.dc
mami2~~~~~~~~~~~~~~~~~~9. dc
zenii~~~~~~~~~~~~~~~~~~~7.dc
kristinica ~~~~~~~~~~~~~~~~5.dc
monaLi ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 4.dc
Evo curke, pozdrav od mene...
nadam se da će ovaj mjesec menga završiti u neko normalno vrijeme pa ću malo pijuckati vrkutu... čisto jer nisam navikla ništa ne uzimati :)
Hoće netko pišnuti? Ima li kakvih simptoma cure? Ajmoooooo :klap:
Došla u novu fazu ne praćenja!! prvi put da sam zaboravila prijavit da je M naravno stigla.
pišite sutra 4dc
Hello drage moje. Evo zadnje pripreme gotove.. kuća se skoro zlati.. kolaći skoro gotovi, još mi ostali samo oni kremasti i Božić može poćeti.
Šiškice , kako si nam ti? Nema te dugo
Xavii i ti nas nešto slabo obilaziš?
Nadam se da ste dobro curke..
Eto ja sam bila jućer na pregledu. Doktor je uoćio jedan veći folikul i kaže da ne pijem sada duphastone jer će vjerojatno doći do ovulacije a samim time i do menstruacije ovaj ciklus..plodne sluzi imam na izvoz. :o Jutros šok kad sam vidjela. Šteta što sve to ne smijem iskoristiti.. pauza jedno 4-6 mj. po preporuci dr. A ako ovako ostane, možda ne budem ni morala piti klomifene. Još je rano za veselje ali eto. Nadam se najboljem.
Samo da ostane tako. :fige:
Puse svima :*
Ives, to su dobre vijesti :klap:
Ives odlično.
Ja se danas samo vrtim u krug, sve nešto radim a niš se ne vidi. Suhe kolače ispekla ostalo budem sutra.
Pozdrav cure. Ja nemam nista za prijaviti, niti smiptome niti M. Cini mi se da ce i ovaj mj stic M. Testove niti ne radim jer me dosadasnje iskustvo naucilo da ih ne radim dok ne kasni barem tjedan dana.
Ives bas lijepe vijesti, daj Boze da ti klomifen nece ni trebati.
Ostalim curama zelim svu srecu
Ives to su zaista dobre vijesti :)
Curk ja se zaista nadam nekom bizicnom pluseku tu na listi :*
Evo i kod mene akcija pecenja keksa i kolaca, iako svako toliko uzmem pauzu za odmor ;) danas smo ispratili 5mj i usli u 6mj :)
Jutro cure!!
Ives divne vijesti zaista!! :)
MonaLi slazem se s tobom, nadajmo se nekom *** blagdanskom pluseku ***