Gdje si Marina? Ima li novosti?
Printable View
Gdje si Marina? Ima li novosti?
I Marina i Blacky nek nam se jave :) Nadam se da su svi super.
Moji decki super napreduju, veci pije manje ad jer ima vise snage vuci na sisi a mali koji se uvijek prikopca ipak se brzo umori a mislim da je u skoku jucer/danas jer samo zijeva, oces sisu, oces spricu. Ja sam puno bolje ali svi smo doma prehladjeni pa i malenima malo nos curi pa slabo spavaju nocu. Nadam se prvoj setnji ovaj tjedan.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Olimpia, ozdravite nam što prije :bye:
Malamini hvala na odgovoru,bitno da je sve dobro prošlo i da bebice napreduju :-)
Naručila sam se na anomaly scan 27.6. a 20.6. imam redovni pregled kod svog ginića..još ne znamo spolove,bebice su bočno okrenute..
Sutra sam 17 tjedana..
I mojim bebicama je nos malo curio, ali oni su sve lijepo iskihali. Nismo morali nicime cistiti ni pumpati.
U setnjama uzivamo. Svaki dan prijepodne 1 sat i poslijepodne 1 sat, iako nas ovih dana vjetar zeza. Ali u kosarama su jako dobro zasticeni pa se nedamo smesti. Olympia, kakvo je vrijeme kod vas? Kolike su vam temperature? I da... Kako se snalazis s hranjenjem na spricu? Neces im dati na bocicu?
Dobro jutro!! Baš nas nekako malo ima :-( Vidjela sam da od danas u Kauflandu ima nešta robe za trudnice,hlača,tajica,grudnjaka za dojenje i sl. Pa se planiram zaletit, ako se ne rasproda...
Ej duplice! Kako ste trudnice?
Mi smo danas imali kontrolu i ultrazvuke. Sve je uredno i oni su pravo malo cudo. Prate svoje vrsnjake u stopu, a i nema razloga da ne bude tako.
Joj koliki sam ja strah trpila da s njima bude sve uredu, vjerujem da vam je slicno... Ali sve se to lijepo poslozilo :)
Mi u bolnici, dosta mi je vise bolnice (iako je sve osoblje super i uvjeti i sve ali vec me klaustrofobija i muka hvataju). Kod nas je neko ludo bolensno vrijeme pa smo svi pobrali neki virus ukljucujuci i decke :(. U sri popodne su bili nekako uspavani i plakali od grceva a navecer imali malo temp pa sam zvala bolnicu oko 1 i ipak smo se uputili na hitnu i ostali. Malo temp i proljev ali bebe ispod mj dana rade sve moguce pretrage za svaki slucaj. Za sad su svi nalazi dobri i 99% je enteroviroza ali svejedno cemo vjerojatno do pon dok sve kulture budu gotove ostat. Oni su relativno ok i dobro jedu i dobivaju na kilazi pa se doktori ne brinu puno. Uh kako je lako imati prvo dijete... Super je sto je mama samnom jer svako dijete ima pravo na pratnju koje osiguranje pokriva.
Eto neonatologiju smo izbjegli a opet se vratili u bolnicu.
Malamimi super za tvoju djecicu, ti si supermama ;)
olimpia, žao mi je da ste u bolnici, ali bolje je i sigurnije nego da si doma sama s njima patiš i sekiraš..
Issa, dobro nam došla ! ne sekiraj se toliko,sve ce to polako sjesti na svoje mjesto.. ja isto nisam neki tip koji trči za tuđom djecom ali svoju sam uvjek htjela imati :-) isto sam prvorotkinja, isto jos nista nemam i isto vozim yaris :klap:
polako, jednu po jednu stvar ću nabavljati.. mislim da cu duster kolica 3 u 1 sa stranice bebaci.eu naručiti čim moji pogledaju ta kolica uživo u Zadru. po mjerama stat ce u gepek, jedini problem ce biti istovremeno košare (nosiljke) i kolica u autu, ali postoje jaja za male bebe.. ili cu za tih par puta sto cu ići kod doktora s njima preko zime,posuditi od tate auto.. roditeljima dati da kupe svako po jedan krevetić :-) Što se tiče tetranja i platnenih pelena,to sam uvjek htjela,ali budući da čekam dvojke mislim da necu to moći,bar ne u početku..
Mi od nedjelje doma i sve je ok. Bila je samo viroza al dobro da su obavili sve pretrage. Sad znamo i krvne grupe AB i 0, bas su skroz razliciti :).
Danas bili u prvoj setnji i super su nam kolica. Bas za sve terene.
Ja zbog ludog foruma i (ne)ocitavanja postova tek vidim da nam se pridruzila Issa, pa dobro nam dosla! Ne boj se za to sto ne znas o djeci, ja sam prije prvog sina drzala bebu jednom i nisam nis znala niti me privlacilo. Srecom mm je tip koji zna s djecom ;). Ja sam s opremom i prvi put i sada jako dobro kupovala i to zato sto sam prije radila detaljna istrazivanja na netu i u RL (forumi su jaaako korisna stvar!). Za blizance ne treba bss sve duplo npr prematalica i kadica treba jedna. Auto imam veliki pa mi opet na knap za 3 djece.
Nas su isto blizanci iznenadili i divni su i posebni i obozavam ih ali da mogu birati, iskreno ne bih se odlucila na to. Posebno zbog dojenja i vremena s bebom koje moras podijeliti. Nije istina da se blizance ne moze dojiti (meni je sad jedanna sisi) ali je iskljucivo dojenje puuuno teze nego s 1 bebom. Ja, koja sam s prvim uspjela samo zahvaljujuci potpunoj i ekstremnoj ludosti i tvrdoglavosti (pisala sam na temi o dojenju blizanaca) i bila sam spremna to isto napraviti i zrtvovati i za drugo sam sad na kombinaciji s AD :(. Cak mi je danss bila poznata savjetnica za dojenje i upogonila sam jastuk za dojenje duplica al nije bas jednostavno, jer za razliku od svih slika i reklama, ja jedva da imam sisa i narasle su mi za pola broja pa moram jos dizati jastuk.
A sto se poroda tice, ak imas tako ozbiljan ocni problem vjerujem da nece inzistirati a i sigurno za blizance prije pristaju na CR.
Sto se tice kupovanja ja ti savjetujem da stvari koje se malo koriste posudis ili kupis rabljeno jer to bude ocuvano nakon nekoliko djece a da ulozis u npr kolica, as, mozda stolice ili namjestaj ako "rastu" s djetetom. Ne kupuj unaprijed bocice (bar ne puno), ad i ostalo, vidjet ces hoce ti trebati. Ikea ima jako zgodnih stvari za bebe koje nisu skupe a dobre su. Ne kupuj setove posteljina jer su preskupe a dizajn uglavnom teski kic. Vazne su ti donje plahtice i dekice (ili vrece) i kasnije neka ogradica zastitna.
Da vam se na brzinu javim. Nemam vise zivaca ni za sta jer me ostavljaju do daljnjega u bolnici iako nema nikakvog razloga za to. Usla sam u 38.tt i danas na ultrazvuku su oboje izmjereni izmedju 2600 i 2700g. Duljinu nam nisu rekli, ali po netu je otprilike oko 46cm. Ja sam na +6kg.
Jedino sta sam u bolnici lipo na poklon dobila esherihiju i nikako je se ne uspijevam rijesiti. A radi hrpe antibiotika me nisu mimoisle ni gljivice. Osjecam se tako sugavo... Bljak! :(
P.S. Issa, dobro nam dosla! :)
P.P.S. Olympia, drago mi je da ste opet doma i da je sad sve u redu. Bravo za dojenje i tebi i Malamimi. :heart: Da li ste probavale tandem dojenje sa jastukom? Ili je ipak za pocetak jednostavnije dojit jedno po jedno?
Ej duplice! Nisam stizala citati ovih dana.
Olympia, drago mi je da ste kod kuce. Vjerujem da ti je dosta bolnice, al isto tako vjerujem da si bila mirnija da su pod nadzorom.
Marina izdrzi. Uskoro ces roditi i maknuti se iz te bolnice. HB mene je to sve zaobislo u trudnocama, a sutra imam pregled i vjeruj mi nije mi svejedno. Uvijek sam se bojala tih bestija.
Issa, dobrodosla! Moja preporuka, posudi sto vise stvari. Ja sam imala od malene dosta i jos su mi dvije prijateljice posudile ovu malu robicu 50, 56 i 62. Jer po meni je tak svejedno sto nose u tim prvim mjesecima. Poslije cu se nakupovati. Moji ne pljuckaju pa ih ne presvlacim precesto. Bodi imaju od kupanja do kupanja, a kupam ih svaki treci dan. Guzu im perem kod presvlacenja pa mislim da nema potrebe. I cesto se zabunim pa njemu obucem rozno ili s cvjeticima i masnicama i neda mi se presvlaciti. (Jako placu kad su goli)
I da prijavim drugi skok u razvoju. Sve po prirucniku u 6. tjednu zivota. Ne skidaju se sa cice, al dobro nocu spavaju pa se necu zaliti.
Uzivaju u setnjama, po 1.5 -2 sata smo vani sa sestrom u parkicu ili u voznji po obliznjim kvartovima.
Olympia, Marina... Veliki napor ulazem u to da sve stignem oko njih. Al dojenje je nesto na sto bas ne mozemo u potpunosti utjecati. Hranim se raznoliko i domace, pijem neki caj za dojenje i na raspolaganju sam im od 0-24h tako da oni reguliraju proizvodnju.
Najcesce su odvojeno na prsima jer mi je tako lakse kad sam sama. Tandem je poseban dozivljaj i uzivam u njemu, ali kad su mali i kad im ispadne cica iz usta onda vam je tesko ponovno namjestanje...pocnu gmiziti i plakati pa jedan drugog ometaju. Moje iskustvo...
Marina drzi se! Uskoro stizu bebice♡
Ja cak dosta dobro dojim s jastukom i to mi je super jer veci navuce i za malog bracu koji bas i nema snage. Ali moram prilagoditi jastuk jer je napravljen za zene koje zapravo imaju sisa za razliku od mene :lol:.
Ja tek dolazim k sebi od trudnoce i poroda i jednostavno nisam ni fizicki (opet 2 tj nisam mogla sjest a 2 bebe odjednom lezeci nisam mogla drzati) ni psihicki (lakse je s bebom od 3.5kg koja gubi i ne dobiva dovoljno (prvi sinek) nego s onom od 2.5 kg) mogla kao s prvim sinom drzat ga 24 sata na sisi da (mozda) navuku dovoljno mlijeka. Cak mi je prekjucer bila i odlicna savjetnica za dojenje i slozile smo se da svaki dan koliko -toliko dojenja je uspjeh. Iako sam beskrajno tuzna i razocarana jer sam se toliko prvi put mucila i sebe i dijete i nastojala svima dati svoj primjer da ne odustaju lako i bila sam spremna ponoviti sve isto s drugim jednostavno s dvoje je MENI nemoguce. (Necu nikome u RL ni govoriti da vjerojatno zbog hormonske i zdravstvene slike imam sub-optimalnu laktaciju, zato jer se takve izjave olako daju i koriste kao jeftini alibi).
Olympia, ti si supermama! Moras i na sebe paziti!
mamice,svaka vam čast :klap:
marina,držimo fige da porod bude što lakši i da bebice budu super :fige:
mene zadnjih par dana bolovi muče nisko u maternici, odmah se sekiram,i prepone me rasturaju..i duboka bol u vagini par puta..
valjda je to normalno,jedva čekam idući pregled.. danas sam 18+3
Evo me brzinski! Mi smo na kombinaciji dojenje+izdajanje pa hranjenje s tim tako da radim isključivo to cijeli dan dok ne natučemo kile pa nis ne stignem, cijeli taj krug traje 2,5 sata pa imam pola sata odmora pa ispočetka! Inace smo super! Mislim na vas i javimo se brzo! Puse!
Kristinica, Meni su takvi bolovi bili oko 16.tt, a u 18.tt sam odlezala 2 dana u bolnici zbog povracanja i visokog pulsa u kombinaciji s niskim tlakom. Pripisala sam to sekiraciji pa ti savjetujem da se pokusas opustiti. Sve je to normalno, a ako zelis biti mirna, pravac hitna. Pregledaju te i znat ces sve. Tako bih ja... meni ovo nije bila prva trudnoca pa sam vec znala neke stvati ;)
sinoć sam vidjela prvp pravo mrdanje mojih bebica,ili je to samo jedna bila,ne znam... ali pokreti su bili nisko dole i izgleda da su oni "krivci" mojih probadanja... danas mi je bolje, pa ću se strpiti do pregleda 20.6. i paziti se u međuvremenu... ali kakav je to lijepi osjećaj, odmah je suza kanula :-)
Caaao mame
Kristinica, bravo za prve kretnje! Sad kad god pomislis jesu li dobro, oni ce ti se javiti i znat ces da je sve uredu. Ja sam ih osjetila u 20.tt i to dugo samo na jednom mjestu.
Blacky, bravo za vas! Koliko ti sada grama imaju?
Ja ne mogu vjerovati da ce moji za 10 dana biti 2 mjeseca i da cemo na prvo cijepljenje.
Marina,ima li šta novoga kod tebe??
Curke, na koliko redovnih pregleda/cijepljenja bebica se ide za prvih 6 mjeseci? ja sam razumila sa mjesec dana,3 i 6. Vidim da ti svoje Malamini vodiš sa 2 mjeseca...
možda to ide drugačije sa blizancima...
Ako budem na mamu, bradavice će mi pucati, s čime je dobro mazati? Planiram uskoro u nabavku sveg i svačeg :-)
Pozdrav svima... i dalje iz bolnice. Jos nikakvih novosti od mene, ali pocelo se polako gibati. Mozda u sljedecih par dana ;)
Obavezno se javim :D
Sad smo nesto preko 2600, rodili su se prije mjesec dana s oko 1800 s tim da su prvih dva tjedna bili u inkubatoru i na infuziji i dobivali po par ml mojeg mlijeka na kapaljku i jednom dnevno su im dali dojiti na moje inzistiranje da djeca s 33tt mogu dojiti makar su me proglašavali ludom, naravno kad su ih stavili na prsa da su počeli sisati ali su nim ograničili na jedan podoj dnevno jer im "nije bilo ugodno da češće dolazim" grrrrr Petrova.....
Nama je odgođeno cijepljenje s mjesec dana jer su se decki rodili s niskom porođajnom težinom, cijepit ćemo se s dva mjeseca.... Meni je Biobaza krema za bradavice bila super prvih par dana, sad mi vise nis ne treba,...ona se ne mora skidati kod podoja....čula sam i da je ok mazati bradavice sa svojim mlijekom, da ful pomaze...
Marina,drži se :-)
Blacky,hvala na savjetu..
Koliko sam shvatila,bolje da ne kupujem unaprijed izdajalicu i bočice i ad mlijeko jer mi možda neće trebati ? Gdje nabaviti pamučne spavaćice? na internetu su skupe a slabo ih ima po trgovinama,jedino mi tržnica pada na pamet... opet ja s pitanjima:oops:
Ma kupiti na placu ili posuditi, nema smisla davati te novce osim ako inace ne nosiš spavaćice. A po izdajalicu i ad bez problema otiđe muž ako zatreba u prvu ljekarnu ili DM, ako je dijete preslabo da sisa ili bude neki problem prvo se izdaja ručno da se prsa razrade pa onda s izdajalicom.
E kupila sam na placu 2 spavaćice,jedna je 50 kn. nije mi to puno.. Znači bolje ništa unaprijed kupovati... Bila na pregledu danas, izgleda da nosim dvije curice :-) meni svejedno šta su,samo da bude sve ok.. nije me vaginalno gledao, drugi put će provjeriti cerviks..
Ima dvije novosti kod mene :heart:
Rodila jucer prvo seku 2780/50, pa bracu 2820/49. :)
Porod mi inducirali tocno na napunjenih 39tt. Da nisam lezala na odjelu, tko zna dokle bi nas troje dogurali ;)
Pozdrav svima iz St rodilista!
TRUDNICE U 2016.g. ( termini poroda ) :yes:
BlackyB - __ . 07.2016.
Grickavještica - 01.10.2016.
Issa28 -
kristica - 09.11.2016.
RODILE U 2016.g. :zaljubljen:
Malamimi - 24.04. cura i dečko
BlackyB - 15.05. 2 dečka
Olympia - 16.05. 2 dečka
MarinaMM - 21.06. cura i dečko
Čestitke MarinaMM na malim smotuljcima :heart:
Dobrodošlica nam novim trudnicama Issa28 može termin proda
MarinaMM čestitam! Nadam se da uživate jedni u drugima! ❤️❤️❤️❤️ Mi smo se skroz uhodali, decki sad doje u tandemu pa su nam noći super s obzirom da ih riješim zajedno a stariji sin je predobar, samo ih ljubi i vice da voli braceke! Sad smo vec treći dan sami doma i mogu reci da nam na moje veliko iznenađenje nije uopće teško, sve stignemo, bar one bitne stvari. Pusa svima!
Marina cestitam od srca! Super si ti to izgurala a slicni su ti ko moji, posebno mladje dijete :). Javi kak je sam porod prosao. Zelim ti brz oporavak!
Blacky wow svaka cast, ja po danu u tandemu bez problema al po noci radije jednog po jednog uz sebe. S tim da moji piju i ad uz dojenje. Ali poslozila sam si u glavi da je svaki dan sto doje dobitak za njih. Super i za velikog bracu i moj je stvarno za pohvaliti (iako je plakao par puta da nece doma iz vrtica) jako je pazljiv i ljubi ih i opere im malo nogice kad se kupaju i tak to.
Hvala, hvala :heart:
Uspila sam ih od sinoc tri puta zajedno podojit. Koji bajan osjecaj imat ih skupa ispred sebe dok me gledaju i sisaju. Nadam se da postoji nada da i doma uspijemo nastaviti tako...
Sinoc smo bili ispod plavog svjetla zbog zutice; jutros su im vadili krv i sad cekamo nalaze.
Pozdrav svima!
Marina čestitam :-D znači nije bio carski? treba mi pozitivnih vijesti,svi oko mene pričaju samo neke bedare,i to za osječko rodilište i blizance,odmah mi muka bila,kak su ljudi glupi.. čula sam da neki zapisuju za blizance kad je koji jeo,kakao,piškio..jel i vi to radite?
Hvala :) Ne, nije bio carski jer su oboje bili glavom dolje. Braco je do 36.tt bio na zadak, ali se onda okrenuo i ugodno iznenadio i mene i doktoricu.
To zapisivanje obroka, kakenja, piskenja sam radila u pocetku sa starijom kcerkom, ali sam brzo odustala. Sada s blizancima nemam u planu to niti zapocinjat; mislim cemu si komplicirat zivot?!
Marina, cestitamo!!! Nek su zdravi i neka napreduju, a tebi brz oporavak!
Ja sam zapisivala, a i sad pisem jer imaju problema s kakanjem. Ako imate pametne telefone, ja sam si skinula Jovancevicevu aplikaciju LittleDot.
Inace smo dobro. U utorak idemo na cijepljenje. Valjda nece biti komplikacija
Ma mi smo svi skupa u sobi, stariji sin je s nama u krevetu a oni u kindacu pa mi je lakše tandem da ne bude starijega nego ih rješavam zajedno, doje po pola sata minimalno pa prvih par noci dok sam ih dojila odvojeno se znao drugi probuditi i udri u plac i probudi sve, sad si ih narihtam lijepo skupa, oni popapaju i to je to, lakše svima.
Super to vama ide ! Bila sam jučer na anomaly scanu, sve je ok, potvrđeno da su curice :-) doktor ne vidi nikakve anomalije..pregledao me vaginalno,kaže da sam uloživa za jedan prst i da je to normalno kod blizanačke trudnoće ali da moram mirovati i paziti... muž i ja smo odahnuli.. ona kolica što sam spominjala,duster 3 u 1, ću ipak naručiti, moji starci su ih pogledali u Zadru i kažu da su super..
Marina cestitam,super ste izgurali skoro pa do termina.. Evo mu smo 27tt decki su po 1100 g i poceli problemi cerviks bio na 2,5cm pa se malo produzio u tj dana sad je 2,9cm. Danas osjecam neku bol u desnom dijelu leda,onak na trenutak me probode pa pusti ugl sva sam si cudna danas nadam se da necu u hitnoj zavrsit. Prosli tjedan bila na Ogtt i naravno ni to nije dobro odmah me na dijetu stavili i svakodnevno mjerenje secera pa za tj dana kontrola da vide dal treba kakva terapija(za sad mi je secer kak sama mjerim u normali),odmah me poceli plasiti s inzulinom (nisu normalni). Cure kako se nosite s ovim vrucinama?
vrućine nekako duram, imam klimu, stalno sam u haljinicama jer su mi najudobnije, i ne izlazim po najvećoj žegi.. grička,šta ti planiraš spakirati u torbu za rodilište?