Mima prvotno napisa
Trina, ali zar to nije pitanje za vaše lokalne vlasti? Pogledaj na internetu, lako ćeš pronaći kako se raspodjeljuje dohodak od poreza i prireza između lokalnih i centralnog proračuna; ako se lokalna vlast opbaveže da preuzima obaveze kao što su na primjer školstvo (u smislu hrane, dnevnog boravka ..) dobiva i više tog prihoda u svoj proračun. Ja ponavljam, jasno mi je da siromašne općine nemaju novaca, ali gradovi i općine na moru?! Ne treba niti vama nitko ništa poklanjati niti vam pomagati, to je vaš novac jednako kao što novac u zg proračunu nije Bandićev, nego je naš. Naravno da će svatko iskoristiti ono što mu se besplatno nudi, ako celebritiji koji nose torbice u toj vrijednosti uzimaju 50.000 kuna za treće dijete, jasno da će to učiniti i svaki 'obični' građanin Zagreba.
Ja bih besplatne knjige očekivala od svakog gradonačelnika, ne vidim kakve to ima veze sa Bandićem, a mislim da biste ih i vi trebali očekivati.
S druge strane, nije mi jasno kako je to moguće da bi ti 'platila vrtić 150 kuna u Zagrebu ??