Službeni popisi su ovdje: https://www.zagreb.hr/en/osnovne-sko...da-zagreba/529
Printable View
Službeni popisi su ovdje: https://www.zagreb.hr/en/osnovne-sko...da-zagreba/529
A i Gundulić je jednosmjenski samo malko dalje
Ma znam za Gundulić.
Ima nas roditelja koji razmatramo preseljenje, tako da za kole u kvartu znamo, tj gdje možemo pjeke. Meni čak ta jednosmjenska nije neto bitna, razmatram trenutno ili Ujević ili Gundulić. Te dvojbe sam imala i prije dvije godine i prevagnuo je francuski, dakle neto trece i ispao je potpuni promaaj. Sad kad vidim da je to učenje jezika ispod vrtićke razine, gdje neka djeca i za to dobivaju jedinice jer ne mogu naučiti (a jako se podilazi učenicima i ponekim roditeljima, mi ostali smo indirektno upućeni u Alijansu), razmatram engleski da barem može bez stresa srednju upisivat.
Ostatak po čemu je kola "poznata", vanučionička nastava, integracija francuskog u redovnu nastavu, postoji samo na papiru ili društvenim mrežama za reklamu.
U okolne muzeje i kazališta djecu vode na kapaljku, kažu da su ili prezločesta da ih vode ili se roditelji bune to ih vode. Navodno.
Tko je pitao gore za kolu, zaista je losa i po ničemu se ne isplati voziti ih ako niste u blizini.
Možda produženi boravak u 4. razredu.
Moja ima treninge popodne, neovisno o smjeni. Koji završavaju u 21 ili kasnije. Pa još dok se istušira, obuce, dovezemo je doma, pojede večeru... Tako da bi nama samo jutarnja smjena bila užas, ovako se bar svaki drugi tjedan naspava...
s druge strane njena frendica ima treninge smjenski s tim da kad joj je škola popodne počinju u 7 ujutro. Tako da njena frendica vise voli jutarnju smjenu jer dulje spava :mrgreen:
OŠ Jabukovac kreće jednosmjenski od ove godine
Izgrađena je nova dvorana i novi razredi pa sad imaju dosta mjesta za jednosmjenski rad
Ekipa,
Ljenčuga sam zavirit doma po papirima (a trebat ću ionako :mrgreen:), ajd udovoljite mi znatiželji jer sam sve pozaboravljala kako je išlo kod kćerke.
Sutra su nam upisi u 1. razred.
Što treba ponijeti od dokumentacije? vidim da se spominje mišljenje stručnog povjerenstva, ja se uopće ne sjećam jel mi to itko dao :nemajka:
Tko mi je to dao/trebao dati? jel možda škol.medicina?
Imam dosta stvari obavit u ova 2-3 dana, pa da nešto ne smetnem. Hvala.
potvrdu da oboje radite za boravak ak će u njega
stručno povjerenstvo samo šalje u školu ne dobiš ti nikakve papire
pripremite OIB, oni sami traže prebivališta
izjavu vjeronauk da ili ne, izbor jezika
prošle godine su na upisu dali da možeš birati prijatelja ali samo ako on izabere vas,
U našoj školi ne trebaju potvrde o zaposlenju, sjećam se da je trebalo donijeti rodni list. Sve ostalo smo ispunili već ranije kada je bilo testiranje. Mogli smo birati učiteljicu i prijatelja.
Prije dvije godine dobili smo poštom doma uvjerenje da je dijete spremno za školu - uvjerenje povjerenstva sa zaokruženim da je spremno. Ove godine ništa nismo dobili (do sada).
Mi pak trebamo donijeti potvrde o zaposlenju a upisi su od 14.do 16.6. (mislila sam da je datum jedinstven).
to uvjerenje su nama pokazali na upisu, znači da su prošle godine poslali direkt u školu
https://www.zagreb.hr/upisi-u-i-razr...odini-2/123430
"Pri upisu u I. razred osnovne škole roditelj/skrbnik djeteta dužan je školi predočiti mišljenje stručnog povjerenstva o utvrđenom psihofizičkom stanju djeteta za upis u I. razred."
Prema ovoj obavijesti trebali smo opet dobiti ta mišljenja.
Meni su u školi dali neki formular koji treba ispunjen donijeti na upis. I to je sve.
Prvi put sam samo donijela rodni list na uvid i tad su mi rekli da ne treba ni to.
Nikakvo mišnjenje nikad nisam vidjela, samo su mi rekli na testiranju "On vam je posve spreman" :mrgreen: Praksa će pokazati...
mene isto koliko sjećanje služi nije trebalo ništa donijeti na sam upis.
lil kod nas su obavezni papiri da radiš ako ide u boravak, jel inače ide u III smjenu ako ima dovoljno klinaca
čekaj jel to sad donosim baš na upis ili mogu i kasnije?
Sad
I mi trebamo donijeti odmah na upis sutra. Pretpostavljam da će onda odmah početi i slagati razrede neposredno nakon upisa.
ok možda ne od sutra ali od idućeg tjedna će svakak početi kombinirati
U nekim školama traže na upisima čak i potvrdu mirovinskog o radnom stažu da se izbjegnu manipulacije, a sve u cilju da prime učenike na boravak čiji roditelji zaista rade.
U pravu si, sve sam pozaboravljala. Jelena.O hvala na upozorenju.
No svejedno malo se ljutim na našu školu, mislim da nisu ni do danas stavili neku obavijest na webstranicu, ništa.
Na kraju se nas par mama ujedinilo i saznale smo da do sutra trebamo donijeti čak 5 dokumenata grrrr.... a ja moram sutra odradit upis jer idemo na put.
Dakle, rodni list, domovnicu, OIB + 2 potvrde o zaposlenju. Već sam išla u pravnu službu da mi dostave potvrdu do kraja dana, valjda će uspjet. Rekli su da hoće.
prošle godine nije trebalo domovnice, ni rodne listove, znam jer sam ja sve spakirala, a oni su rekli da ak potpišeš papire da oni to službeno izvuku ko u vrtiću
OIB naravno moraš imati, to sam i prije rekla
u principu takvu obavijest nisu nikad ni stavljali bar ne na web škole, ali onaj koji je išo s njim na testiranje je dobio papirček na kojem je pisalo kaj treba donijeti, ( bar je tak bilo prošle godine)
sretno prvašići
e ove godine nisu dali papirić nikome. u tome je kvaka.
Da li netko ima Herlitz Loop , odnosno da li je dovoljno velika za 1. i 2. razred?
Hvala
Hop hop podižem temu u ove sparne dane kad se čini da je škola još daleko...
Danas sam u Školskoj knjizi kupila sve omote za 1. i 3. razred, već imaju popise po školama (kaže prodavačica da popis postoji i na internetu) pa da izbjegnete gužve, najbolje je to učiniti sada kad se klupe još nisu zagrijale jer tada su nesnosne gužve a omoti i nestaju s polica. Uz to i omote za pisanke treba kupiti.
Jedino ću s pisankama pričekati, da vidim koliko i čega treba. Startaju s pisankama A a vjerojatno i crtančicama.
Omoti inače ovise o školi i izboru izdavača.
Jesi li to kupila u onoj knjižari na ćošku?
Kod nas ne trebaju omoti za pisanke, a inače sam omote za knjige kupovala u lokalnoj papirnici za male novce. No sad su je zatvorili.
Inače pisanke kupujem uglavnom one s debljim koricama, pa nam ni trebaju omoti.
Ja ću pisanke i ostalo kupovat sredinom kolovoza kad budu oni popusti, tad kupim sve bilježnice, pribor i ino i više ne kupujem tijekom gdoine.
jel znaš možda andream koliko su bili ti omoti za knjige za 1. razred? Thanx.
Omote za 1. i 3. su zajedno u ŠK 72 kn. Skupni je račun pa ne znam koliko se točno odnosi na 1. r., jer su omoti različiti ovisno o razredu, računaj cca 35 kn (u to su uključena i dva omota za vjeronauk, tko ide).
Inače, ja uvijek i pisanke, bez obzira što su deblje korice, dodatno zamatam u omote.
Evo tu je link po školama za knjige, omoti za svaku knjigu imaju neku svoju šifru (ima ih jako puno vrsta, tko bi rekao).
https://shop.skolskaknjiga.hr/udzben...x/izaberiomote
a kod nas je u 1. razredu samo crtančica i pisanka A, očito ovisi o učiteljici.
hvala andream.
U drugom polugodištu ili kad već dovoljno ispišu pisanke a prelaze na b
Usput kad se zatvorila knjižara kod nas na ćošku Lili?
nedavno.
naši su počeli s pisankama B u 2. razredu, a s pisankama C u 3. razredu.
Nisu ove godine dijelili popis na upisu kaj treba nabaviti?
Inače i moji veliki su već u prvom bili na b ko i klinac
a kaj da ti velim? :-) moja ne.