Hehe...i jaaa..
Al ne cak zato sto nisam znala vec zato sto me to strahovito boljelo pa sam ja svoje lijepo brijala, ali ne na tanko vec samo onak da ne budu neuredne
Printable View
Sminka na toliko stranica, na filozofskom, na Rodi?
Neka nova vremena...:-|
Ja sam nekada bila moderna,kad su tanke obrve bile moderne.Sad više nisam,ali ih svejedno ne debljam.Počela sam ih čupati posle 20-te,samo počupam dlačice koje su pobjegle iz linije.Nema posebnog oblikovanja,samo ispratim liniju.I guste su,ali samo u toj liniji.A crne su,pa bilo bi ružno da crnom olovkom podebljavam,na šta bi to ličilo.
Meni u stvari smetaju samo neke fleke koje su mi se pojavile na čelu.Da li od sunca ,šta li je,nemam pojma.I smetaju mi neke bubuljice(koje u stvari nisu bubuljice,ali ne znam kako da objasnim),sada se još više proširilo,skoro po čitavim licu.ali vidim da je u gradiću odnedavna radi kozmetičarka,pa ću otići.A salona za uljepšavalje noktiju i šminkanje na sve strane,da ne pričam koji rade koći.A kozmetičarke nije bilo:roll:.
Trebala mi je vječnost da pročitam sve šta ste pisale hehe. Riri i Seni kad već djelite besplatne savjete udjelite jedan i meni znači dal znate za neki losion za tijelo za suhu kožu al da nije skup jer mi skupo nije opcija....najradije bi da nije više od 20 kn i da ga ima puno al da djeluje hehe zahtjevna
Anita, probaj Afroditine proizvode. Mislim da su oni negdje oko te cijene, a meni su uvijek bili dobri. :)
Za suhu kožu meni je odličan Aveo Bodymilk Intensiv tamnoplavi (robna marka iz Müllera) i superpovoljne cijene - 400ml 11.90kn
https://www.mueller.de/p/aveo-bodymi...-haut-2035083/
ja imam rupe na obrvama, mjesta gdje su prorijeđene.
najgora stvar koju sam napravila je što sam ih išla bojat,
imam besplatno kod prijateljičine kćeri pa reko hajd da i to vidim.
sad nikako da ta boja skroz padne, tu je ima, tu je nema
pa te rupe izgledaju još gore, a meni se ne da redovito ići.
i tu mi dobro dođe to sjenilo da popunim rupe.
Bojat, kao s običnom farbom za obrve? To će ti se isprat sve za mjesec dana...bar meni tako ode
Puno mi je za čitati...
Uglavnom, volim se našminkati, ali to redovito podrazumijeva ruž, sjenilo i maskaru.
Ništa drugo.
Šminkanje mi traje nekoliko minuta. :angel:
Pudere, kakvi god bili, pa ni te bb, cc, kako se već ne zovu, kreme, ne podnosim.
Imam osjećaj da imam oklop kad god pokušam nešto od toga staviti na lice. :roll: 8-)
Što se tiče obrva, trenutno nisam in. :mrgreen:
Imam, naime, prilično lijepo oblikovane obrve koje nije trebalo nikad dotjerivati. Valjda.
:alexis:
Na filozofskom smo, pa da malo obradimo šminkanje iz drugog kuta.
Ne mislim da ono šminkanje usput, potez ruža, malo maskare, trun rumenila...to i ne mijenja izgled toliko.
Mislim na ovo kada se cijelo lice promijeni, prenacrta :)
Mijenja se izgled. Moje je pitanje: zbog čega? zbog koga?
Zašto mnoge žene, i rijetki muškarci, žele izgledati posve drugačije nego bez šminke?
Da li se osjećaju sigurnije, samopouzdanije, skrivenije iza šminke? Da li su po doma bez šminke? Da li im je to onda oklop za neznance na ulici i kolege na poslu?
Ili je to sve samo radi mode? Da bi bili IN? Netko je, na nekoj poziciji, odlučio da svima moraju biti blistavo bijeli zubi i...juriš po blistavo bijele zube. I sve ostalo što je netko, negdje smislio.
zbog sebe. osjecam se bolje lijepo nasminkana. sminkam se i kad sam sama doma. da se ne prestrasim kad pogledam u kupaonici u zrcalo :mrgreen:
isto kao sto se osjecam bolje lijepo obucena. zbog sebe.
isto i zubi. volim kad su lijepi. ne shvacam kako ljudi mogu hodati okolo krezubi ili s crnim zubima. njihovi zubi, bas me briga, ali ja sebi to ne bi dozvolila. kao i kosa, ne mogu hodati okolo (citaj svuda pa i po stanu kad sam sama) s masnom i neurednom kosom. jednostavno me uzrujava i fuj mi je
Ovo i mene muci kad gledam one neke tutoriale na netu. Al mislim da to prenacrtavanje ne radi vecina, nego samo estrada. Mozda njima dobro dodje da ih se ne skuzi bez sminke.
A propos crtanja obrva i kako se misli.da je to neprimjetno, Berecki se pitao kako to da je drustveno prihvatljivo crtat obrve, al kad bi muski sebi nacrtao brkove i takav doso na posao svi bi ga smatrali ludonjom.
Ljepota godi, i nama i drugima.
Nema tu velike filozofije.
pa prije 20 godina bi i žene koje crtaju debele obrve sa ćoškastim rubovima smatrali ludima :lool:
ne bi me čudilo da postoje muški koji nekim sjenilima popunjavaju bradu da izgleda punije :mrgreen:
ma naravno da godi
ali razumijem o čemu beti3 priča
to je kategorija šminkanja gdje izgledaš kao neka druga osoba
imaš tanke usne, šminkaš se da izgledaju pune
contouring da lice izgleda mršavije, nos tanji, oči veće i razmaknutije..
meni to isto kao koncept postane odbojno, ideja da se tako redovito šminkaš i da ono kako ustvari izgledaš ti postane strano
znam ja cure koje kad izađu iz mora, na plaži odmah puder tapkaju
ja mislim da je sve ovo samo jedan korak do plastičnih operacija
jer se sve to nekako treba učiniti trajnim
imam u široj obitelji jednu žensku osobu koju ne bih prepoznala na fotografijama koje objavljuje na društvenim mrežama
ne vidimo se često, možda svake 2-3 godine, ali svejedno ne mogu nikako povezati taj njen instagramski lik sa stvarnim likom a osobito s osobom koju sam gledala kako odrasta
zaprepastila me količina modifikacija koju je već napravila na sebi i koju planira napraviti
meni je nekako najtužnije od svega što svi žele izgledati baš isto, nema tu nikakve raznolikosti
točno se zna koje je sada najpopularnije žensko obličje: vitke noge, ogromna guza, uski strukić, ogromne grudi, ogromne usne, ogromne oči, ogromne obrve, ogromna kosa, ali sve ispod 55 kg, molim lijepo
Sinoc isla po tester tekuceg pudera Estee Lauder stay in place, jutros ga stavila i sad se svako malo zagledam.
A, ono, meni svi ti puderi kao da naglase pore na ovoj mojoj T-zoni. Mozda previse buljim u kriticna mjesta, a mozda odmaze i sto to radim s centimetra udaljenosti od ogledala pod danjim svjetlom :lool:
optimist ako ti naglasi pore taj puder nije za tebe ;)
meni je zasad naj naj bolji ovaj noviji od dior, onaj sta imitira mac-ov face&body, ubijte me ne znam kako se zove. uglavnom, jedan od rijetkih kojeg ne vidim na licu :)
prekrivanje je neko srednje ali ionako ne volim da mi lice ko maska izgleda.
MB, a i meni se cini.
Jednom sam imala onaj neki najpoznatiji Diorov, bacene pare. Fakat mi se vise ne da traziti. Ili nema nijanse i/ili ne matira, prematira i sl.
Mac-ov mi je bio teza katastrofa.
Davno sam koristila Chanel mat lumier pa ga nestalo, ali mi je bio prezut, ma stalno neke zamjerke imam.
Je li taj Diorov matira?
ovaj ti ima stvarno dosta nijansi i skroz je lagan, pogledaj u douglasu, oni to drze.
ne znam kako bi ti objasnila nije ni mat ni sjajan, nesto izmedju
Aj, pls, kad vidis kako se tocno zove, napisi.
evo to ti je ovaj https://www.dior.com/en_us/products/...ody-foundation
stavljam puder (tekući iliti podlogu, mada ne vidim koja je razlika između tekućeg pudera i podloge :unsure:) da ujednačim ten, da se manje vidi crvenilo, mrljice, pokoji prištić, podočnjaci ...
šminkam se samo za posao, i ako idem negdje tipa kazalište ... vikendima i "za dućan" ne, jer mi je to gnjavaža.
moja šminka se sastoji od pudera, sjenila za oči, maskare, ruža ili sjajila za usne. and that's it. i previše :mrgreen:
i vidim itekako razliku, bez te moje minimalne šminke izgledam bljedunjavo, ovo kao da malo "podigne" cijelu facu, razvedri je
Meni sminkanje nije tlaka niti mi uzima puno vremena, ali uvijek mislim kako steti kozi i postaruje ju pa skidam sminku cim dodjem doma s posla i vikendom se ne sminkam, osim ako izlazimo uvecer.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Al oko ljepote se ne slažemo svi. I ona je moda - moda diktira što je lijepo. Te tanke obrve, te pune obrve, te gejsha look, te prirodni look, te twiggy, te sad opet neki revival plus sizea. Najvjerjoatnije je iza obrva trenda sada neki marketing executive koji je smisilio kako da se dodatno upsellaju proizvodi za lice, pa ajmo sad sto proizvoda za obrve i ajmo na "prirodniji" look za obrve, zašto bi čupale - pa eto sad 10 proizvoda svakog proizvođača za obrve.
Vezano za taj contouring - mislim ako se osoba u svakodnevici baš tako plasterira - onda rađe plastična operacija pa da takva izgleda i kad se probudi. Ali, onda će se moda promijeniti i za 5 godina više to neće bit popularno pa ne može napravit undo kao što ne može ni Modni Mačak.
Mene isto muči - npr. vide koji je mislim riri stavila - ona mlada cura je i meni ljepša bez šminke i mislila sam da će se puno poljepšat s njom. Zapravo joj je (meni) samo ton ljepši, obrve još podebljane (a ima prirpodno jake) meni ne. I kad gledam koliko toga stavlja - te ovaj (kao lagani, a ono puste boje) puder, te ovaj hajlajter (to mi se zapravo sviđa kako joj izgleda), te ovo te ono - mislim se jel kokoš ili jaje - jel' joj "prirodna" koža crvenkasta jer je maltretira sa sto slojeva svaki dan pa onda mora još više stavljat toga da to "ujednači prirodni ton" (a bog te pita koji bi prirodni ton bio da ne lijepi sto toga po sebi). Mislim - u odnosu na taj njen prirodni - moja koža sjaji (a imam koma kožu).
I mene muči koliko je to nezdravo - od trepavica sam odustala - nemam ih pa maskaru redovito stavljam, i za vikend, ali lijepit po licu svakodnevno, i za vikend sto toga. Imam ne estetski, nego zdravestveno-filozofski problem s tim - koliko to ubrzava starenje i potrebu za još sto tih primera, hajlajtera, pudera tekućeg, pa u kamenu...
Čim je ženama prodana potreba za dnevnim uloškom, ja uistinu vjerujem fori iz Seinfelda da je moguće plasirat "manzeer" (grudnjak za muške) samo da se netko dovoljno potrudi i plasira to kao muževno. Pogledajte modu za muške iz 70-tih - džemperi žuti i crveni, pleteni pojasevi, gaće trikvartače dolje lepezaste, a sad je moda da vise i ispadnu tako da se vidi buttcrack...
Meni se nikako ne sviđa šminka na danjem svjetlu, koliko god bila kvalitetna i stručno nanešena.
Nisam puno daleko od tvog mišljenja. Pogotovo ako je lijep sunčan dan. Magla, oblačno, svašta podnese. Mislim, ova iz videa bi definitivno na splitskoj rivi u podne na suncu bila, za moj ukus, prenafrakana. A to je kao lagani dnevni look za ženu s puno obaveza, koja želi izgledati svježe.
Opet sam krivo stisnula pa otišlo. :roll:
Da nastavim, koliko god bilo lijepo i stručno izvedeno, uvijek mi puder izgleda kao fasada i ne sviđa mi se na drugima. Na sebi ne podnosim puder na licu pa nema opasnosti. :lool: Ali na filozofsku temu potrebe za šminkom, ja poznajem dosta cura (žena) koje ne samo da ne izlaze bez kompletne šminke već se šminkaju odmah nakon ustajanja i pranja zubi. I doma su ful našminkane. E, to je meni teško razumjeti, je li to samo navika ili je oblik skrivanja iza šminke, nesigurnosti bez nje???
A vidiš ina, ja sam bila presretna kad su izumljeni dnevni ulošci. Meni je to doslovno spas u otprilike polovici ciklusa.
Štonobisereklo svaka roba ima svoga kupca. :mrgreen: