I ja sam se pitala, a onda mi je sinulo da se vjerojatno radi o kapsulama kave za aparat. Moje kolegice s posla to često kupuju, a ja nisam ljubitelj...Dolce Gusto
Printable View
Ma dođemo, odemo odmah sa strane gdje je cilj, mahnemo natjecateljima za moralnu podršku i pokupimo vreće. :lool:
Razmišljam da se osramotim ili ne, ali ajd hoću. :lool: Ja sam mislila da su D&G kapsule neke Dolce&Gabanna kapsule (što god bi to trebalo predstavljati) i čim sam pročitala mozak mi je odmah vrištao 'hoćuu i jaaa' i guglam, kad ono... :škartoc:
I meni pala na pamet Dolce&Gabanna, ali kakve kapsule, hihihi. Danas sam toliko torbi i haljina razgledala da mi je samo to asocijacija.
Koja divna sniženjaaa! I kišno popodne. Ok, haljina mi je trebala, pa i dvije su dobro došle, i torba, vrlo povoljna, ali zašto sam kupila još jedne balerinke, zašto? Tako volim balerinke, ne, neću ići izbrojati koliko ih imam.
Ali, zato mi je frižider prazan. Same ženske doma, ne treba nama puno hrane.
Đe me nađe!
Balerinke našla u Nami takve da se oduzmeš od udobnosti i kvalitete,na sniženju, po 400 kn. Uzela dva para, nisam mogla propustiti.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Meni se cini da sam kombonacija Adio Mare i Lili. Necu kupit tresnje po 45 kn, alne radim neke vece zalihe. Obicno imam jedno rezervno i kad otvorim rezervu ide u App za shopping do prvog tjednog shoppinga. Idem subotom u ducan ili na plac, dokupim kruh i mlijeko.
Jedino sto radim 2-3 put godisnje - kupim u Intersparu 6 butelja vina da dobijem ekstra 10%. Biram onda malo skuplja vina koja su na akciji. Npr. 90 kn snizeno na 75 pa onda dobijem za 68. Iz Njemacke donesem 20tak boca pive kad idem autom.
Kad naletim na proizvod kojeg kupujem, a na snizenju je, kupim vise komada, al nemam nikada 10 gelova za tusiranje i sl. Kupim putar pa smrznem, tabse za sudjericu veliko pakovanje kad je snizeno, sol za sudjericu... Ne znam je l jednom godisnje sjednem u auto i ciljano zbog neceg idem po nesto snizeno. Ako je usput, super.
Znam skupljati naljepnice za cjelokupnu kupnju u sparu, al onda mi skuplja i familija. Al to je isto navlakusa. Dok se skupljaju naljepnice je snizeno, a u periodu trosenja nema nikakvih snizenja. Onda ja kupim ono sto nikad nije snizeno, a trosimo.
MM voli raditi zalihe ali ja ne dam, nema prostora u stanu (nemamo ni špajzu). Svejedno redovito dovlači kataloge, od Bauhausa do Lidla, i sa sjajem u oku mi dobaci: “Pogledaj, sljedeći tjedan je u X akcija na Y.” Onda ja ponekad pogledam i zaokružim što ćemo kupiti, čak u tom momentu i namjeravam otići- a otišla sam..možda dvaput dosad.
mene nitko ne sluša kad pričam o povoljnoj kupnji. pa sam odustala. :-x
prošli mjesec odem na kontrolu, i imam na sebi majicu, capri tajice i šešir (upičilo sunce :mrgreen:). vrijednost 160kn, ja platila 23kn. dr se snebivala. otišla samnom do gepeka, i kupila moje "viškove" (od kojih sam neke nudila na burzi). platila 50kn (koliko sam i ja platila), za ono što redovno košta oko 150.
zaključila je da me mora više slušati :-P.
p.s. poslala sam ti slike.
Ja sam te poslušala. Jutros u Plodinama kapsule Dash 37+16 gratis za 60 kn.
Rio mare insalatissime snižene 54%, kupila sam po 2 od svih vrsta.
Alpsko mlijeko 6x1l, svaka litra 5,67.
Abc od pola kg, dosta jeftiniji, bit će cheese cake.
Stvarno se može uštedjeti ako imaš vremena i volje.
Sorciere, pa ti bi mogla posao otvoriti.
Kupuješ ljudima koji to ne stignu. Uštediš im 100 kn, tebi pola. Ili po dogovoru :)
Kavu ne kupujem imam jednu ciglicu doma u slucaju da bas zatreba
Veliki je nedavno slavio rockas uzeo ciglicu ali kak ni njegovi ne piju kavu uredno ju je vratio
x
moja zaliha podrazumijeva imati 1-2 komada rezerve u špajzi, stvari koje se stalno troše
npr. litra ulja je u upotrebi, i imam još jednu, max 2 L u špajzi
isto je sa brašnom, rižom, tjesteninom, šećerom
masu puta sam vidjela nešto u katalogu, i mislim si moram sljedeći tjedan otići po to, kad je sniženo, otišla sam ravno nula puta :roll:
posebno mi je problematičan Lidl, i njihove najave tjedan dana unaprijed, pa tko će to zapamtiti :mrgreen:
ako sam baš taj čas u dućanu i vidim da je nešto na akciji (od onoga što inače koristim), kupim 1-2 komada
zalihe skupljih proizvoda (tipa instant kava od 40 kuna kad je snižena) nikad ne radim, kupim eventualno jednu, dok ja tu jednu potrošim taman će negdje drugdje biti akcija
i ja volim svoju lovu imati u novčaniku, a ne u špajzi, da citiram AdioMare :-)
Da ne pročešljavam kataloge - ovdje ću postaviti pitanje. Sezona je zimnice - jeste li gdje vidjeli šećer na akciji?
Imam zalihu 2 kg, ali nije to dosta za ono što namjeravam ukuhati.
Šećer je trenutno na akciji u Kauflandu, 3,49 kn/kg
https://popusti.njuskalo.hr/search?q=%C5%A1e%C4%87er
Bome - evo da zaokružimo poslovni prijedlog: https://www.njuskalo.hr/image-w920x6...a-97150857.jpg
sorciere - ako se upustiš u ovo, hoće li članice Rodinog foruma imati kakav popust? :-)
neke stvari sam oglasila, a neke nisam. ti su bili u gepeku. ;-)
oni koji su bili zainteresirani za nešto - mogli su vidjeti i ostatak . i imati "širu" ponudu. :mrgreen:
uglavnom sitnice po par kuna, a koje nekom mogu dobro doći. ionako sam prodavala po cijeni po kojoj sam ja kupila - jer mi nije bio cilj zarada, već da oni koji nisu mogli šetat po dućanu ko ja - imaju prilike dobiti nešto po skoro simboličnoj cijeni.
hahaha... ne bum se upuštala u tak nekaj. pogotovo ne s kamionom.
u jednoj firmi sam odbila voziti kombi, a kad me gazda pitao zašto - rekla sam da ak naučim voziti kombi, on bi mogao kupiti kamion pa sam nagrabusila...
članice rodinog foruma (kak si to zgodno rekla :mrgreen: ) nisu bile zainteresirane ni za ono što sam nudila na burzi, pa mislim da se tu ne bih puno pomogla.
Evo, meni je bilo neugodno pitati za pernati jastuk - cijena mi se činila preniska.
ja nisam ni vidjela da sorc nešto prodaje.
imam zalihe samo onoga što idem kupiti "preko" (Muggia). idemo relativno rijetko, možda 4-5 puta u godini, a kad idemo onda se mora "isplatiti" i zato kupujem više komada svega, iako sve zapravo ostaje samo na mom dojmu i ne računam koliko zapravo točno uštedimo (ako odbijem benzin). ali, na taj odlazak gledam kao na izlet, usput škicnemo i outlete (posebno MM u Navigare outletu često pokrije skoro cijelu sezonu), što zna poništiti svu uštedu, sigurno.
zato na zalihi imam uvijek (do idućeg odlaska) paštu (samo barrila integralnu koristimo i iz principa za nju ovdje ne želim dati 14-15kn, kad je preko manje od eura), tunu, kavu (za aparat za espresso, svoje tri omiljene marke), prašak za robu (Dash), tekući za robu (robna marka Eurospina), pasatu (ovisna sam o jednoj sa povrćem, nema mi bolje), maslac (zaledim nekoliko komada)...naravno, nakupujem i stvari koje ne potraju do drugog odlaska.
ostalo usput kupujem kod nas, ako je akcija, možda 1-2 kom više, ali u pravilu samo one proizvode i marke koje uvijek kupujem. ne pratim kataloge, idu mi na živce. neki dan mi pao pod ruku Lidlov i vidim fora stvari, kad ono nešto od ponedjeljka, drugo od četvrtka, ma dajte...nisam na kraju ni išla.
danas me vrag nanesao u ikeu... bole me noge, jer ne poznam lokaciju, pa su me prošetali nekoliko puta okolo-naokolo do mjesta koje sam tražila.
išla sam vratiti torbu na kotače (199kn) koju mi je iz dobre namjere kupila frendica, jer sam njenu pohvalila. cijenim pažnju, al meni to ne treba, pa sam vratila original zapakirano, za puni iznos.
napikirala sam kantu za smeće koja mi se odavno sviđa, pa sam ju kupila. malo mi se tresu ruke, jer nije na akciji :mrgreen:
i par tanjura srednje veličine kakve povremeno razbijem :oops: , pa sam odustala od kompleta. 2,30kn /komad (našla 4 na odjelu kakvo je-takvo je), pa sad imam kaj razbijati, a da me ne grize savjest. :lol:
usput sam malo popričala sa stričekom na tom odjelu... mislim da ću u nekoj budućnosti parkirati pozadinu na tom odjelu, i pratiti što iznose van. neke stvari bi se mogle isplatiti. samo treba malo proučiti ..
bez veze. ako nešto dajem - dajem od srca. primam isto tako. :mrgreen:
nikom ne treba biti neugodno uzeti poklon. meni nije. jer znam da i ja poklanjam.
tako si međusobno pomažemo (ne mora biti uzajamno).
ja tebi jastuk, ti teti marici litru ulja, teta marica susjedi barici domaće krastavce... :lol:
i tak svi dobijemo ono što nam treba.
Tako mi na poslu živimo u simbiozi. Nerijetko dobijem viškove iz nečijeg vrta, pa ih razmijenim za svoje kad se ukaže prilika. Nerijetko razmjenjujemo odjeću, suđe i slično, a redovito knjige i igračke.
Ma tak i ja sa svojim frendicama. Jedna je sad obukla i mene i juniorku
evo, i ja sam jučer napravila zalihu praška za veš
kupila veliko pakiranje Bioaktiva za 59 kuna, jer mi je bilo žao dati skoro toliko za 4x manju količinu nekog drugog
pa sad imam zalihu za sljedećih godinu dana 8-)
He he, tak sam prek par godina bila u Italiji, naletjela na ogromnu kutiju Dasha na sniženju. Mislim da sam ga imala godinu i pol. Tak sam bila sretna kad sam se konačno riješila ogromne kutije