Uglavnom sad je došlo na naplatu što se sustav svim silama godinama opirao bilo kakvim promjenama u smislu odmicanja od ploca-kreda-udzbenik-biljeznica načina rada, pa sad ono što je mogao godinama se polako prilagođavati i usavršavati je morao svladati u roku od par dana. Žao mi savjesnih i vrijednih pojedinaca koji su to već prije pokušavali pa ih otkantalo, no rekla bih da mi velike većine nije žao jer su si sami krivi.
Isto kao i firme, one koju su od prije imala mogućnosti rada od doma imale su infrastrukturu i znanje i dosta su lako prešla na ovaj način rada.
Osobno vidim jako puno prednosti virtualne nastave, od toga da si dijete može samo prilagoditi vrijeme rada (moja npr nije jutarnji tip i odgovara joj što ne počne ništa raditi prije devet), više samostalnosti u radu (i samim time više samopouzdanja i osjećaja vrijednosti ), mogućnost da neku lekciju vrati 5min nazad na dio koji nije razumjela pa ponovno posluša, raznih kvizove i metoda samoprovjeru znanja, ponavljanje temeljem materijala nekog kreativnog nastavnika a ne suhoparno čitanje istog grozno srocenog lošeg teksta u udžbenika itd...
Sad me bas zanima kad se sve ovo smiri hoće li naši prosvjetari stvarno probati "vratiti duh u bocu" i probati sve vratiti na prethodno stanje, ili će napokon bar dio nastave preci na online a ne da ko dobili tegle svaki dan 10kg knjiga a mogu to sve imati na 200g tableta, ili da uvedu " online petak" pa bar jedan dan da ne moraju u školu (a ni ja na posao) :mrgreen: