marta31 prvotno napisa
meni mala ima 6 ipo mjeseci...i uopće se nekako ne snalazim s tom dohranom...
kad je navršila 5mj dala sam joj dvaput po 2 zalogaja mrkvice od (kršitelj koda)a...onda je bila idućih 20 dana opet bez ikakvih zalogajčića...pa sam joj dala 2,3 zalogaja kašice jabuke i drugi dan pola (kršitelj koda)a jabuke (onog manjeg od 125g)...i moja mala posranka koja je kakala do tog dana s jabukom 2-5 puta dnevno (cijeli svoj život ;-) ) odjednom je prestala kakati...od tog dana kad je probala jabuku kaka svaki treći dan...nakon te jabuke dala sam joj krušku 3 dana pa nakon toga šljivu...i sad uglavnom dajem samo krušku, šljivu ili joj skuham tikvicu...nije mi jasno kako je mogla nakon prva 3 zalogaja u životu odma prestati sa svojom rutinom kakanja...mislim, bilo bi mi jasno da je ona zamijenila obrok, da pojede cijelu kašicu, da jede one koje inače zatvaraju ali kako od kruške ili šljive neće kakati?
i može savjet, mišljenje ili što već...dakle, ja joj u prvom dijelu dana dam malo voćne ili povrtne kašice a navečer dam malo pahuljica, riže ili prosa (i to ne svaki dan, ukupno sam joj do sada dala 5 puta)...ni prvo ni drugo nije zamijenjen obrok već nakon toga stavljam opet na cicu...
je li to u redu ili bi sad već stvarno morala zamijeniti obrok? i koji obrok mi predlažete da bude za to i kako bi on trebao izgledati...neki primjer ako nije problem...
hvala