mirovati...ne biti prikovana za postelj!!! znaci nisam usisavala,nisam ves vadila,nisam tesko dizala...bas sam odmarala full...a svaki dan sam slagala rucak...pa opet u polulezecem polozaj...
Printable View
Sto se tice mirovanja..nijedan mi nikad nije savjetovao potpuno mirovanje niti nulti dan niti sljedece..uvijek je bilo ne dizati nista tesko i ne raditi pregibe u podrucju trbuha..setnjica dopustena..mislim da je bitno nista forsirati
Cure kako ste placale u Pfc sa eurima ili krunama
To koliko mirovanje na taj dan transfera znaci, nije pravilo. Ja nisam nikad strogo mirovala, jer inace nisam tip koji to moze i znam, sigurna sam, da meni mirovanje napravi vecu skodu nego korist. To je individualno. Nisam trcala maraton, nisam hodala deset km, ali da sam od klinike do app prohodala, jesam. Da smo otisli u setnju, jesmo. Isli smo i na veceru, i hodala sam po stepenicama. I ovaj put je uspjelo. Ne mozes Kaji tako kategoricki tvrditi da je taj nulti dan toliko vazan. Na kraju krajeva, u potpomognutoj mogu sve do onog trena kad transferiraju. Tada sve ostaje na embriju. Treba naci mjeru, svatko za sebe. Ako si pratila moju pricu iz ovog postupka, mogla si primijetiti da su meni savjetovali mirovanje. Mirne duse ih nisam poslusala. Jer sam osjecala da mi setnje odgovaraju, da mi noge ne trnu, da mi je cirkulacija bolja. I kao sto rekoh, dogodila se biokemijska.
Ja isto radim i nemirujem, maraton inace netrcim pa ni poslije transfera. To svako za sebe mora odluciti. Ja dam sve od sebe a ostalo je sto se kaze u bozijim rukama. Prva tri dana je vrijeme implantacije ( kod morule i blaste ) i tada se odlucije sve ili nista. Ako neko misli da to nije vazno isto akceptiram. Ja sam samo rekla svoje misljenje i stojim iza toga.
tako smo i mi u prvom mj smo isli na fet i lezala sam kod nji vise sat vremena...jedino kaj sam pjesacila 5 mn do stana i zatim 3 dan sam mirovala i presli doma...beta 0 sad kad smo ponovo bili pol sata sam lezala i ostatak nisam...presli smo jesti od restorana do hotela ima sigurno 15mn hoda...pa presli do lidla da si kupimo za put...lezala 3 sata u hotelu i zatim na bus 11 sati voznje...i eto beta pozitivna...mislim da implatacija i uspjeh nema veze s mirovanjem
Kako bi ja znala reci vazan je dobar embrij i j....sreca....a sve ostalo radimo individualno kako se tko osjeca da je spreman
Cure moja soc. ginekologica meni ne zeli prepisati utrogesran, esteofem i decorton ja sam to sama placala ..jer sam na vrsila 42.e sad ja sam njoj objasnila da ja odem na ivf s doniranom js i tih postupaka nema kid nas ali da ni ti lijekovi trebaju za pripremu?!wtf!?nijw mi htjrla dati niti za betu pa sam joj ja rekla a sta da sam prirodno ostala...pa mi je dala...al je rekla kad odtanem trudna da ce mi dati?!!? Kako sad antonija moze ima 45 ja ne migu...ima li jos koja je presla 42.?!zovem klovicevu pravnu sluzbu ne javljaju se...
Ja sam u 40 i meni redovito sve da na recept..trazi da ti napismeno to napise da ne zeli izdati i potpise..ili mjenjaj gin
Ti imas 40 pa toje je sve free...ali po zakonu o umjetnoj opodnji hzzo pokriva lijekove za ivf do 42. Godine to znaci da se do 42.mozes lijeciti po bolnicama besplatno nakon toga mozes nastaviti privatno ili u tim istim bolnicama placas kao da ides privatno...ali ovdje se ne radi o klasicnim lijekovima za ivf vec za pripremu za fet s doniranim js koje nema u HR...utrog.,estrofem i decortin?! Antonija tebi tvoja gin.normalno izdaje recepte?
Ako netko sluzbeno uputi pitanje, mene isto zanima da li sluzbeno duzni dati ako ides privatno? Bez obzira na ispucane besplatne postupke.
Bilo bi i fer da bar onima koji nisu ispucali stimulacije u rh, daju i lijekove za stimulaciju ili refund
reci svojoj ginekolgici da si se raspitala o svojim pravima, i da ćeš, ako ti uskrati lijekove, morati napisati pismenu prijavu ministarstvu i hzzo-u
inače, zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, kaže ovako:
"(4) Pravo na medicinski pomognutu oplodnju na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ima žena u pravilu do navršene 42. godine života. Liječnik koji provodi postupak medicinski pomognute oplodnje, iz osobito opravdanih zdravstvenih razloga može omogućiti pravo na medicinski pomognutu oplodnju i ženi nakon navršene 42. godine života."
Evo slažem se sa tobom.Ja sam u Španjolskoj istog trena nakon transfera odsetala dalje. Nema tamo ležanja ni sekunde. Mogla sam isti dan i letjeti doma da se tako potrefilo, sve u dogovoru sa dr. U brošuri koju sam dobila o ponašanju nakon ETA piše nastaviti normalne dnevne aktivnosti osim dizanja teških stvari, trčanja, aerobika čak nije zabranjeno ni kupanje u moru. Popiskila sam plus 4dnt, uhvatile su se obadvije blastice.
Mislim da možemo mi i na glavi dubiti, ako su embriji dobri oni će se ugnijezditi ako nisu nema tu pomoći
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
nemam ti kaj lagati...isprintala sam mail s pragua i donesla svom ginekologu..da vidi kaj mi sve treba...on je to unesao s misem u moj karton i to je to...cak kad sam bris radila za prague sad drugi put za fet naplatio mi je 60kn...da bi me sestra zvala da mi vracaju novce jer kao da je bezplatno iako idem u drugu državu
zenica75..MIslim da bi ti trebao bez obzira na tvoje godine dati te ljekove na recept, jer se to ne daje samo kod mpo..dakle mislim da je ipak rijec o tome da ne zeli
pak..oprosti sto te ovako pitam..vidim da ste isli u spanjolsku..postoji neki razlog, dali ste pokusavali i negdje drugdje (ako je bila donirana js) ili si isla sa svojim
i da cestittttttttaaaaaammmm na veliko
Antonija Mia..ti sutra ides na uzv?
Evo da se i ja javim sa novostima. Dobila sam odgovore od obe klinike. Nakon toga znala sam još manje nego prije. Nije se bilo lako odluciti gdje ici. Iz Pfc su mi se javili i nas i njemački koordinator. Ljubazni oboje,odgovorili na sva moja pitanja i više od toga. Prvi dojam je bio: kod njih želim pokusati. Onda hladan tus: kod njih ne mogu odraditi potrebne nalaze
I opet mi skrati poruku, a ja roman ispisala. Iz Pronatal su se tako je javili,ljubazni,ali malo škrtiji na odgovorima. Ipak smo se zbog nalaza odlučili za Pronatal i idemo u Avgustu na konsultacije i po lijekove. U oktobru krecemo sa postupkom. Prije ne možemo zbog posla.
Sad me interesu je da li ja nešto pogrešno računam ili će me postupak sa lijekovima koštati oko 4500 €? To bez puta i smještaja.
Sos15..ides sa doniranom js?
Antonija Mia...javi beticu velikuuu
neznam tocno...ali ono sto znam je da nemaju za sve eu zemlje jednake tarife...kao za nas ex-ju je najeftinije...trebate ih pitati koliko dojde postupak...a za hormone kaj ih nemate pravo kod sebe dobiti?? kak su i nek nase zene imale jedan dio priznati trosak preko hzzo..
Draga Sos, to ti je cijena s lijekovima. To je ona velika razlika izmedju PFC-a i Pronatala. Pronatal inzistira na dva dolaska. Prvi koji obuhvaca konzultacije, razgovor, pregled (2 dc), i dogovor oko protokola te davanje lijekova za isti. Zatim, dolazak u postupka kad se dogovorite. U koji Pronatal idete? Sretno :)
Da mi smo bili sa doniranim j.s i sjemenom u Španjolskoj.
Češka nam je bila prvi izbor zbog financija ali smo ipak otišli u Španjolsku iz razloga jer imam tamo obitelj i spojili smo ugodno sa korisnim i na glasu su kao jedni od jačih klinika.
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
ziggi...zake idete na donaciju?? problem je??
potpuna ista situacija kod mene...bila sam kod lucingera pokusali i nula...doslo do transfera a beta 0...on nas je uputio na donaciju...pronatal ili pfc...poslali smo mailove a od pronatal nikad nismo odg dobili stoga se odlucili za dr lazarovsku skojom smo jako zadovoljni...i nismo pogrijesili!! iako su obe klinike kvalitetne i kompetentne u tom poslu.
Ja sam isto tako pokusavala kod nas u vinogradskoj i u Mariboru..nazalost nista..vec su mi i prije rekli da su mi sanse male ali htjela sam pokusati..kad sam zadnji put shvatila da moji embriji teako dodu do morule a blastice nikako, jednostavno sam shvatila da trebamo krenuti ovim putem i nisam pozalila. Jedva cekam 8 mj i da krenemo:-)