Julian Barnes - Stol od četrunovine (kakav jadan hrvatski naziv za prekrasan izvornik The lemon table :( )
Što dalje čitam, sve su mi bolje pripovijetke. Čak sam jednom pomislila da je to muška verzija Alice Munro :)
Printable View
Julian Barnes - Stol od četrunovine (kakav jadan hrvatski naziv za prekrasan izvornik The lemon table :( )
Što dalje čitam, sve su mi bolje pripovijetke. Čak sam jednom pomislila da je to muška verzija Alice Munro :)
I meni se svidio Stol od četrunovine.
Citam Gavrani - George Darwes Green i iako sam procitala vise od 3/4 knjige, nisam sigurna sviđa li mi se ili ne
Ja sam danas dovrsila Ljubavnike i procitala Babettinu gozbu. Babettina gozba me ostavila ravnodusnom :škartoc:
Pa to je skroz u redu.
Pročitala sam Šiškinov Pismovnik. Knjiga mi se svidjela, ali me nije izbacila iz cipela kako su dobre kritike i nagrade dale naslutiti.
Palci, citala si onu trilogiju?
http://www.mvinfo.hr/knjiga/5716/vel...a-o-blizancima
Ja si trazim nesto sto cu sutra posuditi.
Dovrsila sam danas jos jednu tanku, lijepo pisanu knjigu. Malo je cudna :mrgreen: ali dobra. Ne odlicna, dobra.
E da, zove se Ludwigova soba.
Kao sto rekoh, lijepo je pisana, ali zbrckana, a ja sam neka umorna zadnjih dana i ne leze mi ocito takve knjige trenutno.
Trebala bih citati 50 nijansi :mrgreen:
Zadnja tura iz knjižnice:
R.Baretić: Pričaj mi o njoj
N.Ammaniti: Ja se ne bojim
Y.Khadra: Kabulske lastavice
Prve dvije su mi genijalne, treća malo manje.
meni je taj Ammaniti malo premorbidan 8-)
Malo je, slazem se. Ali ova Ja se ne bojim je meni naj naj njegova.
Meni je prva njegova koju sam čitala pa mi zato možda još uvijek nije pre.
Anci, da citala. Kupila si je poslije citanja. Nije za svakoga. Meni je odlicna. Ovih dana odmaram od citanja ne strucne literature - ja koja nemam tv pala sam po filmovima.
anamar, na kojoj si strani polovila radnju? Sjecam se kad sam ga posudila proricala sam si izvrsne vikend veceri, a ispala sam poglupa sama sebi.
Nakon nekih 50-tak strana. Nije mi teska bila za ufurati se (trenutno sam u citalackoj fazi), no vjerojatno ju necu bas dugo pamtiti.
S obzirom na fazu posudila sam tri vrlo debele knjige, T. French-U sumi, O. Rak-Arkana Fausta Vrancica Sibencanina i M. Chabon-Cudesne avanture Kavaliera & Claya.
Palci, mene privlaci teska tematika od koje ne spavam :lool: pa posudih Veliku biljeznicu i ostatak trilogije.
Jos i Ulicu mracnih ducana zadnjeg nobelovca i Radetzky mars Josepha Rotha.
Aaaa, Radetzky marš mi je na listi za knjižnicu, ali je knjiga trenutno nedostupna pa je čekam :mrgreen: Javi kakva je, da znam isplati li se čekati.
Danas sam ulovila najnoviju knjigu priča makedonske autorice Rumene Bužarovske, "Osmica". Osam priča, pročitala sam ih zasad tri, jako su me se dojmile. Duboko i promišljeno napisano, bez patetike, lako se čita. Već sam se ulovila kako namjerno usporavam čitanje da mi tanka knjiga dulje traje.
Anci, svakako javi dojmove. Stavljam i ja Rumenu onda na popis.
Odustala sam od Sina gospodara siročadi. Trebalo mi je tri tjedna da dovršim prvi dio knjige, trebalo je ili produžiti ili vratiti - odlučila sam vratiti.
Čitam Pilselov Argentinski roman. Koliko drame za jednu obitelj, ako je sve istina, a vjerojatno je!
Inače volim čitati Pilselove kolumne, mada ne toliko u zadnje vrijeme od kad je postao Josipovićev glasnogovornik.
počela sam tek čitati, ali jako mi je zanimljiva
http://fraktura.hr/knjige/product.aspx?p=480
Off, ali pogledajte i film. Krajolik i fotografija su fantasticni, a likovi bas isti kao u knjizi (on je pisao i scenarij, pa nije bilo odstupanja).
E. je trebala pogledati film za DVD-lektiru, a ja sam ona (pogurkana tanjom_b :mrgreen:) procitala roman (prvo kraj, a onda ispocetka :lool:), nasla sam ga u .pdf izdanju (na talijanskom).
Inace, kao i MvEwan i Wesley, i on mi je jedan od pisaca nakon kojih moram raditi pauze i citati nesto mozak-na-pasu.
Inace sad pod stresom. :mrgreen:
On, procitala sam knjigu (nazvala bih ju prirucnikom) koja se u originalu zove "Tutto troppo presto", pisac je A. Pellai - o odgoju (pred)pubertetlija u internetsko doba iz aspekta terapeuta i same djece. Odlicno je napisano, koncizno, bez patetike. Zakljucak je naravno poznat: pricati, pricati, pricati s djecom. Na kraju se sve na to svodi.
Nakon nje sam procitala i Joanna Trollope, "The Other Family". Zanimljivo opisana (inace vec izvakana) tema obitelji gdje jedan od roditelja ima "drugu" obitelj.
Baba Jaga mi je bila dobra, ali nije moja vrsta knjige jer se više obraća intelektu, nego emocijama i autorica zadržava ironijski odmak prema temi i likovima, a ja volim kad se pisac baci u knjigu, pa šta bude.
Sljedeće sam pročitala Elijahovu stolicu Igora Štiksa koja mi je bila zanimljiva za čitanje i čini mi se pomno dorađena knjiga. Ono što mi se u njoj ne sviđa je način pripovijedanja sa stalnim naznakama onoga što će se dogoditi, zbog čega postaje predvidljiva nakon nekog vremena.
Sad sam posudila Skroviti vrt Luka Paljetka, za koji zasad znam da je dnevnik Cvijete Zuzorić, ali još nisam ništa pročitala.
Nego, pade ni na pamet nakon onog Barnesa, dobra preporuka za one koji vole pripovijetke: knjiga Igra obrtanja Antonija Tabucchija.
Inače ne volim priče i ovu knjigu sam slučajno uzela (misleći da je roman), ali nisam požalila jer je svaka priča remek-djelce.
Angie, kladim se da bi ti se ova svidjela!
sad prelazim na sniježnicu i tajnu lepezu ili djevojke koje sjaje (obje su posuđene u knjižnici)
A da čujemo, tko je čitao stripove?
Nemam šta prijaviti, ja sam ti rob popisa. Vidiš da me ganjaju ovi popisi iz 2004. i 2010.
Ne mogu ja sad na preskok na stripove. Oni su zabilježeni i čekaju svoj red.
Računaj da ti se javim s povratnom informacijom 2017.
Mislim, stvaaaaarno! Molim te spali te popise ritualno kad bude krvavi mjesec i onda kreni ispočetka. I odustajanje je legitimna opcija. Ponekad i jedina suvisla. Eto. Haug.
Hahaha, ja isto kao Jurana :lol:
(tko bi rekao :škartoc: )
Bit će, Marta, bit će :mrgreen:. Baš sam jučer otišla u knjižnicu s popisom preporučenih stripova i, ne znam kako, vratila s kući sa Sinom gospodara siročadi i Ferićevom Mišolovkom i Anđeom u ofsajdu :roll:. Još me doma čekaju i Tomićevi Veličanstveni Poskokovi koje sam dobila za rođendan prije par dana (trenutno ih je uzurpirao stariji sin). Do jučer sam (sporo, ali s uživanjem) čitala prozu na lokalnom jeziku - "Zdelavaja" Franje Cimermana. Odeševila me :-).
Pročitala sam Pilselov Argentinski roman. Mogu ga preporučiti kao zaista nevjerojatno uzbudljivu obiteljsku i životnu priču, mada mu je stil prepatetičan.
Čini mi se da je htio sve, baš sve utrpati unutra, i onda još malo više, pa je malo pogubio niti.
sigurno ste negdje spomenule, ali ja nemrem naći
"noćni cirkus"
vrijedi li se truditi?
:lool:
:-P
čuj, kad si u Rimu.....
nitko nije čitao?