Ja sam pocela čuvati djevojčicu koja se zove Rujana. Na prvu mi ime nije sjelo, ali sada mi je fantasticno!
Printable View
Ja sam pocela čuvati djevojčicu koja se zove Rujana. Na prvu mi ime nije sjelo, ali sada mi je fantasticno!
Rujana, baš lijepo, nisam čula ni za jednu osim Rujane Jeger :)
Meni je ljepše Jurana ili još više Jurjana. A negdje sam čula i ime Jurja.
Moja se kćer rođena 2007. zove Rebeka. Sa k!
gledajući izvan okvira da je to bilo moderno prije 60-70 godina, a danas je totalno out
mi se sviđaju imena Nada, Olga, Ruža, Cvijeta, Ilijana, Vida
kad pogledaš, prije 30-35 godina nitko nije djeci davao imena tipa Marta, Klara, Dora jer su zvučala
kao za stare bake, a onda je "par hrabrih roditelja" razbilo taj okvir i sada rijetko kome ta imena zvuče
starinsko s negativnim prizvukom
Alma je meni prekrasno ime,
ali ja ne bih mijenjala ime koje sam namijenila radi susjede, prijateljice, čak niti rođake.
susjedi se odsele, prijatelji udalje, a ime ostaje cijeli život. a i što smeta da se isto zovu.
moja mama je meni uvijek govorila da je njoj jedna prijateljica uzela ime koje sam ja trebala dobiti,
za dijete koje se je rodilo 2 mj. prije mene.
ti su se prijatelji odselili u drugi grad kad mi još nismo krenule niti u osnovnu školu i bila bi "strašna šteta"
da se sada isto zovemo (niti se ne poznajemo :lol:)
s druge strane, uvijek postoji mogućnost da se nekome svidi ime koje si ti dala svome djetetu i onda da netko
"kopira" tebe, protiv čega stvarno ne možeš ništa.
upravo ovo se je meni desilo sa kćerinim imenom: 3 curice u familiji i još jedna od prijatelja mlađe od nje se zovu isto kao ona,
s time da 2 imaju čak i isto prezime :roll:
a nije neko često ime, do nje se nitko s te strane familije nije tako zvao...
trebao bi postojati institut zaštite autorskih prava nad imenom (barem u krugu familije).
obogatila bih se na tome :lol:
Istina. Jednom kad nazoveš dijete više ne možeš skrivati ime. No, ne mora to ime netko kopirati.
Alma je moje neprežaljeno za drugo dijete, u užoj obitelji nikako nije bilo prihvaćeno
sad nosi ime koje joj baš odgovara
Jurja mi je jako lijepo, to joj je pak krsno ime....
vika :heart::heart:
samo mi nemojte ukrasti hihihi
pišem nemojte ukrasti jer je jedna forumašica nazvala blizanke imenima za koja sam za prvo dijete navela da se dvoumim i naravno da sam napisala to na ovoj temi... rodila je par mjeseci prije mene, kasnije sam ih vidjela u potpisu...s obzirom da su imena baš rijetka i nisu hrvatska, sumnjam da ih je sama izmislila, pa sam se baš nekako osjećala pokradeno...glup osjećaj, ali eto.
i sad bi nazvala dijete tim drugim imenom, ali mi glupo jer već postoje dvije sestre istih imena...
ali, istovremeno mi je drago da curke nose tako divna imena:)
meni je forum kao obitelj hihihi...
stvar je u tome da je forumašica isto iz zga i baš sam se nekako pokradeno osjećalo, ne znam to objasniti. valjda jer nisam to očekivala.
Recimo, naši prijatelji su nazvali isto, ali su pitali da li mogu nazvati svoju kćer tako jer im je super ime. Bilo im je jako neugodno to pitati, ali naravno da smo rekli da mogu. I to mi je baš nekako slatko, ali ovako kad netko potajice "ukrade", to mi je baš bezveze malo. ali dobro...
e da i sad kad se naša kćer i ta od frendova vide, onda maloj nije jasno zašto se i naša zove njenim imenom. a zna da se tako nitko ne zove. i onda krenu rasprave. ja sam xy! Ne, ja sam xy...Neeee, ja sam...i tako u nedogle hahaha
moja smješkica se zove Katrina Vera dvoumiola se između Katarina Vera i Katrina Vera pa sad imamo Katrinu Veru!!Kad smo vec kod starinskih imena.
Nama najvjerojatnije stiže curka i bit će Mara!!!
Meni se sve vise svida Greta. Ali nosim decka :D
Ja sam davno rekla da ako budem imala dvije curice da ce se zvati Laura i Lorena ni ne razmisljajuci da ime ima isto znacenje.I prva curica je bila Laura sada andjeo na nebu ...i upravo jucer sam saznala (20.tjedan trudnoce) da mi je moja andjelica Laura poslala za utjehu..sekicu malu Lorenu:-)
Lorena i Laura su preljepa imena!
... a sto se tice lijepih imena na forumu, zasad su mi se svidjela: Olja i Trina.. Bas su zvucna i nekako 'jaka' imena.. ah, opet dalmatinska :) sto mogu kad su lijepa..❤
Super su mi Laura , Gaela , Arya ,Lyra , Nimerija , MaTina , Morena , Rosa , Kiša ....
sto ga vise cujem to mi je klea bas lijepo ime
Lorena i Laura su baš lijep imena. Moja prijateljica koja nosi curicu, a termin joj je mjesec ipo prije mene, dat će ime Laura, lijepo!
ivana sky, Klea, za to ime još nisam čula?!
pa da vrlo rijetko, ja znam samo za jedno i to je mm-eva necaknja, vrlo neobicno ime, u pocetku mi je bilo bas jako i zvucno, a sad mi se jako svidja
Moja ima frendicu koja se tako zove, curka ima 9 godina.
A poznavala sam i jednu macku koja se tako zvala.
Moj sin se zove Božo. Muž je birao ime i prvo sam mislila da se šali pa smo se šalili zajedno. Samo, on se nije šalio nego je rekao da mu je to oduvijek lijepo ime jer svaki Božo kojeg zna je dobar čovjek (pa će valjda biti i naš sin :) ). Nisam ga htjela razočarati, malo mi je trebalo da se naviknem, ali sada mu baš pristaje jedino to ime! Za kćer je muž htio ime Anđa, ali sin nije htio ni izgovoriti to ime nego je htio da se seka zove Ana - i presretna sam zbog toga jer mi je to ime s karakterom, a ona je baš takva, posebnog, čvrstog karaktera. Planiramo treću bebu i sada sam ja na redu birati ime (ako se kćer ne upetlja :) )... Žensko mi se sviđa ime Tonka, a muško ne znam ni otprilike...mislila sam Šimun, ali je prva susjeda tako nazvala dijete pa mi bezveze. Daj Bože samo da uspijem ostati trudna i da bude sve ok jer sam 35 g.već prošla... Ustvari, poanta moje priče je da ime ne određuje dijete i koje god ime izabrali, zavoljet ćete ga i bit će vam najljepše na svijetu upravo to ime jer je dio vašeg djeteta kojeg neizmjerno volite!
Klea je klinka jednog decka koji radi s menom isto je 9 godina
ivana.sky, ako date to ime, hoće li se roditelji od nećakinje tm-a ljutiti s obzirom da ste blizak rod?
Mi smo isto mislim odlučili za ime, al pošto je dječak neću ovdje pisati.
mi smo se svakako odlucili za korina, tu nema dvojbe nikakve, ovo sam spomenila samo zato sto je zbilja neobicno, a rijetko koje zensko ime mi ostane tako duze u mislima :mrgreen: pa mozda nekome posluzi za ideju ;-)
ali da nemamo ime, ne bi dali ni ovo jer smo s njima bas bliski i cesto se druzimo
Korina mi je lijepo ime. Kćerkica od moje dobre kolegice se tako zove.
hvala :heart: i moja kolegica se tako zove, po njoj ce ga dobiti :-)
jel vi imate ime?
Imamo, al ovo je za curice, idem pronaći imena za dečke pa napišem tamo.
Ivana i moja princeza je korina. Meni predivno.
Bas mi je drago cuti da ima jos korina :-D kad sam ja odrastala u cijelom gradu sam znala samo jednu :mrgreen: