Jap,magnezij pomaze,ja ga od početka uzimam,mozda zato ne boli.ne brinem s oboje sam bila na preparima i normabelima,povremeno pa djeca u terminu,oboje odlikasi:)
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Printable View
Jap,magnezij pomaze,ja ga od početka uzimam,mozda zato ne boli.ne brinem s oboje sam bila na preparima i normabelima,povremeno pa djeca u terminu,oboje odlikasi:)
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Cure koliko ste kg dobile? Malo sam zabrinuta jer sam dobila 5 kg (sad sam 15+2). Stvarno se trudim jesti puno voća i povrća, meso mi baš i ne ide (eventualno piletina). Davim se u salatama. I tu i tamo si priuštim Čokolešnik. I evo 5 kg sam u plusu. A u prvoj trudnoći sam dobila 8 kg (dobro, ta trudnoća je bila teška).
Ja sutra ulazim u 14. tjedan I dobila ukupno 3 kg
jedem sve odreda,osim slatkisa o kojima sam inace ovisnik, Ali od prvog dana trudnoce mi uopce ne pasu, sto je super
u prvoj trudnoci sam dobila 14, u porodu otislo 10, I nakon mjesec dana vratila kilazu prije trudnoce
mislim da 5 kg do sada nije uopce puno I ne brini, bitno da trudnoca napreduje kako treba!
mislim da je prosjek oko 15 kg ukupno u trudnoci dobiti,mada je moja sestricna u obje trudnoce natukla 25 kg,I sad je opet tanka ko daska
:-)
cure nemojte previse ni voca jer i ono deblja,meni je to rekla medicinska sestra kod moje doktorice sasvim dovoljna jedna do dve vocke,u koliko se popije casa cijedjene narandze to se smatra jednom vockom.
24tj. +12kg,normalno jedem ,dosta sam aktivna,radim na pola radnog vremena i imam preaktivnu trogodišnjakinju...a kile idu samo gore...
U prijašnjoj trudnoci sam išla rodit sa +14kg...
eto,što je tu je
Crvenkapice drži se,proći će sve to i držat ćeš predivnu bebicu u naručju...
ipak ovo zaslužuje osvrt:
jedna ili dvije voćke dnevno nije dosta za nikoga, najmanje za trudnice.
voće ima malu energetsku vrijednost, a bogato je mineralima i vitamina, celuloznim vlaknima, vodom...
trudnice, do pretjeranog porasta tjelesne mase sigurno neće doći ako jednete više voćki dnevno, to je sigurno.
treba se čuvati slatkiša i sličnih energijom bogatih a nutrijentima siromašnih namirnica.
uostalom, većina trudnica to zna...
sretno!
Slažem se s Inesz. Voće je zdravo. Možda bi trebale pripaziti cure s gestacijskim dijabetesom ali ostale ne. Ja sam zatrudnila u ožujku i potamanila svo voće kako je redom dolazilo na grane ili na zemlju... ubila sam se u voću i povrću. Jagode, trešnje, višnje, jabuke, kruške, nektarine, šljive, grožđe (da, i grožđe)....svaki dan.
Ja sam oko 1.5kg u plusu, danas smo 11+6. Nije bas da pazim sta jedem ali od kad sam trudna, svoj obozavani cips i smoki nisam stavila u usta. Jednostavno me ne trazi. A danas sam recimo jela odojak ( ne volim ga inace, mozda sam ga 3x stavila u usta) jednostavno je islo :lol:
Voce i salate jedem kao i do sad.
Kod mene tezina varira ovisno o odlasku na wc jer se s tim i dalje mucim :-(
Mislim da mi raste trbuh :-D
ja sam se u 2. T ubijala u grožđu. čak sam ga kupovala i po zimi kad je bilo oko 30-40 kn jer je to bilo jače od mene :mrgreen:, unatoč svoj sili šećera koju sadrži. u 2. T sam izgubila ukupno 20 kg jer me nije nekaj ekstra vuklo na hranu i jer mije bilo užasno slabo ako bih ikaj (osim spomenutog grožđa) stavila u gubec.
Apropo vocu...s malom sam dobila 18kg s time da sam jela iskljucivo samo zdravo i brdo mandarina, kada kazem brdo mislim po kilu i pol dnevno.Gin mi rekla da je od toga, jer je ona sama napravila isto:lol:...ali mislim da to nisu ozbiljne kile jer su zaista brzo i otisle.Sada gledam, danima jedem normalno, uz povremene greske i dobila sam 5kg a prve 3 odmah na pocetku u sve skupa 5 dana!!A oko blagdana sam zaista svasta jela i niti grama i tezina mi zna varirati po kg dnevno, ovisi o probavi.U prosloj nisam niti gram dobila do 17tt, jos sam i zgubila:-/
mogu uzimat magnezij na svoju ruku? mislila sam si kupit šumeće
koliko mg dnevno?
možeš
mislim da je doza oko 300-350mg dnevno, i većina šumećih je takva doza. Ako pretjeraš, dobit ćeš proljev. Ako ti nije dovoljno, probudit će te grčevi :)
netko mi je rekao da je bolje uzimati ga razlomljenog u više doza, da se tako bolje apsorbira.
a za debljanje od voća piše i na trudničkoj knjižici na zadnjoj strani, između ostalog može se dobit previše kila i od puno voća ili mlijeka.
ja neki dan u parkiću pola kila jagoda stukla :škartoc:
Mozes, na predavanju samoljecenje u trudnoci su rekli da je itekako pozeljan, jer sprecava grceve...dr.ulla marton ako sam dobro napisala...imas onaj direkt magnezij, e sada neki kazu da ti oblici magnezija nisu u potpunosti iskoristivi pa ja koristim magnezijevo ulje, proguglaj malo ali svejednu tu i tamo pijem donat, ili uzmem sumecu..jedino ne uzimati mjesec prije poroda:)
evo link http://www.sutra.com.hr/
niko ne kaze da je voce nezdravo ali sa pretjerivanjem se nista ne dobija sem viska kilograma,ja ga takodje jedem uzimam ga svaki dan ali bez ikakvog pretjerivanja bas onako kako sam navela.Jeste da nije za temu ali moj suprug koji ima velikih problema sa trigliceridima pa je morao da skine 10-ak kg,pa da vodi racuna o ishrani gdje se uzima iskljucivo zdrava hrana bez masnoca,slatkisa,tjestenina i ostalog nezravog,navedeno je od voca limun,grejp,narandza,kisele jabuke i to po par vocki dnevno.
Svako naravno odlucuje sta mu valja i odgovara a sta ne i po tome postupa.
Neka od vas je pitala za kantarionovo ulje. :)
Jel pomoglo?
tangerina, Mg se u pravilu preporučuje do 36tt jer djeluje i na mišiće maternice pa može "spriječiti"/odgoditi početak poroda (a time ga i otežati).
jedan mi je dr zbog grčeva u listovima preporučio sok od rajčice (Mg mi tu zapravo i nije previše pomagao) i stvarno je upalilo - probaj s tim nakon 36tt. grčevi mogu biti i zbog manjka K.
Cure, znam da se morski plodovi, tuna, morski pas nebi smjeli jesti, no što je s hobotnicom i lignjama?
Least ja sam jela i hobotnicu i ligne i crni rizot od sipe.
Jedino sto izbjegavam od one moje alergije su kozice i skampi. Nakon onoga imam osjecaj da ih dugo, dugoo jos necu jesi. A vjerojatno nije imalo veze s tim. :)
meni su rekli da se može i školjke ako su iz uzgoja, a ne vađene na divlje
Jedno lijepo pitanje za viserotke:Kada ste osjetile prvo micanje?Ja neki dan, dolje nekih 2 prsta iznad stidne sam osjetila kao ono kada titra zivac ili sto bih rekla kao ribica 2-3 puta i prestalo je,koji put u snu bih isto osjetila... u toku dana jos koji put... danas evo vec 2h 3 prsta od stidne sa strane lupka li ga lupka,pa se migolji, mora da je to to :)
Toplo preporucam:
http://www.sutra.com.hr/vijesti/novo...ar-26-05-2014-
KrisZg dosta rano,negdje sa 14 ili 15 tt. I nije bilo zabune,to je bilo to :-)
I ja sam pocela osjecati prije par dana,sigurna sam da je to to :zaljubljen:
onako kao da ribica prode ili kao skakljanje, na pola puta izmedu stidne kosti I pupka
traje samo tren,ali izmami smijesak samo takav:heart:
Da da...ili kuckanje:)Frodo, ti i ja smo si tu negdje jel?
mislim da jesmo,ja sam danas 13+1 :-)
termin 17.11.,mada ce vjerojatno ranije jer zbog 1.carskog idem I ovaj put na dogovoreni carski
koji osjećaj vlažnosti danas...ne strašno kao da se popiškim, ali onako vodenkasto, mliječno bijeli iscjedak, rjeđi malo nego inače. Kako je vama curke koje ste oko 34,35 tj?
Least nemam nikakav. Iako za vikend sam imala osjećaj da mi je stalno nešto mokro, al nije ništa bilo osim što sam češće mokrila.
Sad je opet sve kao prije. :)
Jedino što sam se počelo događati (kada duže stojim il hodam) je ta neka oštra bol koja se zadrži par sekundi i prođe. Javi se baš jako nisko, oko stidne kosti i u unutrašnjosti vagine. :)
Ne znam kako bi vam opisala, al valjda je to normalno.