:lol:
nisam ni čula za taj roman :-/
ali sam u lokalpatriotskom duhu odlučila pročitati onaj lari-mari "Bez ljubavi i mržnje"
da vidim oko čeg se bila digla tolika prašina.
Printable View
nisam ni čula za taj roman :-/
ali sam u lokalpatriotskom duhu odlučila pročitati onaj lari-mari "Bez ljubavi i mržnje"
da vidim oko čeg se bila digla tolika prašina.
Ja sam cula, bio je neko vrijeme po izlogu bogdana ogrizovica kao hit roman. Ali nisam citala, toliko od mene.
Ja se ne mogu koncentrirati na knjige koje sam tako vrijedno dovukla iz knjiznice :škartoc:
Na readeru imam dosta toga od alice munro pa svaki dan procitam jednu pricu. A na godisnjem sam :lool:
Posvetila sam se tjelovjezbi : povrsna:
Ja sam pročitala noćni cirkus, onako, gotik, mračnjak ko Carlos Ruiz Zafron.
debela je 8-)
pa razmišljam dal da ustanem il da odustanem
a kritike na netu i nisu nešto
Joanna Trollope, "Merrying the Mistress". Kao i obicno, iz vrlo interesantnog kuta opisana jedna vec izvakana tema.
Elisabetta Gualmini, "Le mamme ce la fanno" - u obliku prica u kojima autor, profesorica na Sveucilistu u Bolonji koja balansira jos i freelance novinarski posao i rad u nekoliko udruga, opisuje na vrlo realan, dirljivi, smijesan nacin zongliranje izmedju poslovnih i obiteljskih obveza, odnos drustva prema posvojenju djece druge boje koze, i slicno.
Pročitala "Lovac na glave" -Jo Nesbo, iako je napet kao sve njegove, malo previše ovoga puta mi je bilo krvi, mesa i leševa. Možda sam čitala samo po noći pa je u tome stvar :-)
Sad sam uzela Okus jabučnih koštica, uživam, hvala na preporuci :-)
ja skrušeno priznajem da sam se trudila, trudila, ali nikako ne mogu podijeliti oduševljenje s Alice Munro koje ovdje vlada
ono, ok su priče, ali da padam u nesvijest, ne
Napokon nisam jedina kojoj nije sjela.
Aleks, to je skroz ok :mrgreen:
Ja ih, priznajem, bas volim, a najdraze mi je imati zrtvu s kojom cu paralelno citati i komentirati dok su mi dojmovi svjezi.
sad čitam javne tajne, nekako sam se odmah nakačila na albansku virđinu, radi geografske bliskosti, ali nešto mi fali
možda se trebam naučiti na nju
Meni također nije sjela, doduše nisam čitala nobelovsku knjigu već jednu raniju, ali sam ipak očekivala wow-efekt.
Sad sam posudila jednu drugu nobelovku, Toni Morrison. Knjigu Ljubav.
Jednostavno mi ne ide, ali pokušat ću izgurati do kraja.
http://www.superknjizara.hr/?page=kn...jiga=100035589
anchi, tu sam, doduše na engleskom, počela čitat sigurno 5 puta, i svaki put odustala, i to nakon tipa 10-20 stranica :)
Alice Munro se još nisam dohvatila, kad dospijem javit ću doživljaj...
Ni Toni Morrison...
Ali pročitala sam "Mali dragulj" prošlogodišnjega nobelovca Patricka Modiana.
Očekivala sam, naravno, da me obori s nogu, ali ništa od toga...
Ništa više od simpatične, pomalo dosadnjikave knjižice, s pretenzijom izazivanja nostalgičnih uspomena, ali ne, nije me "dodirnula", na žalost...
Anita Moorjani - Ponovno rođena
Topla preporuka.
Ni mene ovogodišnji nobelovac ne oduševljava :neznam:
A što reći na dobitnika Kiklopa za najčitaniji ili štoveć roman u HR, Lari Mari "Bez ljubavi i mržnje"? Jel tko čitao? Ja ga sad čitam jer znam autorski dvojac, imala bih štošta za prigovoriti, ali čekam dok dođem do kraja. Zanima me to iscjeljenje. O stilu neću, ipak sam ja snob :mrgreen:
A meni je Mali dragulj bas sjela s tom sjetno- tjeskobnom mukom koju prezentira.
Trenutno se probijam kroz Elliotov Middlemarch.
Vezano za A.Munro. Ni mene nije oborila s nogu, ali moram reći da mi je malo koja knjiga uspjela drzati pažnju kao njene; piše jezikom naše svakodnevice, piše o događajima koji se većini dešava, opisuje osjećaje koje svi mi imamo u datom trenu, ali nekako "narodski", što bi se reklo
Zato volim da čitam njena djela :-)
Meni je kod nje super sto svoje likove uvijek opisuje kroz neke odredjene okolnosti i nikad uh ne osudjuje. Lako se zamislis u slicnoj situaciji, sve je tako obicno, a opet odlicno pisano.
Ja sad citam Progress of love i svidja mi se.
neprežaljena molly marx
http://bestseller.jutarnji.hr/neprezaljena-molly-marx/
nesto izmedju krimica i ljibica
toplo, zanimljivo, duhovito...
bas uzivam
Srce od tinte, Cornelie Funke
http://www.mvinfo.hr/knjiga/2557/src...ijama-autorice
svidja mi se
Ja Munro baš jako volim, skroz me oborila s nogu. A inače ne volim pripovjetke. Njen pripovjedni stil mi je fantastičan; u tek nekoliko rečenica u stanju je reći jako puno. I sviđa mi se ta njena suptilnost. Sad baš čitam njenu zbirku Dear Life.
Eckhart Tolle, Nova zemlja.
Jean Rouaud, "Ratišta"
trebalo mi je, priznajem, dosta da se uživim u opise obitelji, ali pred kraj me potpuno razmontirao opisom ratovanja i djelovanja bojnih otrova. ne znam jesam li ikad pročitala bolje rečenice o ratu, potpuno lišene patetike, a toliko potresne. ovo bi trebala biti obvezna lektira u svakoj vojsci.
Angie, identicno kod mene!
Sue Townsend: "The Woman Who Went To Bed For a Year" - tople, tople preporuke. :)
http://www.mvinfo.hr/clanak/slavoj-i...-kraju-vremena
Super knjiga od Slavoja Zizeka, sadrzaja: kako je to - zivjeti na kraju vremena?
Preporucujem svakome 'ko voli njega kao autora i publicistiku.
sinoć sam je pročitala u komadu. čitala sam neke rezencije gdje se spominje "smijanje na glas". Ne znam jesam li je ja krivo čitala, ali ja sam je doživjela sasvim drukčije. Izmamila mi je nekoliko osmjeha, ali više mi je nekako sjetna. I popustila mi je na kraju, kao da je išla nekim predvidljivim varijantama. Bolji mi je prvi dio knjige.
Krenula s Malcolmom Gladwellom, Izvan prosjeka (Outliers). Totalno me zbedirao jer odmah u početku potvrđuje neke moje sumnje u vlastitu odluku da ne tražim odgađanje upisa mlađega u školu, oko čega sam se dosta kolebala. A on baš govori o tome kako se neke početne prednosti onih koji su rođeni "u pravo vrijeme" ne sustižu baš tako lako, zapravo se uopće ne sustižu (postoje, naravno, iznimke). Nadam se da smo mi iznimka :pray:
za vikend pročitala trilogiju agote kristof Velika bilježnica/Dokaz/Treća laž
potresno i dojmljivo
nije za osjetljive čitače, ima puno okrutnosti i perverzija
sad sam počela Kristijana Novaka kojeg toliko hvalite
ja čitam Ledenu princezu, Camille Lackberg, onako, čitki švedski krimić
Haruki Murakami “Bezbojni Tsukuru Tazaki i njegove godine hodočašća”
Iako lako pada u banalnosti i stereotipe, svidjela mi se. Jednostavno sam morala za kulisu si staviti da svira Franz Liszt i "Godine hodočašća", koji se stalno spominje u romanu, i baš mi je sve skupa zapravo dobro leglo.
Ja sam prečitavala Ruth Rendell, seriju o inspektoru Wexfordu.
I putem još Murakamijev Južno od granice, zapadno od sunca. Svidjelo mi se, ali me nije deprimirala kao sve moje prijateljice koje su ju čitale.
Valjda je bio dobar psihološki trenutak za nju.
Etienne Davodeau, Neznalice, crtani roman o dobrom vinu i stripu. Posebno preporucam svim ljubiteljima nektara bogova i Angie :mrgreen: