Tigrice javi se obavezno. Jel znaš već šta nosiš?
Printable View
Tigrice javi se obavezno. Jel znaš već šta nosiš?
Eva kad sma bila na pregledu u 16tj doktorica nije bila sigurna al misli da je decko.Al u petak bi svakako trebala znati.Naravo ako bebac bude htio suradivati.Sad sam nekako mirnija nakon tvog savjeta,ali i zato sto muz kaze da cuje kao nekakvo kruljenje,al da mu se cini da to nisu crijeva.Znaci vjerovatno cuje kako bebica pliva.:-D
Evo moji se javljaju cijelu večer. Lagani grčevi, baš kao probava samo blaže.
Na lijevoj strani je curica i ona je puno aktivnija. Za drugu bebu nismo sigurno koji je spol, ali je puno mirnija.
Samo treba obratiti pažnju i osjetit ćeš.
jel se ogtt test uvik radi u trudnoci.meni moj dr nije dao to,niti mi je dao da krv vadim za zeljezo,sad neznam bili to sama na svoju ruku radila???sto mislite?inace sam u mpo specijaliste
Samo da javim novosti. Jučer smo bili na pregledu - 38+3 i cura nam je procijenjena na 3300g. Sve je u najboljem redu. Oper kontrola 31.03. ukoliko do tada ne rodim:-)
Tigrica84, ja sam svoju djevojčicu prvi put konkretno i bez ikakve sumnje osjetila u 23tt. Meni je ovo prva trudnoća i posteljica mi je sprijeda što također igra ulogu. zato, bez brige, javit će se beba kada sama odluči:-)
kockica1, ja sam radila OGTT u trudnoći iako su mi krvni nalazi uvijek bili savršeni (čak i željezo i to tijekom cijele trudnoće) i nisam dobial puno na kilaži (svega 7 kg tijekom svih mjeseci), ali moja ginekologinja je OGTT uvela kao default pretragu na koju šalje sve svoje trudnice.
Klara, kakvo je stanje kod tebe?
Inače, zna li itko išta o hop i mirni26? Dugo se ne javljaju...ili je emni ovako smušenoj promaknulo njihovo javljanje.
Kockice ogtt nisam ni ja radila.Mislim da nije obavezan,ali je to korisna pretraga koju nije na odmet napraviti,ali sto ces,neces na svoju ruku.
Obicno se radi rutinski u 28.tjednu,nekima zbog indikacija i puno ranije.Za zeljezo me cudi sto ga ne kontroliras,mozda bi ipak tvog dra trebalo podsjetiti ili
on ceka odredjene tjedne kod tebe za generalni checking.
Mi smo usli u 30.tjedan,za tjedan dana kontrola.Perem veseka za bebu svaki dan i jaaako uzivam u tome.Iako mi je trbuh konacno kao omanja
pilates lopta,nikad si nisam bila lijepsa,zgodnija i sexy.Oke mi zrace,ten alabaster.Ne,ovo nije oglas zenidba-udaja :lol:,ali moram vam cure reci
da ni u snu nisam ocekivala da cu ovako krasno provesti drugo tromjesecje i uci u trece, zraceci kao nikad u zivotu.Sreca u ocekivanju bebe i majcinstvu je,cure,ono sto nas cini boginjama.Nikad nisam toliko pozitivno isijavala,dusa mi je oplemenjena.Oplemenio me taj mali stvor sto igra squash danonocno u mom trbuhu i na tome sam beskrajno zahvalna.:-)
Sela prekrasno!!!:)
sela blazeno stanje.i ja se osjecam kao ti.samo moj stomcek je ogroman.a kile se lipe ka lude vec sam na +11 .4 kg sam dobila ovaj mj.
Sela, kako me raznježio tvoj post:-)
ma predivno...
Ja vam se došla priključit, onako stidljivo, obzirom da imamo hematom i stalno krvarenje pomalo a u jednom momentu i ozbiljan odliv kada sam mislila da je sve otišlo. Medjutim, mrva se ne da, još je tu i kuca punom snagom, a ja mirujem i čekam UZ za 15 dana...U osmoj sam nedjelji, trudnoća iz drugog pokušaja ICSI.
Pozdrav za sve
Sela:zaljubljen:
Orline sve će to na kraju biti u redu,miruj i mazi mrvu.
Evo i ja da se javim....Mi smo u 17-tom tt,još se ne osječamo baš blaženo zbog komplikacija u prvom tromjesečju i užasnih mučnina i povračanja(zbog čega sam više na injekcijama i ifuzijama već doma). No dok je s mrvicom sve u redu i ja sam dobro a hvala Bogu je,za sada je mali nemir i osjećam je od 15-tog tt.Nisam sigurna da želim znati spol pa nisam još ni pitala;-)
Evo da se i ja javim nakon pregleda.Sada smo 32+3 imamo vec 2kg i igramo se sa bubregom na veliko;) a i rebarca su nam dosla do nogica pa sada i tu lupkamo. Ja dobila samo 10kg.
Sela ziva istina bas smo si prekrasne,zamnom znaju govoriti da sam jako lijepa trudnica i da sva sjajim i da se drugacije smijem onako iz srca(bas sam si skromna).
Zelim svima da muke i strahovi nestanu i da sve budu kao i mi:zaljubljen:
Darkica hvala na savjetu.
Hvala svim curama koje daju savjete:-D
Pa kad se svi javljaju da se javimo malo i mi. Nisam se već dugo javljala zbog čestih hospitalizacija, pa rekoh vrijeme je da napišem nešto bar radi curka koje pitaju za mene a da im ne pišem svakoj pp posebno.
Mi danas 27 tt. i bili na kontroli. Curka ima 976 grama a ja dobila 4 kile do sada. Imamo manjak plodne vode no na sreću to se nije mijenjalo u zadnja dva tjedna ni na gore ni na loše. Malena se usprkos tome uspjela okrenuti na glavicu pa smo i radi toga sretni. Gestacijska trudnoća zaostaje tjedan dana za amnorejom, ali dokle god se malena proporcionalno razvija i dobiva na kilaži (što je dosada bio i slučaj hvala bogu) kažu da je sve u granicama normale i da se radi toga ne brinemo. Kontrola za tri tjedna pa ćemo vidjet. Ako bude sve kao danas - super, a ako ne - ostajemo hospitalizirani do kraja.
Čestitke svim novim mama i lijepo je čitati sve te prekrasne vijesti sa kontrola!
Netko je pitao za mirnu26 - vjerujem da će se i sama javiti ali ona i dečkić su odlično.
miga24 :klap: da tako lijepo napredujete do kraja
mi smo jučer bili na anomaly scanu, sve nam je odlično, doktor je potvrdio da je curka :zaljubljen:, sada smo 20+1 tt i veliki smo oko 360 g
Bravo, artisan....raste cura:-) Mi još sitno brojimo...ali, ja zatvorena potpuno, curka okrenuta glavicom, 3300g...ma sve 5!
Evo i nas s analomaly scanninga danas - sve je super, danas smo 19+1 i čekamo vrlo živahnu curku.:zaljubljen: Ja sam totalno imala osjećaj da je dečko, ali tata je bio "siguran", no najvažnije nam je da sve u redu.
Miga,Dagnja i Artisan cestitke na naprednim curkama!:-D
Darkica :klap:
Mi setali jucer i danas bas onako posteno,uzivali u suncu i ljeskarenju na istom.Popodne peglanje robice:zaljubljen:
I ja jutros bila na uzv, 36tt+4, beba 3,10kg, okrenuta idealno. Radio mi i bris na bakteriju BHSB, malo mi tlak povišen pa da ga mjerim sama doma 3x dnevno,ali mi je poslije sestra izmjerila još jednom pa je bio u granici normale. Ctg super, kontrola za 2 tjedna a ctg za tjedan.
Pita muž zašto je bio povišen,kažem ja bit će se predugo jučer družila sa svekrvom :lol:
I kod nas Curica..ali jako sramezljiva
Bravo za cure!
Cure, hvala vam na čestitkama i lijepim željama.
:-)
Neka svaka od vas koja nije još osjetila ovakvu sreću , osjeti je što prije.
A svima mamama i njihovoj djeci želim puno ljubav, zdravlja i sreće.
:-)
Ne javljam se baš, ali samo da pozdravim buduće mame, i eto mi smo danas 19+1, idući tjedan imamo zakazan pregled (sada jednom mjesečno), osjećam se odlično, nikakvih smetnji, beba lupka i tako je sve smiješno i prekrasno, dobila sam 4-5 kg....... :-)
Hej cure.Samo da napisem izvjesce.Bila sam danas na uzv. 20tj +4 sam danas.Rekla doktorica da je djete zivo izdravo.Bebac nije htio pokazat kojeg je spola.Jos ga ne osjecam.Doktorica rekla da je to od sala.(sto vi misliste?)Dobila sam sve skupa 3kg.Drugi tjedan idem na bolnicki uzv u petrovu.
Ja bi toj tvojoj gin. rekla da ona ne vidi spol jer je ili nesposobna ili ima loš ekran, kakvog sala?!?! Ti dobila 3kila,ništa!
Ako ti je posteljica sprijeda, ona amortizira udarce to jest pokrete i zato možda ne osjećaš. Kod prvorotki je gotovo normalno da kasnije osjete bebine pokrete. Ja sam bez svake sumnje svoju curu prvi put osjetila u 23tjednu...a nisam 'salasta' :-) tako da se kao i KLARA31 ne mogu složiti s tvojom ginekologinjom. Ja sam na prvom ultrazvuku sa 7tt imala 83.7 kg....danas u 39tt imam 89kg...znači, nisam puno dobila u cijeloj trudnoći...tako da kg po meni ne igraju ulogu...
darkica hvala na odgovoru.Za posteljicu sam cula da to moze biit razlog,al zasto mi onda nije tako rekla?Drugi tjedan idem na uzv u Petrovu.Da li tamo imaju bolji ultrazvuk?Zasto uopce moram obaviti taj uzv.Znam da se mora obaviti jedan bolnicki uzv.Da li se tamo bolje vidi djete i njegovi organi?Ili je to uobicajno u 21tj trudnoce?
Oprostitie na puno pitanja.
Ugodan vikend.
P.S.Jutros sam osjetila nekakvo pikanje s lijeve strane ispod rebra.Da li to moze biti i pokret bebe?
oko tog tjedna se gleda morfologija ploda na boljem uzv
ja svoju mrvu osjetim od 16tj a prva trudnoca,ono baloncici i slicno :)
mozda zato sto mi je posteljica straga, prvo sam mislila crijeva ali kako sve vise i cesce ju osjetim znam 100% da je beba, a udarce jos nisam osjetila kaze dr. mozda oko 20-21tj vec budem
Ja sam isto sada na zadnjem uzv-u saznala da mi je posteljica straga, a bebu sam osjetila već oko 14og-15og tjedna (prva trudnoća), ono slabo, ali ipak sigurno da je to bilo to. Sada s 19.tj. me lupa ko luda. Moja prijateljica je 4 tj. ispred mene i posteljica joj je sprijeda tako da jedva išta osjeti. Mislim da je to sve individualno, ali ovisno o posteljici i ostalim faktorima normalno je i ne osjetiti ništa do 24 tjedna.
osjetila i prvi udarac mali malesni :-D ajmeeee gustaaaaa
mene ovdje nije bilo sto godina, kako sam prije poroda provela 2 mjeseca u bolnici nisam imala net... ali Crvenkapice.. toliko sam sretna zbog tebe, morala sam ti se javiti.... uživaj!!!ti si mi uvijek bila jedna od najsipatičniji na forumu...jel to u Citu uspjelo?
ajde da se i ja prijavim na ovu temu, premda mi je sve još uvijek rano, 8 tt, trigemini..uspjela iz 5-og pokušaja u vinogradskoj, uglavnom da li ima nešto za ublažavanje mučnina jer eto počelo je..