zanemari ovo pitanje za varikokelu, procitah ponovno sto si napisala :) eh i da, sretno!!!!
Printable View
zanemari ovo pitanje za varikokelu, procitah ponovno sto si napisala :) eh i da, sretno!!!!
curke, evo i mene ponovo k vama. danas zadnji Duphaston, onda čekam M i krećemo. nisam baš oduševljena, ali ne mogu više čekati novi zakon :roll:
petak 27.4. nas 3-4 naručene u 07:30 na uzv, dr kasni kažu sestre iz dežurstva je ok čekat ćemo nije greda...došao je malo prije 9 otišao u salu. počeo nas prozivat u cca 10:30, ni sorry što ste čekale ništa, a druga stvar nas je bilo 3-4 da nitko u čet nije moga nazvat i reć dođite u 10h
vidim da je rasprava uzela maha, pa moram i ja ovo potpisati.
a ovo što je dr kasnio jer je bio iz dežurstva - to je tipičan primjer problema hrvatskog zdravstva i kroničnog manjka ljudi, jer bi on nakon dežurstva (24 sata rada, moguće da nije ni spavao ili je uspio uloviti 2-3 sata sna) po zakonu trebao imati slobodan dan, ali ne, on mora ostati raditi još 8 sati, dakle 32 sata u komadu. i nakon toga sljedeći dan ispočetka.
ja se zaista ne mogu požaliti da nekad nisam dobila odgovor na pitanje ili da je dr bio nervozan - stvarno sve pohvale ne samo za dr A nego i sve ostale na VV-u!
Gaceta hvala na informacijama!
Ja sam se bas nadala da bi mogli u postupak odmah taj ciklus kada mi vade hormone... Zna li mi tko reći što nam od dokumentacije sve treba obzirom da nam je na vv odgođeno savjetovanje jer nisu znali čekati ili ne novi zakon. Ako sam dobro shvatila, na početku foruma vise nisu azurirani podaci?
kitty da je samo rekao sorry, ali ništa kao da se ništa nije desilo, sve je to nama jasno al ta jedna rječ puno znaći, a da i ja isto radim i moje vrijeme isto košta
ma naravno pirice, sorry ako sam te uvrijedila, nije mi to bila namjera. moja poanta je bila da kao što očekujemo da dr-ovi imaju razumijevanja za nas tako bi i mi morali imati razumijevanja za njih. cijeli sustav organizacije zdravstva je loš, vjeruj mi, znam što govorim jer i ja radim u jednoj bolnici. a na VV-u sve još i jako dobro funkcionira s obzirom na uvjete.
Sve te info jos vrijede. Narucen ti je muz andrologu i tad ce vadit i hormone i dat uzorak za spermiogram. Ti kad dobijes, javit ces se i isto ces vaditi i hormone i obavit ces pregled. Do tada ce valjda biti gotov i muzev nalaz i bit ce kod dr. Ne mozes tada odmah u postupak kad ce te slati jos na neke dodatne pretrage mozda i kad trebaju dobiti i tvoje nalaze i sagledati ukupnu situaciju. Ne znam kad su ti to rekli da ne idete na savjetovanje, sad jos uvijek stoji da je to obavezno pa ce te taj puta i na to naruciti. Jos ces morati na testiranje na penicilin, rh i krvna grupa, HIV, hepatitise, donijet briseve i papu, i mozda jos nesto ako vam nalazi ne budu ok. Mi smo obavili i kariogram ( taj nalaz se ceka 2mj! ). Buduci da ti ide ljeto i da dosta toga se moras unaprijed naruciti i jos cekati nalaze pa krenu go zato sam rekla da se nemoj previse nadati da ces odmah sa sljedecim ciklusom u postupak. Prvo moras sakupiti sve nalaze pa onda dr dobro promotri na sto bi vas slao i tek tada sa sljedecim ciklusom startas.
pitanje....kasni mi menga već 5 dana....nikada mi ne kasni...postupke sam imala prije 3-4 mj....stimulirani sam imala prije 5 mj.....dakle postupke mogu staviti sa strane....imam jedan jajovod koji je neprohodan,i sada me zanima da li moguće da mi kasni zbog prijašnjih postupaka?!
na trudnoću me nekako strah i pomisliti da ne gajim lažne nade....ali i taj dio postoji...bojim se VM trudnoće...jedino to....kontaktirala sam dr-a i rekao mi je da je tolerancija kašnjenja m do 35 dc,ako ne dobijem da napravim test i naravno pregled....
a joooj a ja bi tako prije napravila test.....
simptome nemam nikakve osim lagano probadanje u donjem dijelu leđa i to u intervalima....
a možda su mi se mj poremetile zbog tih postupaka....
šta vi mislite?!
hvala vam na odgovorima
Cure jel može pomoć. Čitam da ste pisali nešto tu o hormonima i nalazima pa me zanima sljedeće : vratila sam se na VV i naručena sam osmi dan ciklusa, znam da prije nije tako funkcioniralo pa me zanima koji se nalazi vade tada. Po svemu kako sam shvatila preko telefona vjerovatno neidem u postupak ovaj mj, nego samo neke pretrage radim. Dal to znači da ako bude sve kako treba mogu u punu stimulaciju u sljedećem ciklusu.
Ako su te narucili 8dc na hormone,onda prvo cekas nalaze da bi razmatrali kad ides u postupak.
Sanda,meni nikad nije kasnila dok nisam krenula u postupke,sad vise nikad ne znam kad bi mogla doc
Sutra još jedna folikulometrija. Skroz mi odzvanjaju riječi doktora od prošli puta.." u subotu najvjerovatnije punkcija! "...danas je tek srijeda, a ja sam toliko nemirna kao da j sutra ta subota?!Sama sebe pokušavam umiriti, ali k vragu...misli se uvijek vraćaju na isto!Od sutra ostajem u Zg dok sv ovo ne završi...bit će nemirne ove noći koje su predamnom!Štoperica se daje u guzu zar ne??Da li se štoperica najčešće prima u nekim kasnim večernjim satima ili???ja bih najradije da mi štopericu daju sestre na VV kada ću već biti u Zg...pa da li mi netko može reći da li se u te večernje sate može normalno ući u bolnicu ili kakva je procedura tamo za štopericu???
Štopericu ćeš primiti u guzu da, i u večernjim satima, zavisi kad ti kaže. Bit će u rasponu od 19-23 sata. Na vv možeš primiti štopericu, ali nema onda sestara nego daje netko drugi, ne sjećam se više ni na kojem katu. Pitaj sve sutra. I sretno.
ej Sanda ja se nadam da je trudnoća, možda je ovulacija kasnila.
ali na tvome bi mjestu napravila test da se stvarno ne bi desila VM, a tada je važno pravovremeno reagirati (imala sam jednu VM)
želim ti + na testu, pozitivnu betu i materičnu trudnoću!
Hvala ti eva133!!!Javim ti se!pusa;-)
Drage cure!
Mi smo eto krenuli u pretrage na VV. Suprug je naručen za pregled kod androloga, ali tog dana su neplanirano uletjele poslovne obaveze koje ne može odgoditi. Zanima me koliko su vaši muževi čekali na pregled te koliko pregled traje i jel možemo računati da bi do podneva bio gotov? Jel netko ima takve informacije, dosta nas to kopka...
hvala ti na lijepim željama! i ja sam imala 1 VM....kaotićnu a došla sam na vrijeme....zavlačili me mjesec dana po bolnici da će kao sama otići pa mi je pukao jajovod skoro dobila sepsu....puna trbušna šupljina krvi...bolovi....i drenaža....strašno..pričekat ću još sutra pa ću napraviti test
je, guzva je gore za poludit, ja sam zvala krajem 3.,pocetkom 4. da bih narucila muza 23.5. :(
danas zovem i nadam se startanju
Mi smo se naručili andrologu 19.3. i tada je slobodan termin bio tek 16.5. To mi je bilo strašno no sad se već bliži datum pa mi je nekako lakše... no, svakako se dugo čeka... Nemojte odgađati!
ja sam mislila danas napravit test,ali sam ipak odustala...pričekat ću ponedjeljak ili dok se ne pojavi....jedino sam mjerila bazalnu temperaturu koja je 36,9....malo višlja....
sanda, koji ti je to onda danas dan? ja sam si kupila neke jeftine testove preko neta da imam, hoces da ti kojeg posaljem? sam cist sumnjam da bi ti dosao do ponedeljka :( a da ti to obavis prije? :)
i usput javljam da ulazim u postupak :)
ajoj :( onda pricekaj do ponedeljka, to je taman ono kako je dr A rekao, nadam se da bude sve okej :love2:
hvala ti puno!! :)
ne, ne, nisam to mislila, ma na sve strane sam i malo van sebe pa ne razmisljam. mislila sam tad je 36. dan a on je nesto spominjao kao do 35 se tolerira pa da ces ga tad zvati
joj, ja ti drzim fige da ovaj vikend procuris
Danas obavila zadnju folikulometriju, danas š'toperica...u subotu punkcija!Dr. Alebića nema u subotu, tako da će svima punkcije raditi doktorica!Od ponedjeljka je opet na bolnici doktor, tako da će transfere i sve ostalo za ponedjeljak obavljati doktor!Nadam se da će sve biti kako i treba!?Kakva je doktorica na punkcijama??Ajme sada sam navikla n dr.A.ali me baš danas rastužio kada mi je rekao da ga u subotu nema:-(:cry:
steta sto nisi i sutra gore da se vidimo :) znam da njoj treba vise vremena, kad je ona radila punkcije, ja sam cekala za ET i cure su bile zadovoljne njome, da nije bilo razlike. ne brini, sve bude okej, sretno!!!! znas li koliko vas ima?
Drage cure!
MM se uspio dogovoriti na poslu, taj dan će uskočit kolega ako on zakasni. Svejedno hvala na informacijama i ponudama za zamjenu :)
Ne znam koliko ce nas biti u subotu...znam samo da kada sam upisivala muza u labosu da je ona zena rekla kolegicama"ovo je treca stimulirana"...a sada sto je time htjela reci,nemam pojma!Veceras sam gore na VV primila stopericu i sada cekam subotu!!Geceta,i meni je zao....
brine me ova m....probada me lijevi jajnik...bojim se da nije VM.....jer kada sam imala VM mi test bio jedva vidljiv,a puno kasnije sam ga pravila nego sada.....nisam još dobila.....čekam taj ponedjeljak...
jel nekom test pokazao negativno a ipak je bila u pitanju trudnoća?!
Da li jos netko ide u subotu na punkciju??Ne mogu spavati,prenervozna sam....srce tuce kao ludo!
Bok,
16.5. sam naručena za 1 pregled kod dr.A,.nemam pojma što mogu očekivati....nisam ponavljala nikakve nalaze nosim ono što imam nadam se da neće vrtiti očima i da se neću osjećati da sam prevalila 200km bez trule veze......
Nisam pitala što na putnici mora pisati,budući da sam kod vađenja krvi za AMH moralo pisati KB Merkur klinika VV.
Može li mi netko reći što točno treba pisati na uputnici za pregled?