nea! :)
Printable View
Amalia ili Nea, no budući da je ovo pitanje postavljeno prije mjesec dana, možda si već rodila.
Budući da ću voljeti svoje ime neovisno o imenu, zašto dijete ne bi moglo nositi ime koje volim/koje mu dajem jer mu želim najbolje/najljepše?
Ma naravno :), slažem se, i sama sve češće razmišljam o imenima jer bih htjela svome budućem djetetu dati što ljepše... a i sam proces smišljanja s partnerom je slatka briga... samo sam htjela napisati svoje iskustvo kako bih donekle olakšala dileme budućih mama i tata - odabrano ime ćete sigurno nakon vrlo kratkog vremena smatrati savršenim za svoje dijete, koje god da ono bilo. Iako, znam da moje riječi vjerojatno neće skratiti slatke muke odabira ;)!
Pa tako i biraš ime - ono koje ti se sviđa i koje voliš.
ako i ovaj puta bude cura bit će Tesa.
curke su još dale prijedloge Nola i Lota, ali Tesa mi je nekako najljepše
:cupakosu::cupakosu::cupakosu::raspa:
Lejna ili Nora, posto su MM i kcerka, kategoricki odbili prijedlog za Nahla.
Upoznala sam curicu Dalmu. Nisam do sad cula.
Kod nas su Melanie i Emilie...dolazi nam treca bebica i jednostavno nam nista ne pada na pamet a da bude u kompletu ....
Upoce neznam sto cemo?...
Sjetila sam se još jednog nehrvatskog koje mi se sviđa: Isabel
Zoe mi je ono...top1. Prekrasno!
No,muči me jer se izgovara Zoi,a to mi izgeda malo bezveze napisano...pa si mam zamislim vječno ispravljanje djeteta druge ljude..
Pa što ne bi djetetu dala ime Zoja - na primjer Zoja Odak, ona mi prva pada na pamet.
Meni je to bio jedan od razloga odustajanja, napisala bih iskljucivo u originalu (Zoja mi, npr., nikako nije bila opcija), a onda znam da bi se trebalo ispravljati druge u izgovoru...
Lidac bi moglo odgovarati jer joj druge curke imaju taj necujni e i imena zavrsavaju zapravo sa i...
ja bih je zvala zoE pa nek se ljuti :mrgreen:
kad smo kod tih, stranih, chloe mi je isto divno, ali neprevodivo.
i charlotte. šarlota ne dolazi u obzir :mrgreen:
Sent from my A0001 using Tapatalk
Meni je trenutno sve neprihvatljivo osim jednog jedinog imena koje muz nece. Pih.
Moja najstarija je Zoe, tepamo joj i ZoI i Zo, moj tata je zove Zoica... bliski ljudi i bitni ljudi joj znaju ime, a usputne strance kad lupe, ni ne ispravljam. Bliznakinje su Siena i Nera. Petra mi je bilo sjajno ime, to mi je bila opcija kod Z, a za njih dve alternativa su bile Ema i Freja, ali za Freju se nisam usudila.
lidać2, uz Melanie i Emilie meni bi isla Natalie
Dodajem Stephanie ili Sophie
Sophie <3, moja malena se igra da je sofia prva (princeza iz crtića)..
Meni se sviđa Dorothea. Inače, izbjegavam imena koja su samo drugačije pisana od naših imena, ali ovo mi je iznimka.
Hej, evo da dodam jedno neobično ime - prijateljica mi se zove Uranela :)
Osim toga znam i jednu Dorju! Nama se za curicu sviđa ime Dita i ako bude curica tako ćemo ju nazvati :D Ako bude dečko bit će Erik.
Prekrasno ime :)
Ško kažete na ime Lenore?
bila sam u istoj situaciji :mrgreen:
ako se do kraja trudnoće ne predomisliš, ko što se ja nisam, rješenje za tebe je onih sat vremena neposredno nakon poroda, i naravno muž na porodu
pogledaš čeznutljivo u bebu i uzdahneš "ah, gle je, baš izgleda kao _____"
meni upalilo :lool:
Po engleski
gmaja88 Na albanskom Dita znači dan :) Mi smo razmišljali o tom imenu jednom
Pikula ti si albanka ?
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk