Lili uopce nemas nikakav iscjedak? Meni je onak kremasto bijelo, nekad gusce, dana lagano rijetko na momente, pa ne znam jel to ok...
Printable View
Lili uopce nemas nikakav iscjedak? Meni je onak kremasto bijelo, nekad gusce, dana lagano rijetko na momente, pa ne znam jel to ok...
Bila sam danas na uzv
NN 1.4mm
Nosna kost 3.3mm
CRL 5.73cm
Kaze doka da je sve u redu. Nema nikakvoh iscjetka osim utrica, nema hematoma
vidjeli smo kako skuplja rucice i trlja se po licu :zaljubljen:
ljubilica - bravo!!
I ja osjećam pokrete. Nisu stalni, ali tu su. :heart:
U petak imam UZV. Jedva čekam.
Cure i ja sam počela pokrete osjetit negdje sa 14 tj...probudio me iz polusna njegov okret :)
Ljubilice...kako sjatko...jojj
Pa i ne bas, bar nista sto bi mi odvlacilo paznju. Mislim da ti to nije nista i da je to skroz normalno.
Ja ne znam sto je s ovim sto mene nekad zaboli dolje. Pretpostavljam da se sve sprema za veliki trenutak. :)
Sutra mi je nalaz brisa, nadam se da je to sve u redu.
Least123 ja ti imam takav iscjedak već neko vrijeme. I sve je ok. To je normalna pojava pred kraj trudnoće.
Naravno, ako nema svrbeža. S tim da sam ja 31tt a ne 35 kao ti.
Cure s kojima sam u toku:)Kak ste s mucninama?Ja se taman ponadala da su prosle, to je bila procjena na par dana da bi me opet podmuklo iznenadile...nisu cjelodnevne vise na mahove, s time da i problijedim i jos uvijek povracam :-/
mene su mucile cjelodnevne grozne mucnine od 9 dnt pa do pred tjedan dana,nikad nisam povracala, ali onaj grozni okus cijeli dan I zeludac u grlu
od kraja proslog tjedna prestale mi je biti mucno po cijele dane, ali jos uvijek ujutro mi odjednom postane mucno, I ako taj tren ne stavim mentol bombon u usta mislim da bi zavrsila nad skoljkom
I navecer, svaku vecer mi je mucno, evo upravo cekam da pocne, onda se smirim, legnem na desni bok, mentol u usta I prode
I poslije rucka obavezno moram odmah u vodoravno,jer inace ne mogu disat
U Breyer sam mislila. A ako ustanem na vrijeme, mozda onda u Vinogradsku. Ne svidja mi se to da nesto placam a oni me ogranicavaju vremenom dolaska. Znaci, idem na drugi kraj grada u periodu kad svi idu na posao. Neznam jel gore ici autom ili tramvajem.
Cure jel za vađenje kg i rh faktora treba biti na tašte? Otišla bi sad,al umjetnost mi je izdržat na tašte jer ujutro čim otvaram oči jedem jer mi je inače zlo užas...
Hvala,onda gibam...:-)
U Petrovoj sam napravila UZV. Zvala sam i Merkur. Traze me dva isprintana formulara koja isprintam sa njihove web stranice, pa mi u Petrovoj popunjavaju, pa svi potpisujemo.... Pa sam morala zvati lab na VV, pa me prespajali, pa ispalo da nisu sigurni sta trebam..... Samo jer sam vanjski pacijent. Pitam jel dovoljno da donesem mjere sa UZV? Ne, nije. Ajmo cjepidlacit. A kaze mi dr da nije sigurna da rade rani komb jer su ta dva papira za triple test. Ugl idem u Breyer. Sad sam ustala.
Pa rade kombinirani,ja bila samo sam odustala od vadenja krvi,izvadio je on formulare ali nismo ispunili,bas su specijalni
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
crvenkapice kako si?
Bila prekjučer na redovnom pregledu, bebač je malo veći: na 21+5 biometrija je za 23 tt i ima 520 g! Sve je odlično! Izgleda da je dečko ali nije bio siguran (ako je cura bude velika i bucmasta). Sad čekam anomaly scan pa da sigurno znamo. Posteljica je za sad sprijeda i nisko pa se nadam da će se povući do sljedećeg pregleda.
Ajme vi ste sve tako rano osjetile pokrete, ja tek pred 2 tj. Ali kad stavim ruku na trbuh najčešće prestane. To mi je baš žao, izgleda kao da smetam.
piki,nemoj se brinuti,u prvoj trudnoci se pokreti kasnije osjete,ja sam u prvoj trudnoci osjetila u 20.-tom tjednu
sad vec u 13.,ali ne svaki dan,i to jedva na milisekundu
uskoro ces se zaliti da te sve boli od udaraca:-)
i bravo da je sve u redu,kad ce meni 22. tjedan
...i potvrda da je sve super:fige:
Evo friske info...ne treba se narucivati, treba doci do pola 9 i izvaditi krv pa na uzv i treba imati dvije uputnice, jednu za triple a drugu za uzv...znaci to se ide od 15tt?Ovaj moj nije pitao:)
Evo i ja izvadila krv. Poslijepodne ce biti nalazi.
kris ides na tripl?
joj super Kris,bas ti hvala,sad ja necu morati toliko mozgati,makar ce mi valjda sve objasniti sad 21.kad idem
meni su u bolnici u Karlovcu u trudnickoj ambulanti rekli da se po pravilu triple test radi oko 11.ili 12.tjedna,a u Zg uvijek oko 15.tjedna,takva im je praksa
ljubilice,nikako ti napisati,tako slatko za rucice i nozice.......:zaljubljen:
zapravo je to slika na 4d,jel da?
Ma neka ide vrit, sada citam da nije pouzdaniji od kombiniranoga:drek:
cure, kombinirani je daleko precizniji od triplea. i nije mi jasno zašto žene šalju na triple pored kombiniranog.
frodo, krivo su ti rekli - kombinirani je oko 12tt, a triple kasnije.
ako misliš na anomnaly scan, ja bih toplo preporučila dr. Kosa (mislim da se poliklinika zove gynekos ili tako nešto) - on je jedan od najboljih ultrasoničara kod nas. kad je moj dr. koji mi je vodio trudnoću nakon cca 23tt vidio da je anomaly radio Kos, rekao ja da oni iz bolnice čak ponekad šalju njemu kad nisu ziher oko neke dijagnoze i da nisam kod boljeg mogla ići. za Hrani recimo znam za neka nelijepa iskustva, ali prije svega vezana uz mjerenje nuhalnog i drugih parametata za kombinirani. na anomaly možeš ići nakon 18tt, ali dr. Kos je komentirao da su slike i snimke bolje kasnije - oko 22tt.
opet se ja malo ubacujem u temu,
4D i 3D UZV su isto, samo sto vam u 4D ukljuce snimanje, odnosno cetvrta dimenzija je vrijeme. 3D UZV je slika, bez pokreta.
Evo da se i ja javim na ovu temu. I mi smo u ponedjeljak bili na kombiniranom. Prvo smo radili UZV. Najprije smo gledali na 2D a onda nam je prebacio na 4D. Rastopila sam se. Mase rukicama. Vide se prstici. Zeludac. 4 srcane komore. Mahala nam je nasa maja sjatka bebica. Nakon toga ja u 7. nebu i zaboravila da trebam izvadit krv za biokemijski parametar i zaboravila trazit "ispricnicu" za posao. Uglavnom sve je ok. svako malo gledam slikice koje smo dobili i ne mogu prestat :heart:
I nas nalaz iz krvi je uredan. Za trisomiju 21 je 1/10000, a za trisomije 18 i 13 1/100000
Happy makar sam i osjecala da je sve ok