Ja bih, zapravo, reagirala na samu uplatnicu, ne znam, nekako mi se čini da moram opravdati uplaceni iznos jer moze biti i da sam pogrešno ukucala cifru ili nesto, a nisam nego je tako placeno s namjerom.
Printable View
gdje je taj link na uplatnicu koja je primjer popunjavanja po Skupštini?
Tu: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=17091 (otvoriš dokument pa na nekoj kasnijoj stranici je primjer skenirane uplatnice)
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=17091
stranica broj 14
pročitajte fantastičnu priču jedne mame koja nam je (anonimno doduše, ali hvala joj) poslala tekst na mail:
http://www.roda.hr/vijesti.php?ID=3133
sherajte je po svojim FB profilima, šaljite ako i gdje mislite da treba
:-D
Planiram uz internetsku potvrdu o uplaćenoj cijeni od 80 kn (nije nas bilo u jaslicama 7 i 8 mjesec), priložiti pisamce s ovako nekako napisanim tekstom..svaka sugestija je dobrodošla:
I iako mi je 80 kn zapravo mega smiješna cifra, i bez problema bi platila razumno više, držala se budem zakona i platila toliko.Quote:
Poštovani,
nastavno na nastalu situaciju, zbrku, oko plaćanja cijene vrtića u Gradu Zagrebu, navodim ovo pismo kao žalbu na uplatnicu poslanu iz GU za obrazovanje, kulturu i sport, Ilica 25, s rokom dospijeća 15.9.2011.
Prvo, iznos napisan na uplatnici ne odgovara cijeni vrtićke usluge koja je trenutno zakonski regulirana, potvrđena od strane Gradske skupštine Grada Zagreba (prilog 1. – (mislim priložiti tekst s linka) - http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=17091), kao i tri Ministarstva;
i drugo, iznos napisan kao "akontacija" potvrđuje sumnju u legalitet same uplatnice, ničime nije elaboriran, i ostaje nedorečeno, kolika je stvarna cijena, ako je ovo samo "akontacija".
Stoga će uplata za naše dijete biti ista kao i do sada, jer tako nalaže zakonski regulirana odluka, koju mi kao odgovorni roditelji poštujemo.
Lijepi pozdrav,
jel mi može netko korak po korak razjasniti što, kako i gdje da plaćam? također planiramo platiti po starom modelu
popratno pismo dragog nam gradonačelnika nismo dobili!
mislila sam copipejstati pismo sanike uz uplatu...
šta dakle:
1. uplatim npr. preko internet bankarstva
2. na adresu (KOJU??) pošaljem potvrdu uplatnice i pismo popratno (npr. od sanike)
i to je to??
a ako me zovu, govorim po uzoru na post sandee??
Planiram platiti vrtić prema skupštinskom modelu i pogledala sam scan uplatnice priložen na http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=17091. Da li se plaća po pozivu na broj iz ovog primjera: 7803-25683-15124710713 (tj. sve uplate idu na poziv na isti poziv na broj) ili na poziv na broj s uplatnice od Bandića?
Poziv na broj je ostao isti, ako ste novi vas poziv na broj je onaj s bandicevske uplatnice, ali sa skupstinskom cijenom
Baš ne kužim pa molim pojašnjenje: da li pišemo dakle poziv na broi s uplatnice koju smo dobili ili ovu koju je gore navedena na stranicama skupštine?
sa uplatnice koju si dobila
Ok, hvala, tako sam i napravila. Sutra plaćam jasličku cijenu 200 kn po odluci skupštine :-)
RavnateljIca u nasem vrticu kaze da nikakve zbrke nema, da je sve kristalno jasno oko cijene. Nije to rekla meni nego prenosim rijeci jedne mame koja se isla zaliti na pad standarda i enormno poskupljenje u isti cas.
mi smo platili po skupštinskoj odluci, ali ne mislim obrazlagati razlog prije nego me itko pozove na red, jer tada ispada da ipak tražim opravdanje za svoj postupak i indirektno opravdavam odluku grada i bandića
a ako me pozovu na red, skupljam sve informacije s ovog topica
takoe
odličan mi je tekst "one anonimne mame" - ODLIČAN!
nisam znala gdje da kometiram pa eto ovdje
hm, pa sad treba li popratno pismo ili ne?
postovi ovdje su me ponukali da ga priložim, sad kažete bolje ne...??
mislim, znam da smo svi sa istim upitnicima iznad glave...
Ja ću poslati prigovor. Ne s namjerom da se ja njima kao ispričavam što ću platiti po odluci skupštine, nego prigovor. Nešto tipa: suprotno odluci skupštine poslali ste mi akontacijsku uplatnicu na iznos .... Molim vas da mi u skladu s odlukom skupštine i ugovorom čl br__ ispostavite uplatnicu na iznos 400 kn.
Dogodilo mi se par puta da su mi za neke stvari došli veći iznosi od onih koji su trebali i svaki put sam uložila priogovor i platila po svom, čisto da ne ispadne da odobravam taj iznos.
Pozdrav!
Pratim vas već duže, al ne stižem pisati.
Ne odobravam dohodovni model, pri plaćanju ćemo postupiti prema uputama Skupštine (tj prema informacijama koje sam ovdje prikupila), papire smo predali iz straha (jer je dijete upisano tek ove godine u jaslice)
Nažalost, naivno smo predali i potvrdu od HZZO-a (ja sam bila na porodiljnom 2010) jer su nas to naknadno tražili, iako sam u razgovoru sa roditeljima saznala da dosta vrtića to nije tražilo, niti sam uspjela naći neki dokumet po kojem se to mora predati.
Također, jučer su nas tražili i novu potvrdu od porezne za supruga, jer su oni negdje vidjeli da nešto nije obračunato (jer da porezna u trenutku predavanja još nije bila obrađena).
Izgleda da smo upali u vrtić koji slijepo slijedi upute "socijalno osjetljivog" gradonačelnika :(
Eto još jedan primjer, kako je "u svakom vrtiću drugačije". I mi smo se ove godine upisali prvi put u jaslice, a papire nas nisu tražili ni pri upisu, ni danas danas (14.9.) nakon 2 tjedna pohađanja jaslica. A svako jutro pričam s tetama, i srećem tajnicu, onu drugu tetu koja je vodila inicijalni razgovor, svi mi lijepo Miškića poglade po glavi, a meni niko ništa za papire ne govori. Nije da se bunim zbog toga, ionako bi im išla objašnjavati da im ih neću donijeti :mrgreen:.
Nisam stigla prije napisati, ali stvarno je super tekst anonimne mame s portala. Došlo mi je da ga copy-paste-am i pišem mail opet svima, od grada do vlade... ali sam jednostavno preumorna od toga. Da razmišljam opet živčano o svemu i beskonačno mnogo puta klikćem "receive" u outlooku. A vjerujem da je već i došao do svih njih, i da sve to svi i znaju, samo eto... zaboravila sam reći "izborna je godina". ;)
da li nam se uskoro smjesi rebalans http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...juna-kuna.html
ja sam skroz luda od svega
jel netko plaćao netom?
i, ja još uvijek ne mogu pronaći taj primjer uplatnice po Skupštini
niti znam izlistati 14. stranicu
nisam jos platila, ali danas bi i mogla.
zaboravila pitati u vrtiću, jesu li stigle uplatnice za kolovoz?
kod nas nisu stigle. kad sam pitala kada će, rekli u mi "a ko to zna?" :ajme:
Ja sam placala preko neta, uzela sam predlozak od prosle godine (poziv na broj se nije mjenjao, mislim onaj stalni dio)
i samo sam uplatila skupstinski iznos. Nove uplatnice su gotovo iste (osim sto umjesto obracun pise akontacija i naravno meni je iznos
drugaciji)
7 je mjesec, 1 je godina, a 2 je onaj slucajni broj (nemrem se sjetiti kak se zove, dobije se kao razlika djeljenja ili tak nekak) koji se dobije u odnosu na model
u ovom slucaju 63
Ne kužim zasto ne ostavite sve isto, cijeli poziv na broj i samo uplatite po skupstinskom modelu?
Apri, ja sam stavila poziv na broj kao na prethodnoj uplatnici od lipnja i platila preko neta.