Sad se lovim za slamku... Implatacija se dogadja koji dan? lezim, mirujem, cuvam!! Mozda je ipak prerano za test?! Menstruacija bi " trebala" doci 23. I za nju je ovo prerano, ili?kada dodje upoce do menstruacje nakon postupka?!
Printable View
Sad se lovim za slamku... Implatacija se dogadja koji dan? lezim, mirujem, cuvam!! Mozda je ipak prerano za test?! Menstruacija bi " trebala" doci 23. I za nju je ovo prerano, ili?kada dodje upoce do menstruacje nakon postupka?!
Romi, većini ne dođe M pod utrićima, nego 3-5 dana nakon zadnjeg utrića, al kako kome...moguće da je rano za test, pričekaj pa ponovi preksutra.
Zvala sam hzzo. Trebam poslat popunjenu i potpisanu tiskanicu. Idem do doktora Baumana sutra,valjda ce potpisat. Budem probala pa ako prode ok. Nisam ni znala da se mjenja zakon,ne stignem nista od kad sam mama :)
Sretno marija s hzzo-om, nadam se da će proći...dosta su strogi inače što se tiče tih odobrenja, mislila sam da podmiruju transfer smrzlića ako se ima odobrenje za zahvat od početka, a ne naknadno...al evo treba probat, pa :-)
Rominka, drži se, nadam se da je samo bilo prerano za test, i da će sve ispast dobro :-) Držim fige za tvoje mrvice :-)
Bok cure,
Ni ja se nemam čime pohvaliti. Nisam radila test, ali ni ne moram. Osjećam se samo. Cure s negativnim betama znaju filing. U dvije biokemijske, znala sam da se nešto događa i događalo se ali ne dovoljno dobro. Sad čekam kraj tjedna da izvadim betu za Prag. Neću prije da je ne bi morala ponavljati. To mi se fakat ne da. Eto, svibanj je moj. Nisam u bedu.
Pitanje za curke koje su išle na FET u Prag. Što sve treba HZZO-u od papira za odobrenje FET-a? Koliko se čeka odobrenje?
Dr L. mi je rekla da možemo ponovo u svibnju.
Bubzi, kao prvo jako mi je žao čuti :-( Riječi su suvišne, osim da se držiš i da borba nije gotova...:love2: uz tebe smo!
Trebaš povijest bolesti, zahtjev i prijedlog za upučivanje na liječenje u inozemstvo (formular koji potpiše gin spec mpo), nalaz psihologa, spermiogram, a rješenje se čeka oko 2 mjeseca ak je sve ok i ako ne traže nadopunu dokumentacije (mi trebali)....
Javi mi se ako ikako još mogu pomoći!
da, potreban je i vjenčani list ili potvrda o izvanbračnoj zajednici.
Tupa bol u trbuhu, i osjećaj kao da curim već cijelo popodne, a ono sve skupa tri kapi blesave krvi.... I to ne na ulosku.... Ovo vise psihu muči nego ista drugo :/
Ja svoju prvu betu necu docekati.... Ovo mi je bila grozna noc... Tolike bolove jos nisam nikad osjetila, a krvi... Pa slabo je ima, ali je tu i svjeza je....:(
Hvala draga OKNP. Ti se vratila? Znači opet mi Bauman mora ispunjavati?
Rominka srećice što da ti kažem. I ja osjećam pritisak, menga bi htjela doći ali se bori s utrićima. 16 dan beta je stvarno dugo, pogotovo kad si nula bodova.
Bubzi oprosti, već imaš odobrenje, ja krivo shvatila i brzala :oops: :oops:
Curke, držite mi se :love2: uz vas smo :kiss:
Romi, moja preporuka je vađenje bete, jer nikad se ne zna...(bilo je i biokemijskih preko M)...jedino je pitanje kad, nadam se da još ne curiš:-(
Rominka i Bubzi :-(:-(
Imala sam puno vjere u vase postupke.
Sejla za svaki postupak preko HZZO drMPO treba nanovo ispunjavati zahtjev za lijecenje u inozemstvu i dati svoju preporuku,bilo da je to FET ili svjezi transfer.Bubzi jos nema odobrenje za FET pa ce od svog dr traziti novo ispunjavanje formulara.
OKNP dobrodosla u cekalice!!!
Svima :*
OKNP ti si naša nada i uzdanica! Pusa i puno dobrih vibri!
OKNP ti ces nam osvijetliti obraz i otvoriti novi val ;) bubzi nista jos nije gotovo! Dr. L mi je dodala vitamin c, strogo mirovanje i povecali smo dozu utrica te pomaknuli betu na petak. Taj njihov optimizam uz mm.... Cini mi se da je njima teze odustati i prihvatiti nego meni. Sada mi je lakse, nema boli, barem ne onako jake. :/
Romi, da nema onog minusa ja bi to proglasila T...uvijek cure pričaju da su simptomi PMS-a i T isti, držim fige i dalje, skupa s TM i dr L!
Pozdrav svim sadašnjim i budućim trudnicama.. :) Pošto me nije bilo skoro godinu dana jer sam zbog odbijaja HZZO i nekih gluposti odustala ići u Prag... prestala sam pratiti i forum i općenito događanja oko svega toga.. sada se ponovo namjeravam uhvatit u koštac sa svim tim pa kud puklo da puklo :) Pošto je eto prošlo dosta vremena već sam izvan svega pa ću morat sve nanovo proučiti.. vidim da treba sa zahtjevom predati i procjenu psihologa.. to je nešto novo ili?
p.s. Pozdrav OKNP
monja, pravno i psihološko savjetovanje je na snazi od 2009., sad bi se sa ovim izmjenama zakona trebalo ukinuti, al dok ne stupe izmjene na snagu trebaš i to priložiti za zahtjev hzzo-u.
Mare i ostale drage mi cure, hvala vam na svakoj rijeci <3 ucinit cu sve sto mi dr kaze, ali sam pocela zivkati vv da vidim kud dalje !! Necu odustati od svojih mrvica, od nasih mrvica!!
Ja sam prošle godine predala zahtjev pa me nitko to nije tražio, :?: radili su probleme oko nalaza... a gdje to mogu obaviti?
monja, pročitaj ovo http://forum.roda.hr/threads/70962-O...-stav-psiholog a i ovo http://forum.roda.hr/threads/71662-Z...etovanje/page2 ne znam zašto vas lani nisu tražili, al HR upućuje na liječenje u inozemstvo prema svojim važećima zakonima
ni ja nisam trebala psihološko savjetovanje,nitko me za to nije ni pitao
đurđa, daj im sad retrogradno pošalji:lol:, znam da su neke tražili...
e baš,sam poludila,ali znaš da su kod mene i druge stvari bile netražene!!!
Ni mene nisu trazili...pravnica si je u bradu promrmljala da mi koje smo bile po tadasnjem novom zakonu u postupcima,to sigurno imamo u maticnim MPo klinikama medju dokumentacijom.Ponekad me ta administracija znala i ugodno iznenadit ali to su rijetkosti.
Đurđa imas šecer najslađi u avataru!!Sad bi te pitala koja si kolica kupila,ali ne smijem.:mrgreen:
Meni doktor potpisao tiskanicu,sutra saljem dokumentaciju pa se nadam da ce bit ok kad je bio i prvi zahtjev
Bravo Marijakr!!Ocemo bracu ili seku?Drzim fige da HZZo nece pokvariti planove!
Sela, daj, fališ kad te nema, ostala samo ja ko dežurno odgovaralo, potjerat će me s foruma:-)
A nadam se da nece. Jos jedno bi,mozda budem vise spavala nego sad.
Hvala puno Sela, ma ja sam u brzini rekla što sve treba za odobrenje općenito jer sam krivo shvatila :oops: Evo, sad znam što treba za odobrenje idućih postupaka (iako se nadam da će mi trebati samo zbog još jedne bebice :heart: , a ne ponavljanja neuspješnog postupka).
Monja, u koju kliniku planirate? Super što ste odlučili pokušati, želim vam puno sreće!!!
Planiramo u PFC.. bar za sada, jer sam prošle godine bila s njima u kontaktu ali pošto se sve iskompliciralo to je propalo... ubiti ja sam odustala od tog naganjanja papira i dokazivanja da je to jedino rješenje..
Mozda sve ovo teze pada jer je prvi put, vjerojatno... A i mm ne odustaje dok ne izvadimo betu. A ja samo zelim oplakati, odtugovati i poceti planove za slijedeci postupak. Znam da sam sinoc izgubila jedan plod, sigurno.... Sad samo zelim ici naprijed, bez tepanja, bez bit ce u redu, bez velikih rijeci jer poznam sebe. Ja ne odustajem, ja guram naprijed!!
Romi tako treba, samo glavu gore i hrabro dalje.
Ja se jos uvijek nadam da se drugi dobro uhvatio (ako se dobro sjecam vratili su ti dva?)...
Je, draga, dva su vracena. Nekako uz bolove koji su me pratili od pon popodne i jucer te to kvauikrvarenje, kojeg danas nema,malo mi je tesko vjerovati...ima jedna stvar koja me muci. Zasto mi je donji dio trbuha, iznad pubicne kosti ( oprostite na opisima) postao tvrdji i kao da mogu napipati neku lopticu iznutra. Inace nemam takvih, hm, ne znam kako da to nazovem. Da li se to i vama kad dogodilo?