mi smo radili biopsiju testisa pre microtese,i imamo vrlo detaljan izvestaj......sta je raddjeno,posebno za jedan,posebno za drugi testis i detaljno sta je nadjeno i u jednom i u drugom,ja mislim da trebamo zvati kliniku i da trazimo izvestaj
Printable View
mi smo radili biopsiju testisa pre microtese,i imamo vrlo detaljan izvestaj......sta je raddjeno,posebno za jedan,posebno za drugi testis i detaljno sta je nadjeno i u jednom i u drugom,ja mislim da trebamo zvati kliniku i da trazimo izvestaj
Ja sam mislila kada odem da pitam sve dr. Envera da mi sve detanjno objasni, a pošto vi nećete ići, nazovite i tražite, ništa ne možete izgubiti...
pa nadam se da se slazete samnom,ono sto nam je Dr rekao usmeno bilo bi u redu da smo dobili napismeno....
uf.
sve sam pročitala unatrag. žao mi je za sve loše rezultate, držite se,cuvajte i ljubite jedni druge.
onima koji su uspjeli zelim svu srecu svijeta.
svaki put kad budemo isle gore bit ce i pozitivnih i negativnih rezultata. svaki put cemo za jedne plakat a za druge se smijat...to je naše kolo života.
Šta mislite da pošaljemo dr Emre mail da nam napiše konkretno nalaz? I ja bih voljela znati šta je tačno vidio u testisima mm. Ovako samo znam šta nije. Moram priznati da sam ja bila u takvom šoku dok je on pričao da se pola toga ne sjećam. Posebno što mu je prva rečenica bila: Aaa, this is hard day for me. Odmah sam znala na čemu smo i suze su krenule oboma, više ga nisam mogla pratiti, samo sam se molila da što prije odu da mogu zagrliti muža i isplakati se.
Sos ne vidim razloga zašto ne biste pitali...Ništa ne možete izgubiti...
Pozabaviću se s tim sutra, sad odo na spavanje.
trazi nalaz
i mi smo ga naknadno trazili u pragu pa smo dobili i slike.
zovemo sutra....
pozdrav drage moje... I nama je bilo cudno sto nismo dobili detaljan nalaz,ipak kod nas su nasli dva, al nazalost nisu prezivjeli al to u otpusnom pismu uopće ne piše ! Cure ajd javite sto ste rijesile pa da znamo i mi urigirati ! kao sto Sos veli ni mi nismo nista culi osim prve recenice koju je izgovorio....
Najbolje je napisati mail, ali svako od nas,pa kad vide više zahtjeva, veća vjerovatnoća da ćemo dobiti.
drage, kad smo mi otišli iz praga nakon tese nismo dobili ništa osim računa (naravno). kasnije sam poslala mail doktorici i zamolila je da nam napise detaljan nalaz zbog nekih daljnjih mogucih intervencija. napisao ga je embriolog ona ga je prevela,nije bas prerječit ali nalaz je nalaz i ubacila je slike tkiva u attachment (da me netko pita sto je to ne bi imala pojma).
samo vi pitajte na njima je da vam posalju.
Hey drage moje,stigli smo juce oko 5-pol 6,bili u klinici na previjanju,sestra Lejla previla ,kaze rana je suha bit ce to dobro.nisam stigla prije se javit jel sam imala malo gostiju koji su do 12h,ostali.Put je bio ok od Zenice do doma.,trebalo nam je 6h.do doma, ja sam vozila tak da je muz odmarao.
tanjice123,moj muz ima iste simptome kao tvoj bol u donjem djelu trbuha i kad hoda osjeti u testisima ,on stalno pije jos uvjek tablete za bolove,jel cim popusti boli,mada mislim da je to normalno tako kaze sestra.
cure i ja cu mailom trazit nalaz.
aboni76.,prvo sam rekla necu vise nikad doc u Sarajevo ,a onda sam promjenila misljenje i mislim opet jednom doc,jel sad nismo nista puno vidjeli,malo setali Bascarsijom sobzirom da smo tamo i bili i to je to,bilo je hladno pa nisam smjela da se muz prehladi bit dugo vani ,a poslje operacije pogotovo jedva je u auto usao.Sarajevo je ljepo,opusteno hotel u kojem smo bili je prekrasan ,osoblje izuzetno susretljivo,moram priznat da nismo jos imali ovakvu uslugu.
Uglavnom ako cemo dolaziti aboni76,definitivno vidimo se ali nadam se da ces tad vec imati bar 2-bebaca.(minimalno)draga hvala ti jos jednom na svemu,nikad to necu zaboravit
sos,anaitomi grlim vas drage moje
vidis ,tanjice,ja u vas slucaj vjerujem. ako je bilo svih faza nastanka(spermatogonije,spermatocite i spermatide) ,a samo nema spermija,onda mi je gotovo nevjerojatno da s enekom terpajom ne bi moglo "pogurati " da dodju do zavrsne faze?
kod nas je u jednom kanalicu bilo spermatogonija i spermatocita,nije bilo cak ni spermatida,a kod mm tkivo nije ocuvano,fibrozirano je i kanalici su propali. ajd ga vise znaj!
Cure, jeste li zvali Bahceci? Ja poslala mail,pa se nadam odgovoru.
sos, rasplakala si me, i svi skupa..tako jako se nadam da vas sve ceka bolja i ljepsa i sretnija slijedeca godina
Mare, i tebi ću napisati isto što i Mury, molim vas nemojte čitati ništa što vas može rastužiti, ne trebaju vam takve emocije sad, ne bi si oprostila da čujem da ste zbog mene naškodile svojim bebicama. Previše ste se napatile da dođete do tog blažeog stanja. Ja sam danas počela raditi i malo mi je lakše bilo jer sam bila zatrpana poslom, ali kad dođem kući, užas. Danas sam gledala šonude za Božić mm i opet se rasplakala. Da je sve bilo u redu tad bi vadila betu,
sos, necete me se rijesit:-), podrska moja je stalno tu!
Postoji nada hvala ti puno, veliki pozdrav tebi i tvom mužu :love2::-*:-*
Cure mm jako bole leđa i cijeli trbuh,kaže da ga tako nijenikad boljelo neka unutarnja bol.Tako je već 2 dana sutra ide doktoru.Pozz
Anaitomi, mm je tako boljelo prva dva dana, ali ni juče nije prošlo bez boli, ima li temperaturu? Odvedi ga doktoru nek ga pregleda i obavezno javi na kliniku, meni je dr Enver rekao da ga zovemo za šta god treba. Možda će imati neki savjet.
Kad se samo sjetim da su nam rekli kako je to skoro bezbolan proces i kako će nakon tri dana moći na posao, moj još jedva ustaje sa kreveta, o poslu nema pojma.
Anaitomi kako ti je muž, je li bio kod doktora?
Cure, meni sad poslali iz Bahceci nalaz micro tese. Malo je detaljniji od prethodnog, pa ću njega prevesti i poslati sa upitom za sperm hope.
Aboni muž je upravo otišao kod doktora tako da neznam što mu je rekla... Javim čim dođe kući
Tužna čekam da mi pošalju detaljan nalaz iz klinike pa ću ga prevesti i poslati tom dr da čujem što će reći jer kod nas je u pitanju i Klinefelterov sidrom pa nebi htjela opet mm mučiti a rezultata neće biti...
Upravo mi je stigao odgovor za sperm hope, kaže doktor na osnovu onog upitnika da nama sperm hope ne odgovara već da pitamo našeg doktora za nastavak hcg injekcija ili da nam propiše neke GnRH injekcije. Ne znam ni kane su to.
Više nam niko ne daje ni malo nade.
Anaitomi, je li došao muž kući?
Nije, al me zvao i reko da mi je doktorica rekla da mu je to mozda početak prehlade i neka manje diše na usta.... A šta ćeš takvi su nasi doktori Jučer navečer si je popio one tablete za bolove pa mu je danas ujutro bilo malo bolje. Sos ako su Vama rekli da nema potrebe za tim tabletama onda mislim da ni mi nećemo nista slati. Svaki slobodni trenutak provodim na kompu tražeći neko rješenje ali do sada još ništa..:-( dali ste vi nešto razgovarale sa muževima o svemu tome i sti i kako dalje ??????
Stigao nalaz al nigdje ne piše da su nešto pronašli kao što je dr rekao sad ti znaj što je istina
ne kuzim o tim tabletama :zbunj: pa kakav mora onda nalaz biti da bi nekom paru odgovarale?
Moja anaitomi to su ti naši doktori, uglavnom svi površni...Kako je on večeras, jel ga manje boli?
Cure kada će vaši muževi krenuti na posao? Moj mora sutra, malo me to brine, jer mu je takav posao da dosta stoji na nogama...
Kome ste slale mail kada ste tražili nalaze i šta ste napisali?
Aboni danas ga malo manje boli,bio je malo vani i hodao pa mu je možda i to pomoglo kad je sada 5 dana samo ležao . Mail sam sala na onaj od klinika i zamolila ih da trebamo nalaz zbog daljnjih postupaka i brzo su mi odgovorili.
Evo i mene, znate kako kažu da nesreća ne dolazi sama. E kod mene je baš tako. Danas mi je baka imala moždani udar i pala u komu. Doktori nam ne daju nadu.
Ja sam slala na mail klinike molbu i sljedeći dan su mi poslali nalaz. Za sperm hope sam popunila upitnik i napisala najnovije nalaze i za micro tese,ali je na osnovu nivoa fsh (1) i Lh zaključio da nam ne bi pomogle tablete, ali sad ću mu ponovo slati mail u kome ću napisati da je ranije fsh bio visok, pa ću vidjeti šta će napisati.
Sos draga žao mi je što ti se još i to sa bakom desilo :love2:...Ovaj život je jako okrutan, ne znam ni sama odakle nam snaga da sve preživimo šta nam donese...
Dobro je anaitomi da ga manje boli, možda je to i normalno, ipak nisu oni imali laganu operaciju...Nadam se da će biti ok...
Pošto se slale klinici mail, onda su ti svi nalazi vjerovatno kod njih, ne znam da li da im pišem ili da ih pitam kada budem išla :-/
Možeš i tražiti kad odeš ako ti nije hitno. Mm će pokušati u ponedjeljak na posao,ali sad kako izgleda, ne znam kako će ni tad.