Nema. Hormoni su hormoni, možeš ih vaditi gdje hočeš. Ja znam za jedan slučaj gdje je cura išla vadit AMH u Maribor.
Printable View
U Petrovoj malo rade pa malo duže ne rade amh. Uglavnom ga ne rade.
aha..tnx ženice puno ste mi pomogle.:love2:
A koliko se dugo čeka nalaz AMH u Vinogradskoj? Ja sam ga radila 9.10 i rekli su da će poslati na kućnu adresu ali još ništa.
I danas sam dobila nalaz progresterona i iznosi 31,6.Neznam da li je to uredu?
amy, progesteron je od 21. dana? imaš ref. vrijednosti na nalazu, nisu u svakom labu iste, AMH vjerojatno skupljaju, al nije se nikad čekalo tako dugo, nazovi ih i provjeri
Amh u Petrovoj ne vade samo ds se zna. Vinogradska oko 3 tjedna do oko mjesec dana ovisno koliko imaju uzoraka,jer je skupa pretraga. Ni rebro ne radi. VV ili vinogradska od bolnica.
Folikularna faza < 1.0
Luteinska faza 3.8 - 50.6
Postmenopauza <0,6
Da od 21.dc je
znaci da je bila ovulacija.
Curke za AMH su me iz Petrove uputili na VV. Naručuju za sljedeći tjedan i rade na uputnicu. Nalaze šalju poštom tako da stvarno nema potrebe da plaćate bilo gdje te pretrage
Ispricavam se sto si me krivo shatila, odnosno odresito.
To nije ono sto sam zeljela postici, vec samo sto jednostavnije pojasniti, zato sam tako pisala.
Svi mi zelimo nesto saznati, ali Snupi poistivjetiti se s nekim stvarno ti samo donosi stres i lose.
Netko ovdje nadje problem u necemu, odmah krene lavina cura, koje misle da ce to isto imati...
Sto se tice donacije jajnih stanica, ja cu svje donirati, neka nekome pomognu.
Znam da ne mozemo drugacije, ja sam radila isto i bila potpuno u krivu.Toliko sam si stresa i losih misli natovarila na ledja, da me je sada sram, a sve iz zelje da nesto saznam.ne samo s dijagnozom prije zaceca, pa radi spontanog, nego i sada kada sam zatrudnila, cim bi vidjela u necijem potpisu miss ab. 6,7,8,9tj, odmah sam isla citati da vidim zasto se on dogodio.
Onda sam jednostavno prestala citati.
Sve smo razlicite.Tvoju dijagnozu mora postaviti strucnjak, ako nisi zadovoljna prvim, onda drugi,treci..nebitno.
Ja sam svoje nasla kod cetvrtog.
Prvi koji me nije isprasio van, poslao me prvo raditi ovo sto si ti sada i bingo.
Za pocetak, cestitam imas odlican nalaz stitnjace, ja sam bila mjesecima na lijekovima da bi ga imala.
Hvala ti Melem nisam baš tako mislila ali ogorčena sam situacijom u našem zdravstvu, svi su nekako polovični. Promjenila sam 3 doktora- Strelac je 3 sreća i nadam se zadnja. nadam se da je sve dobro tempirao i dao mi dobru terapiju. Samo sam želim znati kako mogu ostati trudna a ne mogu zadržati trudnoču-ako se to medicinski može nači koji koji je razlog. Kad sam išla na laparo - 3 doktora su mi rekli da mi je zaštopan jajovod a dok je napravljena laparo na kraju nije bio. Od Mb sam odustala iwf su me pustili u postupak sa povišenim testosteronom, birala sama lijek i nisam bila ni na jednim konzultacijam prije. Želim znati zašto moj tu i tam neki hormon podivlja, kao sa prolaktin a godinama je bio super. Hvala sto si mi rekla za štitnjaču da je ok nalaz. Sorri ako si me krivo shvatila ali laganini pucam po šavovima zbog svega i ne želim se sa nikom svađati ili prepucavati. možda me i pere bromergon.
Znaci maternica ti je nazovimo to čista?meni su radili laparo radi 2mioma, na maternici i u stijenci.
Ocistili mi endometriozu, za koju nisam ni znala da je imam, ali nije bila presudna.
Imala sam vec zakazanu histeroskopiju, mislili se da mozda nesto u maternici smeta.
Koliko dugo zadrzis trudnocu?
Curke spremam se na aih u prirodnom ciklusu sljedeći tjedan. Svi se čudom čude kako to da idem i u startu mi ne daju nikakve šanse.
A ja idem jer čekam termin krajem 11.za ljekove pa da pokušamo ovako, mislim da ništa ne gubim.
Jel to stvarno toliko beznadno?
snupi, šta su ti dali da radiš od dodatnih pretraga? trombofiliju? kariogram?
Helena5 idemo zajedno u nove pobjede...hrabro dalje :)
kad sam bila na laparo , ondah je rađena i histero jer je postojala sumlja na septum na maternici : kariogrami su okej , ali nisam radila nista od imunoloskih pretraga. Najdulje mi je bilo 8 tj i onda sve jednostavno iscuri (tijelo se samo očisti)- nisam bila ni na jednoj kiretaži.Črkica želim ti da ti aih uspije iz prve.
Naravno da idemo!!:-D
snupi, trebali bi te poslati na pretrage da se vidi da li imaš trombofiliju
Naravno da idemo u 4mj,osim ako se u medjuvremenu ne zalomi :-P
[QUOTE=Helena5;2260847Naravno da idemo u 4mj,osim ako se u medjuvremenu ne zalomi :-P]
živjelo nam proljeće,nek bude plodno i rodno!:pivo:
a i s ovim zalomljivanjem se slažem..;-)
Kao sto je Mare41 rekla, ja bi na tvom mjestu odradila hematologa.kosta te malo truda i vremena, a mozda nadjes odgovore.
Ja sam imala spontani sa 6tj, isto sve otislo.
Otisla sam na Rebro hematologu i sada sam na heparinu od kada sam skuzila da sam trudna.
Nemam trombofiliju, ali mjere opreza.
Ugl. zoves Rebro i narucis se kod doktorice Silve Zupancic, uputnica tvog ginekologa( uputit ce te sestra Vesna) i sva dokumentacija.
Izvadit ce ti 8 epruveta krvi i malo ces cekati na nalaze.
Sto god nasli, nije nerjesivo.
Da,s tim se slazem meni su poslije drugog misseda napravili pretrage i nasli polimorfizam na 1 alelu. Sad su mi poslije transfera uveli clexan 0.4,ali nazalost nije doslo do implatacije.
Hvala curke , tražit ću uputnicu.Melem i Mary hvala na pomoći.Još ću od vas puno toga naućiti . Po vama onda da idem u postupak , počinjem sa pikanjem za tjedan dana.
Na to ti mora odgovoriti doktor.
U svakom slucaju napravi si te pretrage.
Spontano, nakon mpo.Imala sam ivf 5/6 mj.Sve super do otezanog transfera.Dobila M prije bete.
Taj ciklus od te do sl. M je trajao 42 dana O kasnila.
Ciklus iza toga zatrudnila prirodno.U pon mi je 16tj.
Koliko mpo ima svoje zasluge, ne mogu znati, ali mislim da ima.
A tko će ga znati.. Čestitam od srca. :-)
Melem, pa jel ovo prva objava? Čestitam!
(ipak mi se upalila lampica da je objava bila davno:-))
Da, davno,a kao jucer...
Eh, ja sam očito bila u nekom drugom filmu, ne vidjeh te još od 6. mj. Tko zachatava? Sad ćemo ga :oklagija: :-)
E pa Melem želim ti svako dobro i da još ovih xxx tjedna prođe kak spada.:klap:
Hvala,
Snupi znas sto ti zelim, za pocetak veliku betu nakon ovog postupka, a zatim mirnu i lijepu trudnocu.
Konfuzija, trombofiliju si otkrila prije ili poslije prvog ivf-a?
Snupi, kad ostanemo trudne, hoćemo na jednu kavu u kž? :)
naravno draga!
Sneki41, Kakvo je stanje kod vas? Ja sam danas imala neke 3-4 kapi nekog sivo smeđkastog iscjedka, a sutra mi je inače 28dc, tako da mislim da bi mogla men. doći:cry:
drage curke možda sam off topic, ali trebam vašu pomoć!
Na uzv prije 4 dana mi je dr ( moj lokalni ginić) vidio cistu žutog tijela veličine 15mm, ja bi trebala dobiti u ponedjeljak i krenuti s 2x menopura od 2-6 dc!
Jel imao tko iskustva s tom cistom? Jel smijem uopće s njom u posatupak? MOLIM VAS; BILO TKO!?! NEKAKAVA SAVJET I ISKUSTVO!
Mare85, nakon ovulacije kada folikul pukne, on oslobađa žuto tijelo. To ti je kao neki dokaz da je ovulacija bila. E, sada za tu cistu žuto tijela stvarno nisam čula i pošto pišeš da bi trebala dobiti u ponedjeljak ne znam da li je to to. Npr. meni nekoliko dana nakon inseminacije kada sam bila na uzv, dr. je rekao da vidi žuto tijelo i da to znači da sam ovulirala.