kako se ne bi sjećala! ajme tako mi je drago da je uspjelo:-D
čuvaj svoju curku:zaljubljen:
Printable View
crvenkapice uživaj!! baš predivan osjećaj migoljenje u stomaku,ali ima i neugodnih udaraca koji zabole ali nema veze :)
tlukaci5 kažu bademi da pomažu
Hej curke.Samo da se javim da u cetvrtak idem u Petrovu na uzv.Nadam se da ce biti sve ok.Nadam se da cu do onda nesto osjetiti,jer moja bebica je izgleda jako uspavana.Usal sam u 21tj
Lijepi pozdrav.
sta bi moglo ovo biti
vec uru vremena imam grceve u donjem dijelu trbuha u razmaku od 2-3min , ne kuzim , sta je to sad ???
Crvenkapice možda su kontrakcije...miruj i nemoj si masirati trbuh...imaš veeeeliku pusu od nas dvije :-)
poslije 2h grceva , ne toliko jakih , proslo kad sam popila mg sumeci , svasta....
bh kontrakcije sta nije rano meni za to ?
bila sam se prepala mislila sam otic na hitnu ako bi se nastavilo ali proslo je i bebica se javlja ....
Crvenkapice možda ti se maternica i ligamenti šire. Meni ti je to počelo otprilike u tvom stadiju trudnoće i eto javlja se svakih 2 tjedna ponovno. Ja još bh kontrakcije nisam imala ali ti grčevi mi znaju biti dosta nezgodni. Isto mi pomaže magnezij i normabel ako je baš jako, pa zato pretpostavljam da bi ti moglo biti to. S tim da meni to kada počne traje skoro cijeli dan ako ne i noć.
slažem se s tobom i ja sam isto u tom periodu imala grčeve,to je širenje maternice i dobro kažeš ne maziti bušu,nego mirovati malo na boku.
a moj bebač je tako aktivan,posteljica mi je otraga i osjećam ga svakodnevno od 17 tjedna,danas 24+2 već naveliko udaram i veselim mamu:)
kako sam citala ne odgovara BH kontrakcijama ,
onda je valjda to rastezanje ili sta vec
miga velis cijeli dan i noc , uh jel onda zoves dr. ili cekas da se smiri ?
jel vam isto bilo grc svakih 2-3min ?
Ma ne zovem doktora. Vidim da se ponavlja otprilike svaka dva do tri tjedna a dan dva nakon toga vidim povećanje buše a i sve je poslije toga u redu (mene ništa ne boli, beba šamara) pa sad već znam što je to. Čekam da prođe i to je to. Prvi puta sam se dobrano prepala jer nisam mogla ustati iz kreveta od bolova, a kako me baš ulovilo sa subote na nedjelju rekoh izdržat ću do ponedjeljka pa juriš u bolnicu ako ne prestane. No u ponedjeljak sam se probudila ko da ništa nije ni bilo. Malo sam prosurfala, ima dosta tekstova na tu temu što na hrvatskom što na engleskom. Probaj i ti, možda te koji tekst malo smiri. A ako ti se opet ponovi a želiš biti sigurna zovi svog doktora pa pitaj.
Hej cure! Evo da se i ja konačno javim. Nekako mi se sve činilo prerano prijavljivati, a kad ono već smo prošli pola trudnoće. Nekako je brzo prošlo. Cijelo vrijeme radim (bila sam samo 2 dana doma poslije punkcije)pa nisam niti stigla, a kako uskoro prestajem češće ću svratiti ovdje.
Moj malac je danas 24+2, već me nekoliko tjedana lupka (pogotovo za vrijeme ručka-to je na tatu:) i jedva čekam pregled sljedeći tjedan da ga malo škicnem na ultrazvuku.
Svim novim trudnicama želim što ugodniju trudnoću, a novim mamama da uživaju u svakome trenutku sa toliko čekanim čudom...
Curke idete li na trudnicke tecajeve?Da li se moze "prezivjeti" i bez njeg?
Ja sam bila na oba koje se nude u Rijeci i mogu reći da su mi bili korisni. Većinu sam toga već znala, ali lijepo je utvrdiiti gradivo i otkloniti sumnje ako ih imaš. S time da na tečaju u KBC Rijeka vode u razgled rađaonih bokseva, pokažu ti stolčić i kadu, vode te na odjel babinjača...Meni se to jako dopalo:-)
Može li se bez toga...naravno:-) I prije su se žene porađale bez ikakvih tečajeva:-) :-) :-)
Ja bih isla na onaj koji organiziraju Domovi zdravlja,pa se premisljam...ne znam koliko ce mi koristiti-ako se uci kako disati na porodu
(kao u americkim soap serijama) onda mi je odmah zlo...
Meni moje frendice kažu da im je tečaj bio dosta koristan. Ne znam sad baš dal te uče pravilnom disanju ali kažu da su tamo dobile neke korisne informacije za nakon poroda a i isto su ih vodili u razgledavanje porađaone, odjela babinjača itd, pa su bar znale di bu završile. Ja planiram sljedeći mjesec u Petrovu na tečaj (počinje 10.04.) jer tamo ću i roditi a mm ne može biti sa mnom na porodu ukoliko to ne zbavimo.
Hvala na misljenjima, cure.Sve u svemu,korisno je otici..
Naravno Sela da može,ali nitko ne može reći znam sve šta kažu na tečaju. Toliko sam se nagledala slika i filmova na videozidu porođaja da ti to umanji strah od poroda i boli. Toliko korisnih informacija od babica i patronažne da se kasnije ne pitaš šta je ovo,zašto je ovo. Upoznaju te gionekolozi sa lošim stvarima,šta bi sve moglo poći po zlu i koliko je to u biti strašno, a koliko ne.
A na vježbama disanja dobro je znati kako disati kada nesmiješ tiskat, da bebica ne dobije hematome na glavi a tebi dođe da tiskaš jer imaš trud,ali nisi otvorena...
Mi nismo išli na tečaj..nisam se stigla organizirati...a sto se tiče poroda i disanja to tak dođe samo od sebe..ne znam kako je bilo ostalim novopecenim majkama al mene je tako opalio neki adrenalin tako da se ja svog poroda sjećam u magli..taj osjećaj se ne može opisati riječima..dolazi ono stvorenje koje smo tako dugo čekali..neprocjenjivo!! Puse svima od nas dvije :-*
Drage cure,
Moja bolja polovica vas puno pozdravlja. Malo je u guzvi zadnjih mjesec dana:lol:Mala je ista kao u stomaku non stop aktivna.Spavanje je strana rijec za nju pogotovo danju.
Osim toga savjet je da se naspavate dok mozete.
Ona je bila na tecaju ali birala je na koja ce predavanja. Osim toga vjerujem da citate mali milijunn knjiga.
Uz sve to svako dijete je posebno. Obicno kazem da ce te sve nauciti u hodu. A sve sto ste citali i slusali hm nemogu reci da nema koristi ali...praksa je praksa.
ONA-majstor u nespavanju vec mjesec dana
Ja-pripravnik u nespavanju i crni pojas u nosenju bebaca:lol:
Hej,Prag puno pozdravi zenicu!Da, i ja rezoniram da s obz da imam krasne prijateljice koje su mi na usluzi sto se tice savjeta i poduke,s obz na sve knjige koje sam procitala,prelistala webove,youtube..da mi mozda tecaj ne treba jer imam problem sa organizacijom i mobilnoscu,a za stavke poput disanja tokom poroda i slicno mislim da cu u datom momentu biti u nekom "visem" stanju i sve zaboraviti tocno kako je napisano primjeniti.Ponekad jesam streber ali toliki nisam.
Ali opet mislim da cu otici na tecaj, najvjerovatnije bez muza jer covjek skrbi za zivot cijeli dan.
Nisam presamopouzdana,ali ne bojim se nicega.U zivotu sam jednom drzala bebu u ruci,ali naucit cu.
Imam snaznu volju i energiju spremnu za svoje dijete.
Jos sam par tjedana kod kuce i onda odlazim u bolnicu.
Inace,zaboravila sam prenijeti pozdrave svima od Simicv koja je dobro i cuva svoju trudnocu i bebice.
miga24...inbox ti je krcat!;)pusa
a pro po kontrakcija i grčava..moram samo reći da kad pretjeram sa naporom ili nekim drugim stresom...Bh kontrakcije mi znaju biti a ma baš svakih 15tak minuta....njih do 40 na dan..to je jako rijetko ali zna se desit i budu dosadne za poludit..najviše mi se pojačavaju baš dok ležim na lijevom boku...hm..interesantno...ne pojačavaju se, ne bole iz leđa kao pravi trudovi i prestanu nakon svega 5 sekundi i kada se pomaknem u neki drugi položaj ili ustanem...nisu baš ugodne..ne bole ali mi stane dah....inače kada se ne pretjeram sa aktivnostima i stresom,imam ih do 10 na dan.
ligamenti me bole maltene svaki treći dan i to pogotovo kad sijedam u auto...zaboga kako to boli i to dole nisko sa svake strane maternice ili samo sa jedne strane maternice...kao da ih netko razvlači kao pračku...booooli...ali stisnem zube ispravim se i prođe za nekih 5-10 minuta..onako oštra bol rastezanja...
sve u svemu nakon pregleda je uvijek sve u redu...cervix uredan..uredna dužina bez otvaranja...
nadam se da sam pomogla...
pusice od nas dvoje!!;)inače mi smo jako dobro i mali smo debeli:)
mirna, ti još sitno brojiš! Pusa bebaču.
Ma ja trenutno i nemam bas neke kontrakcije jedino te bolne ligamente(pogotovo sa desne strane gdje beba lupka rukicom).Inace sve ok,nisam natekla ni nista(a sada cu se ureknut i sutra ce me sve napasti:mrgreen:).
Sela ma i ja se osjecam samouvjereno kao i ti-sve hocu a i sve cu moci (ionako osim mm nemam bas nekoga za pomoc). Sve moje frendice su to prozivljavale kao traumu:|.
Nego zasto ides u bolnicu??
malo off-tecaj za trudnice u OB Pula katastrofa,sramota-i na kraju se svelo na reklamiranje djecije kozmetike.
Brojim 46 dana do termina.....kako je proslo.....
lasta starija prvorotka sam pa je procedura takva da cu porod cekati u bolnici.Ni ja nisam otecena,bh nemam ili ne osjecam,puna sam energije,grceva u nogama nemam,otkako mi se maternica podigla debelo iznad pupka,zeludac si je nasao odlicnu poziciju pa nemam ni zgaravicu vise ni napuhavanje..puuuj puujjj da ne ureknem,neeeneee.
Lijepo je čitati trudnice, pa evo da vas samo brzinski pozdravim i napišem ironiju koja mi se upravo događa: na pregledu kod giničke mj i pol nakon poroda, rekla je da vidi jako zadebljan endić i da je moguće da je to stanje pred mengu ili pak ostatak posteljice, ako je ovo drugo trebat ću na kiretažu najvjerojatnije. Znat ću za par dana. Koliko sam samo puta u postupcima svako malo pogledavala da vidim da menga ne dođe, sad je situacija obrnuta- ovaj put čekam je ko' ozebli sunce...
Evo mi smo naručeni na pregled u subotu...tada ćemo biti točno 40+0...osim ako ne odlučimo doći mrvicu ranije:-)
Darkica:klap:
andream, polako draga, vjerujem da će sve biti u redu.
darkica :-), naspavaj se, odmori, lijepo najedi i odi u laganu dugu šetnju, možda krene... meni upalio taj recept.
Hey curke.Samo da vam javim moje stanje.Danas sam bila na pregledu u petrovoj.21tj+3 i dok sam bila u cekaoni,imala sam izgleda velika ocekivanja misleci kako cu puno toga saznati il barem vise nego prosli tjedan.Kad sam dosla na pregled doktor mi ni8je nista rekao niti pokazao monitor niti mi dao slikicu.Da ga nisam pitalja 2pitanja nebi ni to znala:-x.Mislim najvaznije je da je sve u redu al voljela bi da bi je bolje obajsnio.Imam napisani nekakvi nalaz al ja ne kuzim njihov rukopis.I jos neznam citati vrijednosti koje pisu.Pa molim savjet.
Hvala unaprijed.
Darkica, jel to idete na pregled u rodilište? U svakom slučaju, sretno! :)
Još ne...u rodilište ako probijemo termin:-P a nama se, izgleda, baš i ne žuri:-)
A, tako. Kad sam ja išla bilo je kao pravilo da se na dan termina ide u rodilište na pregled i prvu amnioskopiju. I nakon toga svaki drugi dan. Ja nisam dočekala taj drugi put. :)
Meni je termin 2.4., pa ako subotu dočekamo 2u1, vidjet ću što će mi reći ginekologinja....
Darkice sretno.
Tigrice neki su doktrori jednostavno takvi. Moraš ih sve pitati. Drugi put traži neka ti okrene ekran da vidiš bebu. Ja svaki put dobijem sličicu. Traži, vjerujem da će ti dati.
jojjj kako mene ljute ovakve stvari...ali stvarno ljute! imam očito neopisivu sreću sa svojim socijalnim ginom i onim kojega sam odabrala za velike preglede privatnika. dobijem toliko detaljne informacije i toliko me paze da se stvarno osjećam jako sigurno i dobro u njihovim rukama.
ne znam odakle si, ali eto ja redovno potegnem Opatija-Zagreb samo radi dr Kosa u poliklinici Ginekos. sad mi je radio veliki anomaly scan sa 19+2...toliko detalja, mjerenje svih organa, objašnjenje svakog pokreta i svakog trenutka. baš nemam riječi.
bebo je spavao kada smo došli na pregled, pa mu je uspio samo doljnji dio tijela precizno izmjeriti...kako mališa nije htio maknuti ruke sa lica /a dr me bez toga nije htio pustiti doma/...morali smo u šetnju, na kavu, na kroasan...i onda se mališa probudio da mu vidimo lijepo lice /usnice, nosić, oči/...
dobili smo dvd i cd za uživnje doma i sve to za malo kuna po mojoj slobodnoj procjeni.... ovo mi se čini neprocjenjivo iskustvo.