mima32 i ljubilice,super, sad uzivajte i ljubite slicice :zaljubljen:
Printable View
mima32 i ljubilice,super, sad uzivajte i ljubite slicice :zaljubljen:
:-D
Ja sam u Harni imala najbolje iskustvo s dr.Dedeic, koja je ujedno i kvalificirana za mjerenje nuhalnog...nazalost vidjela sam na svoje oci, sve ono sto je ona vidjela na uzv,tako da njoj vjerujem do neba, cak mi je preko maila dala konzultacije za hormone i terapiju stitnjace,i sve je u konacnici i dovelo do trudnoce.Konzultacije se naplacuju inace.I da, bila je neizmjerno puna podrske i dok smo prolazili kroz sve to a i u bodrenju za novu trudnocu.
Triple nije pozdaniji od kombiniranog. Pisala sam već - frendici je prošle godine triple pokazao da beba ima DS. Izgubila živaca i suza, išla na amnio i stigao nalaz da je beba zdrava. Zato ja nisam išla na triple, niti kombinirani.
Danas u 11 imam UZV (trebala sam sutra, ali gin ide na neki seminar). Držite mi fige!
TinaB sretno i bez brige
TinaB sretno :-)
Ja nikako da se odlučim dal da idem na kombinirani ili ne. Moj ginekolog tvrdi da ako NN bude ok nema potrebe,a MPO dr. mi napisao na povijest bolesti da u 12tt napravim kombinirani,međutim on mi više ne vodi trudnoću jer je predaleko. U srijedu idem u polikliniku Sunce na mjerenje NN i sva ostala mjerenja i onda bi se trebala odlučiti dal vaditi krv za kombinirani ili ne...ni sama ne znam...sestra mi je imala jako loš nalaz i iznervirala se i plakala cijelu trudnoću i na kraju sve super...
Evo da se javim - čekamo curku!! :-D:heart::heart: Stiže nam Neva.
S njom je sve ok, ali ja sam se otvorila za vrh prsta. Moram mirovati i dao mi je magnezij. Za sada toliko.
Znaci curka???? :zaljubljen: predivno
Cuvaj se!!!!! Jel mirovanje znaci strogo lezanje?? Ti si 16tt?
Tina,čestitke na curki,lijepo ime!
TinaB bravo za curicu! :) Cuvaj se!
Pitanje za iskusne trudnice :) Kako cu prepoznati da se radi o BH kontrakcijama? Jel se osjeca bol ikakva ili? Mozda mi se dogadjaju, a da ne znam da je to to! :)
Lijepo TinaB, super ti je imati dvije curke, samo da znaš!! :heart: Ja ću, nadam se, u utorak saznati imam li još jednu curku ili dečka. Cure navijaju za bracu heheh
Tina,čestitam na curki !
Čestitke na curki :-)
Ja sam prehlađena, baš gadno. Tako da sad i kad se namjestim za spavanje, ne mogu spavati jer me boli grlo i ne mogu disati.
Hvala cure!! Pričam jučer MM kak su svi oduševljeni kaj nosim curku, a javi se Ena: Ja nisam! :-P Htjela je braceka.
Nije mi nitko odgovorio sto je s tim bh kontrakcijama? Kako izgledaju i kako da ih prepoznam?
Nepravilne su, u vecini slucajeva i bezbolne iako ja kada sam ih imala u kasnoj T osjetila bih bol u misicima vagine, sa strane.Osjetis kako ti se trbuh stvrde i opusti, ponekad moze zaboljeti kao menstrualni grcevi, dok nema pravilnog razmaka i ne pojacava se intenzitet, nemas brige
kod bh se trbuh stvrdne, stegne pa popusti. često se napravi kao lopta na jednoj strani pa trudnice misle da je to beba. trebale bi biti bezbolne, ali znaju biti neugodne. ako su bolne, pravac dr-u jer mogu biti trudovi.
Dakle to što ja mislim da mi je bebica su BH kontrakcije.
Zapravo to sam primijetila i čudno mi da bi išta bebino bilo tako veliko i toliko tvrdo, a nepomično.
Sinoć mi je baš često bilo, al nije bolno samo osjetim da se dogodilo.
A nebi baš potrajalo kratko, zadrži se neko vrijeme i onda popusti.
TinaB čestitam na drugoj curki!!! :-D
Evo i mene sa svojim brigama i strahovima. Nakon što sam cijelu trudnoću prošla bezbrižno i opušteno, zadnjih par dana pred porod opsjedaju me svakakve misli. U kratko vrijeme izgubila sam dvije poznanice iza kojih su ostale male bebe, i počela me hvatati panika što ako umrem na porodu, kako će moja djeca odrastati bez majčinske topline i ljubavi... Sinoć slučajno naletim na tv-u na prizor tek rođene bebe koja nije odmah zaplakala (reality show, porod je bio težak, scene su prave), i kad sam je vidjela kako leži kao mrtva na onom stolu.... Užas. Ipak, više od gubitka bebe plaši me opcija moje smrti. Ne radi neke sebičnosti, da nemam djecu bilo bi mi sasvim svejedno. Užasava me pomisao da bi moja djeca mogla ostati otrgnuta od majke, tako mala... Ajme pišem kao da sam skrenula, ali nadam se da ćete me shvatiti. Najradije bih otišla liječniku, platila da mi napravi CR (i to pod spinalnom anestezijom, ne općom, da se ne bi desilo da se ne probudim :D ) i otišla roditi s mirom.
Rehab nisi skrenula, nazalost to o cemu pises se dogadja... Bojim se i napisati. prica mi prijateljica koja radi u bolnici da im iza poroda dodju cure "pune ko sipak" karcinoma. Prijateljeva sestra je jedan od slucajeva. Muci se vec 3 godine sa kemoterapijama i jako je slaba. I curica joj ima toliko godina.
I ja stalno o tome razmisljam i nije mi bas ugodno samoj sa sobom. ALI MORAMO UZIVATI, BITI POZITIVNE I HRABRE. Sve smo to zasluzile da uzivamo u trudnoci i porodu a kasnije i sa svojom djecicom :love2:
Šanse da žena umre na prirodnom porodu su toliko male prema svim ostalim mogućnostima smrti, da su posve zanemarive. Sada je to mogućnost od 7 žena na 100.000 poroda. 2012. su 3 žene umrle na porodu u Hrvatskoj. jedna od HELLPa, a dvije zbog predhodnih srčanih bolesti.
Carski rez nosi više rizika od vaginalnog poroda. Tako da, rehab, bez brige :heart:
rehab, kuzim te
i mene su proganjali isti strahovi, a nisam se usudila nikome reci pa cak ni tu na forumu
moj prvi porod je bio CR i imala sam uzasnu fobiju od rupture maternice :unsure:
isto sam razmisljala platiti carski (a s obzirom na traumatican prvi vbac muz me cak i pitao zelim li), al toga me bilo jos vise strah
u nekoliko navrata su mi te crne misli proletile glavom i za vrijeme poroda (vezano i uz mene i uz bebeu), al srecom, brzo sam ih potjerala
porod je na kraju bio predivan, skoro skroz prirodan, malena je imala pupcanu dva puta oko vrata, al primalja je to rijesila u sekudni i sve je bilo super
Upadam kao padobranac... Jel se javila crvenkapica, kako je?!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Rehab, potpuno te razumijem.
Ja sam s malom imala neko krvarenje obilno, nikada nisam saznala uzrok jer smo otpustene na zahtjev a moje otpusno nije bilo gotovo, kasnije proslo vrijeme, prepala se posteno...na zadnjem porodu imala sam ogroman izljev krvi, gubitak od 2,5L u zivotu nisam toliko krvi vidjela, mislila sam da cu iskrvariti tamo na krevetu...svasta mi proslo kroz glavu i svasta mi prolazi kada gledam iste ovakve serije koje si i ti gledala...samo kada sam ja vidla bebu onako kako lezi, samo sam govorila, ajde micek prodisi:lol:
Nakon 3h sam bila na nogama a sto se strahova tice, bojim se i danas da mi djeca ne ostanu bez majke pa i buduceg poroda.
Samo hrabro naprijed!
Hvala vam na podršci :heart:
Mene muči upravo ožiljak od CR (prvi porod). Nakon toga, imala sam prirodan porod koji je zbog veličine bebe i dugotrajnosti trebao opet završiti sekcijom, ali imala sam divnog liječnika koji je imao hrabrosti i iskustva i sve je prošlo predivno. Zapravo, meni je bilo predivno i skoro bezbolno, ali tijelo je očito upamtilo. Na početku ove trudnoće na uzv se jasno vidio razvučen ožiljak. Kasnije se više ništa nije vidjelo, liječnica koja je pratila trudnoću kaže da se ispunio krvnim žilicama i tkivom i da nema nikakvog razloga za brigu, ali ja brinem. Bojim se rupture maternice, bojim se da će sve završiti kobno za mene i bebu...
Ali tehnicki nemas razloga za brigu, jel tako?Prihvati da su to strahovi koji se javljaju radi proslog iskustva i trenutacno nisu realni razlozi za brigu, razmisli logicno o tome :)
Ja se eto dva dana izludujem jer nakon sto sam osjetila da me lupka, vise ga ne mogu osjetiti u budnom stanju, koliko god da se trudila, kroz san mi se cini da osjetim ali kada se probudim ne znam jel sam sanjala ili ne, mozak mi divlja naprosto od brige ali sam svjesna da nemam objektivan razlog za strah pa se na momente primirim :lol:
Da se javim
Svasta nam se izdigadjalo zadnjih dana
Sad smo dobro i evo nas ušli u 24tj
Bravo crvenkapice! Javljaj nam se :-)
Jako mi je drago čuti da ste dobro.
Ja sam jos uvijek na + 2kg
Bila sam smrsala pa opet ih vratila
Da 24tj i + 2kg
A beba lijepo napreduje 520 gr
Bravo Crvenkapice !
ja imam sutra pregled,jedva čekam :zaljubljen:
Crvenkapice bravo, nadamo se da ste stvarno sada dobro. Javljaj se!
U nas je sve po starom. :) Čekamo ponovni pregled, sad su nam svaki tjedan.
Bris na streptokok je bio uredan i dalje sam otvorena za prst do ovoja, a cerviks je očuvan.
Sad ćemo vidjeti što će biti na sljedećem.
Znate li za ikakve pogodnosti za trudnice po ovim našim velikim trgovinama i centrima?
Do sada sam našla u Muller-a, DM-a i Baby Centru. Ima svega u tim bonovima, a danas ću dio iskoristiti za dječju hranu i poslati za pomoć u Slavoniju.
Znate li za još neke pogodnosti?
mozda konzum? Kozmo? Bipa? Interspar? Zvoni mi da nesto od toga isto ima neke pogodnosti
Konzum ti još ima, za ostalo stvarno neznam
Cure help! Evo prvi problem. Bila ženica na urinokulturi i pojavila se beštija. Escherichia coli!!
Jel to može biti opasno sada? Što se tiče antibiotika oni se smiju piti u trudnoći ili kako ide s tim? Možda najbolje neki prirodni lijek?
unaprijed zahvaljujem
E. Coli moze biti opasna ako se ne liječi , na nalazu vjerojatno pise na koje je antbt osjetljiva i Dr te propise , ,, antibiotik se mora piti i ponoviti Uk nakon
+ caj od brusnice
Postoje antibiotici koji se u trudnoci smiju uzimati , ne brinite se,,,, ja sam do sada uzimala eritromicin i klavocin i sumamed
Bolje i antbt nego da nedaj Boze bakterija napravi neko zlo