Nisam citala, no zvuci dobro za ljubitelje kratkih prica :)
http://www.fraktura.hr/knjige/product.aspx?p=1843
Printable View
Nisam citala, no zvuci dobro za ljubitelje kratkih prica :)
http://www.fraktura.hr/knjige/product.aspx?p=1843
Anci, i to sam već neki dan stavila na popis, nahvalila ih je i Jagna Pogačnik u JL.
Moj popis samo raste... Bit će to jedan kvalitetan godišnji 8-)
Pročitala sam Brdo.
Divota od knjige!
U njoj Prtenjača kroz priču o tovaru i čoviku donosi preciznu mjeru Izgubljenih - ljudi bez identiteta i Puta.
mrzim svoju tvrdoglavost (ne znam kome što dokazujem) da moram pročitati knjigu koju započnem
kći moje najbolje prijateljice
patnja od patetike
ne mogu zguglati da je netko komentirao knjige karin slaughter
mogu li početi čitati postanak, treću knjigu iz serijala o detektivu trentu, ili moram početi s triptihom?
jesu li radnje povezane?
Meni je prva granica bila 100 stranica, pa 50 stranica, a sad imam potpuno povjerenje u sebe i odustajem kad mi god padne na pamet.
Kad sam pisala pregled prošle godine u čitanju, palo mi na pamet da napišem i sve knjige koje nisam dovršila, ali to mi se onda učinilo nekako nepotrebno negativno pa sam odustala.
Bravo, Jurana, bas si kul :D
Ja sam se prije bedirala ako odustanem. Sad vise ne.
Citam Eugenidesa. Dobar je, no na dijelovima je onak malo pretenciozno pisano sto mi malko smeta. No oprostit cu mu ako se radnja bude dobro razvijala i bude lijepo razvio likove.
Joanna Trollope, Brother & Sister Pocinje vrlo lijepo i zanimljivo.... no kraj mi je nakako zafrknut, nelogican. :/
Sad citam putopis G. Nosenghi, 101 stvar koje trebate uciniti u Veneciji barem jednom u zivotu (101 cose da fare a Venecija almeno una volta nella vita) - vrlo zanimljivo napisan putopis u obliku kratkih prica o manje poznatim zanimljivostima u Veneciji.
Veneciju inace odlicno poznajemo, no nasla sam ipak neke stvari za koje nisam znala... pa cemo i njih obici. :)
ja i dalje nisam kul :kbell:
nego Jurana, našla sam Igru obrtanja :) ide odmah nakon što završin s Llosom.
San jednog Kelta mi je za sada izvrstan, jedino što bode baš u moju bolnu temu, slično kao i Atlas oblaka, a to je zvjerstvo koje se budi u ljudima zbog njihove pohlepe. Nekako sam sve manje optimistična u pogledu opstanka ljudi na Zemlji... I to me totalno frustrira. Dopustili smo da novac vlada svijetom, ne vidim više da se to može ikada obrnuti, jer su siromašni sve slabiji, a bogati sve moćniji...
[QUOTE=Angie75;2769009]ja i dalje nisam kul :kbell:
hahaha, ni ja :mrgreen:
ne odustajem.
nada umire posljednja 8-)
Na 65. stranici sam prijavila da sam počela, a sad da prijavim i da sam završila Skroviti vrt. Ta-da!
Već sam rekla da nije do knjige, nego do mene, pospana sam i jako sam je sporo čitala, a nije ni nezahtjevno štivo.
Sviđa mi se ljubav s kojom je Paljetak pristupio slikanju lika Cvijete (volim kad pisci vole svoje likove) i sviđa mi se dočaravanje atmosfere renesansnog Dubrovnika, kojeg inače obožavam. Vrlo je uvjerljivo osmišljeno, većinu vremena sam zaboravljala da ne čitam stvarni dnevnik Cvijete Zuzorić.
Čitanje mi je otežavalo filozofsko promišljanje kojeg je mnogo i koje je važnije od pripovijedanja događaja. Ne ide uvijek glatko, nego sam morala zastajati da promislim o pročitanim rečenicama.
I tak, neka našeg Paljetka i naše Cvijete!
U početku sam, iskreno, mislila da se radi o pretencioznom djelu sa čestim referencama na razne romane, književnike itd...
No, ipak je to Eugenides i ne odustaje se lako! Sva sreća.
Ukratko, dajem mu čistu peticu!
Ovo je roman o ljubavi, nesavršenim ljudima, o neostvarenim romansama, propuštenim prilikama, o žrtvama.
I iznad svega, izvrsno napisan!
Neke sam citate prepisivala, na jednom odlomku, tako savršeno napisanom, skoro zaplakala.
Eugenides, ajde, čekam sljedeći! :)
I ja ga čitam, Srednj spol
ne mogu se odlijepiti a nemam previse mira ni mogućnosti da zalegnem s knjigom
što čitaš Anci?
Joj nisam napisala naziv romana :lool:
Bracni zaplet.
Drugacije je od Srednjeg spola. Odmah sam si rekla da necu usporedjivati jer me Srednji spol odusevio.
No na dijelovima mi je Bracni zaplet i drazi :heart:
Tako je sve nesavrseno, likovi puni mana :heart: , odnosi komplicirani. Bas za mene :mrgreen:
Sad zarko zelim doci do ove zbirke prica!
http://www.theguardian.com/books/200...-short-stories
Zove se My mistress's sparrow is dead. Radi se o zbirci ljubavnih prica razlicitih autora, gugl kaze od Cehova do Munro.
Bas bih to procitala.
U zaru sam jucer isla kupiti je na bookdepositary, ali srusila se stranica kod checkouta! :D
ja sam se uhvatila krimića
karin slaughter: "triptih"
meni se sviđa
bolje mi je od nesba
S obzirom da smo mnogi na kratkim pričama da najavim - uskoro počinje Festival kratke priče u Zagrebu, Rijeci, Samoboru i Velikoj Gorici. Tema je Amerika. http://www.vecernji.hr/knjige/festiv...tivala-1005328
Dijete 44, je li netko spominjao?
Od samog početka šokantno i beskrajno tužno, ali odlično napisano ...
Zapisala sam si :)
Upravo sam (spijunurajuci prvo anamar :D) dovrsila roman Devet crnogorskog autora Andreja Nikolaidisa.
Kopiram s drugog mjesta kratki osvrt da ne tipkam ponovno preko mobitela :mrgreen:
Ovo je odlican roman, centralna radnja je krimi prica s elementima misticnog.
No mene najvise fasciniraju likovi i autorova promisljanja o vremenu u kojem zivimo, politici :), "covjeku"...
Bas sam maloprije rekla, zao mi je da si neke recenice nisam prepisala :)
Čitam Juraninu preporuku - Antonio Tabucchi, Igra obrtanja
krasne priče, igra zbilje i iluzije, dobro me Jurana pogodila :)
Za sve zainteresirane, u tijeku je Zagreb book festival u Muzeju za umjetnost i obrt.
Ima raznih događanja, gostovanja, i dječjih programa, i dosta knjiga na popustu, raznih izdavača (Fraktura, Ljevak, Oceanmore, Znanje, itd.).
S obzirom da se Interliber iz godine u godinu sve više srozava u ponudi i kvaliteti, ovakva događanja su i više nego dobro došla :-)
Anamar, morat ces mi ih reci!
Ja imam zabiljezen jedan, sjetila sam se. Parafrazirat cu...
...nakon svakog susreta ne razmislja sto je jos mogao reci nego sto ne reci :mrgreen:
To moram zapamtiti :)
godine mi, kažem, danas padaju kao posječena stabla. i zalud glas koji viče čuvaj!: one uvijek padaju na mene. padaju i boli. moguće da je to: koliko nam je rana nanijelo, najbolji način za mjerenje vremena.
- i -
novac je vulgaran u svojoj pojavnosti na ovom svijetu, kad ga ima odmah se ukaže vičući: tu sam, vidi me kako sam gizdav! njegova odsutnost gotovo jednako zvoni kao prisutnost.
Odlicno :)
Odlican je :)
Prepisala sam ja nesto i od Eugenidesa. Nije nesto dubokoumno, vise onako mene dirne.
A na jednoj stranici sam se rasplakala, tako je dobro napisana, toliko osjetis emocije, nevjerojatan je.
Skočila sam sad nakratko vidjeti što prodaju na Zagreb book festivalu, i našla one naše Karte za izgubljene ljubavnike za samo 29 kn! odmah kupila, bit će za rođendane ove godine.
I naletila na romančić A. Tabucchija "Indijski nokturno" za samo 20 kn, i to sam kupila. Kad ga već trenutačno obrađujem, da ne ostanem samo na pripovjetkama :)
E super, i njega sam čitala pa me baš zanima kako ćemo ih prokomentirati kad završiš.
Ja sam razvila teoriju o piscima pripovijedaka, ali neću se još izletiti :mrgreen:
Ajde, jurana, gukni!
Mani Gotovac: Fališ mi, genijalna ! Snažna, iskrena, ostavlja "grop u grlu " ali i osmjeh na licu. Oduševljena sam !
Inače ne volim čitati pripovijetke (o tome zašto ne, mogla bih također napisati esejčić :mrgreen:) i čitam ih ako se zeznem pa posudim knjigu pripovijedaka misleći da posuđujem roman, a onda nemam šta drugo čitati pa sam prisiljena ili ako nekog pisca toliko hvale da sam previše znatiželjna da to propustim.
Takva dva pisca su Flannery O'Connor i Antonio Tabuchi. I stvarno, to su odlične pripovijetke i s njima mi se nije dešavalo ono zbog čega inače ne čitam priče.
Ali, kad sam nakon toga uzela čitati njihove romane - to su bila razočaranja!
Roman O'Connorice nisam ni dovršila, a Tabucchijev sam pročitala, ali mi nije bilo jasno kako je pisac onako genijalnih priča napisao tako tanak roman.
I tako sam došla do teorije da talentirani pisci pripovjedaka ne mogu napisati dobar roman.
Moram provjeriti još s Barnesom - dosad sam samo čitala njegove izvrsne priče, a roman nisam.
Je li Monroeica napisala koji roman?
Ako nije, možda i ona sluti isto što i ja? :mrgreen:
Uzmi odmah njegov "Osjećaj kraja". Mislim da će ti pobiti teoriju :mrgreen:
meni je ostalo svega par stranica Tabucchijevog romana, ali da pravo kažem, nekako mi je to fakat pretanko za roman, meni je to isto više nekakva pripovjetka :-/
iako, nije nezanimljiva. malo me podsjeća na "Ulicu mračnih dućana" ovogodišnjeg nobelovca (koja me isto na kraju nije očarala, ono, nije me bila u stanju držati u punoj koncentraciji, a kamoli nekakvoj napetosti).
Munro je napisala jedan roman.
Osjećaj kraja mi je u planu. Mislim da ću ga potražiti na engleskom jer mi je divan naslov na engleskom: The Sense of an Ending.
Pročitala sam Polovnjaka Dalibora Cvitana. Knjiga je iz 1984., mogla sam je dosad već pročitati, ali nekako mi je promakla.
Koji odličan roman! Opisuju ga kao recidiv egzistencijalizma, ali Sartre se može sakriti pred ovim ludilom, a to je čisto zbog darovitosti pisca koji izbacuje takve divne rečenice da ne možeš stati čitati.
I ima tu dosta toga što mi se potencijalno moglo zgaditi, i vulgarizama i antipatičnih crta glavnog lika, ali meni ništa nije smetalo i baš mi žao da naša knjižnica nema drugi dio duologije Ervin i luđaci.
A knjižnica mi je nametnila knjigu koju sad čitam. Htjela sam je odavno, otkad ste mi je preporučili na ovoj temi. Radi se o Misli... Davida Lodgea, ali nije je bilo nikad u knjižnici iako je navodno bila slobodna. Tako, kad sam je vidjela u petak, morala sam je uzeti iako sam imala druge planove.
Privlačna je za čitanje, ide lako, dobra je preporuka.
Lodge je super, divan i zabavan roman si uzela :)
Ja sam procitala Tabuchija i ok je, ali nisam se nesto uzivjela. Nisam odusevljena.
Sad citam drugog Nikolaidisa i jako mi se svidja kako pise.
Jos se zove Andrej, nesudjeno ime meni nesudjenog sina :lool: