Zašto dumate o pozivu na broja ako ga imate na srpanjskoj uplatnici? Zar je on sporan?
Napiši "rata" umjesto "akontacija".
Printable View
ja sam iskoristila poziv na broj sa ove bandićeve uplatnice, ali sam platila 160 kn (nije bila u vrtiću cijeli 7. mjesec) i napisala "obračun za 072011" (kao na starim uplatnicama)
Stijena, bila si brža :)
dobro, to nije rata (to bi eventualno bilo kad bi se godišnja cijena vrtića otplaćivala mjesečno, ali nije jer u odluci piše da je mjesečna cijena vrtića 200,00 odnosno 400,00 kn), ali je svakako bolje nego akontacija
a i nema potrebe dumati kad je prije lijepo po skupštini pisalo obračun
konačno uplatila netom
poziv na broj pisala onaj koji je napisala skupština na predlošku, a ne onaj koji smo dobili na uplatnici u vrtiću
edit: i još se hvalim!
kako mi danas bas ne ide najbolje shvacanje, ali probat cu shvatiti ono sto si napisala.
dakle ti si napisala poziv na broj s one skenirane uplatnice u wordovom dokumentu koji si dobila na mail?
nisam sigurna ali meni se cini da su oni samo skenirali neku uplatnicu, pri cemu su maknuli ime prezime i ostalo. a poziv na broj bi trebao biti za svako djete jedinstven? pa meni ni BC ni balerina nemaju isti.
dakle po mom danas nis koristi mozgu ti si uplatila novce na broj nekog drugog djeteta i na sljedecoj uplatnici ce ti doc dug.
I meni se cni da ce neko drugo dijete imati dvostruku (a vrlo vjerojatno i visestruku) uplatu.
Poziv na broj je jedinstveni broj uplatitelja
i meni se ovako čini
svatko bi trebao imati svoj poziv na broj koji piše na uplatnici svakog pojedinog djeteta
osoba koja knjiži obično ne gleda svaku uplatu na izvod da vidi ime - iako će to valjda sada u ovakvoj situaciji biti nužno potrebno da se utvrdi tko je platio inače će stvarno biti previše fiktivnih dužnika
u tu svrhu i služi poziv na broj da se ne treba gledati uplatitelj i svrha na izvodu - ukratko, poziv na broj je brojčana identifikacija uplatitelja i svrhe
imam ponešto iskustva s knjiženjima, ali ne bi me začudilo da to iz nekog razloga u ovom slučaju nije tako
ima pomoći - ako je zaba u pitanju, nalog se može opozvati.
mi smo uplatili iznose prema skupštinskom prijedlogu, ali koristeći poziv na broj iz uplatnice koje smo primili u kuverti (bandićeva).
spremni smo na dug koji će vjerojatno stajati na uplatnicama za 08. mjesec.
Inače, da uzmete i bilo koji poziv na broj iz prošlih mjeseci svojeg djeteta, sve bi trebalo biti ok. moja frendica već godinama plaća na potpuno isti poziv na broj kako ima u predlošku u internetskom bankarstvu i nema duga. Kako je kad se stavi tuđi, ne bih znala. 8-)
ovome koji je skupštini dao uplatnicu da skenira, vrtić je sigurno besplatan - doživotno :D
:-)
Bit će da je to uplatnica djeteta nekog skupštinarca iz Odbora za kontrolu (http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=16655).
Trebali su sakriti i poziv na broj. Jer vjerujem da će mnogi uplatiti baš na taj broj. Ili zaokružiti crvenim što se mijenja u odnosu na dobivenu uplatnicu s akontacijom.
o, ja već vidim moj sutrašnji razgovor sa Gradskim uredom (jer se samo kod njih uplatnica može opozvati):
dobar dan, ovdje apricot
da, ona koja vas već punoh 10 mjeseci proziva po medijima i psuje vam sve po spisku.
e, vidite, ja sam uplatila po skupštinskom modelu.
ali, nije mi to bilo dovoljno, nego sam uplatila i prema pozivu na broj koji je skupština "odredila"
tek sad stvarno mogu biti sigurni da me netko plaća za sve ovo... kad tako bahato plaćam vrtić za dijete nekog skupštinarca...
ooooooooooooooooooooo
dakle, trebam ozbiljno upisati svoju listu na onaj 0,5
i to ispod crte
moram jos jednom :lol:
Sad sam se grohotom nasmijala nasred glavnog trga u svom selu. Sama. :-)
Apri, javi računovodstvu u svojem vrtiću da si krivo unijela poziv na broj, bez objašnjenja zašto i kako, i vjerujem da će se naći rješenje. To se moglo dogoditi i inače, što ja znam iz kojih razloga, ali teoretski je moguće.
Jel' tko složio kakav službeni prigovor na uplatnicu?
Ja (nakon debelog skraćivanja) GU i Bandiću mejlam ovo:
Citiraj:
Poštovani,
primite moj prigovor na iznos naveden na uplatnici izdanoj za srpanj 2011. za troškove boravaka mog djeteta u gradskom vrtiću (Ime Prezime, DV Ime vrtića).
Naime:
a) prema ugovoru s ravnateljicom vrtića, obvezala sam se plaćati iznos koju utvrđuje nadležno tijelo
b) prema Zakonu o predškolskom odgoju i naobrazbi, nadležno tijelo je Gradska skupština Grada Zagreba
c) Gradska skupština je odredila način naplate te o tome opetovano informirala korisnike, primjerice u zaključku Odbora za kontrolu od 30. kolovoza:
http://www1.zagreb.hr/slglasnik.nsf/...penDocument&19
d) nadležnost, a time i odluku Gradske skupštine potvrdila su sva tri nadležna ministarstva
e) na uplatnici se u opisu plaćanja navodi „akontacija“, što je pravno i logički neispravno.
Gradonačelniče,
vaše pismo priloženo uplatnici smatram pretencioznim i populističkim. U zemlji u kojoj cvate siva ekonomija, dohodovni cenzus nije socijalno pravedan niti solidaran, a vi niste ni nadležni da određujete model plaćanja cijene programa.
Zaključno, iznos naveden na uplatnici smatram neispravnim, te sam s datumom dospijeća uplatu izvršila prema odluci Gradske skupštine (400 kn).
Ime Prezime
Adresa
e-mail adresa
no,dobro, hajvi, točno znam što ovaj smajli znači...
glupačo! eto šta znači!
u GU se nitko ne javlja
zini, Zemljo, da propadnem.
a brinula sam kako ću im dati do znanja da uplaćujem po Skupštinskom modelu.
nisam mogla pronaći eksplicitniji način, majke mi!
I ja bih platila staru cijenu, ali nismo u gradskom vrtiću. Zna li tko ima li to kakve veze?
jesu ti iz banke tako objasnitli'
jer opoziv ne bi trebao imati veze s tim
oni kontaktiraju drugu banku i objasne razlog opoziva
tebi to naplate ne znam 10 kuna
meni su u drugoj banci vratili novce koji su uplaceni na racun te iste banke, a gresku sam skuzila tek sutradan valjda
i na poslu smo jednom imali krivu transakciju (treca banka), skuzili nakon mjesec dana i novci su nam vraceni
da i meni je to cudno da banka ne moze stornirati uplatu ili pak nesto napraviti. jer to im se ne dogadja rijetko.
i ja sam zato prvo rekla zovi banku.
mrzim kad nesto se ovako dogodi pa me oni vozaju, dodje mi cesto da samo napravim sve novo i zaboravim na ovo staro.
ali ja mislim da ovdje uopće nije potrebno stornirati tu uplatu nego da je samo u gradskom uredu trebaju preknjižiti (nije uplaćeno na krivi račun nego s krivim pozivom na broj) čemu plaćati storniranje uplate kad se treba samo knjižiti prema drugom pozivu na broj?
tako je
to će računovodstvo napraviti
tako da mislim da je to i najelegantnije rješenje